.TUTORIAL: KULMAT.

*Postauksessa mainoslinkkejä.

Tein tuossa joku aika sitten instagramiin videotutoriaalin kulmakarvojen meikkaamisesta kulmakynän ja -geelin avulla. Itse teen kulmani arjessa juurikin näillä kyseisillä tuotteilla ja joskus käytän pelkkää kulmageeliä jos meikkaan vähemmän muutenkin.

Mulla on aika hyvä kulmakarvatilanne ihan omasta takaa,  joten tosiaan pärjäisin pelkällä kulmageelilläkin halutessani, mutta erityisesti töihin meikatessa tykkään kyllä piirtää kulmat kynällä ihan kunnolla, jotta ne on skarpit ja sopii paremmin muuhun meikkiin. En kuitenkaan tykkää, että kulmat on liian piirretyn näköiset ja jätänkin kulmien alkupään (silmän sisänurkan puolelta) lähes kokonaan ilman kynää, jotta ilmeestä ei tule liian piirretty. Vahvistan siis selvästi enemmän kulmien korkeinta kohtaa ja ohuempaa häntää, koska siellä sitä kulmakarvaakin on hieman vähemmän.

Käytän tällä hetkellä mun lemppari-kulmakynää eli *Bobbi Brown Perfectly Defined Long-Wear Brow Pencil sävyssä Espresso. Kyseinen kynä on juuri sopivan kuiva ja vahamainen, jolloin kynällä pystyy ikäänkuin pikkuhiljaa tummentamaan jälkeä, kunhan ei vain paina liian kovaa. Kynä pysyy myöskin erinomaisesti paikoillaan, eikä häiriinny pienestä hankauksestakaan. Espresso on täydellinen harmahtavan ruskea keskitumma sävy, jolla pystyy tekemään yllättävän tummatkin kulmat halutessaan, mutta sopeutuu myös melko vaaleillekin, koska intensiteettiä pystyy helposti vaihtamaan sillä kuinka paljon piirtäessä painaa kynällä.

Jos satut olemaan hyvin vaalea niin suosittelen silloin mieluummin sävyä Grey, se on upea vaalea harmaanruskea sävy. Tästä Grey-sävystä olen huomannut, että se tuntuu kuivemmalta/vahamaisemmalta kuin Espresso (en tiedä miksi) ja voi olla vaikea saada väriä irti. Kannattaa siis vain kerrostaa väriä ihoon pikkuhiljaa, kyllä se sieltä tulee. Myös kynän paperiin pyyhkiminen voi auttaa väriä irtautumaan paremmin.

Kulmageelinä mulla on tällä hetkellä vanha L’Orealin värillinen geeli, jota ei enää valmisteta. Tämä tummanruskea sävy on vieläpä vähän liian tumma mun makuun, mutta käytetään nyt pois kuitenkin. Vastaava sävytetty kulmageeli löytyy pihistä-kategoriasta *Lumenelta ja erinomainen hyvän pidon antava panosta-kategorian geeli löytyy *Lancômelta, jollainen löytyy multa pakista (koska tää on ihan best).

Mä piirrän kulmani ikäänkuin kolmella tai neljällä viivalla, joilla luon kulmien raamit valmiiksi. Sen jälkeen on helppo täydentää sieltä välistä juuri sen verran kuin tuntuu olevan tarpeellista. Aloitan kulmien korkeimmasta kohdasta alareunasta ja teen häntään ensimmäisen vedon, sitten jatkan kulmien etuosasta yläreunassa korkeimpaan kohtaan ja siitä kolmannella vedolla alas häntään, jossa se yhdistyy terävänä kolmiona.

Mikäli kulmissa ei ole yhtä hyvin karvaa kuin mulla, kannattaa tehdä kulmat systemaattisesti neljän suoran viivan avulla. Ensin määritetään kulmien korkein kohta yläreunassa ja tehdään siitä suora viiva häntää kohti. Sama kulmien alareunassa häntäpuolella. Sitten piirretään korkeimmasta kohdasta etuosaan päin (vastakarvaan) suora viiva sekä ylä- että alapuolelta. Näin kulmille on luotu raamit, joiden sisällä on jo helpompi työskennellä ja siitä voi alkaa säätämään yksityiskohtia, kuten värittämään ”tyhjiä” kohtia ja muotoilemaan tarkemmin siiven muotoa. Lopuksi harjataan kulmat läpi, erityisesti alku- ja loppupäästä, jotta piirtojälki hieman pehmenee ja lopputulos näyttää luonnollisemmalta.

Kun kulmat on piirretty kynällä ja on tyytyväinen tummuusasteeseen, on kulmageelin vuoro. Värillisellä geelillä voi tosiaan vahvistaa kulmien sävyä lisää ja saa niihin vaaleampiinkin karvoihin eloa. Jos kuitenkin tykkäät luonnollisemmasta lookista, kannattaa käyttää mieluummin väritöntä tai mahdollisimman vaaleaa kulmageeliä.

Aloitan kulmageelillä aina kulmien korkeimmasta kohdasta ja harjaan karvat yläviistoon hiusrajaa kohti. Käyn koko kulmat läpi yleensä pariin kertaan päästä päähän, jotta kulmat on varmasti kuorrutettu geelillä kunnolla. Usein teen niin, että laitan ensin yhden kerroksen kulmageeliä molempiin kulmiin ja käyn kulmat toiseen kertaan vielä läpi, kun geeli on jo ehtinyt hieman kuivahtaa. Silloin geeli pitää karvat paremmin paikoillaan.

Demonstroin nämä vaiheet selkeämmin instan puolella videoilla, kannattaa käydä katsomassa: kohokohdat/highlights KULMAT.

*Postauksessa mainoslinkkejä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.