.SISUSTUSOSTOKSIA.

Uuden pikkukodin myötä on pitänyt tehdä joitakin uusia hankintoja, kun tottakai osa tavaroista jäi Mösjöölle ja olen näitä hankintoja tehnyt tässä pikkuhiljaa ensimmäisen viikon/parin sisällä sitä mukaa kun on ilmennyt uusia tarpeita.

ostoksia_01

Käväisin Granitissa, Stockmannilla ja Ruohonjuuressa tällä kertaa.

ostoksia_03

Ruohonjuuresta hain uuden Kiertin tiskirätin, kun niitäkään mulle ei jäänyt kuin yksi. Myös tiskiharjaan tarvitsin uuden harjaspään, kun puukotin vahingossa edellisestä harjaksia vähän liikaa irti ja olihan se aika liiskainen jo muutenkin.

Stockmannilta ostin tuon mustan käsisaippuan* keittiöön. Mulle jäi valkoinen käsisaippua* ja -voide edellisen kodin keittiöstä, mutta laitoin ne vessaan ja hankin keittiöön pelkän saippuan. Ei tuohon nurkkaan olisi käsivoidepulloa enää saanut mahtumaankaan. Käsivoidetta voin hakea viereisestä huoneesta meikkilaatikoiden uumenista kyllä nopeasti.

keittio1

Musta saippua tuntui muutenkin nyt sopivan keittiöön paremmin, kun siellä on noita mustia esineitä enemmänkin. Harkitsen ostavani vielä Smegin blenderinkin, mutta en juuri nyt pysty siihen kyllä investoimaan.

ostoksia_05

Granitista ostin keittiöön kaksi patakinnasta, kun nekin jäi Mösjöölle ja mähän en pelkillä patalapuilla ota yhtäkään astiaa uunista ulos. Olen kerran polttanut käpäläni sellaisen kanssa pelleillessä, never again. Kunnon patakinnas sen olla pitää ja molempiin käsiin!

ostoksia_07

Granitista mukaan tarttui myös kaksi isoa pyyhettä, kun niitäkään en ottanut mukaan kuin kaksi ja ihan jo pyykinpesun kannalta katsottuna niitä pitää olla vähän useampia, että saan koneen ylipäätään täytettyä. Harmaa luomupuuvillainen vohvelikangas oli jotenkin tosi viehättävän näköinen kaikessa yksinkertaisuudessaan. Harkitsin myös Stockalla Lapuan Kankureiden pellavaisia kylpypyyhkeitä, mutta olivat sellaisissa hinnoissa ettei todellakaan ollut nyt niihin varaa.

Näiden lisäksi on pitänyt hankkia mm. vessaharja, suihkuverho, siivousrättejä ja -sieniä ja aterinlaatikot keittiöön, mutta ne hoitui Clas Ohlsonilla suhteellisen pienellä rahalla. Ihmeen paljon kaikkea tämmöistä pientä on joutunut hankkimaan ja seuraavan palkan jälkeen hankintoja tulee vielä lisääkin, kun vaan pääsen Ikeaan :D

*postauksessa mainoslinkkejä
( = saan pienen korvauksen, jos päädyt ostamaan tuotteita verkkokaupasta minun linkkini kautta)

.MEIKKINURKKAUS.

Uuden kodin myötä meni moni sisustuksellinen asia vähän uusiksi, koska neliöitä on ratkaisevasti vähemmän ja se pakottaa toisinaan luovaksi. Tällä kertaa eniten luovuutta vaadittiin meikkinurkkauksen järjestelyyn. Kosmetiikkamyyjänä ja meikkaajana sitä meikkitavaraa ja muuta purkkia ja purnukkaa kun nyt sattuu vähän olemaan, niin säilytys on aina jossain määrin haasteellista, varsinkin kun asuu pienissä neliöissä. Järvenpään rivitalossa mulla oli kokonaan oma huone kosmetiikalle ja säilytystilaa enemmän kuin edes tarvitsin, mutta tässä uudessa kodissa piti miettiä koko homma uusiksi.

meikkinurkka6

Jemmakosmetiikan (eli kasvo-, vartalo- ja hiustuotteet) sain tiivistettyä olohuoneessa olevan valkoisen lipaston yhteen kaappiin ihan nätisti. Ylähyllyllä on kasvoille tulevat tuotteet ja alemmalla sitten hiukset ja vartalo. Matkakokoisia kosmehommia on toki vielä noiden lisäksi ja tuossa samassa lipastossa on myös keikkapakki ja siihen liittyvät lisäreleet.

meikkinurkka1

Kun suunnittelin uuden kodin sisustusta ruutupaperilla, olin ajatellut, että meikkipöytä tulisi sellaisenaan makuuhuoneeseen ikkunan eteen, eli samaan tyyliin kuin se oli edellisessäkin kodissa. Käytännössä eteen tuli kuitenkin pieni ongelma: jouduin sijoittamaan sängyn keskemmälle huonetta kuin olisin halunnut, koska makuuhuoneen ovi ei olisi muuten mahtunut kiinni (ja se on pakko pitää öisin kiinni, ettei Ranu-boi huuda mahdollisille rapusta tuleville äänille koko yötä).

Tämä taas tarkoitti sitä, että työpöydän eteen jäi tuolille hyvin vähän enää tilaa (edellisen postauksen viimeisestä kuvasta saa vähän käsitystä). Siinä oli hieman ahdistavaa olla meikkaamassa ja läppärillä siinä ei tehnyt mieli istua lainkaan, ainakaan yhtään pidempään kuin oli pakko. Tuoli kolisi koko ajan johonkin, kun siinä liikkui ja muutenkin tuntui vain tosi ahtaalta.

meikkinurkka2

Aloin sitten ajattelemaan laatikon ulkopuolelta, että tarvitsenko mä ihan todella nimenomaan sitä pöytätilaa siinä niin paljon. Tärkeintähän meikkipöydässä oli nimenomaan ne laatikostot, joissa säilytän kaikki meikit ja se, että mulla on läppärille ”latauspiste”, luonnonvaloa meikkaamista varten ja paikka peilille.

meikkinurkka3

Otin mittanauhan käteen ja aloin mittailemaan, että mahtuuko laatikostot vierekkäin Helmerin viereen ja mahtuihan ne! Siirsin pöytälevyn kellarivarastoon jemmaan, tein Alex-laatikostoista minipöydän läppärille, siirsin meikkikynäpurkit, peilit ja siveltimet ikkunalaudalle, meikkausvalon (jota tarvitaan taas syksyllä) oikealle laidalle ja työtuoli siihen väliin. Täydellisen sopiva meikkihöntsänurkkaus! Nyt tila on ilmava, siinä mahtuu liikkumaan ja pyörimään ilman, että tuoli tai itse kolisee koko ajan johonkin huonekaluun.

Meikatessa mä en koskaan kerää tavaraa pöydälle vaan tuotteet menee käytön jälkeen suoraan takaisin omalle paikalleen laatikkoon, joten tämänkään takia en tarvitse meikkipöydän ääressä paljoa pöytätilaa. Meikatessa läppärillä saattaa soida Spotify tai pyöriä joku TV-sarjan jakso jostain suoratoistopalvelusta, mutta käytän läppäriä olohuoneen puolella ruokapöydän ääressä, jos pidempään sen ääressä aion istua.

meikkinurkka4

Vasemmanpuoleisessa laatikostossa mulla on edelleen käyttömeikit neljään laatikkoon lajiteltuna. Vähän niitä ehkä pitäisi taas käydä läpi, että onko siellä jotain ylimääräistä (on) ja muutenkin järjestää ne kenties uusiksi, mutta sen ehtii myöhemminkin.

Kannatti kyllä tuumia tätä työpöytäjuttua oikean tarpeen mukaan eikä vain itsepäisesti pysyä siinä tavallisimmassa tavassa hoitaa tämä asia. Hetken aikaa nimittäin jopa harkitsin uuden, pienemmän sängyn ostamista, jotta saisin pöydälle enemmän tilaa, mutta onneksi aika nopeasti totesin sen olevan hupsu ajatus.

Mitäs tykkäätte mun uudesta meikkinurkkauksesta?

.UUSI KOTI, UUSI ELÄMÄ.

Asuttiin vain kaksi vuotta rivarissa Järvenpäässä ja mä nautin siellä asumisesta todella paljon, erityisesti kesät oli jollain tavalla enemmän kesiä rivitalossa kuin kerrostalossa ja olen ollut paljon enemmän ulkona näiden kahden vuoden aikana. Nyt tilanne on kuitenkin se, että meidän tiet Mösjöön kanssa erosivat ja näinollen myös Järvenpää ja rivitalokoti jäi taakse. (Se on muuten myynnissä, ostakaa joku!) Meillä on Mösjöön kanssa tosi hyvät välit edelleen ja toivon, että ne myös pysyy sellaisina, mutta aika näyttää.

Mä muutin takaisin Helsinkiin, kun löysin kivan pienen vuokrakaksion Käpylästä. Alkuun olin vähän kauhuissani, että miten ihmeessä mä mahdun tavaroineni niin pieneen asuntoon, mutta kyllä se nyt kuitenkin vaan taisi onnistua. Onhan se iso muutos muuttaa 98:sta neliöstä 38,5 neliöön, mutta toisaalta: kaikkeen tottuu ja tässä on kuitenkin vain yhden ihmisen tavarat. Työmatka lyheni paljon, joka on erittäin hyvä koirien kannalta, ettei niiden tarvitse olla yksin ihan niin kauaa, kun on enää vain yksi lenkittäjä. Käpylä vaikuttaa alueena just sellaiselta, että todennäköisesti tulen täällä viihtymään paremmin kuin hyvin.

muutto_oh1
Olohuoneen ikkunaseinän muodonmuutos sunnuntaista tiistai-iltaan.

Tavaroita pakkaillessa todella sai taas huomata, että kylläpäs sitä tavaraa tosiaan onkin paljon. Haluaisin ajatella olevani jonkin asteinen minimalisti, mutta kyllä siinä pakkaillessa ne luulot karisi tehokkaasti. Vaikka monet tavarat meni puoliksi Mösjöön kanssa, silti sitä rompetta vain on. Tällä kertaa en ottanut vuokralaatikoita muuttoon vaan ostin pahvilaatikoita Ikeasta, jolloin pystyn hyödyntämään samoja laatikoita sekä varastoinnissa että mahdollisissa tulevissakin muutoissa. Olisin todella vahvasti halunnut palkata jälleen muuttofirman hoitamaan koko homman, mutta tällä kertaa menin raha edellä ja säästin käyttämällä hyväksi ystävien pakua ja kantoapua.

muutto_k
Keittiön taso oli vähän aikaa viidakkona, kunnes viherkasvit löysivät oikeat paikkansa.

Muutto itsessään sujui hyvin, tavaramäärästä huolimatta. Auttamassa oli viisi kantajaa mun lisäksi ja kaverin paku, jolla jouduttiin tekemään kolme reissua ennenkuin kaikki oli uudessa kodissa. Koirat tuli viimeisen kuorman mukana ja ihmettelivät uusia hajuja koko illan. Muutto sujui noin viidessä tunnissa, mikä on mielestäni ihan hyvä saavutus ottaen huomioon välimatkan.

Muuttamisessa parasta on juuri uuteen kotiin asettautuminen ja se, kun saa miettiä mitä haluan laittaa mihinkin. On kivaa, kun paikka kerrallaan tavarat löytää paikkansa ja koti alkaa nurkka nurkalta muodostua juuri minun näköiseksi.

muutto_oh2
Olohuoneen toinen pääty sunnuntaista tiistai-iltaan.

Muutin sunnuntaina ja keskiviikko-iltaan mennessä koko asunto oli aika pitkälti valmis ja kaikki tavarat paikoillaan, taulut seinillä ja lattiatkin imuroitu. En kyllä olisi ollut näin nopeasti valmis ellei Mösjöö olisi kaikessa ystävällisyydessään tullut auttamaan juurikin huonekalujen kokoamisen ja poraushommien kanssa niinä ensimmäisinä päivinä muuton jälkeen, koska niistä en varmasti olisi yksin selviytynyt. Postauksen kuvissa viimeiset kuvat on tiistai-illalta, kun vielä viimeiset tavarat odottelivat oikealle paikalleen siirtymistä.

Varsinkin ensimmäisinä päivinä, kun tavarat seilasi ties missä tiellä koko ajan, huomasin hyvin vahvasti neliöiden pienentyneen, kun törmäilin jatkuvasti huonekaluihin, ovenkahvoihin ja seiniin, löin sääreni vessanpönttöön jne. Kaikki etäisyydet muuttui kertaheitolla ja kylpyhuonekin on niin pieni, että suihkussa käydessä vessanpönttö on lähes yhtä märkä kuin suihkun lattiakin. Täytyykin hankkia suihkuverho niin pian kuin mahdollista. Makuuhuone on niin pieni, että tuo 160 cm leveä sänky näyttää siellä aivan monsterilta ja työpöytä hädintuskin edes mahtuu ikkunan eteen, mutta mahtuu kuitenkin. Nyt, kun tavarat ja huonekalut alkavat olemaan paikoillaan ja kun tässä nyt olen kuitenkin huidellut jo muutaman päivän, alan pikkuhiljaa tottumaan näihin neliöihin ja huonekaluihin törmäilyt alkaa vähentyä.

muutto_mh
Makuuhuoneessa sänky toimi hyvänä laskualustana vähän sille sun tälle monta päivää.

Nyt sitten tässä ollaan ihan yksin kolmen koiran kanssa. Samalla sekä ihanaa että kamalaa. Mä olen aina viihtynyt omissa oloissani, se ei ole koskaan ollut ongelma, mutta olen tässä kuitenkin 9 vuotta ollut saman ihmisen kanssa päivittäin niin onhan se nyt kummallista, kun se ihminen ei enää jaakaan tätä mun uutta arkea, vaikka se oli tässä muuttamisessa vähän niinkuin se pointtikin. Ottaa varmasti oman aikansa, että tähän uuteen todellisuuteen tottuu sekä konkreettisen arkisella tavalla että myös henkisellä puolella.

Mulla on nyt kuitenkin ihana pieni koti, joka tuntuu jo tosi kotoisalta ja ihan multa. Tästä tukikohdasta on hyvä lähteä katsomaan mitä se elämä tuo tullessaan tästä eteenpäin :)