.ECOTOOLS SKIN PERFECTING BRUSH.

Ostin viime syksynä kauneusmessuilta mm. tämän Ecotoolsin Skin Perfecting Brush -meikkivoidesiveltimen, jota myös BB-voidesiveltimeksi tituleerataan. Koska kokemusta on jo kahdesta eri merkkisestä siveltimestä, jotka ovat ulkonäöltään hieman vastaavia, ajattelin tehdä pienen vertailupostauksen aiheesta. Vertailussa Ecotoolsin lisäksi Shiseidon ja Kicksin siveltimet.

856_BB-siveltimet_01

Ensin ilmiselvät erot, eli Ecotools on varreltaan reippaasti pidempi verrattuna töpövartisiin Shiseidoon ja Kicksiin. Ecotoolsin sivellinosassa myöskin harjakset ovat kauttaaltaan pidemmät verrattuna kumpaankin muuhun ja isoin ero sivellinosassa on se, että Ecotoolsin suti on viistottu syvemmässä kulmassa, kun taas Shiseido on siihen verrattuna lähestulkoon tasapäinen.

Pidemmät harjakset tietenkin tarkoittaa sitä, että Ecotoolsin suti antaa eniten periksi, kun meikkivoidetta sillä levitetään, eli se tuntuu löysimmältä iholla. Se ei myöskään tunnu olevan aivan yhtä tiivis verrattuna Shiseidoon ja Kicksiin. Näiden molempien ominaisuuksien myötä ajattelisinkin, että jos iho on erityisen herkkä hankaukselle tms. niin tämä löysempi Ecotoolsin sivellin saattaisi olla paras silloin, koska hankausta ei tule yhtä paljon ja sivellinkosketus on hieman pehmeämpi iholla.

Toisaalta se mistä mä itse en tykännyt yhtä paljon verrattuna Shiseidoon ja Kicksiin on juuri tuo siveltimen voimakkaammin viistottu kulma. Tavallaanhan sen voisi ajatella, että se olisi tarkempi esim. silmien alla, mutta itse olen todennut, että päinvastoin. Siveltimen karvat joustavat pisimpien kohdalta niin paljon, että sillä ei saa kovin napakkaa tuntumaa juuri silmien alle tai nenänpieliin. Toisaalta siihenkin tottuu, kun sivellintä enemmän käyttää, mutta siltikin pidän itse enemmän juuri napakammasta tuntumasta.

857_messusaalis_ostetut_08

Mielestäni Ecotoolsin BB-voidesivellin on parhaimmillaan juurikin ohuempien meikkivoiteiden tai juuri BB/CC-voiteiden levittämisessä kasvoille, kun ei ole tarkoitus pakata peittävyyttä paljoa, vaan halutaan juuri ohut ja kuultava lopputulos ja kenties kannattaa silmien alla käyttää joko toista sivellintä tai luottaa ihan vaan sormiin peiteaineiden levittämisessä. Ja jokatapauksessa pidän tätä Ecotoolsin sivellintä parempana vaihtoehtona kuin mitään tähän mennessä kokeilemaani litteää ”kissankieli”-mallista klassista sivellintä. Tämmöinen tasapäinen sivellin levittää meikkivoiteen huomattavasti tasaisemmin ja ohuemmin eikä raitoja jää niin herkästi meikkivoiteesta. Mutta tietenkin kannattaa huomioida, että sitä tuotetta EI sitten käytetä paljoa kerrallaan, vaan tuote kämmenselkään ja siitä ihan pieni määrä kerrallaan töpäytetään siveltimeen ja levitetään paikalleen ja sitten vasta lisää, kun alkaa näyttää siltä, että nyt ei massaa enää ole mitä levittää. Mieluummin pari ohutta kerrosta kuin yksi paksumpi, näin saadaan luonnollisempi lopputulos.

Kicksin sivellinhän on mulla jo kokenut elämänkiertonsa lopun, siitä alkoi liimaukset pettämään noin 1,5 vuoden käytön jälkeen (ollut käytössä yhtäaikaa Shiseidon kanssa, vuorotellen) ja lopulta siitä sai nyppäisemällä irti ison köntän harjaksia irti ja silloin se lensi roskakoriin. Kicksin suti on Shiseidoon verrattuna hieman löysempi, mutta eroa Shiseidoon ei käytössä ollut juurikaan ja tykkäsin sudista, kunnes tosiaan liimaukset lopulta petti, eli tämä ei lopulta ihan hirveän kauaa aktiivikäyttöä kestänyt. Siveltimenä kuitenkin tykkäsin tästä enemmän verrattuna Ecotoolsiin.

858_BB-siveltimet_03

Shiseidon suti jatkaa edelleen elämäänsä pääsääntöisenä meikkivoidesiveltimenä ja olisinkohan sitä nyt jo kohta kolmisen vuotta käyttänyt hyvin aktiivisesti eikä siitä edelleenkään ole irtoillut karvoja kuin muutama hassu. Sen käyttömukavuus on yhtä hyvä kuin alussakin ja se on napakka, mutta silti pehmeä iholla. Olen tämmöistä samanlaista sivellintä käyttänyt myös töissä, jossa se saattaa olla käytössä +/- 12 kertaakin viikossa (2,5 vuoden aikana) eikä siinäkään ole edelleenkään mitään vikaa, vaikka sitä puhdistetaan jokaisen asiakkaan jälkeen alkoholipitoisella sivellinpuhdistusaineella.

Ecotoolsin siveltimestä mulla ei tietenkään ole vielä yhtä pitkää käyttökokemusta, mutta sen verran, kuin olen sitä ehtinyt käyttämään, täytyy todeta, että se on ihan hyvä sivellin siihen tarkoitukseen mihin se on suunniteltu. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että jos tahtoo satsata erittäin hyvään tämänmalliseen meikkivoidesiveltimeen, niin mun ehdoton vastaus on, että ostakaa se Shiseidon sivellin, vaikka se onkin hieman arvokkaampi. Jos siinä ei ole kolmeen vuoteen ilmennyt käytännössä mitään vikoja, niin ei se kauhean huono voi olla.

859_siiri_auttaa

Loppukevennyksenä vielä erään tuotekuvaussession apuri: Siiri eli Sirpa-Liisa (ja kumppanit taustalla).

6 thoughts on “.ECOTOOLS SKIN PERFECTING BRUSH.

 1. Tulipa tarpeeseen tämä postaus, koska olen arponut juuri tuon Ecotoolsin siveltimen lisäystä Shiseidon ja Kicksin vastaavien joukkoon. Myös minulla Shiseidon sivellin on ollut ykkössivellin jo useamman vuoden eikä vieläkään mitään vikaa, taisin ostaa jostakin Sokoksen kampanjasta n. 25 eurolla. Heli

 2. Miten olet puhdistanut tuon mallin siveltimiä? Minusta puhdistaminen harjasten tyvestä on ollu kovin hankalaa. Olen kuvitellut, että olen joutunut pesemään sivellintä liian reippaasti, kun oma kicksini alkoi tiputtamaan harjaksiaan jo reilussa puolessa vuodessa.

  1. No eipä se kyllä herkkua ole :D Mä pesen shiseidon sivellintä joka kerta keskimäärin 20 minuuttia. Saippuaa, hierotaan siveltimeen, huuhdellaan ja toistetaan niin pirun monta kertaa, että lopulta huuhteluvesi on puhdasta. Se ottaa aikaa ja vaatii harjasten kääntelyä aika ronskilla otteella pesuvaiheessa, mutta en ole parempaakaan keinoa vielä löytänyt. Kicksin sivellin ei kyllä kestä yhtä hyvin tuota ronskihkoa käsittelyä kuin Shiseido.

 3. Hei,

  Kuinka usein vain omassa käytössä olevia siveltimiä (meikkivoide) ja beaty blendereitä tulisi pestä? Mikä riittää siihen, että sivellin säilyy hygieenisenä eikä lisää ihon epäpuhtauksia?
  Internetissä näkee niin monen montaa suositusta. Jotkut korostaa joka kerran jälkeen siveltimen putsausta, mutta tätä käytännössä kokeilleena kuluu Kicksin ja Beaty blenderin tuotteet nopeantuntuisesti puhki 🙁

  1. No vastauksia tähän on kyllä melkein yhtä monia, kuin on neuvojiakin :D Itse olen pitänyt meikkivoidesiveltimissä sellaista 3-5 käyttökerran rajaa, sitten vaihdan puhtaaseen sutiin/pesen käytössä olevan. Beautyblenderin pesen kyllä jokaisen käytön jälkeen, koska se pitää käyttää kosteana kuitenkin niin on ihan loogista pestä se saippualla ennen käyttöä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.