.ENSIMMÄINEN HÄÄPÄIVÄ.

Perinteinen sunnuntai-look jää tällä kertaa väliin, koska tänään on mun ja Misterin ensimmäinen hääpäivä. Päivälleen vuosi sitten meidän lähimmät ihmiset kokoontuivat Ilmajoelle Vanhaan Loukasmäkeen juhlimaan meidän häitä. Loukasmäki oli täydellinen sijainti meidän rennoille ja pienille häille, vihkiminen tapahtui vanhassa riihessä, ruokailut hoidettiin päärakennuksen isossa tuvassa, johon mahtui koko kööri, riihessä tanssittiin ja rupateltiin mukavia ja myöhään illalla vielä saunottiin isossa 30 hengen savusaunassa porukalla ja pitkänmatkalaiset pystyivät jäämään tunnelmallisiin aittoihin yöksi, kun me itse yövyttiin päärakennuksen romanttisessa ullakkohuoneessa. Vaikka hääpäivään mahtui vähän kaikenlaista kommervenkkiä säätilojen sun muiden suhteen, jäi se silti yhtenä elämäni parhaimpana päivänä mieleen. Saatte nyt valokuvien myötä pienen maistiaisen meidän päivästä.

Kaikki kuvat ovat Johanna Hietanen Photographyn käsialaa.

1446_loukasmaki_01

Aloitin valmistelut äidin luona, josta sitten jatkettiin Loukasmäkeen pukemaan. Tein itse meikkini (tietenkin), koska en luultavasti olisi kuitenkaan ollut tyytyväinen jonkun toisen kädenjälkeen ja hiuksiin kiinnitin ensin muhevan setin klipsipidennyksiä, jotka sitten kihartelin. En halunnut varsinaista kampausta, tykkäsin, että mun habitukseen sopi paremmin vain avonaiset kiharat ja vaikka se paras kihara tietysti vähän siitä laimeni illan mittaan niin eipä se menoa haitannut.

Mekon löysin ihan vaan Zarasta ja se oli täydellinen kaikessa yksinkertaisuudessaan (mä en todellakaan ole se pitsihörhö-kermakakku -tyyppi). Musta kiiltonahkavyö löytyi omasta takaa, statement-kaulakoru oli kaverilta lainassa ja Minna Parikan mustat kiiltonahkaiset Starlet -korkkarit oli ostettu häitä varten jo pari vuotta sitten. Toki niillä on juhlittu muitakin juhlia ennen häitä ja häiden jälkeenkin, mutta niinhän hyvillä kengillä kuuluukin.

1447_loukasmaki_02

Loukasmäki oli täydellinen meille. Mä rakastan historiallisia vanhoja rakennuksia ja ympäröivä maalaismiljöö aivan ihana ja sopi täydellisesti meidän tee-se-itse -teemaan. Sekin sopi, että halukkaat vieraat pystyivät jäämään juhlapaikalle yöksi, joskin hieman alkeellisesti aittoihin, mutta silti. Kehotettiin ihmisiä varautumaan vähän niinkuin mökkifiiliksellä tähän yöpymiseen, koska kyseessä ei kuitenkaan ollut mikään viiden tähden hotellimajoitus :D

1448_loukasmaki_03

Pöytiin kerättiin pihlajanoksia ja ohraa erilaisiin pulloihin koristeiksi. Paikkakortit ja ohjelmakortit olin suunnitellut ja askarrellut itse etukäteen. Tuvan koristeluissa päästiinkin todella vähällä. Ei sinne valkoisten pöytäliinojen lisäksi mitään tämän enempää olisi tarvinnutkaan. Tupa pitkine pöytineen, seinävaatteineen ja erivärisine tuolineen oli kaunis jo sellaisenaan.

1449_loukasmaki_04

Kuviin poseerattiin moneen otteeseen pitkin päivää. Loukasmäessä olikin paljon erityyppisiä paikkoja, jotta saatiin hyvin erilaisia valokuvia. Joitakin näistä poseerauskuvista olisi tarkoitus kehystää tauluiksi asti kotiin, mutta ei olla vieläkään saatu aikaiseksi.

1450_loukasmaki_05

Mun lempipaikkoja Loukasmäessä oli varmastikin riihi, jossa meidät myös vihittiin maistraatin henkilön toimesta. Kiinnitettiin kattoparruihin lamppuja, jotka antoi ihanan pehmeän ja tunnelmallisen valaistuksen isoon tilaan. Tilaa koristeltiin myös runsaalla määrällä koivuja, jotka toikin tilaan tiettyä pehmeyttä ja siis kyllähän nyt pohjalaishäissä pitää koivuja olla, se nyt on selvä. Meidät vihittiin saman vihkiryijyn päällä kuin mun isovanhemmat aikanaan. Toistaiseksi ryijy on äidillä, mutta kun meillä joskus on talo johon se sopii, tulee se sitten meille.

1451_loukasmaki_06

Mä polkasin! Ruoka oli hyvää ellei jopa erinomaista. Suolaisen puolen hoiti Loukasmäen Elli, mutta kahvipöydän hoiti pääasiassa mun äiti ja sisko, joista jälkimmäisen käsialaa oli myös hääkakku. Oli muuten hyvää!

1452_loukasmaki_07

Kun oltiin saatu mahat täyteen, siirryttiin takaisin riiheen, jossa tanssittiin ja hengailtiin, rupateltiin ja fiilisteltiin, heiteltiin kukkakimppua ja sukkanauhaa ja jossa sitten myös morsian ryöstettiin! Sulhanen joutui soittamaan kitaraa, että sai morsionsa takaisin röyhkeiltä sukkahousuryöstäjiltä. Muita perinteisiä hääleikkejä meillä ei sitten ollutkaan, omasta toiveesta.

1453_loukasmaki_08

Loukasmäen isoa savusaunaa oli lämmitetty koko päivä ja se olikin illan loppuhuipentuma. Saunan takana oli myös pieni lampi, jonne rohkeimmat pistäytyivät uimaan taskulamppujen avustamina. Oli tosi kiva lopettaa ihana päivä ja ilta rentoon savusaunaan. Olen ennenkin ollut savusaunassa, mutta tämä oli kyllä poikkeuksellisen hyvä sellainen, aivan ihanan pehmeä lämpö!

1454_loukasmaki_09

Elokuinen ilta pimeni aivan yhtäkkiä, mutta onneksi oli lyhtyjä, joiden valossa pääsi kulkemaan päärakennukselta riihen kautta saunalle, jossa tosiaan saunottiin myöhään aamyöhön saakka ja patagrillissä lämmiteltiin kinkkupiirakkaa ja makkaraa iltapalaksi.

1455_loukasmaki_10

Muistan tämän päivän melkein kuin maagisena. Tuntui, että meidän hääväki oli yksin koko maailmassa, niin syrjässä oltiin muusta maailmasta. Miljöö oli ihana, ihmiset oli ihania, ruoka oli ihanaa ja tunnelma katossa. Kiitos tästä päivästä!

Ja iso kiitos Johannalle ja Jounille, jotka ikuistivat päivän kulun meille muistiin valokuvien muodossa <3

Ja kiitos Mösjöölle, että olet olemassa <3 Rakastan <3

14 thoughts on “.ENSIMMÄINEN HÄÄPÄIVÄ.

  1. Oih, tuo olis just semmonen paikka missä itsekin voisin kuvitella omat häät pitäväni (vaikkei semmosia todennäkösesti koskaan ole tulossakaan)

  2. Kuulostaa aivan ihanalta, tunnelmalliselta ja ennen kaikkea persoonalliselta! Minusta on todella hienoa, kun hääpari uskaltaa tehdä häistään juuri omannäköiset. Kovin pienissä häissä en ole koskaan ollut, mutta sellaisiin olisi upea saada kutsu joskus. Uskoisin, että pienet ja intiimit häät ovat aivan omaa luokkaansa tunnelmaltaan.

    1. Me ei haluttu isoja häitä (eikä olisi ollut varaa sellaisia maksaakaan, kun itse kaikki kuitenkin kustannettiin) ja mulle oli heti selvää, että en halua mitään tonnin mekkoa, jota käytän tasan sen kerran. Aika paljon juuri paikan valinta määritteli häiden tyyliä ja mielestäni kaikki onnistui oikein kivasti :)

  3. Oi kuinka ihanan tunnelmalliselta persoonalliselta näyttää kuvissa <3.
    Hääpäivä on varmasti yksi ihanimpia päiviä elämässä (jos siis naimisiin menee) ^_^.
    Paljon onnea ensimmäisen hääpäivän johdosta, perässä tullaan :D.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.