.HELPOT NUDEHUULET.

Nudehuulet on helppo ja ”turvallinen” valinta oikeastaan milloin tahansa. Nudehuulet sopii no-makeup-meikkiin ihan yhtä hyvin kuin tumman smokyeye-meikin kaveriksi. Varsinkin meikittömän näköisen meikin kanssa tykkään, että huuletkaan ei saa näyttää siltä, että niitä olisi varsinaisesti meikattu.

Dior_sugarscrub_04

Vähän yllättäen tähän löytyi täydellinen tuote Diorin kevään uutuuksista: Dior Addict Lip Sugar Scrub. Tämä uutuustuote on huulikuorinta ja värillinen huulivoide samaan aikaan. Kun puikosta levittää tuotetta huulille, se tuntuu hieman karhealta sokerikiteiden vuoksi, mutta tuote kuitenkin levittyy huulille balsamimaisena. Sävyä huulille tulee vain pieni aavistus, joka syvenee aavistuksen, kun se on hetken ollut paikoillaan. Lopputulos on pehmeän tuntuinen, sokerikiteet sulaa huulille hetken päästä ja huulet näyttää siltä kuin niissä olisi luonnostaan himmeän pehmeä kiilto ja hento nuderoosa sävy.

helpot_nudehuulet_01

Laitoin huulten reunoille ensin kevyesti IsaDoran huultenrajauskynää sävyssä 79 Subtle Nude, joka skarppaa huulten muotoa esille luonnollisen näköisesti. Sen päälle vain muutama veto Diorin Lip Sugar Scrubia ja vähän aikaa huulten yhteen maiskuttelua ja valmista on!

helpot_nudehuulet_02

Valmis huulimeikki on tosi luonnollinen ja siitä ei heti edes hoksaa, että meikkituotteita on käytetty. Täydellinen yhdistelmä esim. vapaapäivän pikaehostukseen.

helpot_nudehuulet_04

Erityisesti tosiaan toimii meikittömään lookkiin. Jos huulikuorinta-balmia lisää kerroksia myöhemmin päivällä, sävy syvenee aavistuksen verran pinkimmäksi, mutta sehän nyt ei ketään haittaa.

.KÄSILAUKUT NYT.

Kirjoitin käsilaukku-postauksen vuonna 2015, eli kohta kaksi vuotta sitten, kun olin juuri karsinut käsilaukkujani ja totesin silloin, että pärjään aivan hyvin seitsemällä erilaisella käsilaukulla. Sittemmin olen jatkanut karsimista käsilaukkujen saralla ja myöskin vaihtanut joitakin laukkuja käytännöllisempiin. Aktiivisessa käytössä mulla on tuosta vanhassa postauksessa olevista laukuista enää se pienempi Korsin laukku, muut on joko jo myyty tai ovat menossa myyntiin.

laukku4

Korsin pikkulaukku on edelleen melko aktiivisessa käytössä. Valitsen tämän aina, kun tiedän pärjääväni hyvin vähillä tavaroilla. Tähän laukkuun mahtuu nimittäin hyvin vähän. Tämän kanssa mukana on yleensä vain kännykkä, maksukortit, kotiavaimet, pieni peili, huultenrajauskynä ja huulipuna ja tänne saa tarvittaessa myös aurinkolasit mahtumaan (ilman koteloa).

laukku5

Uusin hankinta on tämä pienehkö Anna Fieldin laukku, jonka tilasin Zalandosta. Tämä on hieman suurempi kuin pikkuinen Kors, mutta silti tarpeeksi pieni ettei ala painamaan paljoa. Tähän mahtuu mukaan myös esim. kamera, kankainen ostoskassi ja pieni korttilompakko. Tämä ei ole yhtä syvä kuin edellisen postauksen Esprit-laukku ja pohja on leveämpi, jolloin laukkuun mahtuu suhteessa enemmän tavaraa, jotka on kuitenkin helppo löytää, kun laukku ei ole kovin syvä.

laukku6

Myöskin uusi hankinta on tämä Globe Hopen Taikina-laukku mustana (kankainen). Tämä on selvästi jo edellisiä isompi ja toimii mun päivittäisenä töihin-kotiin -käsilaukkuna. Tähän mahtuu jo A5-kokoinen kalenteri, kankaisia ostoskasseja, lompakko, pyykkiin menevä työpaita tai parikin ja tänne mahtuu sujauttamaan myös esim. kaulahuivin jos ulkona onkin liian lämmintä kaulahuiville. Tässä on selvästi rennompi fiilis kuin kahdessa edellisessä ja se tekeekin tästä erinomaisen arkilaukun, joka kuitenkin sopii mun yleistyyliin mitä mainioimmin.

Taikina tuli vanhan isomman Kors-laukun tilalle, joka alkoi ärsyttämään kahdella kilisevällä hihnallaan (joista ulommainen aina tippui olkapäältä) ja se oli painava, vaikka sisällä ei olisi juuri mitään ollutkaan. Korsin kanssa usein joutui pitämään toista kättä olkahihnoilla, että ne pysyi paikoillaan ja myös helpottamaan painoa. Taikinan saa heitettyä pään yli toiselle olkapäälle, jolloin kädet vapautuu täysin, mutta sitä voi myös kantaa normaalisti olalla halutessaan.

laukku7

Viimeinen (kyllä, viimeinen) laukku on mun Kånken-reppu, johon siirryn aina jos kannan työmatkoilla mukana isoa kirjaa tai jos ylipäätään tarvitsee kantaa mukana normaalia enemmän tavaraa. Tämän kanssa tekee myös pienemmät viikonloppureissut aivan hyvin, kunhan pakkaa vain minimimäärän tavaraa mukaan. Kånken on myös oivallinen ruokakauppareissukaveri, kun sinne voi sujauttaa kaikki painavimmat kamat, jotka ei selässä kannettuna tunnu ollenkaan niin painavilta kuin käsin kangaskasseissa kannettuna. Reppu on tavallaan syrjäyttänyt sen konjakinruskean Lumi-käsilaukun kokonsa puolesta ja on vieläpä paljon käytännöllisempi ja muutenkin monikäyttöisempi kuin suuri olkalaukku.

laukku8

Siinä ne, kaikki mun käyttölaukut, joita on tosiaankin nykyään vain neljä. Olen oppinut pärjäämään vain muutamalla laukulla, jotka on huolellisesti valikoitu kokonsa, tyylinsä ja värinsä puolesta enkä koe tarvitsevani mitään muita laukkuja nyt. Molemmat pienemmät laukut menee ihan yhtä hyvin arkeen kuin juhlaankin tarvittaessa, kangaslaukku päivittäiseen arkeen ja reppu silloin, kun tarvitaan enemmän tilaa. Kaikki laukut käy tyyliltään mun pukeutumistyyliin enkä mä muutenkaan kaipaa laukkuihin vaihtelua muuten kuin koon puolesta. Vaikka mulla olisikin joitakin värillisiä vaihtoehtoja, käyttäisin kuitenkin aina jotain mustaa, joten aivan turhaan mä edes omistan mitään värillisiä laukkuja, vaikka ne omalla tavallaan kivoja olisikin.

Säilytän laukkuja edelleenkin seinällä koukuissa, jotka on sijoitettu mun työpöydän viereen. Siinä ne on helposti käsillä, jos tarvitsee vaihtaa laukkua, mutta ovat kuitenkin poissa lattialta. Normaalisti reppu on yksinään alemmassa koukussa ja pidempihihnaiset ylemmässä.

Oletteko te laukkuhulluja vai laukkuminimalisteja?

.YMPÄRIVUOTINEN KAPSELIVAATEKAAPPI.

Mun mielestä on hauskaa miettiä näitä kapselivaatekaappi-asioita, kuten ehkä olette huomanneet. Aloin funtsimaan, että mitäs jos tarttis pakata vaatteet yhdeksi vuodeksi (tai vaikka muutamaksi) niin, että ne kaikki mahtuisi yhteen isohkoon matkalaukkuun. Mitä ne olisi mun vaatekaapista? Millaisella kokoonpanolla pärjäisi ympäri vuoden, kun vuodenaikoja on neljä?

Tämä kapseli on siis koottu mun elämäntyyliin sopivaksi mun omista vaatteista. Mun pukeutumistyyli on klassisen kasuaali, melko yksinkertainen ja väripaletti on aika pitkälti musta-valko-harmaa. Töissä mulla on työvaatteet, joten mun ei tarvitse miettiä vaatetusta työhön soveltuvaksi, joka tietysti vähentää tarvittavien vaatteiden määrää huomattavasti. Se myös tarkoittaa sitä, että käyttövaatteet kuluu hyvin hitaasti, koska ne on päällä yleensä vain muutaman tunnin päivässä.

Päädyin aika simppeleihin vaatevalintoihin, joista suurinta osaa pystyy käyttämään ympäri vuoden. Valikoin tähän vain ne vaatteet, joita käytän ”yksinään”, eli lisäksi tulisi tietenkin alusvaatteita, pitkähihaisia aluspaitoja, alustoppeja, sukkia ja useammat sukkahousut ja legginsit jne, joilla pystyy kerrostamaan lämpöä talveksi. Tähän en myöskään ottanut mukaan kotivaatteita, juhlavaatteita enkä urheiluvaatteita, vaan ainoastaan vaatteet, joilla lähden ”ihmisten ilmoille” arkena.

Jaoin vaatevuodenajat kolmeen osaan: kylmä, lämmin ja sekä että, joista sekä että-osaston vaatteita voi käyttää kerrostaen talvella, syksyllä ja keväällä ja kevyempiä kappaleita myös kesäaikaan ”yksinään”. Lämpöisestä osiosta esim. toppeja käytän myös talvella/keväällä/syksyllä paitojen ja mekkojen alla piilossa, mutta en ”esillä” muulloin kuin kesällä, siksi ne on lämmin-katekoriassa.

all_year_capsule_01

Koko vuoden mittaiseen kapselivaatekaappiin valikoitui siis vain 30 vaatekappaletta ja uskoisin, että pärjäilisin näillä aivan mainiosti ympäri vuoden. Tokikaan tässä ei nyt ihan loputtomiin ole vaihtelua, mutta yllättävän paljon silti, jos käyttää vähän luovuutta.

Alaosiin valikoin kolmet pitkät farkut, mustat paksut sukkahousut, polvimittaiset mustat farkkushortsit ja mustan trikoohameen. Pitkiä farkkuja käytän ympäri vuoden, sukkahousuja mekkojen kanssa viileämmällä ilmalla ja kesällä sitten shortseja ja hametta.

Yläosiin valikoin vaatteita helpon kerrostettavuuden periaatteella. Talveen tietenkin paksumpi pooloneule, jonka alle voi laittaa pitkähihaisen aluspaidan ja topin tarvittaessa. Kesään taas kolme erilaista tanktoppia, t-paidan ja siistimmän hihattoman, joita voi käyttää hameen tai shortsien kanssa, mutta myös kerrostamaan lämpöä välikausiin tai kylmään kauteen. Sekä että -kategoriaan valikoin pitkän reikäisen neulepaidan, vaalean ohuen neulepuseron, farkkupaidan ja neljä erilaista kevyempää löysää toppia. Löysät topit käy kerrostettuna myös kylmempään kauteen ja yksinään myös kesävaatteiksi. Farkkupaita on helposti muunneltavissa ja kerrostettavissa kaikkiin vuodenaikoihin.

Neuletakkeja valikoin kolme erilaista. Paksumpi tummanharmaa, jos tarvitsee enemmän lämmikettä, ohuempi musta lämpöisempään ilmaan ja lyhyt harmaa pääasiassa mekkojen tai hameen kaveriksi. Kaikkia neuletakkeja voi käyttää ympäri vuoden ja yhdistää melkein mihin tahansa vaatteisiin.

Mekkoja käytän ympäri vuoden. Kylmällä ilmalla kaverina on paksut mustat sukkahousut tai joskus jopa farkut, mutta kesällä mennään paljain säärin. Talvella käytän paljon tuota paksumpaa pooloneulemekkoa, joka ylettyy polviin saakka ja syksy/talvi/kevät -välillä kahta puolihihaista neulemekkoa (harmaa ja musta), jotka on mun lempparivaatteet ehkä ikinä. Ilmojen ollessa jo hieman lämpimämmät, mukaan astuu ohuempi hihaton trikoomekko, jota voi käyttää sekä kevät/syksy -aikaan että kesälläkin, riippuu mitä muuta sen kanssa käyttää. Kesäksi valkkasin neljä erilaista kesämekkoa, kaksi olkaimetonta kellohelmaista trikoomekkoa, yksi naruolkaiminen musta rento mekko ja yksi mustavalkokuvioinen mekko, jonka pystyy asustamaan juhlavammaksikin helposti.

all_year_capsule_02

Takeista mä käytän nytkin keskimäärin näitä kolmea: pakkasella musta untuvatakki, välikautena parkatakki tai nahkatakki, joista nahkatakki saa periaatteessa eniten käyttöä, koska käytän sitä villapaitojen kanssa niin pitkälle syksyyn/talveen kuin mahdollista ja sama juttu keväällä, kesälläkin se saattaa sujahtaa päälle, jos on viileämpää ja neuletakki ei tunnu riittävän. Kesäksi en siis merkannut erityisesti mitään takkia, koska kesällä yleensä pärjäilen neuletakeilla tai farkkupaidalla kerrostamalla, mutta lisäsin takkilokeroon pari vyötä kesäkohtaan, koska käytän vöitä melkeinpä ainoastaan kesäisin ja saatan esim. sen pitkän neuletakin sitoa vyöllä mekon/hameen päälle takiksi.

Asusteita, joita käytän, on hyvin vähän. Talvella kerrostan nahkahanskat ja lapaset päällekäin ja se riittää yleensä hyvin, kun takissakin on taskut, joihin ne käpälät voi työntää. Välikautena pärjään yleensä pelkillä nahkahanskoilla. Aina kun on kylmempää, käytän suurta kashmir-ruutuhuivia ja siirryn ohuempaan pääkallokuiviin vasta aika lämpöisellä ilmalla ja joskus saatan käyttää tätä myös kesälläkin jos on viileää. Aurinkolaseja tietysti nyt tulee käytettyä jo keväälläkin, mutta niiden pääkäyttö kyllä tapahtuu selvästi kesällä.

Kenkiäkään en tarvitsisi loputtomasti, talven pärjää aivan hyvin pelkillä huopalapikkailla (Arctips, parhaimmat talvikengät ikinä), välikaudella kuljen kolmissa eri kengissä, eli matalissa nahkanilkkureissa, korkonilkkureissa tai lenkkareissa ja kesällä vaihtelen sandaalien ja ballerinojen välillä. Mulla on vähän tapana, että käytän suunnilleen yksiä kenkiä kunnes ne menee rikki ja sitten ostan uudet vastaavat. En kaipaa kenkiin paljoa vaihtelua.

Ulkovaate/asuste-kategoriasta tulee 16 kappaletta lisää niihin 30:een, jotka tuli vaatteista, eli yhteensä 46 vaatetta, takkia, asustetta ja kenkäparia. Jos nyt kävisi niin, että mun täytyisi luopua isosta osasta mun vaatteita, niin kyllä mä varmasti jonkun tämmöisen setin itselleni sitten tekisin.

Tähän teoreettiseen vuosikapseliin en nyt lisännyt juhlavaatteita tai -kenkiä ollenkaan, koska niiden käyttö on mulla kohtalaisen harvinaista ja yleensä pienempiin juhliin tai yökerhoon voi mennä rennommissakin vaatteissa, joista saa juhlavampia esim. koruilla ja korkkareilla, eli true-minimalisti lisäisi juhlia varten ehkäpä vain hienommat korkokengät.

Miltäs teidän vuosikapselit näyttäisi? Miettiikö kukaan muu tämmöisiä asioita? :D