.KESÄINEN KALAVUOKA.

Mä teen jatkuvasti uusia reseptilöytöjä, yleensä netistä, joita sitten kopioin siihen mun reseptiappiin kännykkään ja yksi sellainen kokeilemisen arvoinen löytyi Yhteishyvän sivuilta, jota sitten testasin tässä joku aika sitten ja sain huomata oikein erinomaiseksi sapuskaksi! Kesäinen kalavuoka oli helppo valmistaa, raaka-aineet eivät maksaneet omaisuutta ja makukin oli erinomainen! Laskin K-Ruoka -sivustolla, että ainekset maksoi n. 14€ (olettaen, että mausteet ja liemikuutio löytyy jo kotoa).

KESÄINEN KALAVUOKA (Yhteishyvä)

4 annosta

400g seitiä (tuoretta tai pakastettua)
2 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita (tai bulguria/coucousia/riisiä)
4 tomaattia
3-4 kevätsipulia
tuoretta babypinaattia
suolaa
mustapippuria
1 tlk kookosmaitoa
2 dl vettä
1 kala- tai kasvisliemikuutio
tuoretta basilikaa

1. Nosta kala huoneenlämpöön sulamaan etukäteen jos käytät pakastettua.
2. Uuni 175 asteeseen.
3. Kaada ohra/bulgur/couscous/riisi isohkoon uunivuokaan. Viipaloi tomaatit, hienonna kevätsipulit. Lado puolet tomaateista vuokaan, päälle puolet pinaatista ja kevätsipulista.
4. Aseta päälle seitifileet, mausta ne suolalla ja pippurilla. Lado kalojen päälle loput pinaatit, kevätsipulit ja päällimmäiseksi loput tomaatit.
5. Kiehauta 2dl vettä kattilassa, liuota siihen liemikuutio ja lisää sekaan kookosmaito, sekoita kunnes valkoiset osat sulaa. Kaada vuokaan tasaisesti.
6. Uuniin 45 min.
7. Viimeistele annokset tuoreella basilikalla tai hienonnetulla kevätsipulilla jos sitä jäi yli.

Mulla ei sattunut olemaan ohraa kotona, mutta bulguria löytyi, joten käytin paketin jämät sitten tähän ja toimi kyllä ihan erinomaisesti. Bulguria (tms.) ei siis kannata kypsentää etukäteen, se kypsyy kyllä vuoassa uunissa hyvin, kun ruokaan tulee niin paljon nestettä. (Itsehän siis kypsensin bulgurin ensin kattilassa, koska en jotenkin ajatellut asiaa ihan loppuun asti ja sen vuoksi vuoka jäi hieman vetiseksi, mutta makuahan se ei huonontanut laisinkaan. Mutta muistanpahan ensi kerralla.)

Kookosmaito antoi ruoalle todella pehmeän maun ja vaikka alunperin reseptiä talteen ottaessani ajattelinkin, että tämä voisi olla hyvää, niin tämä yllätti silti positiivisesti. Toki jos joku ei tykkää kookosmaidosta niin sen voisi varmasti korvata myös vastaavalla määrällä kermaa/kasvikermaa.

Mun on aina ollut vähän hankala keksiä hyviä kalaruokia, sen perinteisen uunilohen eri versioiden lisäksi, joten tämä resepti tuli kyllä nyt omaan käyttöön ihan jäädäkseen.

Tämä oli mukavan raikas ja kepeä ruoka, ei tullut yhtään ähky syödessä, mutta silti sai vatsan mukavasti täyteen. Suosittelen!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.