.KORUJA.MARI – EARRINGS.

Idea Koruja.Mari -brändistä on jo hieman pidempään muhinut mulla mielessä ja joulukuussa sitten vihdoin laitoin tämän projektin liikkeelle. Toki osaksi aloitin tämän projektin omasta tarpeesta, kun koin, että suurin osa suomalaisten käsityöläisten korvakoruista on vaan jotenkin liikaa mun makuun. Liian värikästä, liian monimutkaisia muotoja, liikaa krumeluuria, liian isoja, liian kalliitakin osa, joten päätin alkaa tekemään sitten itse sellaisia korvakoruja, joita mä itse tykkäisin käyttää. Siinä sitten ajattelin, että jospa joku muukin tykkäisi näistä mun tekeleistä!

Se miksi teen juuri korvakoruja, johtuu siitä, että korvakorut on juurikin ne korut, joita mä itse eniten käytän ja vaihtelen lähes päivittäin. En juurikaan käytä kaulakoruja tai riipuksia ja sormuksissakin pitäydyn vain muutamissa tutuissa, jos nyt käytän edes niitä. Olen käynyt joskus vuosia sitten jossain tunnin-parin korunteko-työpajassa töiden kautta, joten mulle oli jo siinä mielessä tuttuja juttuja ne perusasiat ja siksikin uskalsin tähän hommaan lähteä.

Mä oon aina tykännyt käsillä tekemisestä ja tykännyt luoda jotain. Joskus se on ollut piirtämistä, joskus virkkaamista tai neulomista, kirjoittamista, meikkaamisenkin lasken tähän kategoriaan ja nyt sitten aloin tekemään korvakoruja. Mulle kuitenkin kaikissa käsitöissä ja monissa muissa luovissa projekteissa on ollut yhteistä se, että mä en jaksa isoja päivä- tai viikkokausia kestäviä projekteja, ne jää aina kesken. Valmista pitää tulla suhteellisen järkevän ajan sisällä, mieluiten minuuteissa, mutta jos nyt edes tunneissa. Tämä korujen tekeminen osuu siis tässä mielessä ihan maaliin.

Korut on pieniä eikä niiden valmistaminen vaadi isoja varastotiloja (verrattuna esim. kankaisiin ja lankoihin), korvakorupari tulee muutamassa minuutissa valmiiksi ja erilaisia malleja on helppo ideoida ja kokeilla. Materiaalit eivät myöskään maksa julmettuja summia, joten aloittaminen on melko riskitöntä.

Millaisia koruja mä sitten teen? Eleettömiä, yksinkertaisia malleja ja tyylejä, jotka sopii ihan tavalliseen arkeen. Väripaletti on hyvin neutraali: luonnonvalkoista, pellavaa, mustaa ja puuta. Korujen metalliosiin valitsin ruostumattoman teräksen (kirurginteräs/stainless steel), koska sitä pidetään allergiavapaana metallina ja itse tykkään enemmän teräksen väristä kuin puhtaasta (ja vähän liian kirkkaasta) hopeasta, kullasta nyt puhumattakaan. Käytän koruihin pääasiassa lasi-, kivi- ja puuhelmiä ja makramee-lankoja.

On tottakai mahdollista, että väripaletti ja korumallit laajenee ajan kuluessa, mutta ainakin nyt alkuun liikutaan eteenpäin tällä neutraalilla väripaletilla ja yksinkertaisilla malleilla.

Markkinoin ja myyn koruja alustavasti erillisellä Instagram-tilillä: @koruja.mari. Teen sinne oman kohokohdan myytäville koruille, josta näkee aina ajankohtaisen varastotilanteen. Tilaukset otan vastaan IG:n yksityisviestillä tai sähköpostilla (marianniinan@gmail.com). Maksu tapahtuu joko tilisiirrolla tai MobilePay -sovelluksella ja kun maksu näkyy tilillä, koru(t) lähtee postiin. Hintaan lisätään postikulut.

Tervetuloa seuraamaan mun matkaa korujen ihmeellisessä maailmassa!

-> Koruja.Mari <-

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.