.JANE EYRE.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Historia- ja kirjahörhönä mun yksiä lemppareita mini-tv-sarjoja on ehdottomasti Jane Eyre – Kotiopettajattaren romaani vuodelta 2006, jossa pääosia esittää Ruth Wilson ja Toby Stephens. Tässä on vain neljä pitkähköä jaksoa, mutta se ei haittaa yhtään. Tämä on vähän kuin tosi pitkä elokuva, kun katsoo kaikki jaksot yhteen pötköön :D

Jane Eyre tv-sarja perustuu tietenkin Charlotte Brontën samannimiseen romaaniin, joka perustuu nuoren naisen elämään köyhänä kotiopettajattarena ja työnsä myötä hän rakastuu melko mahdottomaan mieheen, joka on hänen työnantajansa. Tuossa tv-sarjassa Ruth Wilson oli niin täydellinen Jane Eyre, että ei parempi voisi olla. En kuitenkaan lähtenyt muuttamaan itseäni suoraan Ruthin näköiseksi, vaan lähinnä halusin luoda itselleni 1800-luvun tyylin, jonka inspiraationa Jane Eyre toimi.

1387_Jane_Eyre_09

POHJA:
Rimmel Lasting Finish Full Coverage 091 + 102
*Lancôme Effacernes 02
Armani HP1
*Sensai Loose Powder
*MAC Wedge (varjostuksiin)
INGLOT Matte 330 (valot)
*Estee Lauder Blush 220 Pink Kiss

1388_Jane_Eyre_06

1800-luvulla elänyt köyhä kotiopettajatar ei todellakaan ehostanut itseään, joten pyrin tekemään meikin, joka ei varsinaisesti näytä meikatulta, mutta näyttää kuitenkin kuvissa kivalta. Voisin tehdä jotain vastaavaa ihan hyvin sellaisena ”sunnuntai-meikkinä” itselleni ja olen tehnytkin, tosin ohuemmalla pohjameikillä, mutta kuitenkin.

Tähän pohjaan tuli nimittäin peittävähkö meikkivoide, peiteaineet silmien alle ja puuteria ja varjostusta ja vähän poskipunaakin, jota muuten sipaisin perinteisesti poskille couperosaksi, mutta myös nenän päähän ja leuan kärkeen hiukkasen. Se nyt ei ehkä kuvista ihan hirveän hyvin käy ilmi, mutta kuitenkin.

1389_Jane_Eyre_05

SILMÄT:
Clarins Eyebrow Pencil 03
NARS Smudge Proof Eyeshadow Base
*Urban Decay Naked2 Basics – Stark
+ Frisk
+ Cover
+ Undone
INGLOT Matte 330
Lancôme Cils Tint -ripsiväri

1390_Jane_Eyre_07

Silmämeikissä keskityin lähinnä tuomaan silmien muotoa esiin kevyesti valojen ja varjojen avulla ja käytin tähän mattaisia luomivärejä, koska kimalteiset silmäluomet ei ehkä ollut se juttu silloin 1800-luvulla. Ripsirajaankin töpötin ihan kevyesti tummaa luomiväriä, juuri sen verran, että se tummentaa ripsirajaa, mutta ei vielä oikeastaan näytä rajaukselta. Ripsiin käytin Lancômen täydellistä ”mökki-ripsaria”, joka jättää ripsille vain sävyä, mutta ei juurikaan massaa.

1391_Jane_Eyre_01

HUULET:
L’Oreal 668 Rose Vintage

Huulet tein niin, että putsasin miselliveteen kastetulla topsilla kaikki meikkivoiteen ja puutereiden jämät huulten pinnalta ja toin näin huulten oman muodon ja värin selkeämmin esiin. Sitten otin rajauskynän, joka on mahdollisimman lähelle mun huulten omaa sävyä ja rajasin ylähuulen ihan kevyesti ja väritin vähän sisäänpäin samalla kynällä. Eikä mitään päälle, koska huulipunat eivät olleen kovin in tavallisen kansan keskuudessa, kuljettiin ihan naturellina.

1392_Jane_Eyre_08

Hiukset tuunasin taas klipsipidennysten ja pinniväkerrysten avulla muistuttamaan hämärästi sitä tyypillistä Jane Eyre -kampausta. Kun teen näitä kampauksia näitä sunnuntain Monkey See Monkey Do -meikkejä varten, niin nopeasti huomaa kyllä, että kampaajakoulu jäi käymättä. Hemmetin vaikeeta saada ihan tämmöinen yksinkertaiseltakin vaikuttava kampaus näyttämään siltä kuin sen pitäisi näyttää.

No, mutta siitä huolimatta, tuliko yhtään Jane Eyre -fiilistä?

*Postauksessa mainoslinkkejä

5 thoughts on “.JANE EYRE.

  1. Nää on oikeasti ihan parasta hetkeen nämä hahmomeikit, joita oot tehnyt nyt viime aikoina! Niiiiin hyviä! <3

  2. Kiinnostaisi nähdä tulkinta saman kirjan Blanchesta – täydellisestä aatelisneidosta ☺️

  3. Nää on kyllä hauskoja :)
    Jos toivepostausta saa esittää, niin Haloo Helsingin Elli ois jännä. Eilen taas keikalla ihmettelin niitä silmiä!

  4. Mä kyllä ihan ostan tän Jane Eyre -tulkinnan ?. Hiuksetkin onnistuneet, vaikeudet hiusten laitossa ei näy ruudun tälle puolelle. Tänään itse taistelin hiusten kanssa kun yritin yhtä kampausta. Sitten aika loppui, piti lähteä ajamaan että ehdittiin konfirmmatiotilaisuuteen ja tyydyin ”donitsinutturaan” johon tökin muutaman koristepinnin. Kehuja tosin irtosi niinkin vaatimattomalla yrityksellä, toi kampausten laitto ei ole selvästi suomalaisnaisten vahvuuksia, kun ajan kuluksi tuijottelin kirkossa ihmisten hiuksia. nää pakolliset perheiden kirkolliset tilaisuudet on sen verran puuduttavia että pakko keksiä jot ain muuta puuhaa sen parin tunnin ajaksi :). Joo, meni vähän off topiciksi mutta hieno taas oli tämä meikki. En oikein osaa edes nimetä lempparia näistä, ovat kaikki olleet tosi upeita ja onnistuneita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.