.EMMASAFETY RULLAPORTTI.

Meillähän suljetaan koirat alakerran eteistilaan silloin, kun ei olla itse kotona. Koirat on itse rauhallisempia ollessaan pienemmässä tilassa ja tällä myös eliminoidaan mahdolliset koirien aiheuttamat vahingot minimiin. Eteisessähän on laattalattia, joten pienet pisuvahingot on helppo siivota eikä tarvitse jännittää meneekö laminaatit pilalle sen takia.

Koirille jäävän tilan pystyy helposti rajaamaan pienemmäksi sulkemalla keittiön ja olohuoneen ovet, mutta eteisessähän on myöskin portaikko yläkertaan ja portaikko on sellaista avonaista mallia, eli portaiden välitila on avoin ja chihun kokoinen koira todellakin mahtuu tippumaan sieltä kolosta jos joku vahinko sattuisi käymään. Eli portaikko pitää sulkea koirilta silloin, kun ei ole valvovaa silmää läsnä.

1968_eteinen_24-700x520

Tähän saakka portaiden sulkemiseen ollaan käytetty kahta jakkaraa, mutta kun niille olisi muutakin käyttöä ja ne oli koko ajan tiellä tuossa muutenkin. Etsin netistä mahdollisimman ”näkymätöntä” turvaporttia, joka ei avonaisena ollessaan kiinnittäisi turhan paljoa huomiota ja paras tuntui olevan EmmaSafetyn rullaoviportti valkoisena, jonka löysin parhaimpaan hintaan Verkkokaupasta. Portaikkohan tullaan maalaamaan valkoiseksi jossain vaiheessa, joten silloin nuo palikat sulautuu siihen paremmin.

Portti on ollut tosi näppärä käyttää, se on siistin näköinen sekä avattuna että suljettuna ja pitää helposti loitolla kolme pientä chihua korkeista portaista. Teoriassahan nuo pienet kyllä pääsisi tuolta portaiden takapuolelta nousemaan ensimmäiselle rappuselle ja sitä kautta yläkertaan, mutta nämä meidän yksilöt on kyllä mahdottoman mukavuudenhaluisia eikä välttämättä niitä penaalin terävimpiä kyniä :D Eivät ole siis tätä mahdollisuutta vielä huomanneet tai jos onkin huomanneet niin eivät ole kokeneet tarpeelliseksi lähteä yrittämään extreme-keinoja. Eikä niillä tunnu muutenkaan olevan mitään suuria mielenkiintoja lähteä yläkertaan jos me ei itse olla siellä.

Portaikon remontin yhteydessä olisi tarkoitus myös sulkea noi askelmien väliköt joko ihan kokonaan jollain levyllä tai kaventaa rakoja esim. jollain rimalla tai parilla, ettei chihut mahtuisi välistä, mutta sitä päätöstä ei olla vielä tehty, että kumpaan ratkaisuun päädytään. Mä kun olisin enemmän täyden sulkemisen kannalla ja Mösjöö taas tykkäisi siitä rimasysteemistä, mutta katsotaan nyt.

1969_eteinen_25-700x518

Turvaportin isommassa porttimöhkylässä vasemmalla on tuollainen namiska, jolla rullaoven lukitus avataan, eli harmaa nappi pohjaan ja vedetään tuo vipu oikeaan reunaan. Sen jälkeen on joitakin sekuntteja aikaa sulkea rullaportti, kunnes tuo vipu taas vapautuu lukkoasentoon.

1970_eteinen_26-700x467

Kun lukko on auki, rullaportti on helppo vetää seinässä kiinni olevaan pidikkeeseen.

1971_eteinen_27-700x467

Ensin laitetaan kepin alaosa paikalleen tuonne koloon ja sitten kliksautetaan yläosa tuohon yläpuoliseen hässäkkään kiinni. Koko hommaan menee tosiaan muutama sekuntti ja on paljon näppärämpi kuin joku kahden tuolin viritelmä.

Kun portin haluaa auki, painetaan tuossa kepukassa kahvan kohdalla olevaa nuppia tuolta oikealta ja painetaan vasemmalla puolella olevaa vipua alas ja kepukka vapautuu yläpuolisesta pidikkeestä ja kun kepukka on kokonaan irroitettu seinän puolelta, voidaan taas avata se ”lukko” siitä vasemmanpuoleisesta härpäkkeestä ja rullaverho kepukoineen vetäytyy takaisin auki-asentoon. Kuulostaa paljon monimutkaisemmalta, kuin oikeasti on :D

Tämä rullaportti toimii varmaan ihan yhtä hyvin niissä lapsiperheissäkin, vaikka tämä meillä nyt onkin koiraporttina. Onko muita, jotka on joutuneet miettimään tämmöisiäkin asioita kodissaan?

5 thoughts on “.EMMASAFETY RULLAPORTTI.

  1. No on joutunut miettimään :D pienet koirat on kyllä siitä hyviä että ne ei saa niin paljoa vahinkoa aikaan :) meillä on vessan ja toisen makkarin ovi kiinni, meidän makkari suljettu koiraportilla ja kissan laatikolle menevä ovi pienellä kettingillä, niin että kissa vaan mahtuu siitä. Melko viritykset joutuu aina tekemään mutta nyt tuo koira on muuten koko talossa vapaana eikä tee enää tihutöitä :)

  2. Tosi fiksu ratkaisu, silloin kun oli kissoja niin kyllä. Meidän vanhassa talossa ei ollut esim. tuuletusikkunoissa mitään verkkoa, sellaiset oli tietenkin asennettava, ettei kissat pääset tippumaan. Meillä myös kissat suljettiin meidän poissaollessa hieman pienempään tilaan (osasivat avata ovenkahvat, joten ne jouduttiin kääntämään pystyyn, koska oppivat aukaisemaan oven myös niin, jos kahva oli käännettynä pelkästään ylöspäin :D ), esim. keittiössä on kissoilla aika montaa vaaramomenttia, ja sinne ei päivisin haluttu niitä rellestämään.

  3. Loistava postaus!! Ollaan juuri jouduttu miettimään samaa meidän pienen vilistäjän <3 (Papillon/ Venäjän Toy/ Bolonka/BF mix) kanssa kun portaat on tosiaan varsinainen surman loukku kaikille pienille :/ Kävikö asentaminen helposti, jotain työkalujakin ilm tarvitaan..?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.