.LEMPIRIEPU.

1417_lempiriepu_01

Nyt mennään vähän kosmetiikan ohi, mutta ei kai se välillä haittaa :) Mun oli vaan ihan pakko saada kirjoittaa näistä lempirievuista teille, kun olen näihin itse niin kovin ihastunut.

Olen jo pitkään seurannut Susannan Työhuone -blogia, koska tykästyin heidän vanhaan asemataloonsa ja talon hullun värikkääseen sisustukseen ja blogin kautta tutustuin Susannan Työhuoneeseen myös yrityksenä ja olen ihastellut Susannan siivousriepuja jo piiiitkään ja miettinyt niiden tilaamista melkein yhtä pitkään ja nyt vihdoinkin tänä kesänä päätin tehdä tilauksen, kun bongasin Susannan puodista mustavalkoisia riepuja!

1418_lempiriepu_02

Mulla on jo ennestäänkin ollut bambukankaisia keittiörättejä, mutta nyt täytyy ihan rehellisesti sanoa, että nämä Susannan Lempirievut on kyllä paljon laadukkaampia kuin ne muut mitä mulla on ollut ja nämä kaksi ovatkin syrjäyttäneet ne muut lähes täysin!

Lempiriepu on valmistettu bambupuuvillaneuloksesta, joka on yllättävän paksua ja jämäkkää ja vieläpä oikein miellyttävä pitää kädessä. Tuote valmistetaan käsityönä Suomessa, jota myöskin arvostan! Riepu imee kosteuden itseensä mainiosti ja se on tosiaan tarpeeksi jämäkkää materiaalia, että vähän jämähtäneidenkin tuhrujen hankaaminen keittiön tasoilta on vaivatonta. Rievut voi pestä pyykkikoneessa jopa 90 asteessa (ilman huuhteluainetta), joten nämä tiskirätit ei ole mitään kertakäyttökamaa vaan kestävät käytössä suunnilleen äidiltä tyttärelle :D

Mä en todellakaan ole mikään siivousintoilija (vaikka tykkäänkin, kun on siistiä), jotta mä sen takia olisin näistä rievuista innostunut, mutta mä olen kyllä hyvin selkeästi kestävän kehityksen kannalla ja sitäpaitsi esteetikko sielultani, eli tykkään kauniista asioista ja jos kerta keittiörätti on jokatapauksessa oltava niin miksi se ei sitten olisi sekä käytännöllinen että kaunis samaan aikaan!

1419_lempiriepu_03

On vähän fiinimmän näköistä ripustaa tämmöinen kaunis rätti keittiön hanaan kuin joku kämänen sieniliina tai muu vastaava. Tämmöinen on jo sisustuselementti itsessään ja mä tykkään juuri tämmöisistä yksityiskohdista, jotka ikäänkuin viimeistelevät tyylin. Vaikka nämä onkin kauniita katsella niin nämä on silti ensisijaisesti käyttöesineitä ja mä ainakin arvostan käyttöesineessä sitä, että sitä voi käyttää aina uudelleen ja uudelleen. En ole käyttänyt talouspaperia enää moniin moniin vuosiin, koska mun mielestä ne on ihan järjetöntä tuhlausta (sekä rahan että luonnonvarojen) ja turhaa roskaa.

Tämmöinen kaunis tiskirätti on paitsi kivan näköinen niin myös mukava käyttää ja tosiaan sen voi myös pestä koneessa taas uudenveroiseksi siinä vaiheessa, kun sillä on pyyhitty jo tarpeeksi monta sotkua ja sillä aikaa kun toinen on pyykissä, on toinen rätti käytössä.

1420_lempiriepu_04

Susannan Työhuoneen Lempirievuista on tosiaankin tullut mun lempiriepuja enkä todellakaan halua enää olla ilman! Näiden jälkeen muut vaihtoehdot ei oikeastaan enää ole vaihtoehtoja.

Tällä hetkellä Riepukioskissa on vieläpä sattumoisin kesäale! Alennuskoodilla LOMA saa 15% alennuksen tilauksen loppusummasta (kun summa ylittää 20 €).

Oletteko kuulleet näistä tai onko teillä kenties jo omat rievut kotona?

PS. Kuinka hauska olis tämmöinen Homomaatuska Tomppa -riepu! :D

PPS. Postaus ei ole maksettu mainos, olen ostanut riepuni itse ja kannatan suomalaista käsityötä ja yrittäjyyttä mielelläni :)

19 thoughts on “.LEMPIRIEPU.

 1. Vaikuttaapas kivoilta ja käytännöllisiltä! :) Minä ainakin tykkään näistä sun kotiin liittyvistä postauksista, paljon ihania sisustusvinkkejä yms. muuta on vuosien saatossa tullut bongattua :)

 2. Kiitos vinkistä, tuollaiset pitää hankkia! :) Mulla on pari bambuista tiskirättiä jotka ostin muistaakseni 2008 – edelleen kuin lähes uusia. Mä kyllä ihan pokkana niitä ihan tavallisia tiskirättejäkin pesen koneessa jopa 90 asteessa, ne kestävät jopa kymmeniä pesuja vaikka loppuvaiheessa ovatkin ulkonäöltään vähän räjähtäneitä. Olen aina ihan kauhuissani kun joku heittää niitä roskiin yhden käyttökierroksen jälkeen!

 3. Maatuskariepu on jo ollut pari vuotta, täytyy hankkia tuo homomaatuska Tomppa sille pariksi.

  Mietin tässä jo, että tuo homomaatuska Tomppa-riepu olisi hillitön lisä pikkujoululahjapaketissa. :D

 4. Näitä ei voi kuin kehua! Itselläni on pari vanhempaa riepua, mutta silti ovat pysyneet hyvinä vuodesta toiseen. Ekologisia ja kestäviä :)

 5. Kiva juttu! Tuparit tiedossa parin viikon päästä ja tuparilahja taisi juuri löytyä :)

 6. (olenko mä ainoa joka lukee toistuvasti otsikon muodossa ”lempipieru”?)

  Mahtava vinkki, kiitos! Mä oon pessyt tiskirättejä kätevänä emäntänä, mutta onhan ne tosi rumia ja ällöjä verrattuna näihin! ihania :)

 7. Satuin Käsityökorttelin kesätorille ja sieltä bongasin Lempiriepu-pisteen. Olen aiemmin ostanut näitä vain lahjoiksi, mutta nyt ostin itselle ja miehelle omat tiskirätit! Mies sai tietty homotompan ja itselle hankin valkoisen, sinisillä ristipistoilla koristellun liinan. Tykkään näistä koska nää on useimpiin mikrokuituliinoihin verrattuna paksuja ja kestää täten paremmin aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.