.16 VAATTEEN KAPSELI.

Viime viikon postauksessa juttelin hyvin pienestä kapselivaatekaapista ja siitä miten sellainen on mua houkutellut jo pidemmän aikaa, mutta en ole vain uskonut pystyväni siihen. Kun oikein ajattelin asiaa kunnolla, totesin että mähän käytän nytkin aika pientä osaa vaatteistani säännöllisesti. Toki välillä otan jonkun yläosan, jota käytän harvemmin, mutta ne mihin tartun useimmiten, on aina samoja.

Kun kävin mun vaatteita läpi, löysin sieltä nopeasti ne vaatekappaleet, joita mä eniten käytän. Kokosin vaatteista kuvakollaasin ja mietin, että pitääkö jotain lisätä tai ottaa pois, miten hyvin näitä vaatteita pystyy yhdistelemään. Vähän hämmästyin itsekin, kun totesin näiden vaatteiden riittävän aivan mainiosti.

16_piece_capsule

Tähän pieneen kapseliin valikoitui 16 vaatekappaletta. En laskenut mukaan kenkiä, takkeja tai kaulahuiveja, koska käytän joka tapauksessa samoja lähes aina. Sen sijaan laskin mukaan kaksi ”aluspaitaa”, eli tanktopin ja pitkähihaisen t-paidan, koska niillä on oleellinen rooli vaatetuksessa. Nuo kaksi aluspaitaa toimivat työvaatteiden yläosan pohjana, jos mulla ei ole mitään muuta mustaa yläosaa sinä päivänä päällä, joka kävisi töihin. Myös sukkahousut laskin tähän mukaan oleellisena osana, koska eihän tähän vuodenaikaan käytetä hameita tai mekkoja ilman paksuja sukkahousuja.

Toki pidän sen mahdollisuuden avoinna, että voin vaihtaa kapselista jonkun vaatteen johonkin toiseen jos esim. säätilat muuttuu ratkaisevasti kylmempään suuntaan tässä kuukauden aikana, mutta silloin tosiaan joku toinen vaate jää kapselista pois. Tank-toppeja, pitkähihaisia t-paitoja ja sukkahousuja mulla on myöskin kierrossa useampia, koska en pese pyykkiä niin usein, että voisin käyttää vain yhtä jatkuvasti, mutta ne ei vaikuta tyyliin, koska ne on kaikki samanlaisia keskenään.

Linkkasin tuohon alle vaateluetteloon joko samat vaatteet, joita mulla on, tai jotain vastaavaa.

VAATELUETTELO:
musta tank-toppi
– musta pitsikoristeinen t-paita (vastaava)
musta pitkähihainen t-paita
– valkoinen löysä t-paita (vastaava)
– musta löysä t-paita
– harmaansininen pitkähihainen ohut pusero (vastaava)
– farkkupaita (vastaava)
– musta pooloneule (vastaava)

– mustat tekonahkahousut (vastaavat)
– mustat farkut (vastaavat)
– tekonahkahame (vastaava)
– mustat paksut sukkahousut

tummanharmaa Alpa-neuletakki
musta pitkä neuletakki/mekko
– musta naruolkainmekko (vastaava)
– musta t-paitamekko (vastaava)

Tässä setissä on lähes loputtomat yhdistelymahdollisuudet. Kaikkia yläosia voi käyttää kaikkien alaosien kanssa. Lähes kaikkia yläosia pystyy kerrostamaan nätisti päällekkäin ja kaikki napitettavat kerrostuu kaikkien muiden vaatteiden, myös mekkojen kanssa. Siniharmaata puseroa ja farkkupaitaa voi käyttää mekkojen kanssa esimerkiksi solmimalla helman vyötäisille, hameen kanssa työnnettynä vyötärönauhan alle. Neuletakkeja voi molempia käyttää kaikkien vaatteiden päällä lämmikkeenä. Mustaa pidempää neuletakkia voi käyttää myös mekkona, koska se napittuu kokonaan kiinni (se on se mun itse tuunaama).

16_piece_capsule_asuja

Kokosin kuusi hieman erilaista asukokonaisuutta näistä 16:stä vaatteesta, ihan vain esimerkiksi. Kaikissa näissä asuissa on valmius työasuksi, eli musta pohja, mutta joitakin olen maustanut tilkalla väriä (eipä tässä kapselissa enempää väriä olekaan kuin se tilkka :D). Tummanharmaa Alpa Drizzle-neuletakki on aika tärkeässä osassa tässä kapselissa, koska se on helpoiten kerrostettavissa lämmikkeeksi ja alpakanvillaisena se on myös hyvin lämmin, vaikka ei paksu olekaan.

Tein nyt kolme housulookkia ja kolme hame/mekkolookkia, mutta yhdistelmiä olisi paljon enemmänkin. Tämä kapseli perustuu hyvin vahvasti nimenomaan vaatteiden kerrostamiseen, joka tietysti tähän vuodenaikaan on hyväkin, että pysyy lämpimänä. Käytän vielä pääasiassa nahkatakkia (+ itse tehtyä karvaliiviä), joten kerrospukeutuminen on ainut vaihtoehto jos meinaa nahkatakilla tarjeta. En tosiaankaan halua vielä siirtyä mihinkään paksuun untuvatakkiin.

vaatekaapissa

Tein vaatekaapin henkariosastolle rajatun alueen näille kapselivaatteille tuohon oikeaan laitaan ja otin kapselin kuukauden koekäyttöön, jonka aloitin 23.10 ja lopettelen joskus marraskuun puolivälin jälkeen. Palaan aiheeseen, kun kuukauden koejakso on takana ja millaisia asukokonaisuuksia ihan oikeasti toteutin ja mitä ajatuksia tämä pieni vaatekaappi sai aikaan.

*postauksessa mainoslinkkejä
( = saan pienen korvauksen, jos päädyt ostamaan tuotteita verkkokaupasta minun linkkini kautta)

.VETTA-INSPIRAATIO.

Mä olen jo pitkään haaveillut, että mulla olisi hyvin pieni kapselivaatevarasto, mutta silti tuntuu, että mun on tosi vaikea päästää irti tietyistä vaatekappaleista, vaikka en olisi niitä käyttänytkään pieneen ikuisuuteen. Yksi hyvä esimerkki on yksi musta jakku, jota olen viimeksi käyttänyt mahdollisesti vuonna 2010 (vieläpä työkäytössä, ei edes normikäytössä) ja joka ei itseasiassa enää mene mulle nätisti edes kiinni (kokeilin hiljattain), koska olen vuosien varrella aavistuksen tuuhentunut. SILTI mä jätin sen vielä kaappiin sillä verukkeella, että voin käyttää sitä juhlamekkojen kanssa (vaikka en ole koskaan ennenkään niin tehnyt). (Tämän kirjoittamisen jälkeen kyllä oikeasti otan ja laitan sen pois kaapista!)

Pienen kapselin kokoamista ehkä rajoittaa juuri se, että haluan pitää kaapissa vaihtoehtoja, vaikka niitä vaihtoehtoja en käyttäisikään ihan koko aikaa. Mulla on esim. yksi harmaansininen pusero, jota en käyttänyt kuin ehkä kerran koko viime talvena, mutta sitten taas nyt lokakuussa se oli mun päällä jo kolmena eri päivänä. Tykkään puserosta, mutta en halua käyttää niin ”värikästä” vaatetta kovin usein. Sama pätee farkkupaitaan: tykkään siitä, mutta en halua käyttää sitä jatkuvasti, mutta en halua siitä luopuakaan. Nyt, kun syksyllä tuli taas viileämmät ilmat, on kerrospukeutumisen takia tullut käytettyä noitakin vaatteita enemmän kuin aikaisemmin.

Eli vaikka ihastelen hyvin pieniä kapselivaatekaappeja, en sitten ehkä kuitenkaan ole aivan täysin valmis siihen itse. En ainakaan niin pienessä mittakaavassa kuin mistä haaveilen. Mutta voisin kyllä kokeilla sellaista vaikkapa kuukauden ajan, ehkä pitäisi. Mutta se on sitten ihan toinen postaus, nyt aiheeseen!

VETTA-FW17-30-outfits

Aaaanyway, mä olen jo pidempään seuraillut sellaista kapselivaatevalmistajaa kuin Vetta Capsule ja ihastellut kyseisten vaatekappaleiden uskomatonta monikäyttöisyyttä ja yksinkertaista tyyliä. Nyt varsinkin, kun julkaistiin tuo uudempi ”The Minimal Capsule” (kuvassa yllä 30 asua kapselin vaatteita käyttäen) niin mulla suunnilleen vaan pyörii sukat jaloissa :D En tähän saakka ole vielä kertaakaan oikeasti ajatellut niitä ostaa, mutta tykkään niiden ideasta: viisi muunneltavaa vaatekappaletta, joista saa yhdistelemällä kymmeniä erilaisia asuja. Tuossa yllä olevassa kuvassa on toki vähän valhetta siinä mielessä, että siinä on useista vaatekappaleista kahta eri väriä, jotta tuo 30 asua on saatu täyteen. Mutta silti: 9 vaatetta, 30 erilaista asua ja tämä ainoastaan tämän yhden kapselin vaatteita keskenään yhdistelemällä. Entäs sitten, kun siihen lisää muutaman muun vaatteen lisäksi? Mahdollisuudet moninkertaistuu jälleen!

VETTA-FW17_cardigan

Tässä uusimmassa kapselissa on ekaa kertaa sellainen vaatekappale, jonka ihan todella kovasti haluaisin ostaa itselle, mutta mun koko on jo myyty loppuun (yllätys). Kyse on siis tästä pitkästä napitettavasta neuletakista. Neuletakkia voi pitää avonaisena housujen/hameen/mekon kanssa, napittaa kiinni osaksi tai kokonaan, vyöttää vyötäröä korostavaksi, käyttää ”väärinpäin”, eli nappilista selkäpuolelle ja tosiaan kokonaan kiinni napitettuna neuletakki muuntautuu mekoksi, kumminpäin tahansa. Tämän kyseisen vaatteen helma on mulle ehkä just sen 5-10 cm liian pitkä, joten jos tämän ostaisin, joutuisin lyhentämään sitä.

Napit_neuletakkiin_04

Mutta olen siis tästä kapselista ja erityisesti tästä neuletakista aivan äärimmäisen inspiroitunut ja päädyin vaatekaupoille etsimään jotain vastaavaa neuletakkia, jota voisi sovittaa. No useamman putiikin kierrettyäni en löytänyt napitettavaa versiota mistään, kaikki sopivan pitkät neuletakit on automaattisesti avonaisia eikä niissä ole mitään vyönauhaakaan. Tein kuitenkin ratkaisun, että ostin avonaisen polvimittaisen mustan neuletakin ja kävin Nappitalossa ostamassa painonappeja ja myös koristeeksi mustia kiiltäviä nappeja ja päätin ommella sellaisen mekon itse itselleni. Ensin harkitsin, että hyötykäyttäisin uutta ompelukonettani ja tekisin ihan napinlävet, mutta vähän pelotti, että mitä jos mokaan edes yhden niistä ja nappeja kuitenkin tuli 12 kpl. Joten päädyin mieluummin painonappeihin, jotka pystyi ompelemaan paikoilleen käsin.

Napit_neuletakkiin_05
Painonapit ommeltu, koristenapit vielä puuttuu.

Tätä kyseistä neuletakkia tosin ei oikein voi käyttää nurinpäin, kaula-aukko ei asetu nätisti eikä vaate muutenkaan asetu selkä etupuolelle nätisti, joten sen haaveen saan unohtaa ainakin tämän vaatteen kohdalla, ellen keksi jotain tuunausta. Mutta jokatapauksessa mä saan nyt tähän yhteen vaatteeseen kolme selkeästi erilaista käyttötapaa: avonaisena tai osaksi napitettuna neuletakkina esim. farkkujen/hameen/mekon kanssa tai kokonaan napitettuna tämä menee ihan mekkonakin, varsinkin vyön kanssa toimii erinomaisesti. Mitään muuta mun ei tarvinnut tehdä, kuin ommella ne napit paikoilleen ja tarvittaessa ottaa kaapista joku vyö kaveriksi.

Projektiin meni kyllä useampi ilta, kun alkoi niskat menemään jumiin nappien ompelusta eikä ne kestänyt montaakaan nappia kerrallaan, mutta mihinkäs tässä kiire, valmiissa maailmassa. Nappeja tuli tosiaan 12 kpl, noin 5 cm välein, jotta kangas ei ala löpsöttämään avonaisena kolojen kohdalta. Toki varmaan tulen tämän kanssa käyttämään toppia ja sukkahousuja alla silloin, kun tämä on mekkokäytössä, mutta silti, pysyypähän paremmin ojennuksessa.

Kunhan saan loputkin koristenapit ommeltua paikoilleen, ajattelin tehdä vielä sellaisen postauksen, jossa esittelen tämän vaatteen teille ihan päällä kuvattuna ja eri tavalla yhdisteltynä muiden vaatteiden kanssa, mutta sitä ei nyt ihan hengitystä pidätellen kannata odotella :D

*postauksessa mainoslinkki
( = saan pienen korvauksen, jos päädyt ostamaan tuotteita verkkokaupasta minun linkkini kautta)

.MADEBY HAN DENTIRELY.

Ihan pikkuisen aloin innostumaan nauharipsistä, kun työkaveri tilasi kaukaa idästä äärimmäisen halvan setin luonnollisen näköisiä lisäripsiä. Ostin paketista noin 1/3 kaverilta (koska epäilin, että en niitä nyt varmaan ihan hirveästi tule kuitenkaan käyttämään) ja olen nyt yhden ripsinauhan käyttänyt roskiskuntoon. Yhden siis siksi, että leikkasin sen keskeltä poikki ja käytin vain puolikkaat silmiini.

MadebyHan_06

Pakkauksessa oli hupaisa kirjoitusvirhe, josta luonnollisesti tuli kävelevä vitsi. Ripsinauhat on tuollaiset henkäyksen kevyet ja luonnolliset. Kaukana siis niistä tämän päivän trendiripsistä, jotka näyttää siltä, että silmissä on viisi pakettia ripsiä samaan aikaan.

MadebyHan_05

Nämä Hanin tekemät voi tosiaan vaikka leikata puoliksi, jos ei halua koko pitkää nauhaa silmiinsä laittaa, vaikka toki sekin onnistuu. Nauha on kohtalaisen leveä, joten puolikkaallakin saa ihan mukavat ripset aikaiseksi.

MadebyHan_04

Tämmöiset luonnollisemmat ripsinauhat kannattaa ehdottomasti laittaa paikoilleen ENNEN ripsivärin levittämistä. Jos ripsiväriä on jo ripsissä, saattaa se klimpata ripsiä liikaa yhteen ja näinollen ohuet tekoripset siinä vieressä näyttää täysin erillisiltä lisäkkeiltä.

MadebyHan_03

Mutta, kun nauhat liimaa ensin ja lisää sitten vasta ripsiväriä (liiman kuivumisen jälkeen), saa lisäripset sulautumaan omiin ripsiin paljon luonnollisemmin. Toki tekoripsien pituutta voi lyhentää paikoitellen pikkusaksilla jos siltä tuntuu. Mäkin vähän tuosta alkupäästä (eli keskeltä) lyhensin, että sulautuu helpommin omiin ripsiin.

MadebyHan_07

Nämä on sen verran pitkät mun omiin ripsiin verrattuna, että joudun näiden kanssa käyttämään piilolinssejä, ettei ripset huitele silmälaseihin koko aikaa, mutta ei se haittaa.

Olen poistanut nämä poikkeuksellisesti ihan vaan meikinpoiston yhteydessä öljyllä ja siinä samalla liotellut tekoripsistä ripsivärit pois. Sen jälkeen vain huuhtelen ripset ja kuivaan siististi paperiin ja jätän kuivumaan ”kammattuna” oikeaan suuntaan. Yhtä ”paria” käytin muistaakseni neljä kertaa ennenkuin ne kuidut meni niin solmuun, ettei enää huvittanut niitä silmiin laittaa.

MadebyHan_01

Nämä mun ripset on tilattu kaverin toimesta AliExpressiltä h-a-l-v-a-l-l-a, mutta jos putiikki epäilyttää niin valmiiksi puolikkaita hyviksi havaittuja ripsinauhoja myy ainakin Ardell (esim. täältä) ja jos tykkää mieluummin luonnollisista koko rivin ripsistä niin esim. nämä voisi olla hyvä valinta.

*postauksessa mainoslinkkejä
( = saan pienen korvauksen, jos päädyt ostamaan tuotteita verkkokaupasta minun linkkini kautta)