.KOLMEKASI.

015_38maskarat

Mä oon nyt ainakin 1½ vuotta käyttänyt pelkästään Kanebo 38 maskaraa enkä aio tästä enää luopua ellei ole aivan pakko. Viime keväästä lähtienhän sitä siis alettiin kutsumaan Sensai 38:ksi, kun uudet maskarat lanseerattiin markkinoille. Vanhat tutut mustavalkoiset pakkaukset ovat siis saaneet ylleen uudet mustat vaatteet ja kultaiset kirjaimet. Samassa lanseerauksessa tuli myös kaksi uutta maskaraa 38-perheeseen.

38 sopii Suomen oloihin erittäin hyvin, koskaan kun ei tiedä milloin alkaa ripottelemaan vettä/lunta/räntää, vaikka aamulla olisi vielä näyttänyt aurinkoiselta. Tämä ripsiväri ei petä edes kaatosateessa, itkukohtauksessa, uimassa, kosteankuumalla ulkomaanmatkalla eikä saunassakaan. 38 on vedenkestävä, mutta silti vedellä pois pestävä, kunhan vesi on 38-asteista.

Mä oon käyttänyt näistä kaikkia mahdollisia malleja ja ajattelin nyt käydä kaikki näistä läpi yksitellen kertoen omat mielipiteeni jokaisesta ja myös käyttövinkkini.

SENSAI 38C SILK PERFORMANCE SEPARATING & LENGHTENING (PIDENTÄVÄ)

016_38pidentava

Tunnetaan useimmiten nimillä ”pidentävä”, ”kuitumaskara”, ”se jossa on niitä hapsuja/karvoja” tai ”isoharjainen”. Tämä oli mun ensimmäinen 38-kokeilu ja käytin tätä monta putkiloa ennen kuin päätin kokeilla muitakin saman sarjan ripsivärejä. Pidin isosta harjasta ja olin ennestäänkin tottunut käyttämään reilumman kokoisia ripsiväriharjoja.

Ensimmäisillä käyttökerroilla huomasin heti, että tämä ripsiväri TÄYTYY levittää ripsiin pitkin ja suorin vedoin. Silloin kuidut menevät ripsien suuntaisesti ja jäävät ripsien kärkeen pidentämään. Jos tekee paljon siksakkia niin kuidut menee herkästi mylttyyn ja liimaa ripset yhteen isoiksi mölteiksi. Mulla on luonnostaankin pitkät ripset joten en ihan selkeästi osaa sanoa, että onko ripsivärillä varsinaisesti pidentävää vaikutusta vai ei. Ehkä lyhyemmissä ripsissä ero on näkyvämpi.

Tämän maskaran kanssa joudun nuppineulaa käyttämään aika ahkerasti ripsiklimppien erottelemiseksi. Tämä ongelma kylläkin poistuu lähes kokonaan, kun ripsaria on käyttänyt jo muutaman viikon. Tämänhetkinen on aivan uusi, ehkä viikon/kaksi vasta ollut käytössä.

Pikku miinus tälle täytyy sanoa, tämä mascara kuivuu käytössä kaikista nopeiten verrattuna kahteen muuhun 38:iin. Johtuneeko se sitten niistä kuiduista vai mistä, mutta näin oon todennut useamman putkilon käytön kokemuksella.

Alla vielä allekirjoittaneen silmä tällä pidentävällä ripsivärillä varustettuna:

017_pidentava

SENSAI 38C SILK PERFORMANCE (PERINTEINEN)

018_38perinteinen

Tämä on 38-perheen ensimmäinen ripsiväri ja uusien mallien myötä sen kutsumanimeksi on puhekielessä tullut ”perinteinen” tai ”alkuperäinen”, tunnetaan myös nimellä ”se pieniharjainen” :D

Pienen harjan ansiosta ripsiväri saadaan aivan ripsien tyveen saakka ja mielestäni tämä sopii ehkä parhaiten niille joilla on lyhyet ripset, tai jos haluaa hyvin luonnollisen lopputuloksen. Kyllä tälläkin pystyy saamaan enemmän massaa ripsiin, mutta voin kertoa, että se vaatii enemmän kärsivällisyyttä ja useampia kerroksia kuin isomman harjan kanssa.

Jos on aikaisemmin tottunut käyttämään massiivisempia ripsiväriharjoja niin tämä saattaa tuntua kummalliselta käytössä kunnes pieneen harjaan tottuu.

Mulla on ollut tämän ripsivärin kanssa eniten sitä ongelmaa, että ripset paakkuuntuu yhteen. Johtunee siitä, että vaikka harja on kovin pieni, siinä on melko leveät välit harjaksissa. Levityksen jälkeen sohin nuppineulalla ripset vähän enemmän erilleen. Tämänkin kanssa on periaatteessa sama juttu kuin pidentävän: kun ripsari on ollut muutaman viikon käytössä, klimppiintyminen vähentyy.

Uuden maskaran koostumus on aina niin vetinen, että se helpommin klimpityttää ripset. Siksi en ikinä muodostakaan lopullista analyysiä mistään maskarasta yhden käyttökerran perusteella. Oli se ripsari minkä merkkinen tahansa, se on parhaimmillaan vasta muutaman viikon käytön jälkeen.

Ja tässä alla mun omissa ripsissä 38 perinteinen. Tämän valitsisin mieluiten tämmöiseen nudemeikkiin, kun ei ole juuri mitään muuta silmissä (tässä tapauksessa vain vähän meikkipuuteria ja tuo ripsari).

019_perinteinen

SENSAI 38C MASCARA VOLUMISING (TUUHEUTTAVA)

020_38volumising

Tunnetaan nimillä ”tuuheuttava”, ”volume”, ”kaarevaharjainen”. Tämä on 38-perheen uusin tulokas ja tällä hetkellä mun ehdoton suosikki. Käytin ensimmäistäni niin kauan, että siitä ei meinannut enää edes tulla mitään, mutta millään en olisi malttanut luopua ja siirtyä taas toisiin malleihin (kun niitä kerta varastosta löytyy kumpaakin korkkaamattomat kaverit). Ripsiharja on reilusti isompi kuin perinteisessä, mutta ei yhtä massiivinen kuin pidentävässä. Harja on tyvestä tuuheampi kuin kärjestä, eli se menee aika loogisesti: ripsien ulkonurkkaanhan halutaan enemmän voluumia kuin sisänurkkaan.

Kapeneva kärki mahdollistaa tarkankin työskentelyn silmän sisänurkassa ja alaripsissä. Tällä en ole töhrinyt silmäluomia IKINÄ. Tuuheampi ja hieman kaareva tyvi on ideaali ulkonurkan ripsien laittoon, tällä olen itse saanut (omasta mielestäni) parhaimman lopputuloksen.

Itse käytän tätä niin, että levitän sisäkaaren puolella ensin pohjan ripsiin ja sitten käännän harjan ulkokaaren ja työstän sillä vielä lisää massaa haluamiini kohtiin ripsissä (eli ulkonurkkaan lähinnä). Harja on hyvin erotteleva ja siisti, en juurikaan tarvitse nuppineulaa tämän kanssa jos olen vain tarpeeksi huolellinen.

Pikku vinkki: siivoa ensimmäinen ½cm harjan maskaramassasta pullonsuuhun. Harjan muodon takia kärkeen ulkokaaren puolelle jää liikaa massaa ja lopputulos voi olla aika villi jos tätä siivousta ei hoksaa tehdä. Kun maskara on levitetty, kerää harjan kärjellä pullonsuusta maskaramassa takaisin puteliin.

Tällä kertaa testauksessa ollut maskara oli jo aika vanha eikä lopputulos ole aivan niin hieno kuin tuoreemmalla yksilöllä. Tämän kanssa myöskin huomasin sen, että uutena maskaraa levittäessä riitti vain sisäkaaren käyttö, sitten pikkuhiljaa vanhentuessaan ja kuivuessaan piti ruveta käyttämään aina myös ulkokaarta saadakseen tarpeeksi näyttävän lopputuloksen. Alla mun ripset ja 38 volumising:

021_volumising

SENSAI 38C EYELASH BASE

022_38eyelashbase

Tämä on toinen uutuustuote, tuli samaan aikaan volumisingin kanssa. Tämä on siis valkoinen pohjamaskara, joka laitetaan (tietenkin) ripsille ennen värimaskaran levitystä. Välitön vaikutus on voimakas tuuheutus, volyymiä on vaikka muille jakaa. Base on myös ripsiä hoitava ja suojaava ja olen myös kuullut huhuja, että ripsiä olisi tämän käytön aikana kasvanut reilusti enemmän entiseen verrattuna.

Itse olin äärimmäisen skeptinen tämän tuotteen suhteen pitkään. Ideana kuulostaa tosi hyvältä, mutta kun ensimmäisen kerran tätä kokeilin niin kokeiluksi jäi. Tämä jäi mulla pitkäksi aikaa laatikkoon muhimaan ja unohdinkin mokoman hetkeksi ja silloin kun se taas pilkahti jostain näkyviin, harmittelin mokomaa virheostosta.

MUTTA SITTEN… Tuotteen ostamisesta oli siis jo kuukausia aikaa, kun yhtäkkiä vaan päätin kokeilla sitä uudelleen. Tällä kertaa olin fiksu ja kaavin koko ripsiharjan mitalta ja joka puolelta melkein koko massan putkilon reunaan ja vasta sitten levitin tuotteen ripsille ja heti perään musta maskara ja vau! Sit mä olinki jo myyty :D

Nykyään käytän tämän melkein aina ensin. Niin kauaa en ole vielä käyttänyt säännöllisesti, että huomaisin jotain erityisiä ripsien kasvua edistävää vaikutusta, mutta ainakin saan ripsiin toivottua voluumia ja näyttävyyttä. Mulla on tosi usein tumma silmämeikki ja silloin sellaiset luonnolliset kauniisti erotellut ripset ei vaan näytä miltään. Tumma silmämeikki vaatii vähän enemmän massaa myös ripsiltä ja tällä tuotteella mä saan sen lopputuloksen ilman, että ripset näyttää hämähäkin jaloilta.

Kuvassa näkyy myös putkilon reunaan kaavittu maskaramassa ja harja. Tätä voisi ehkä käyttää yksinäänkin jossain naamiaisissa ripsivärinä jos sattuisi sopimaan naamiaisasuun :D Voisi olla aika villi!

023_base

Tällä hetkellä mulla on käytössä base ja pidentävä kuitumaskara. En käyttäisi välttämättä yhdessä muuten kuin tumman silmämeikin kanssa. Yhteistulos näyttää tältä ilman muuta silmämeikkiä:

023_base-2Bpidentava

Vertailun vuoksi kuva ilman ripsiväriä:

023_au_naturel

SENSAI 38C POISTAMINEN

Itsehän käytän Sensain kaksoispuhdistusta, jonka ykkösvaiheella pesen muun silmä- ja kasvomeikin pois ja sitten kasvoja huuhdellessa käytän lämmintä vettä ja siinä yhteydessä poistan myös ripsivärin. Veden ei tarvitse olla kuumaa, kunhan se on lämpimämpää kuin kädenlämpö, se riittää. Mä olen todennut parhaimmaksi tehdä näin: laitan kämmenet kupin muotoon, siihen lämmin vesi ja kädet silmien päälle (lavuaarin päällä kumarrellen tietenkin), sitten lasken viiteen ja vaihdan uuden lämpimän veden. Näin teen yleensä 3-5 kertaa. Sitten nypin etusormen ja peukalon välissä kevyesti ripsivärit pois ripsien pinnalta ja huuhtelen moskat lavuaariin. Sitten mä siirryn Sensain kaksoispuhdistuksen kakkosvaiheeseen, joka viimeistään huuhtelee loputkin hippuset pois kasvoilta.

Tärkeintä tämän maskaran poistamisessa on se, että oikeasti vetää ripsivärit sormin pois ripsistä. Jos vain hinkkaa ja hankaa ja huuhtelee niin eihän se silleen lähde kunnolla. Silloin niitä hippuja just on joka puolella. Sitäpaitsi hankaaminen ei muutenkaan ole hyväksi silmänympäryksille. Tuon mun tekniikan kanssa mulla ei ole peiliin katsoessa enempää kuin pari hassua mustaa hippusta kasvoilla ja nekin lähtee vain pienellä huuhtaisulla.

Mitä mieltä te olette Sensain 38C maskaroista?
38-maskara on muuten Suomen myydyin maskara, tiesittekö?

TUOTEKUVAT:
beautysnob.com
makeup411.com
beautyjournaal.nl

13 thoughts on “.KOLMEKASI.

 1. Tosi hieno blogi! Ite oon aatellu koittaa tota sensaita ja mul on sellaset keskipitkät ripset, ehkä enemmä pitkät ku lyhyet. Mulle varmaan sopis toi tuuheuttava… Onks tollasta kaarevaa helppo käyttää (mulla ei oo kokemusta)? Nii ja sit, mistä näitä sensai-tuotteita saa ja millä hinnalla? :)

 2. Anonyymi: Kiitos! :D Mä olen itse tykännyt eniten tuosta tuuheuttavasta, eli Volumizingista. Kaareva harja on itseasiassa tässä tapauksessa jopa helpompi kuin tavallinen suora, koska harjan kärki on selkeästi kapeampi kuin juuri ja se tarkoittaa siis sitä, että ripsaria on tosi siisti ja helppo levittää myös sisänurkan ripsiin ilman että suhii silmäluomelle samalla :) Ripsiharjan juuressa on vähän pidemmät harjakset niin se taas mahdollistaa paljon helpomman ja nopeamman ja näyttävämmän levityksen ulkonurkan ripsiin (mulle yks isoin plussa tässä maskarassa), joihin on yleensä tosi hankala saada tarpeeksi tavaraa. Noh, tällä saa ja helposti vielä :) Jos haluaa oikeasti tosi paljon tavaraa ripsiin niin sitten vaan sisäkaaren käytön jälkeen vielä näyttää ripsille vähän (tai paljon) ulkokaarta harjasta niin johan on näyttävyyttä ja paljon :D Mä itse tykkään uuden maskaran kanssa eniten pelkästään sisäkaaresta, mutta kun maskara vähän vanhenee ja massa jähmettyy jonkin verran niin otin käyttöön myös ulkokaaren maskaraa laittaessani :)Sensai-tuotteita saa ostettua mm. Stockmanneilta ja Sokoksilta ja myöskin Beauteista ja Emotioneista :) Tuon Volumising maskaran hinta on 26,80€ tai 26,90€ (Sokoksella siis halvempi hinta, vaikka eipä 10 senttiä paljon lompakossa tunnukaan).

 3. Tänään marssin siis ostamaan itselleni oman tuuheuttavan sensain! Olen kaiken suhteen niin skeptinen, mutta helppo poispesu ja kehusi tepsivät. Haluan nimenomaan tuuheuttavaa, käytän joskus laseja ja ripset saavat kyllä näkyä sieltä vähän enemmän :Dmiinusrillit kun pienentää hieman.Olen joskus kokeillut tuota ihan ”alkuperäistä” mutta se jättää kyllä tuuheuden aika pliisuksi.

 4. Voi että ja kiitos kovasti! Olen yrittänyt löytää tietoa SENSAI 38C SILK PERFORMANCE SEPARATING & LENGHTENING mascarasta kaikkialta että onko siinä siis koostumuksessa kuituja vai ei kun missään ei kunnolla lue. Nyt siis tiedän. Kiitos kovasti :))

 5. LIISA: Tuo alkuperäinen on tosiaan aika kesy, kyllä silläkin pystyy vähän jotain tuuheutta tekemään jos jaksaa olla kärsivällinen ja kerrostaa, mutta nopeammin ja helpommin näyttävyyttä saa Volumisingilla :) Se on edelleen mun lemppari.ANONYYMI: Kyllä siinä on kuituja :D Kiva, että voin olla avuksi!

 6. Rakastan tuota mascaraa. Mulla on se pidentävä, mutta ajattelin kokeillakin seuraavaksi tuuheuttavaa.:)

 7. Moikka Terhen! Olen ajatellut ostaa tuon volumizing-version ja googlesta löysin blogisivullesi, josta oli paljon apua!! Pakko sanoa, että sulla on kyllä tosi näyttävät (pitkät, kaarevat) ripset ihan ilmankin mascaraa! Olispa mullakin tollaset :) En ole ennen kokeillut sensain tuotteita, mutta omat luomet rasvoittuvat hirveästi kesäisin kun on muutenkin hiki päällä (varsinkin ilmastoimattomassa toimistossa) ja mascara leviää alaluomelle rumasti. Toivottavasti nämä 38C -tuotteet olisivat ratkaisu ongelmaani. Kiitos vielä hienosta blogistasi ja hyvää talven alkua! T. Maarit

 8. MAARIT: 38-maskarat kyllä pysyvät ripsillä just niin kauan kuin haluat niiden pysyvän :) Ei tarvitse huolehtia, että olisi ripsiväriä ylä- tai alaluomella suttuna. Eikä myöskään tarvitse huolehtia jos silmät vuotaa tai vettä sataa tai jos tulee yllätyskeikka uimaan tai mitä tahansa :) Toivottavasti olet tyytyväinen maskaraan!

 9. piilolinssien käyttäjänä ja hieman herkkäsilmäisenä valitsin blogisi perusteella itselleni testaukseen tuuheuttavan 38, mutta poistaminen on muodostunut ongelmaksi.En siis tahdo saada ripsiväriä pois tai sitten se menee pikkuhippusiksi ja leviää ympäri naamaa. Tarttuneeko sitten liian tiukkaan minun ripsiini? Enkä muutenkaan ole vielä ihan vakuuttunut, vaikka ripsiväri on tosiaan pitänyt lupauksensa, että pysyy tuulessa ja tuiskussa ja saunassa.

  1. Kannattaa kokeilla sitä uittamis-tekniikkaa poistamisessa, eli otat kämmenkuppeihin lämmintä vettä ja pidät kämmeniä silmien päällä (lavuaarin ylle kumartuneena tietenkin), niin että vesi peittää silmät kokonaan. Anna vaikuttaa vaikka sen aikaa, että lasket kymmeneen ja toistat sitten tarvittaessa. Kun ripsiväri on tarpeeksi lämmennyt, saat irrotettua sen helposti sormin ”nyppimällä”. Jos sitä pitää ”repiä”, eli ei lähde sujuvasti, silloin täytyy lämmittää lisää. Ripsarin kuuluu lähteä sormin ilman, että se tuntuu miltään. Lopuksi voit huuhtaista vielä kasvot ja silmät läpi, ettei hippusia jää mihinkään.Uusi maskara on aina sellainen, että lämmitystä täytyy tehdä pidemmän aikaa, kuin pidempään käytössä ollutta, se kannattaa myöskin huomioida, eli älä menetä toivoasi vielä :)

 10. Mä käytän kanebo 38 tota ”kesyintä” versiota, eli silk perfomancea normaalin markettiripsivärin päällä suojaamassa alla olevaa ripsaria varisemasta! Tietenkin yksinäänkin aivan huipputuote, ja valmiina olevat pitkät ripseni saavat väriä ja tulos on todella luonnollinen! :) Muakin kyllä ärsyttää tuotteen nopea kuivaminen, tosin olen todennut että kanebo38 on parhaimmillaan hieman kuivuttuaan. Hehheh siis sensai 38………

 11. Aivan killeri tuo Sensai 38! Muistan kun yritin tyrkyttää kaverille, että testaisi tuotetta, mutta hän vaan valitteli, kuinka hankalaa tuon tyyppisiä on pois pestä. Tämä lähtee kyllä älyhelposti pois, mutta ei varise eikä leviä käytössä vaikka itkisikin kuin vesiputous!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.