.KAIKKI MUN HAJUVEDET.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Mä en edes pidä itseäni mitenkään erityisenä hajuvesi-tyyppinä, muuuutta onhan niitä nyt vähän kuitenkin tässä vuosien varrella kertynyt. Toki suurinosa on töistä saatuja, muutama blogin kautta ja muutama kavereilta vaihtarina. Hyvin vähän olen ostanut itse tuoksuja sen jälkeen, kun aloitin työt kosmetiikka-alalla. Ei ole tarvinnut. Näistä tällä hetkellä omistamistani itseasiassa en ole itse ostanut mitään muita kuin yhden jemmapullon lempparista, jonka myynti loppui Suomesta :D

Laitetaan tähän heti alkuun tää shokkikuva. Tässä on siis mun KAIKKI hajuvedet. Isot koot, miniatyyrit ja näytekoot. Ymmärtänette jos en juurikaan näitä lisää ostele. Tiedän kyllä ihmisiä, joilla on paljon enemmänkin tuoksuja kuin mulla, mutta ne onkin sellaisia tuoksuharrastajia ja -keräilijöitä. Mä en ole… vaikka tämä kuva ehkä antaakin ymmärtää jotain muuta.

Mä säilytän tuoksuja meikkipöydän laatikostossa, jossa ne on kohtalaisen hyvin valolta suojattuna. En säilytä mitään pahvibokseja ikinä, koska jos yksikin avattu tuoksu olisi sellaisessa, mä en koskaan käyttäisi sitä, koska siihen käsiksi pääseminen olisi vain liian vaivalloista. Hyvin nämä on kuitenkin säilyneet laatikossa ilman pahviboksiakin, osa mulla on ollut jo vuosikausia eikä niissä ole edelleenkään mitään vikaa.

Tässä on kaikki mun normaalikokoiset hajuvedet. Enimmäkseen mulla on 30 ml, mutta joukosta löytyy myös 50 ja 100 ml. Mä tykkään enimmäkseen 30ml koosta, koska kun näitä nyt on tän verran niin isommat koot harvemmin pääsee tyhjenemään, kun pienempikin koko saattaa olla mulla vuosikausia ennen kuin se tyhjenee. Osa ei tyhjene koskaan ja sitä olenkin pitänyt merkkinä, että sitä tuoksua en tarvitse ja laitankin tuoksuja silloin tällöin eteenpäin, kun huomaan etten niitä käytä.

Mä käytän näitä tuoksuja selvästi eniten:

Atelier Cologne Pomelo Paradis (töistä)
Gucci Bloom* Hair Mist (töistä)
Guerlain Nerolia Bianca (töistä)
Carolina Herrera Good Girl Legere* (töistä)
Prada La Femme (töistä)
L’Occitane Terre de Lumiere (kaverilta)
Chanel Gabrielle (töistä)
Aerin Amber Musk (töistä)
Jo Malone Peony & Blush Suede (töistä)

En tiedä mitä tämä valikoima kertoo mun tuoksumausta. Mä oon todella huono tuoksujen suhteen. En koskaan muista mitään raaka-aineita enkä osaa tunnistaa niitä tuoksusta. Jos mä tykkään jostain tuoksusta, mä käytän sitä, eikä mua erityisesti edes kiinnosta mitä ne sisältää. Merkkien suhteen mä olen vähän snobihko, mutta en kuitenkaan ole innostunut mistään överikalliista ihmetuoksuista, joita ei edes saa Suomesta.

Tuoksumaku on sekä työn puolesta että iän myötä hieman kehittynyt enkä enää nykyään tykkää samoista tuoksuista, joita käytin vaikkapa 10 vuotta sitten. Mulla on itseasiassa miniatyyreissa muutama 10 vuoden takainen tuoksu (joita siis käytin silloin täysikokoisista pulloista, minit ei ole niin vanhoja) ja niitä kun tuoksuttaa niin jopa hieman ihmettelen miksi niistä tykkäsin.

Käyttökertoja tulee myös näille tuoksuille:

Guerlain Mon Guerlain edp (blogin kautta)
Byredo Pulp (töistä)
Chloe edp* (töistä)
Dior J’Adore edp* (töistä)
Armani Prive Rose Alexandrie (töistä)
Guerlain Terracotta (töistä)
YSL Black Opium edp* (töistä)

Näissä tuoksuissa on jokaisessa jotain kivaa, jonka takia tykkään niistä, mutta näitä en koskaan käytä useaa päivää peräkkäin, ihan vain silloin tällöin. En osaa selittää miksi mä käytän näitä pulloja harvemmin kuin aikaisemmassa kuvassa näkyviä, vaikka näistäkin selvästi tykkään. Mysteerillistä.

Näitä tuoksuja tulee käytettyä harvemmin tai lähestulkoon ei lainkaan:

Atelier Cologne Jasmin Angelique (töistä)
Sensai edt* (töistä)
Armani Prive Eclat de Jasmin (töistä)
Dior Diorissimo edp* (töistä)
Guerlain La Petite Robe Noir (töistä)
Chanel No 5 Eau Premiere (töistä)
YSL Mon Paris edp* (blogin kautta)
L’Occitane Pierre Herme (kaverilta)

Nämä tuoksut on joko sellaisia, että en ole vielä päässyt niihin kunnolla sisään, koska olen aina mieluummin käyttänyt jotain tutumpaa tuoksua, tai sitten tuoksu on sen verran erikoinen, että en jaksa sitä useinkaan käyttää. Näistä osassa on jotain tiettyä pistävyyttä, joka mua ärsyttää. Pitäisi ihan oikeasti tehdä näiden kanssa hieman rankempaa karsintaa, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi.

Multa löytyy myös aikamoinen liuta erilaisia miniatyyrikokoja eri hajuvesistä (L’Occitanet tullut joulukalenterista, YSL Black Opium ehkä blogin kautta ja loput töistä). Rakastan näitä pikkukokoja, nämä on maailman näppärimpiä matkoilla, kun ei vie paljoa tilaa, mutta ei tarvitse kuitenkaan huolestua, että tuoksu loppuisi reissulla kesken. Ja usein teenkin niin, että otan mukaan yhden tämmöisen miniatyyrin ja pari vielä pienempää näytetuoksua tämmöisen lisäksi. Silloin on hieman vaihtoehtoja, mutta ne ei silti vie juurikaan tilaa. Ikinä en ota isoa tuoksupulloa matkalle, koen sen hyvin turhaksi tilanviejäksi, kun mulla kuitenkin on näitä pieniä, vaikka toki en omistakaan kaikkia lemppareita miniatyyreinä. Näitä harvemmin käytän perus arjessa, kun niitä isoja pulloja kuitenkin on, mutta toisinaan saatan kyllä tarttua johonkin näistäkin.

Miniatyyri-kokoelmasta eniten on ollut käytössä nämä putelit: Emporio Armani Because it’s You*, Calvin Klein Beauty, Paco Rabanne Olympea* ja Viktor & Rolf Flowerbomb*. Nämä on suht helppoja reissutuoksuja, ei liian övereitä, mutta kuitenkin tuoksuu. Voimakkain on tuo Flowerbomb, siinä on jopa pientä terävyyttä verrattuna muihin, jotka on selkeästi makeampia, vaikka kukkaisia ovatkin. Näistä mun lemppari on ehkä Olympea, siinä on jotain juuri oikeanlaista pehmeyttä, josta tykkään.

Lopuksi tosiaan vielä älytön läjä näytekokoisia pikkuputkiloita (töistä). Näitä on moneen lähtöön, löytyy Hermestä, Guccia, Chloeta, Sisleytä, Marc Jacobsia ja ties mitä muuta. En ole ihan täysin kärryillä mitä tässä läjässä edes on :D

Jos mun pitäisi valita kolme hajuvettä, joita käyttäisin pelkästään, olisi valinta helppo: Guerlain Nerolia Bianca, Carolina Herrera Good Girl Legere ja Prada La Femme. Nerolia Biancaa olen käyttänyt vuosien varrella jo monta pulloa tyhjäksi (ja mulla on tämän jälkeen vielä yksi täysi pullo jemmassa, koska tätä ei enää myydä Suomessa). Korkokenkätuoksu taas on mun suosikki silloin, kun mä lähden ulos viihteelle. Prada on toki siihen toinen hyvä vaihtoehto, mutta tätä käytän paljon myös arkena. Tämä 100ml pullo onkin jo aika lähellä loppumista ja se on sääli, koska mä oon niin pihi etten varmaan ikinä tule ostamaan tätä uudelleen :D

Toki mun tulis muutamaa muutakin tuoksua ikävä, jos mulla olis vaan nämä kolme, mutta näillä pärjäisin aivan mainiosti. Guerlain on sellainen raikkaan appelsiininen, täydellinen kesätuoksu, joka toki menee ympäri vuoden silloin, kun haluaa piristystä ja herätystä ja suht kevyttä tuoksua. Herrera olisi taas selvästi käytössä silloin, kun haluaa jotain seksikästä ja täyteläistä tuoksua juhliin. Pradan mä miellän enemmän talvituoksuksi, vaikka toki tätäkin olen käyttänyt ympäri vuoden, tässä on jotain ihanaa pehmeyttä ja voimaa samaan aikaan, upea tuoksu!

Oliko mun tuoksukokoelmassa joitakin samoja, kuin itselläsi?

*Postauksessa mainoslinkkejä

4 thoughts on “.KAIKKI MUN HAJUVEDET.

  1. Muutama sama löytyy: Pomelo Paradise (ihana, mut ei säily iholla kauaa), Jo Malonen Peony & Blush Suede (joka on yksi mun omista lemppareista), Emporio Armanin Because It’s You (rakastan), Sensai EdT (lemppareita kesällä), Guerlainin Terracotta ( kesätuoksu), siinä taisi olla kaikki samata mitä löytyy. Black Opiumista just luovuin, kun tuli käytettyä sen verran vähän.

  2. On siinä muutama pullo. Oon itse migreeni herkkä ja usein tuoksut sen laukasee.. mulla on vaan yks tuoksu ja sen laura biagottin laura. Oon sitä käyttäny jo monta pulloa ja en vaan ikinä siihen kyllästy. Tässä olin 4 kk ilman tuoksua ollenkaan ja sitten sorruin Lauraan, kun emotionissa oli tuoksu -20%

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.