.LOMAUTUS-PANNUTTELUJEN SYYSKATSAUS.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Pannuprojektit on samaan aikaan sekä todella palkitsevia että hyvin hyvin ärsyttäviä. Palkitsevia siksi, että monista tuotteista näkee niiden kuluvan tasaisen tappavaan tahtiin ja on hieno hetki saada laittaa tyhjentynyt tuote vihdoin roskikseen, mutta ärsyttäviä siksi, että jotkut tuotteet eivät tunnu loppuvan koskaan, vaikka niitä kuinka ahkerasti käyttää.

Aloitin tämän meneillään olevan pannuprojektin lomautuksen alkuvaiheilla viime huhtikuussa, eli noin 6 kk sitten. Ensimmäisessä kuvassa lähtötilanne, keskellä tilanne heinäkuussa ja oikealla tilanne juuri nyt, eli syyskuussa. Kyllähän lähtötilanteeseen nähden tuotteita on loppunut ja kulunut ihan mukavasti, mutta onhan niitä toki edelleen myös jäljellä.

Jotkut tuotteet on tosiaan sellaisia, että ne ei vaan tunnu loppuvan ikinä ja se on hieman ärsyttävää. Mutta toisaalta tämä projekti taas muistutti mua siitä miten pöhköä on omistaa kymmenittäin yhden kategorian tuotteita, kun yhdenkin tyhjäksi kuluttaminen on näin pitkä ja työläs prosessi.

Olen todennut, että pisimpään käytössä kestää ehkäpä huulikiillot, peiteaineet ja poskipunat (ym. puuteriset kasvoille tulevat värimeikit). Mulla oli projektissa mukana neljä minikokoista huulikiiltoa ja lähes päivittäisestä käytöstä huolimatta niistä kaksi on edelleen käytössä (onneksi tuo Armani sentään loppuu kohta). Olisin jotenkin kuvitellut, että ne olisi loppuneet jo kesällä, mutta hah, ei toivoakaan. Peiteainetuubi on myöskin sinnitellyt mukana koko tämän ajan ja sieltä tulee tavaraa vielä varmasti parinkin kuukauden ajan helposti. Peiteaineen käyttömäärä on kerralla niin pieni (1-2 nuppineulan pään kokoista nökärettä maksimissaan per kerta), että tuollainen 15 ml tuubikaan ei tunnu tyhjentyvän koskaan. Puuteriset tuotteet myöskin kestää ikuisesti, kuten tuo poskipuna, jossa jo alkuunkin oli reikä keskellä, porskuttaa edelleen ihan tehokkaasti. En tiedä milloin pääsen tuosta eroon, ellei se sitten halkea ja murustu joskus (sen jälkeen sitä en sentään enää ajatellut käyttää). Rasian kansikin meni jo rikki, mutta tuotetta vaan piisaa edelleen.

Kuvaan muuten vahingossa oli hypännyt myös kulmageeli, joka ei ollut alkuperäisessä pannuprojektissa, mutta jota olen aktiivisesti tässä nyt käytellyt pois kuitenkin. Projektin ulkopuolisista tuotteistakin olen saanut joitakin tyhjäksi, kuten yhden kulmageelin, pari huultenrajauskynää, muutaman minikokoisen kasvoprimerin jne. En ole niitä dokumentoinut mitenkään, koska ne ei olleet projektissa alusta asti mukana, mutta tiedoksi vaan, että muitakin tuotteita on siis tyhjentynyt tällä aikavälillä.

Päätinkin nyt, että otan projektiin ”virallisesti” mukaan lisää tuotteita, joista pyrin aktiivisesti pääsemään eroon niitä tyhjentämällä. Kuvassa on nyt sekä vanhat pannuprokkis-tuotteet että läjä uusia.

Projektiin lähti nyt mukaan kaksi primeria, joista tuo pienempi Dermalogica ei enää kovin kauaa kestä. Armani on lähes täysi, yhyy. Peiteaineista mukana hyörii edelleen kesken oleva Lancômen Effacernes*. Meikkivoiteisiin ajattelin nyt panostaa, koska mulla on niitä ihan liikaa ja näköjään aika monta tämmöistä melkein tyhjää, joten nyt tehokäytöllä kaikki pois vaan! Lauderin CC-voide ja Originsin Tinted Moisturizer* on sellaisia, jotka antaa värin vasta, kun tuotetta hieroo iholle. Originsia olen käyttänyt suurimman osan kesästä ja se varmaan kohta loppuukin. Lisäksi otin kaksi vajaata Lumenen CC-voidetta* tyhjennettäviksi.

Kulmien ja silmien osalta pannuprojektiin lähti mukaan ikivanha Lancômen silmämeikinpohjustaja, vanhasta tuttu Lumenen kulmakynän nysä, L’Orealin kulmageeli ja edelleen nämä kaksi ripsiväriä, joista tuota valkoista käytän nyt aktiivisesti. Lancôme on vedenkestävä ja en oikein tykkää sellaisista, joten tuota on tullut käytettyä aika vähän. Lisäksi vielä ikivanha Kanebon luomiväriduo, jota käytän sekä luomivärinä että valopuuterina kasvoilla (vaaleampaa).

Kasvoille otin messiin Korsin jättiläismäisen aurinkopuuterin, osaksi koska rasia on niin iso, että vie hervottomasti tilaa, joten olisi kiva saada se pois laatikosta. Sama Narsin poskipuna kulkee edelleen mukana kunnes murenee/loppuu. Sensain Bronzing Duosta on vaaleampi valoväripuoli jo melkein käytetty, mutta vielä tavaraa riittää.

Siitäkin huolimatta (tai juuri siksi), että huulikiillot ei lopu oikeasti koskaan, otin projektiin lisää nimenomaan huulikiiltoja. Nuo kaksi miniä vasemmalla jatkaa mukana, kunnes loppuvat, mutta lisäksi lähti mukaan vanha Clarins, Maybelline, Kicksin kiilto ja Tom Fordin pigmenttisempi yksilö. Näiden lisäksi yksi huultenrajauskynä ja Diegon minihuulipuna.

Huulikiiltojen suhteen en ole erityisen toiveikas, että ne olisi loppuun kulutettu edes seuraavan vuoden aikana, mutta noh, tuleepahan käyttöön tuolta laatikon syövereistä.

Ajattelin jatkaa näiden uusien (ja vanhojen) pannuprojekti-tuotteiden tyhjentämistä ainakin vuoden loppuun saakka ja katsotaan sitten missä kohtaa mennään.

Tekeekö kukaan muu tämmöisiä projekteja itselleen?

*Postauksessa mainoslinkkejä

4 thoughts on “.LOMAUTUS-PANNUTTELUJEN SYYSKATSAUS.

  1. Ihania juttuja kuluttelet pois :) kaikki mulle aikalailla tuntemattomia, pari tuttua ehkä joukossa…Mulla on muutamia juttuja joita käytän pois, joku Clarinsin huulipuna nyt ja essencen poskipuna. Kesällä sain muutaman pannuprojektin tuotteen pois. Mä kyllä luovutan poskipunankin kanssa hyvissä ajoin jos en siitä yhtään tykkää. Kunhan saa pannun näkyviin. Huulikiilostakaan jos ei kunnolla tuu niin pistän pois. Huulimeikit on itselle vaikein kun ei muista lisätä saati joka päivä laittaa. Sitten ei huvita jos on joku mitä pitäisi kuluttaa, niin sitten ne pyörii entistä enemmän ;DD

    1. No tuossa on aika paljon ihan lopetettujakin tuotteita :D Mäkin laitan sellaiset tuotteet eteenpäin, joita en tykkää käyttää, mutta toki tähän pannuprojektiin en sellaisia ottanutkaan, joista en tykkäisi. Mäkin laitan huulikiiltoa max 3 krt päivässä, aamulla, ruokiksen ja kahvitauon jälkeen :D Ei juuri tule mitään välilisäyksiä ja kotona siirryn illalla huulivoiteeseen.

  2. Nämä pannutukset on kyllä mielenkiintoisia seurata, mutta samalla iskee vähän epätoivo omien jemmojen tyhjentämisistä, vaikka mun varastot on varmasti paaaaaljon pienemmät kuin monen muun :D Mutta esim. meikkivoiteita on mullekin ehtinyt kertyä vaikka kuinka monta.. Eniten harmittaa, jos tuotteet ehtii pilaantua ennen kuin käyttökertoja on ehtinyt kertyä muutamaa enempää. Sen takia varmaa juurikin nää pannutusprojektit olisi hyviä, niin tulisi sitten käytettyä vaikka ns. väkisin, vaikka ostaessa tuote olisikin ollut niiiiin ihana :D

    1. Se on tosi ärsyttävää, että on jemmannut jotain kivaa tuotetta ja sitten saakin huomata, että se onkin mennyt vanhaksi :( Juuri tämän syyn takia olen vähentänyt kosmetiikan ostamista viime vuosina ihan radikaalisti. Toki jotain kuluvia tuotteita on edelleen pakko ostaa, mutta työn takia en tosiaan juurikaan pääse sellaiseen tilanteeseen, että kosmetiikka pääsisi loppumaan kovin herkästi :D Sekä hyvä että huono puoli tässä ammatissa, mutta minkäs teet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.