.SIVELTIMET MEIKKIKEIKALLA.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Kirjoitin jo niistä meikkituotteista, jotka otan yleensä aina mukaan, kun lähden meikkikeikalle. Tällä kertaa ajattelin näyttää teille millä siveltimillä mä ne meikit yleensä teen ja millaisessa boksissa mä ne paikanpäälle kuljetan.

Mun keikkasiveltimet asuu tämmöisessä MYKITCO.™ MY BIG BRUSH BUDDY™  -laukussa, jonka ostin joskus viime vuonna, muistaakseni. Laukussa on olan yli menevä kantonauha, jos sattuis silleen, että keikalla ei ole pöytätilaa tarpeeksi, niin tätä voi kantaa olallakin. Laukussa on läpinäkyvillä akryylilevyillä erotetut lokerot (kuusi sellaista), joihin saa kaikki siveltimet ja muut tarvikkeet pystyyn ja ne pysyy siellä nätisti järjestyksessä. Luukku aukeaa vetoketjuilla ja sen saa pysymään poissa tieltä takana olevan kuminauhan avulla, kun sudit on käytössä.

Mulla on ollut tämä käytössä muutamilla keikoilla ja I’m lovin’ it! Sudit saa eroteltua käyttötarkoituksen mukaan omiin lokeroihinsa, jolloin tietää aina mistä lokerosta mitäkin sutia lähtee hakemaan. Tähän myöskin mahtuu huomattavasti enemmän suteja, kuin mun edelliseen pönttöön ja se on erityisen tärkeää jos menen keikalle, jossa meikkaan useampia ihmisiä. Välillä voi olla hyvinkin kiire vaihdoissa ja on tullut tilanteita, että vähillä siveltimillä touhutessa joku olennainen häivytyssuti ei ole ehtinyt puhdistuksen jäljiltä edes kuivua, kun jo tarvitsisin sitä uudelleen. On siis hyvä olla enemmän suteja mukana, vaikka niitä ei kaikkia aina käyttäisikään.

Tuohon Buddyyn mahtuu mulla myös nämä tarpeelliset tarvikkeet ja pidän näitä aina siveltimien kanssa samassa, jolloin voin olla varma, että mitään oleellista ei jää vahingossa kotiin. Nämä mahtuu kahteen lokeroon, jolloin siveltimille jää vielä neljä lokeroa ja se on ihan riittävästi mulle.

Tarvikkeisiin siis kuuluu: Sisleyn pikkupullossa Garnierin misellivettä, Kicksin Brush Cleaner -suihke (vastaavia: NYX*, IT Cosmetics*, Make Up Store*), Urban Decayn All Nighter* meikinkiinnityssuihkeen minikoko (jota täytän isosta pullosta aina ennen keikalle lähtöä), käsidesi, kertakäyttöisiä ripsiharjoja, mustaa ripsiliimaa*, pinsetit* (jäi Buddyyn, kun otin kuvaa), meikkikynäteroitin, puuterivippa, pikkusakset, pikkupeili ja Shiseidon ripsentaivuttimet.

Kun olen keikalla, yleensä levittelen nämä tavarat pöydälle, jolloin voin käyttää kahta tyhjentynyttä lokeroa käytetyille siveltimille. Silloin käytetyt ei vie arvokasta pöytätilaa ja itse pysyn kärryillä, että mitä sutia on käytetty ja mitä ei. Meikin jälkeen aina puhdistan käytetyt siveltimet Kicksin suihkeella ja laitan ne takaisin niihin lokeroihin, missä ne normaalistikin on. Ja sitten aloitetaan taas seuraavaa meikkiä puhtailla sudeilla.

Sitten niihin itse siveltimiin. Mulla on hyvin sekalainen setti eri merkkisiä suteja, joista osan olen ihan itse ostanut, osan olen saanut joskus töistä ja osan olen saanut kavereilta, jotka ovat siivonneet varastojaan.

Näitä käytän kaikkiin kasvoille tuleviin puuterimaisiin tuotteisiin. Kaksi ensimmäistä vasemmalla on puuterisiveltimiä. Vaaleampi kultainen on useimmiten varjostus/aurinkopuuteri-sivellin. Seuraavat kolme keskellä menee yleensä poskipunan kanssa, mutta olen näitä käyttänyt satunnaisesti varjostuksiinkin. Viimeiset kolme oikealla on valopuutereihin.

Sitten meikkivoidesiveltimet. Ensimmäinen skunkki vasemmalla on mulla käytössä ainoastaan sellaisena luomivärivarinan poispyyhkäisijänä, loput on sitten meikkivoiteille. Kuten näkyy, mä rakastan erilaisia lättäpäisiä siveltimiä meikkivoiteiden kanssa, mulla onkin tässä rivissä vain yksi klassinen litteä sivellin (Chanel), kaikki muut on pyöreämpiä lättäpäisiä, isompia tai pienempiä. Niin, paitsi tietenkin tuo ovaalin mallinen Sigma tuossa keskellä. Se on itseasiassa vähän koeajalla, en oikein tiedä tykkäänkö siitä ja se saattaakin siirtyä mun omaan käyttöön, siinä nyt ei ole niin justiinsa millä sitä meikkivoidetta omaan naamaansa lääppii.

Keikalla on erittäin hyvä, että meikkivoidesiveltimiä on useampia, koska nämäkin tapaukset on tosi tiiviitä ja jos meinaan puhdistaa ne meikkivoiteesta ihan kunnolla, joudun oikeasti uittamaan niitä sillä Brush Cleanerilla ihan huolella, jolloin ne saattaa olla edelleen kosteita vielä seuraavankin asiakkaan kohdalla, vaikka ne saakin kuivua silmämeikin ajan.

Luomivärisiveltimiin sitten. Ensimmäiset kolme sutia vasemmalla on yleensä käytössä erilaisten vaaleiden pohjavärien levittämiseen tai yhtä saatan käyttää tummaan ulkonurkkaankin. Keskellä on viisi eri kokoista pyöreäpäistä häivytyssivellintä (the bigger the better). Sitten pari isohkoa litteää sutia, joita saatan käyttää luomivaon kuopassa mediumin/tumman luomivärin kanssa. Seuraavat kolme on yleensä enimmäkseen tummien luomivärien kanssa käytössä ripsen tyvessä, ulkonurkassa ja luomivaossa. Seuraavat kaksi pienempää pyöreää on yleensä käytössä alaluomella ja viimeiset kaksi viistopäistä on useimmiten vaaleaan sisänurkkaan tai tummentamaan ulkonurkkaa ripsen tyvestä (ylhäältä tai alhaalta).

Kuten ehkä kuvasta näkyy, mä käytän enimmäkseen aika isoja siveltimiä. Toki siellä on pienempiäkin, tottakai, mutta pienillä teen yleensä vain alaluomea ja ripsen tyveä, kaikkeen muuhun käytän kohtalaisen isoja suteja. Ja toki on hyvä olla kokovaihtelua varsinkin häivytyssiveltimissä, koska ihmisillä voi olla hyvin erilailla tilaa käytettävissä siellä luomella. Jollain asiakkaalla tuo iso Armanin häivytyssivellin (8. vasemmalta) on oikein sopiva ja jollekin toiselle joudun samaan hommaan käyttämään tuota MAC 221*:stä, joka on hyvin pienikokoinen (6. oikealta).

Mun meikkaustyyli on hyvin isolinjainen ja olen tosi nopea, mä en YHTÄÄN jaksa sellaista pienillä sudeilla nyhvertämistä, sellaisten minimaalisten yksityiskohtien ikuista säätöä, jolla ei ole mitään merkitystä lopputuloksen kannalta. Tähän meikkaustyyliin sopii isommat sudit oikein hyvin.

Sitten ns. erikoissudit. Ensimmäiset viisi vasemmalta on peiteaineita varten. Joko silmien alle tai isomminkin kasvoille, eri kokoisia ja mallisia vähän erilaisiin tarpeisiin. Niistä seuraava iso pehmeä suti on mulla käytössä puuteriin, mutta ainoastaan silmien alle, kun puuteroin peiteaineet kiinni.

Keskellä on neljä huulipunasivellintä, joista ainakin osa on vissiin virallisesti peiteainesiveltimiä, mutta nämä on siihen hommaan mun mielestä aivan liian pieniä ja sitten taas suurinosa siveltimistä, joita myydään huulipunia varten on aivan tautisen pieniä, eikä niillä tee mitään. Suuri osa pienistä huulipunasiveltimistä sopisi itseasiassa paljon paremmin geelirajauksen käyttämiseen silmämeikissä. Huulipunasiveltimessä pitää olla vähän leveyttä, jotta punan saa levitettyä paikoilleen nopeasti, eikä sitä tarvitse hinkuttaa neljää vuotta. I ain’t got time for that.

Siitä oikealla on yksi viistosivellin, jota käytän välillä kulmakarvoille (jos jostain syystä joudun käyttämään kulmissa luomiväriä tai purkissa olevaa geelimäistä tuotetta) ja sen vieressä oleva punainen on silmänrajauksiin, kun teen ne sillä Bobbi Brownin geelirajauspurkilla.

Sitten vielä metallispaatteli, jota käytän aina, kun tarvitsee mistä tahansa purkista ottaa tuotetta (geelirajaus, meikkivoide, kasvovoide jne.) ja raapia ripsiväriä tai huulipunaa. Metallinen lätkä on helppo desinfioida sivellinputsarilla eri tuotteiden välissä. Tarttis hankkia sellainen isompi palettiveitsi myös, koska tämä on esim. ripsivärin raapimiseen vähän turhan pieni. (Käytän asiakkaille ripsivärin siis niin, että kaavin ripsivärin harjasta tuotetta tähän puhtaaseen spaatteliin, josta hieron sen kertakäyttöiseen ripsiharjaan. Näin samaa ripsiväriä voi käyttää useille asiakkaille ilman pelkoa, että se olisi täynnä jonkun muun bakteereita.) Oikealla vielä kaksi ripsi/kulmaharjaa, jotka ei ole kertakäyttöisiä. Näitä hyvin harvoin tarvitsen, mutta on kuitenkin hyvä olla olemassa.

Semmoisia siveltimiä. Eri sivellinryhmät oli tosiaan esitelty ikäänkuin lokero kerrallaan. Isot siveltimet on hyvin tiiviisti toisiaan vasten omissa lokeroissaan, mutta pienemmillä sudeilla on ihan mukavasti tuossa etualalla tilaa. En siltikään halua niitä sotkea keskenään samaan lokeroon, koska se hankaloittaa juuri oikean siveltimen löytämistä silloin, kun sitä tarvitsee. Nämä siveltimet on tosiaan käytössä ainoastaan meikkikeikoilla, nämä ei kulkeudu mun omaan käyttöön väliaikoina ikinä. Mulla on omaan käyttöön sitten ihan eri kokoelma suteja.

Vaikka olisin keikalla ollessani putsannut kaikki siveltimet aineella, saatan silti ainakin meikkivoidesiveltimet ja isot kasvosiveltimet pestä kotona vielä ihan saippualla, koska pikaputsari ei pääse isojen ja/tai tiiviiden sutien tyveen saakka ihan samoin, kuin saippuapesu. Luomivärisiveltimet (ja muutkin pienemmät sudit) saa pikaputsarillakin tosi hyvin puhtaiksi.

Monilla ammattimeikkaajilla saattaa olla keikoilla jopa moninkertainen määrä siveltimiä kuin mitä mulla on ja joillakin saattaa olla taas paljon vähemmän, riippuu tosi paljon tyypistä ja siitä millaisia keikkoja yleensä tekee. Mä teen lähes pelkästään hääkeikkoja tai muita isompia ryhmäjuttuja, joissa meikkaan 2-6 asiakasta saman (aamu)päivän aikana, jolloin tosiaan välillä saattaa olla tosi kova kiire. Kiireessä voin joutua skippaamaan joidenkin siveltimien väliputsauksen kokonaan, kun ei ole vain aikaa ja siksi olen todennut, että mulla on hyvä olla vaihtoehtoisia suteja samaan tarkoitukseen enemmänkin kuin vain pari lempparia.

Semmoiselta siis näyttää mun sutiarsenaali meikkikeikoilla! Mitäs tykkäätte?

*Postauksessa mainoslinkkejä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.