.HYVÄSTIT BUJOLLE.

Mä olin pitkään hyvin innoissani kaikista paperikalenteri/bullet journal -jutuista ja olen blogiinkin kirjoittanut aiheesta moneen kertaan (Bullet Journal kokeiluun, Bujo ennen ja nyt, Uuden bujon ekat sivut, Bujon viikkosivujen kehityskaari, Bujosta tuli kalenteri, A6 Bujo/kalenteri, Muistikirja). Nyt olen kuitenkin tullut lopultakin siihen tulokseen, että ehkä mun täytyy vain unohtaa nuo paperiset muistiinpanovälineet ja kalenterit, mä en vaan oikeasti käytä niitä sillä intensiteetillä, että niistä olisi mulle mitään hyötyä.

Viimeiset paperiset käytössä olleet vihkot ovat olleet nämä kaksi. Musta vihko on sellainen yleinen muistivihko, johon olen kirjoitellut erilaisia listoja tai mietelauseita ja mitä lie sälää bujo-tyyppisesti. Täytin vihkoa vähän aikaa ja keksin siihen välillä uusia sivuja, mutta nyt en ole koskenutkaan siihen pitkään aikaan edes katsellakseni nykyistä sisältöä.

Oikella oleva kukkavihko on mun tämänvuotinen paperikalenteri, jonka tein itse. Tein siihen viimeksi yksittäisiä merkintöjä koronakeväänä, mutta aktiivisessa käytössä tämä ei ole ollut kuin muutaman viikon silloin heti alkuvuodesta, sitten taas unohdin koko kalenterin olemassaolon ja se jäi Travellers Notebookin syövereihin lähes koskemattomana.

Totesinkin nyt, että mä selvästikin tykkään kyllä tehdä näitä tämmöisiä vihkoja ja suunnitella niiden ulkoasuja, mutta mä en vaan ole se tyyppi, joka sitten myös käyttäisi niitä aktiivisesti. Mä tykkään tehdä muistilistoja ja ne onkin ehdottomia, että mä muistan kyseiset asiat myöhemminkin (tai siis en muista, mutta löydän sen listan, jossa ne on ylhäällä).

Olenkin päätynyt hyödyntämään kännykkää kaikkeen siihen, mitä yritin ennen laittaa paperisiin vihkoihin. Google Calendars toimii mun kalenterina, johon merkkaan työvuorot ja kaikki menot ja tekemiset, jotka on aikaan sidottuja. Siihen on helppo tehdä blokkeja eri tekemisille ja näkymä pysyy selkeänä (en siis yhtään tykkää tuosta puhelimen omasta kalenterista, siksi käytän tätä toista). Tätä Google-kalenteria käytettiin ennen töissä meikkiajanvarauksiin, joten se on ennestään tuttu mulle ja olen siihen tottunut, siksi tuntui luontevalta ottaa se myös omaan käyttöön.

Kalenterin lisäksi käytän kolmea eri sovellusta: Google Keep, Notebook ja Evernote.

Google Keep on mulla ainoastaan reseptikirjana. Tästä olenkin kirjoittanut blogiin jo aikaisemmin. Lisään tänne silloin tällöin uusia reseptejä ja käytän appia hyvin aktiivisesti edelleen. Tämä on ollut yksi mun parhaimmista ideoista! Ikinä ei tule tenkkapoota, että mitähän ruokaa sitä tekisi, aina on hyviä ideoita käden ulottuvilla olin sitten missä tahansa.

Notebook on mulla käytössä lähinnä ostoslistoja varten. Olen tehnyt eri aihealueita varten omat listansa ja eniten tottakai käytän tuota ylintä ruokakauppalistaa.

Notebookin parasta antia on tämä ominaisuus, jossa klikattu täppä siirtää koko rivin automaattisesti alas ”completed” -osastoon ja yläreunaan jää ne, jotka on edelleen ”aktiivisia”. Ostoslistassa tämä on äärimmäisen hyvä ominaisuus! Näen ruokakaupassa helposti, että mitä mun piti vielä ostaa, kun sieltä välistä saa yhdellä täpällä siirrettyä ostoskoriin laitetun asian pois tieltä. Completed -osioon siis jää kaikki listalle ikinä laitetut rivit, ellei niitä erikseen käy deletoimassa manuaalisesti. Eli kun teen kauppalistaa, käyn usein vain tuota Completed-listaa läpi ja täppään sieltä aineksia, joiden tiedän olevan loppumassa ja ne siirtyy automaattisesti taas ”aktiivisiksi” tuohon yläreunaan. Ihan paras!

Evernote taas on ikäänkuin mun muistikirja. Olen tehnyt siihen useita eri kansioita eri sisällöllä, jolloin haluttu ”muistilappu” on helpompi löytää. Evernote on mulla yhdistettynä myös läppärille, jolloin esim. blogijuttuja on helppo tsekkailla samalta ruudulta postausta kirjoittaessa. Tänne kirjoitan erilaisia muistilistoja eri aiheista, tehtävälistoja, pitkän ajan ostoslistoja, blogiin liittyviä asioita (esim. postausideoita), töihin liittyviä juttuja ja osoitekirja (laitoin ikivanhan paperisen osoitekirjan tämän myötä roskikseen).

Evernote on mulla täynnä erilaisia listoja eri asioista. Yksi esimerkki on tämä kosmejemma-lista, johon olen merkinnyt tällä hetkellä kaapissa olevat käyttöönottoa odottavat kosmetiikkatuotteet (ihon-, hiusten- ja vartalonhoitotuotteet). Kun mulla on tämä lista puhelimessa, se on aina käsillä enkä tee vahingossa sellaisia kosmeostoksia, joita multa löytyy jo useita jemmasta. Paperinen vihko jemmakaapissa ei juurikaan auta tässä asiassa. Aina, kun otan kaapista käyttöön tuotteen tai sinne menee säilöön uusia tuotteita, merkkaan muutokset tähän listaan ja näin lista pysyy ajantasalla ja on tosiaan käsillä missä tahansa.

Mä en todellakaan aina muista, että montako putsaria tai kasvovoidetta mulla nyt oikeasti on jemmassa ja joskus saatan luulla, että joku on ihan just loppumassa ja sitten ostan jotain ja kotona saan huomata, että niiiiiin se olikin joku toinen tuotealue, joka oli loppumassa eikä se mitä ostin. Tätä on siis tapahtunut useamminkin kuin kerran ja sen takia lopulta tein tämän listauksen, että se on aina mukana ja voin tarkistaa jemmatilanteen tarvittaessa.

Evernotessa mulla on myös esim. tämä koirienhoito-opas, johon voin tehdä uusia merkintöjä helposti sekä läppärillä että kännykällä jos tulee mieleen jotain uusia huomioitavia asioita, kun koirat on menossa hoitoon jollekin. Silloin vain lähetän tämän listan hoitajalle sähköpostiin ja se on helposti käsillä myös koirahoitajalla jos tarvitsee tarkistaa joku juttu.

Nyt olen järjestämässä ystävälleni polttareita ja mulla on Evernotessa jo piiiitkä lista asioita polttareihin ja häihin liittyen. Se on kätevä, kun siihen voi tehdä merkintöjä milloin tahansa ja yön pimeinä tunteinakin mieleen tulleet asiat on sitten ylhäällä eikä unohdu seuraavana päivänä.

Ainut paperinen kirjanen, jota edelleen käytän, on päiväkirja. Toki tässäkin tulee välillä todella pitkiä taukoja (viimeksi kirjoittelin huhtikuussa, höhö), mutta tämä on kuitenkin sellainen, mihin silloin tällöin palaan ja raapustan ajatuksiani ylös, kun vain on sellainen fiilis.

Oletteko te paperisten kalentereiden ja muistikirjojen ystäviä vai oletteko tekin siirtyneet kännykän helppoihin appeihin?

2 thoughts on “.HYVÄSTIT BUJOLLE.

  1. Oon käyttäny kännykän kalenteria jo vuosia…nyt syyskuussa vaihdoin takas paperiseen. Kun sain omaan tarpeeseen sopevan. Nyt se on täynnä muistiinpanoja ja persian sanoja.

    1. Mullakin ollut Google-kalenteri käytössä jo useamman vuoden paperisen rinnalla, mutta nyt luovuin paperisesta kokonaan, kun totesin etten sitä oikeasti käytä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.