.CLARISONIC – MIA 2.

Olen ensisijaisesti aina hyvin skeptinen kaikenlaisia kauneuslaitteita kohtaan, niin myös tätä Suomeen rantautunutta Clarisonicia kohtaan, mutta täytyy sanoa, että jo ensimmäinen kokeilukerta hävitti kaikki epäilykset.

Clarisonic -laitteita on Suomessa myynnissä kolmea erilaista: Mia 2, Aria ja Plus. Mia 2 on ihan perus, enkä henkilökohtaisesti näe mitään tarvetta noille kahdelle muulle, mutta jokainen tietenkin valitsee omista lähtökohdistaan. En nyt jaksa pureutua noihin muihin, koska ei kiinnostele, Mia 2 is my shit.

855_Clarisonic-Brush-Heads

Kasvoharjoja on neljää erilaista eri ihotyypeille: Delicate (kuiva/herkkä), Sensitive (kaikki ihotyypit), Normal (normaali/seka), Deep Pore (seka/rasvainen). Vartalolle on toistaiseksi myynnissä vain yhdenlaista harjaa. Laitteen mukana tulee aina Sensitive-harja ja Plus-laitteen kanssa lisäksi vartaloharja (joka ei siis käy muihin vehkeisiin kuin Plussaan). Säännöllisesti käytettynä yksi harja kestää käytössä noin kolme kuukautta, kunnes se kannattaa vaihtaa uuteen.

Käteen kokeiltuna Plus oli liian möykky, Arian lisäominaisuudet eivät olleet mulle oleellisia, joten kävin ostamassa itselleni Mia 2:sen. Mulla on käytössä se perusharja, joka tulee laitteen mukana, eli Sensitive, mutta harkitsen Delicaten ostoa seuraavaksi. Kuten sanoin jo tuolla alkuvaiheessa, olin hyvin skeptinen laitteen suhteen, mutta kun tästä on niin monelta kuulunut ylistyslaulua, ajattelin että pakkohan tämä on päästä kokeilemaan. No en pettynyt. Päinvastoin.

Kun ensimmäisen kokeilun jälkeen huuhtelin puhdistustuotetta kasvoilta, en voinut uskoa miten pehmeältä ja sileältä iho tuntui! Onkohan se koskaan edes minkään kuorinnankaan jälkeen ollut yhtä sileä! Iho myös näytti huikean hyvältä, tasaiselta ja pehmeältä ja ennen kaikkea puhtaalta. Ja mulla on lähtökohtaisesti jo muutenkin aika hyvä iho ja SILTI myös mä huomasin eron laitteen käytön jälkeen.

Itse tykkään käyttää tätä nimenomaan iltapuhdistuksen yhteydessä, koska jotenkin tuntuu loogisemmalta käyttää tämmöistä tehopuhdistajaa silloin, kun kasvoilla on oikeasti jotain konkreettista puhdistettavaa (= meikki + päivän pölyt). Suositus on kuitenkin käyttää laitetta vain kerran päivässä, mutta ei ole kielletty sitäkään, etteikö sitä voisi käyttää aamuin illoin, mutta en itse koe sitä tarpeelliseksi.

Mä olen ensin poistanut silmämeikin ja kasvomeikin, sitten otan Clarisonicin käyttöön ja teen kaksoispuhdistuksen kakkosvaiheen tuolla laitteella. Kastellaan harjaspää, ruutataan jotain vaahtoutuvaa puhdistustuotetta harjan keskelle (itse olen laittanut vain pienen nökäreen, riippuu tuotteen vaahtoutuvaisuudesta) ja lähdetään pyörittelemään kasvoille, alkaen otsalta. Laite ohjeistaa milloin on aika vaihtaa hoidettavaa aluetta, ensin otsa, nenä+leuka, poski ja vielä toinen poski = 1 minuutti. Ei kestä kauaa ja lopputulos on huikea.

856_Mia2_Front_1000x1000_White

Olen nyt käyttänyt tuotetta kolmella eri vaahtopuhdistuksella, joista osa on vaahdonnut enemmän ja osa vähemmän ja olen itse tykännyt enemmän vaahtoavista vaihtoehdoista, kun tuntuu jotenkin näkyvämmältä se lopputulos, vaikka siinä ei varmasti mitään suurta eroa oikeasti olekaan. Tämä on taas näitä mielen temppuja :) Mutta senkin olen huomannut, että myös vähän huonompikin puhdistustuote, josta en tykkää yhtään käsin pestessä (koska se ei tunnu tekevän mitään silleen), on huomattavasti tehokkaampi tämän laitteen kanssa.

Koukutin myös Mr. Sensaistin tähän vehkeeseen ja nyt herra käyttelee sitä iloisesti aina suihkun yhteydessä ja iloitsee sileämmästä naamavärkistä ja siitä, ettei vaimo ole sörkkimässä nenästä mustapäitä sillä hirvittävällä metallitikulla, joka sattuu kuin Saatanan Hiilihanko. Mustapäille ei välttämättä pysty ihan täysin heittämään hyvästejä, mutta säännöllinen puhdistus tottakai pitää ne aisoissa paremmin eikä ne pääse tekemään sitä rumaa kohoumaa ihon pinnalle laisinkaan. Ja kyllähän tuo laitteen värinä puhdistaa paljon syvempää myös ne huokoset kuin pelkkä käsin hipelöinti. Myös kuivaihoinen voi käyttää laitetta: ihon pinta pysyy kuorittuna ja sileänä, hyvästi kaikki hilseilevät laikut ja tunkkainen ihonväri. Hoitovoiteet ja seerumitkin imeytyvät iholle paremmin, kun siinä ei ole kuivaa kuollutta ihosolukkoa yhtään enempää tukkeena kuin on pakko olla.

Laitetta ladataan ennen ensimmäistä käyttökertaa 24 tuntia, jonka jälkeen vehkeellä voi surrutella kasvojaan noin kuukauden päivät ja sitten vasta, kun laite piippailee viimeisen surruttelun jälkeen jotain extraa, on aika laittaa taas laturiin. Mia 2 -laitteen mukana tulee tietty itse vehje, Sensitive -harjaspää, pieni suojamuovi harjan päälle, matkakotelo laitteelle ja tietenkin laturipiuha. Vekotin on täysin vedenkestävä, eli voi tosiaan käyttää myös suihkussa. Laturi pysyy laitteen käsiosan juuressa kiinni magneetilla, kun joku kuitenkin ihmettelee mihin se möykky muka laitetaan ja täh ja mitähäh, kun ei ole mitään ulokkeita.

Olen kuullut, että laitteen käyttö on nuorruttanut erään aikuisemman naisen kasvoja niin, että ystävätär oli kysynyt mitä ihmettä sinä olet tehnyt, kun näytät noin nuorelta ja hehkeältä! Olen kuullut, että kuorinta-aineen käyttö on jäänyt monilta pois kokonaan laitteen käytön myötä, koska se ei tunnu enää tarpeelliselta. Olen kuullut lukemattomia kertoja miten käyttäjien iho ei ole koskaan ollut yhtä hyvässä kunnossa. Olen kuullut kehuvan, että meikkikin levittyy Clarisonic-käsitellylle iholle huomattavasti kauniimmin kuin ennen. Olen kuullut kehuja kuulaudesta ja heleydestä, sileydestä ja pehmeydestä, jollaista käyttäjät eivät muista ihollaan olleen ennen laitteen käyttöä. Ei kai nämä kaikki voi olla väärässäkään?

Olen vasta reilun viikon tuota laitetta käyttänyt joka ilta, mutta koukussa ollaan! Tuohon sileään ihotuntumaan todella jää koukkuun ja jokailtainen minuutin surruttelurutiini on oikeastaan aika rentouttava. Ja joku kuitenkin kysyy: entäs jos tästä jää vaan sellainen ensihuuma, entäs jos sen käyttö sitten loppuukin, kun ei vaan enää jaksa. Kysyn: Käytätkö sähköhammasharjaa? Jos vastaus on kyllä, niin seuraava kysymys: Vaihtaisitko takaisin tavalliseen harjaan? Jos vastasit, että et missään tapauksessa niin siinä sulle vastaus tähänkin asiaan. Ainut aavistuksen negatiivinen asia tähän Mia 2:seen liittyen on se, että tätä ei saa seisomaan pystyyn mihinkään itsekseen, mutta sekin on ratkaistavissa jollain kipolla peilikaapissa, kunhan jaksan sellaisen ostaa, eli sekään ei varsinaisesti ole ongelma. Eli en vaan oikein keksi tästä mitään huonoa sanottavaa, tää on vaan niin mahtava, ihan jokaisen euron arvoinen (149€)! Yksinmyynti Stockmanneilla, myös Stockmann.comista löytyy.

Sensaisti suosittelee sata lasissa!

Onko lukijoissa jo muita Clarisonic-koukkuuntuneita?

(Kuvat interwebsistä, koska pimeys, enkä saa otettua kuvia tosta omasta vehkeestä, eli luovutin, kun en jaksanut odottaa aurinkoista päivää, että olisin vielä kotona juuri sinä hetkenä, kun se sen kolme minuuttia paisais.)

21 thoughts on “.CLARISONIC – MIA 2.

 1. Hipelöin vempainta Stockalla, mukavan pehmeältä tuo sensitive-harja tuntui ainakin kättä vasten. Toimiikohan Sensain creamy soap sen kanssa? Vähän tuo kyllä houkuttaisi, mutta mahtaisko olla jo liikaa kun käytän kuitenkin PC:n bha-kuorintaa…

  1. Toimii ihan hyvin Sensain Creamy Soap, se vaahtoaa vaan aika paljon, eli ihan pieni nokare riittää :) Tätä laitettahan ei ole pakko käyttää joka päivä, senhän voi ihan itse päättää mikä käyttöväli itselle sopii parhaiten. Joka ilta, joka toinen ilta, vain pari kertaa viikossa, ihan miten vaan :)

 2. Mä bongasin ton kans silloin kun se rantautui stokkalle ja kiinnostais ihan hirveästi.. Tosin luin sitten arvosteluja, jotkut oli tosi hyviä kun taas osassa oli niin ettei toi pidemmän päälle ole kauhean hyvä ja iho menee vasta sitten huonoon kuntoon.. Itellä kun on vielä herkkä iho niin en tiiä viitsiikö heittää 150e ”hukkaan” :(

  1. Jos iho on herkkä niin kannattaa tietenkin hankkia hellävaraisempi harja (ulkomailta saa sitä superpehmeää cashmere-harjaakin, Suomesta ei ainakaan vielä) ja kenties harkita, että kannattaako surrutella joka päivä, vai riittäisikö kenties muutama kerta viikossa tms. Joillakin saattaa esiintyä pientä näppylöintiä käytön aloittamisesta, mutta se tarkoittaa lähinnä sitä, että syvemmältä ihosta kuona-aineet lähtee liikkeelle ja kun jatkaa käyttöä, iho taas paranee. Mulla ei ainakaan vielä ole mitään näppylöitä tullut, mutta käyttöä on tosin takana vasta vähän reilu viikko.

 3. Ellin kanssa sama tällaista laitetta pitäisi pystyä testaamaan ennen ostopäätöstä. Jenkeissä varmaan pystyykin palauttamaan, jos ei miellytäkään. Suomessa ei ihan niin ole. (onneksi) Itsellä on herkkä iho, eikä se tykkää hirveästi mistään mekaanisesta hankauksesta, niin en ole uskaltanut sijoittaa, varsinkin, kun osalla iho on alkanut kukkimaan tämän käytöstä. Monet herkkäihoiset ulkolaiset bloggaajat ovat tuntuneet pitävän enemmän Foreon laitteesta ja siihen olen itsekin ajatellut rahani pistää, kun pitää pelata varman päälle. ;) Mutta ihan mahtavaa kuulla, että tää on toiminut sinulla. :) Ja noin yleisesti ihan mahtavaa, että tää laite on viimein myynnissä myös Suomessa.

  1. Tähän tosiaan on olemassa se sellainen cashmere-harja, joka on todella pehmeä, mutta sitä ei ainakaan vielä saa Suomesta (varmasti löytyy jostain paikasta, josta saisi tilattua Suomeenkin jos vaan jaksaa lähteä etsimään). Yksi herkkäihoinen tuttu oli ostanut ulkomailta sen ja kehuu sen maasta taivaaseen. Hän käyttää pääsääntöisesti sitä ja sitten kerta viikkoon sitä sensitive-harjaa, jolla hän saa tehtyä hieman tehokkaamman puhdistuksen.Ja tämähän ei itsessään hankaa eikä pyöri se harja vaan se värähtelee. Itse sitten hoitaa sen laitteen liikuttamisen kasvoilla ja mitä vähemmän painaa, sitä vähemmän tietty sitä hankaamistakin :)

  1. Mäki epäilin, joten hankin itse ja en olisi jaksanut odottaa jouluun saakka muutenkaan :D Ah, tää on niin upea vekotin!

 4. Olenkin ihmetellyt mikä Clarinsonic on, sillä nimi on vilahdellut ulkomaisissa keskusteluissa, mutta en ole koskaan jaksanut selvittää. Epämääräisesti kuvittelin sen olevan vain joku rankempi kemiallinen kuorinta. :D Kuulostaa ihan kiinnostavalta, mutta käyköhän tuo oikeasti herkälle iholle, jolle Sponge Chiefkin on liian kuoriva?

  1. Vaikea sanoa mikä on kenellekin liian voimakas ja tietty se riippuu monesta jutusta, esim siitä miten voimakkaasti laitteella kasvoja painaa ja mikä harjaspää on käytössä jne. Jos ihotyyppi on sellainen, että tylpällä esineellä kun pyyhkäisee ihoa ja jää punoittava kohouma ihoon joksikin aikaa, sanoisin, että ehkä ei silloin ole tämän laitteen kohderyhmää. Jos sulla on mahdollisuus käydä jollain Stockmannilla ja kokeilla laitetta kämmenselkään, ehkäpä se helpottaisi arviointia :)

 5. Vähän ehkä kiroan sua, koska nyt mä ihan oikeasti tarvitsen ja haluan tämän. Olin vähän miettinyt että hmmmm, ehkä joo ehkä, mut nyt. Kerpele. Pakko. se on hankkia.

 6. Onko tietoa kuinka erilainen tämä on verrattuna Mary Kayn Skinvigorateen? MK:n versio olisi edullisempi, mutta ilmeisesti pattereilla toimiva ja tämä ladattava.

  1. Skinvigoratessa näyttäisi olevan pyörivä harjaspää, Clarisonicissa harjaspää ei pyöri vaan värähtelee ja on siksi mielestäni hellävaraisempi vaihtoehto.

 7. Itselläni ollut Clarisonic Mia 2 syyskuusta saakka ja herkkäihoisena en voi käyttää laitetta joka päivä. Toimii hyvin eikä kuivata ihoa liikaa, kun käyttää kerran-pari viikossa. En vaihtaisi enää takaisin tavallisiin kuorintatuotteisiin. Se miten paljon laite ”hankaa” ihoa riippuu siitä minkä verran harjaspäätä painaa ja pyörittelee itse ihoa vasten. Toimii parhaiten geelimäisten puhdistustuotteiden kanssa, tosin Clarisonicin oma puhdistusgeeli ei ollut mielestäni niitä parhaimpia… Puuttuva säilytysteline on minunkin mielestäni ainut puute tässä Clarisonicin mallissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.