.UUSI KOTI, UUSI ELÄMÄ.

Asuttiin vain kaksi vuotta rivarissa Järvenpäässä ja mä nautin siellä asumisesta todella paljon, erityisesti kesät oli jollain tavalla enemmän kesiä rivitalossa kuin kerrostalossa ja olen ollut paljon enemmän ulkona näiden kahden vuoden aikana. Nyt tilanne on kuitenkin se, että meidän tiet Mösjöön kanssa erosivat ja näinollen myös Järvenpää ja rivitalokoti jäi taakse. (Se on muuten myynnissä, ostakaa joku!) Meillä on Mösjöön kanssa tosi hyvät välit edelleen ja toivon, että ne myös pysyy sellaisina, mutta aika näyttää.

Mä muutin takaisin Helsinkiin, kun löysin kivan pienen vuokrakaksion Käpylästä. Alkuun olin vähän kauhuissani, että miten ihmeessä mä mahdun tavaroineni niin pieneen asuntoon, mutta kyllä se nyt kuitenkin vaan taisi onnistua. Onhan se iso muutos muuttaa 98:sta neliöstä 38,5 neliöön, mutta toisaalta: kaikkeen tottuu ja tässä on kuitenkin vain yhden ihmisen tavarat. Työmatka lyheni paljon, joka on erittäin hyvä koirien kannalta, ettei niiden tarvitse olla yksin ihan niin kauaa, kun on enää vain yksi lenkittäjä. Käpylä vaikuttaa alueena just sellaiselta, että todennäköisesti tulen täällä viihtymään paremmin kuin hyvin.

muutto_oh1
Olohuoneen ikkunaseinän muodonmuutos sunnuntaista tiistai-iltaan.

Tavaroita pakkaillessa todella sai taas huomata, että kylläpäs sitä tavaraa tosiaan onkin paljon. Haluaisin ajatella olevani jonkin asteinen minimalisti, mutta kyllä siinä pakkaillessa ne luulot karisi tehokkaasti. Vaikka monet tavarat meni puoliksi Mösjöön kanssa, silti sitä rompetta vain on. Tällä kertaa en ottanut vuokralaatikoita muuttoon vaan ostin pahvilaatikoita Ikeasta, jolloin pystyn hyödyntämään samoja laatikoita sekä varastoinnissa että mahdollisissa tulevissakin muutoissa. Olisin todella vahvasti halunnut palkata jälleen muuttofirman hoitamaan koko homman, mutta tällä kertaa menin raha edellä ja säästin käyttämällä hyväksi ystävien pakua ja kantoapua.

muutto_k
Keittiön taso oli vähän aikaa viidakkona, kunnes viherkasvit löysivät oikeat paikkansa.

Muutto itsessään sujui hyvin, tavaramäärästä huolimatta. Auttamassa oli viisi kantajaa mun lisäksi ja kaverin paku, jolla jouduttiin tekemään kolme reissua ennenkuin kaikki oli uudessa kodissa. Koirat tuli viimeisen kuorman mukana ja ihmettelivät uusia hajuja koko illan. Muutto sujui noin viidessä tunnissa, mikä on mielestäni ihan hyvä saavutus ottaen huomioon välimatkan.

Muuttamisessa parasta on juuri uuteen kotiin asettautuminen ja se, kun saa miettiä mitä haluan laittaa mihinkin. On kivaa, kun paikka kerrallaan tavarat löytää paikkansa ja koti alkaa nurkka nurkalta muodostua juuri minun näköiseksi.

muutto_oh2
Olohuoneen toinen pääty sunnuntaista tiistai-iltaan.

Muutin sunnuntaina ja keskiviikko-iltaan mennessä koko asunto oli aika pitkälti valmis ja kaikki tavarat paikoillaan, taulut seinillä ja lattiatkin imuroitu. En kyllä olisi ollut näin nopeasti valmis ellei Mösjöö olisi kaikessa ystävällisyydessään tullut auttamaan juurikin huonekalujen kokoamisen ja poraushommien kanssa niinä ensimmäisinä päivinä muuton jälkeen, koska niistä en varmasti olisi yksin selviytynyt. Postauksen kuvissa viimeiset kuvat on tiistai-illalta, kun vielä viimeiset tavarat odottelivat oikealle paikalleen siirtymistä.

Varsinkin ensimmäisinä päivinä, kun tavarat seilasi ties missä tiellä koko ajan, huomasin hyvin vahvasti neliöiden pienentyneen, kun törmäilin jatkuvasti huonekaluihin, ovenkahvoihin ja seiniin, löin sääreni vessanpönttöön jne. Kaikki etäisyydet muuttui kertaheitolla ja kylpyhuonekin on niin pieni, että suihkussa käydessä vessanpönttö on lähes yhtä märkä kuin suihkun lattiakin. Täytyykin hankkia suihkuverho niin pian kuin mahdollista. Makuuhuone on niin pieni, että tuo 160 cm leveä sänky näyttää siellä aivan monsterilta ja työpöytä hädintuskin edes mahtuu ikkunan eteen, mutta mahtuu kuitenkin. Nyt, kun tavarat ja huonekalut alkavat olemaan paikoillaan ja kun tässä nyt olen kuitenkin huidellut jo muutaman päivän, alan pikkuhiljaa tottumaan näihin neliöihin ja huonekaluihin törmäilyt alkaa vähentyä.

muutto_mh
Makuuhuoneessa sänky toimi hyvänä laskualustana vähän sille sun tälle monta päivää.

Nyt sitten tässä ollaan ihan yksin kolmen koiran kanssa. Samalla sekä ihanaa että kamalaa. Mä olen aina viihtynyt omissa oloissani, se ei ole koskaan ollut ongelma, mutta olen tässä kuitenkin 9 vuotta ollut saman ihmisen kanssa päivittäin niin onhan se nyt kummallista, kun se ihminen ei enää jaakaan tätä mun uutta arkea, vaikka se oli tässä muuttamisessa vähän niinkuin se pointtikin. Ottaa varmasti oman aikansa, että tähän uuteen todellisuuteen tottuu sekä konkreettisen arkisella tavalla että myös henkisellä puolella.

Mulla on nyt kuitenkin ihana pieni koti, joka tuntuu jo tosi kotoisalta ja ihan multa. Tästä tukikohdasta on hyvä lähteä katsomaan mitä se elämä tuo tullessaan tästä eteenpäin :)

.MEIKKAUSPÄIVIÄ VAPAANA.

Mä tykkään varsinkin kesäisin tehdä meikkikeikkaa töiden ulkopuolella, kun sitä kesälomaakin kuitenkin on ja näinollen useampia vapaita viikonloppuja. Ja nyt onkin niin onnellisesti, että mulla olisi vielä kesälomalla pari viikonloppua vapaana meikkikeikoille, mikäli joitakin mattimyöhäisiä häämeikkiä/juhlameikkiä kaipaavia on eetterissä:

>> 21.7.2018 <<

>> 28.7.2018 <<

>> 4.8.2018 <<

Yhteydenotot: marianniinan@gmail.com

Mup_Satu4
Satu – Kuva: Ömer Acar

Koemeikit teen joko kotonani Käpylässä tai sopimuksen mukaan muualla. Häämeikit teen yleensä meikattavan kotona, hotellilla tai juhlapaikalla. Kokemusta meikkaushommista on jo vuodesta 2004 lähtien ja viimeiset kuutisen vuotta on tullut tehtyä meikkejä useampia satoja vuosittain tässä nykyisessä päivätyössä, joten ihan aloittelijan hyppysissä et ole, jos valitset minut meikkaajaksi.

Mulla on käytössä useita eri brändien tuotteita, joista varmasti löytyy sopivat tuotteet kaikille ja meikkipakki kulkee helposti repussa mukana juhlapaikalle. Toimialueena pääkaupunkiseutu, julkisen liikenteen varassa. Alta linkeistä lisätietoa.

-> MEIKKIPALVELU
-> MEIKKIHINNASTO
-> KUVAGALLERIA

.Z-PALETTE KEIKKAPAKKIIN.

Meikkikeikalle lähtiessä yksi ”ongelma” on aina ollut luomivärit. Niitä pitää olla sen verran, että on oikeasti valinnanvaraa välillä hyvinkin eri värisille ihmisille, mutta totuus on, että suurinosa meikeistä tehdään enemmän tai vähemmän neutraaleilla sävyillä ja erityisesti niitä täytyy olla runsaasti. Todella harvat haluaa silmämeikkiinsä sinistä tai vihreää, yleensä pysytellään jossain beigen, roosan, ruskean ja harmaan eri sävyissä ja tummuusasteissa. Tähän saakka mä olen raahannut mukaan kaikki mun UD:n Naked-paletit ja Inglotin vitospaletit, mutta ne vie tosi paljon tilaa ja niissä on väistämättäkin paljon hyvin vastaavia sävyjä keskenään, jolloin tuplia tulee ihan turhaan raahattua mukana. Niimpä mä sitten päätin, että minäpäs kokoan itselleni keikkapakkia varten ihan oman paletin ja mikäs sen parempi kuin Z-Palette tähän hommaan.

paletti_pakkiin_01

Ensin otin kaikki keikoilla käyttämäni paletit eteeni ja merkkasin ylös, että mitä sävyjä niistä olen käyttänyt selkeästi eniten ja sitten aloin etsimään netistä niille dupeja, joita myydään pelkkinä nappeina. Päädyin ostamaan Makeup Geekiltä, Anastasia Beverly Hillsiltä ja MACiltä 28 luomivärinappia, jotka sitten napsautin Z-Paletteen sopivaan järjestykseen.

paletti_pakkiin_02

Tämmöinen siitä sitten tuli. Sävyjä on mattavalkoisesta mattamustaan ja kaikkea neutraalia siltä väliltä. Löytyy oranssimpaa ja kellertävämpää ruskeaa, punertavampaa kylmempää ruskeaa, kuparia, pinkkiä, vanhaa roosaa ja malvamaisia sävyjä ja tietenkin myös harmaata. Paletti on tähän saakka vaikuttanut oikein toimivalta, vaikka nyt jo huomaan käyttäväni eniten tiettyjä sävyjä tästäkin paletista, mutta ainakin on vaihtoehtoja hyvin.

paletti_pakkiin_04

Jokaisen napin pohjassa lukee luomivärinapin merkki ja sävy, mutta nopeuttaakseni sävyjen ylös merkkaamista (esim. häämeikin koemeikin yhteydessä), tein tämmöisen lappusen, joka kulkee paletin sisällä mukana. Tämän ansiosta mun ei tartte aina vääntää jokaista käytettyä nappia irti magneettipohjasta vaan voin vain tarkistaa lappusesta.

paletti_pakkiin_06

Tässä vielä jokainen merkki ja väri merkattuna kuvaan, jos joku sävy jäi kiinnostelemaan. Erityisen paljon olen käyttänyt Shroomia, Maltia, Quarrya, Printiä ja Carbonia, mutta huomattavia käyttökertoja on tullut myös Bedrockille, Balletille, Vintagelle, Texturelle, Preppylle, Bake Salelle ja Mochalle.

Jos haluaa hentoista ja hempeää meikkiä, on nuo Malt ja Quarry ihan ässiä häivytyshommissa ja erityisesti viileän vaaleille leideille. Varmasti eniten juuri häämeikkiasiakkaille käytettyjä sävyjä. Sitten taas lämpimän ihonsävyn omaaville häivytysvärinä aivan upea on melkein sinappisen ruskea Preppy tai siitä hillitympi Bake Sale. Print ja Carbon taas sopii kaikkien sävyjen neutraaliin tummentamiseen ja vaaleana kulmaluuvärinä tulee käytettyä eniten Vanilla Beania tai Shroomia ja kaikista vaaleimmille ihoille myös valkoista Gessoa.

paletti_pakkiin_03

Tästä paletista tosiaan puuttuu kaikki vihreät, siniset ja kunnolliset violetitkin, mutta mulla olisi aikomuksena tehdä toiseen samankokoiseen palettiin vielä värillisempikin versio, jonne voisi latoa kaikkia eri sävyasteita juurikin vihreistä, sinisistä ja violeteista, mutta myös enemmän pinkkiä, persikkaa ja hopeisia sävyjä. Toistaiseksi pärjäilen värien puolesta yhdellä UD:n paletilla, mutta olisi kiva jos saisin työkäyttöön ihan oman paletin näistäkin väreistä.

paletti_pakkiin_07

Mulla on toinenkin Z-Palette, jossa on vanhoja Guerlainin, Estee Lauderin ja Clarinsin luomivärinappeja, jotka olen joskus aikoinaan depotannut, mutta koska en ole näiden laadusta sitten kuitenkaan tykännyt niin erityisesti, en ole näitä juurikaan käyttänyt asiakasmeikeissä. Tässä on eniten Guerlainia ja olen todennut, että ne saattaa pohjustuksesta huolimatta jonkinverran varista silmistä meikinteon jälkeen ja ajatuskin siitä, että mun tekemä meikki edes saattaa varista poskipäille ennen asiakkaan hääkuvia tms. aiheuttaa pientä epämukavaa tunnetta. Mutta niin kauan, kunnes mulla on se toinenkin paletti nappeja, joiden laatuun luotan, pidän tätäkin mukana keikoilla just in case.

Mitä muita hyviä irtonappeja myyviä luomivärimerkkejä te tiedätte kuin MAC*, Makeup Geek ja ABH?

*postauksessa mainoslinkki
( = saan pienen korvauksen, jos päädyt ostamaan tuotteita verkkokaupasta minun linkkini kautta)