.ÄRSYTYKSEN POISTAJIA.

Tiedättekö ne jutut, jotka tavallaan toimii, mutta niiden käytössä on jotain pientä (tai isompaakin) ärsyttävää. Mulla tämmöisiä asioita oli mm. suihkuverhon takertuminen ruumiiseen suihkussa käydessä ja muutaman valaisimen hankalat pistokepaikat.

clasulta_01

Näihin molempiin ensimmäisen maailman ongelmiin löytyi ratkaisu Clas Ohlsonilta, mistäpä muualtakaan. Suihkuverhoa varten ostin kymmenen magneetin setin, joilla toivon saavani verhon pysymään paremmin paikoillaan ja valaisimia varten tuollaisen kaukosäädin-homman, jolla voin napsaista valot päälle tai pois helposti.

clasulta_02

Napsautin kaksi magneettia yhteen suihkuverhon alareunaan niin, että suihkuverho jää magneettien väliin ja jätin magneettiparien väliin ehkä 15 cm väliä. Magneeteista tulee sen verran painoa verhon alalaitaan, että verho ei enää yhtä paljoa hilaannu ilmavirran kanssa suihkuttelijan ruhoa kohti. Olin etsimässä Clasulta oikeasti sellaisia pöytäliinapainoja tähän tarkoitukseen, mutta niitä en sieltä sitten löytänyt ja päätin kokeilla näitä magneetteja. Mikäli tämä viisi paria ei riitä, käyn hakemassa yhden paketin lisää ja laitan niitä verhoon kiinni tuplamäärän (ja toivon parasta).

clasulta_04

Valaisin-ongelmaan ostin tosiaan tällä kaukosäätimellä toimivat pistorasia-palikat. Kyseinen pistorasia-palikka (näkyy ylimmässä kuvassa) laitetaan pistorasiaan ja ne täytyy pakkauksen ohjeen mukaan ohjelmoida tiettyyn kaukosäätimen nappulaan ja sitten vain halutun valaisimen töpseli siihen kiinni ja voilà! Sen jälkeen valaisimen saa päälle ja pois todella helposti kaukosäätimellä.

clasulta_video

Valaisimien kaukosäädin-hommaa ajattelin demonstroida ihan videolla. Mulla on täällä tosiaan kolme valaisinta, joita mielelläni käyttäisin, mutta yhden katkaisin on hankalassa paikassa ja kahdessa muussa ei ole katkaisinta lainkaan, vaan ne on automaattisesti päällä, kun ne on pistorasiassa. Eli jos ne haluaa pois päältä, pitää ne repiä aina irti ja koska ne pistorasiat on huonekalujen alla/takana hankalasti saavutettavissa, ei se ole kovin mieltäylentävää puuhaa. Tämä kaukosäädin helpotti tätä hommaa siis aivan kuus-nolla!

.VAATEKAAPPI.

vaatekaappi4

Hieman jänskätti muuton yhteydessä, että miten ihmeessä saan kaikki mun vaatteet mahtumaan uuden kodin vaatekaappiin, koska se on nimittäin tässä yllä kuvassa oleva pienen pieni kaappi, jonne piti saada suunnilleen kaikki mahtumaan. Edellisessä kodissa mulla oli käytössä 100 cm + 50 cm tankotilaa vaatteille ja vielä neljä metrin leveää laatikkoa ja kaksi 50 cm leveää laatikkoa ja kaikki nämä vain mun omassa käytössä. Toki siellä mun vaatteet olikin aika leveästi ja tilavasti, mutta silti.

Mun missio oli, että kaikki käyttövaatteet pitäisi saada mahtumaan tähän yhteen kaappiin, koska en halua ravata eri kaapeilla alusvaatteiden, toppien ja mekkojen takia. Juhla-, urheilu- ja kotivaatteet laitoin eri paikkaan siis ihan suosiolla.

vaatekaappi1

Vaatekaapissa on siis koko kaapin levyinen tanko, joka menee oviaukosta ehkä 10-15 cm yli molempiin suuntiin, ylhäällä on yksi hyllylevy ja lattialla on kaksihyllyinen pieni kenkähylly. Tilaa on siis hyvin vähän verrattuna edelliseen. Ylähyllylle mä laitoin kaikki paksummat neulepaidat, jotka pitää olla viikattuna ja yhteen valkoiseen laatikkoon laitoin kaikki vyöt. Oven sisäpuolella koukussa pidän mun kotineuletakkia, joka on oikeastaan aina käytössä.

Katonrajakaappiin sain jemmattua kaikki vieraspeitot ja -tyynyt ja oman untuvaisen talvipeittoni.

vaatekaappi6

Tangon äärimmäiseen laitaan vasemmalle laitoin kaikki talvella käytössä olevat neulemekot ja henkarilla olevat neulepaidat, joita tuskin tulen käyttämään ennen syksyä. Niiden ja muiden vaatteiden väliin asensin tuollaisen kapean joskus Ikeasta hankitun kangashyllykön, joka on vissiin sellainen ”kenkähyllykkö” virallisesti. Siihen rullasin kaikki mun housut, liivit ja uima-asut. Hyllyköstä oikealle meni sitten kaikki muut käytössä olevat henkarivaatteet. Jonkun verran jouduin laittamaan vaatteita tuplahenkariin, mutta todennäköisesti tulen käymään henkarivaatteita vielä läpi ja miettimään, että mitä sitä oikeasti tulee käytettyä.

Kaikki juhlamekot jouduin jemmaamaan eteisen vastaavan kokoiseen henkarikaappiin kaikkien takkien kanssa, koska ne ei tosiaankaan olisi enää mahtunut tähän kaappiin. Eteisen kaapissa ne ei siellä sivussa ole yhtään tiellä, mutta kuitenkin helposti saatavilla kun tarvetta on.

vaatekaappi2

Erityisen tyytyväinen olen tästä oivalluksesta. Mulla on yllättävän vähän kenkiä ja ne kaikki mahtui ihan helposti eteisen kaapissa olevalle kenkähyllylle, joten tämä vaatekaapin kenkähylly jäi ilman kenkiä ja pystyin hyödyntämään sitä viikattaville vaatteille. Mulla oli näitä valkoisia laatikoita ennestään ja niitä meni juuri sopivasti kuusi kenkähyllylle ja hyödynsin kaikkia muitakin sopivan kokoisia random pahvilaatikoita lattiatasolla hyllyn edessä, mitä mulla sattui olemaan ja sain näihin mahtumaan kaikki loput käyttövaatteet alusvaatteista sukkiin ja toppeihin jne. Tarkoitus olisi päällystää nämä värikkäämmät laatikot vielä jollain, että olisivat siistimmän näköiset, mutta sen ehtii myöhemminkin.

vaatekaappi3

Kaikesta järjestelystä huolimatta en saanut varsinaiseen vaatekaappiin enää mahtumaan urheilu- ja kotivaatteita, joten jouduin käyttämään kaksi hyllyä tästä toisesta makuuhuoneen kaapista siihen tarkoitukseen. Tähän kaappiin sain ihan alimmaksi survottua kaikkea siivoustarviketta, lakanat ja pyyhkeet ja joitakin ylimääräisiä torkkupeittoja ja koristetyynyjä. Urheilu- ja kotivaatteet on tuolla keskivaiheilla omiin laatikoihinsa viikattuina ja hyllyt ei ole edes mitenkään täyteen saakka survottuja. En kuitenkaan halunnut tänne tuoda mitään käyttövaatteita, vaikka periaatteessa olisi ehkä jotain mahtunutkin.

Olen hyvin tyytyväinen, että sain vaatteet järjestymään näinkin hyvin. Käytännöllisemmän henkarikaapista saan, kunhan vielä hieman karsin vaatteita ja saan ne kaappiin vähän löysemmin, mutta senkin ehtii vähän myöhemminkin.

.SISUSTUSOSTOKSIA.

Uuden pikkukodin myötä on pitänyt tehdä joitakin uusia hankintoja, kun tottakai osa tavaroista jäi Mösjöölle ja olen näitä hankintoja tehnyt tässä pikkuhiljaa ensimmäisen viikon/parin sisällä sitä mukaa kun on ilmennyt uusia tarpeita.

ostoksia_01

Käväisin Granitissa, Stockmannilla ja Ruohonjuuressa tällä kertaa.

ostoksia_03

Ruohonjuuresta hain uuden Kiertin tiskirätin, kun niitäkään mulle ei jäänyt kuin yksi. Myös tiskiharjaan tarvitsin uuden harjaspään, kun puukotin vahingossa edellisestä harjaksia vähän liikaa irti ja olihan se aika liiskainen jo muutenkin.

Stockmannilta ostin tuon mustan käsisaippuan* keittiöön. Mulle jäi valkoinen käsisaippua* ja -voide edellisen kodin keittiöstä, mutta laitoin ne vessaan ja hankin keittiöön pelkän saippuan. Ei tuohon nurkkaan olisi käsivoidepulloa enää saanut mahtumaankaan. Käsivoidetta voin hakea viereisestä huoneesta meikkilaatikoiden uumenista kyllä nopeasti.

keittio1

Musta saippua tuntui muutenkin nyt sopivan keittiöön paremmin, kun siellä on noita mustia esineitä enemmänkin. Harkitsen ostavani vielä Smegin blenderinkin, mutta en juuri nyt pysty siihen kyllä investoimaan.

ostoksia_05

Granitista ostin keittiöön kaksi patakinnasta, kun nekin jäi Mösjöölle ja mähän en pelkillä patalapuilla ota yhtäkään astiaa uunista ulos. Olen kerran polttanut käpäläni sellaisen kanssa pelleillessä, never again. Kunnon patakinnas sen olla pitää ja molempiin käsiin!

ostoksia_07

Granitista mukaan tarttui myös kaksi isoa pyyhettä, kun niitäkään en ottanut mukaan kuin kaksi ja ihan jo pyykinpesun kannalta katsottuna niitä pitää olla vähän useampia, että saan koneen ylipäätään täytettyä. Harmaa luomupuuvillainen vohvelikangas oli jotenkin tosi viehättävän näköinen kaikessa yksinkertaisuudessaan. Harkitsin myös Stockalla Lapuan Kankureiden pellavaisia kylpypyyhkeitä, mutta olivat sellaisissa hinnoissa ettei todellakaan ollut nyt niihin varaa.

Näiden lisäksi on pitänyt hankkia mm. vessaharja, suihkuverho, siivousrättejä ja -sieniä ja aterinlaatikot keittiöön, mutta ne hoitui Clas Ohlsonilla suhteellisen pienellä rahalla. Ihmeen paljon kaikkea tämmöistä pientä on joutunut hankkimaan ja seuraavan palkan jälkeen hankintoja tulee vielä lisääkin, kun vaan pääsen Ikeaan :D

*postauksessa mainoslinkkejä
( = saan pienen korvauksen, jos päädyt ostamaan tuotteita verkkokaupasta minun linkkini kautta)