.PROJECT 333 – KESÄ/SYKSY 2015.

Olen aikaisemminkin jo kertonut blogissa tästä vaatteiden vähennysprojektista, mutta viime kerralla en vielä osannut tehdä näin radikaalia vähennystä kuin nyt, vaikka olinkin jo selvästi oikealla tiellä.

Project 333 on kiinnostanut siitä saakka, kun tästä ensimmäisen kerran kuulin, mutta olen ajatellut sen olevan jotenkin erityisen vaikeata päättää mitä vaatteita siihen valitsen. Olen myöskin ollut vähän huono luopumaan vaatteista, vaikka ne sitten olisikin vain vaatehuoneessa jemmassa eikä oikeasti kokonaan poissa. Olen tykännyt siitä, että mulla on kaikki mahdollisuudet koko ajan, mutta nyt loppui nössöily! Nyt olen vihdoinkin aloittanut Project 333:n ihan virallisesti.

Project 333:n idea on siis se, että kerran kolmen kuukauden välein luodaan vaatekaapin sisältö uudelleen seuraavaan kauteen sopivaksi ja siihen vaatekaappiin kuuluu vain 33 vaatekappaletta. Näihin 33:een lasketaan mukaan kaikki ulospäin näkyvät käyttövaatteet, kengät, asusteet, takit ja korut. Projektin ulkopuolelle jää kuitenkin urheiluvaatteet (ja kengät), alusvaatteet eikä myöskään mitään kotilöhöilyvaatteita tai koiranulkoilutus-takkia tai kenkiä tarvitse laskea näihin 33:een vaatekappaleeseen.

Tämä ei ole kuitenkaan mikään kärsimysprojekti, eli jos sattuu kolmen kuukauden aikana huomaamaan, että joku vaatekappale ei sovikaan tähän kauteen tai tähän kokoelmaan tai vaate menee rikki, sen voi vaihtaa johonkin toiseen paremmin sopivaan. Mä myöskin muokkasin tätä sen verran, että päätin jättää korut täysin projektin ulkopuolelle, koska käytän muutenkin pääasiassa vain muutamia tiettyjä ja se, että edes koruissa on enemmän valinnanvaraa, mahdollistaa asujen muokkaamista hieman enemmän.

Ja koska mä aloitin tämän juuri nyt enkä vaikkapa kuukautta tai kahta aikaisemmin, mä luultavasti joudun muokkaamaan näitä 33:a paljon aikaisemmin kuin kolmen kuukauden päästä, mutta ei haittaa. Voin tehdä siirtymää talvivaatesettiin osa kerrallaan, esim. vaihtaa sandaalit umpinaisempiin kenkiin ja toppeja paksumpiin neuleisiin, kun huomaan, etten enää tarkene niissä.

1430_project333_01

Mun vaatetanko näyttää tällä hetkellä tältä ja tässä on melkein kaikki mun vaatteet, ainoastaan muutama trikoinen t-paita ja toppi ja kaikki farkut puuttuvat tästä. Kasasin ensin vaatteet siististi viikattuina sängyn päälle ja vaihtelin muutamia pois ja jotain toista tilalle ja kun olin mielestäni suhteellisen valmis, laskin vaatteet yhteen ja sain hämmästyä, että niitä oli vain 25! Sitten lisäsin mukaan kengät, takin, kaulahuivin, muutaman vyön ja sain huomata, että olin saanut 33 täyteen ilman mitään ongelmia! Pelkäsin, että olisi jotenkin todella vaikeaa rajata vaatteiden määrää näin pieneksi, mutta päinvastoin!

Kun vaatevalinnat oli tehty, viikkasin ja kasasin henkareille kaikki loput vaatekaapin vaatteet ja jemmasin ne vaatehuoneeseen odottelemaan aikaa, jolloin niitä jälleen tarvitaan.

Mun väripaletti on melko yksipuolinen. Koko vaatekaapin pohjaväri on MUSTA, sen lisäksi TUMMANSININEN ja HARMAA toistuu vaatteissa jonkin verran. Mausteena on hieman METALLIA, kahta eri sävyistä RUSKEAA ja tilkka PUNAISTA ja VALKOISTA. Olen todennut, että vaikka tykkään väreistä muilla ihmisillä paljonkin, en vain itse viihdy värikkäissä vaatteissa kuin ihan satunnaisesti, joten en kokenut, että olisi paljonkaan järkeä valita muutenkin pienehköön vaatemäärään mitään sellaista, jota tiedän käyttäväni vain joskus harvoin jos ollenkaan.

Käydäänpäs vielä läpi mitä mun 33:een oikeastaan kuuluu:

1431_project333_02

– Musta ohut (teko)nahkatakki
– Kashmir kaulahuivi
– Mustat sandaalit
– Mustat ballerinat

Ulkovaatteista en vielä tarvitse mitään muita kuin kenkiä, mutta kohta saattaa takki tai ainakin huivi olla paikallaan ja tosiaan kengät on helppo vaihtaa lämpöisempiin myöhemmin. Tavallaan tämä 33 oli mulle senkin takia niin helppo, koska mä en mässäile ulkovaatteilla tai kengillä, vaan käytän muutamia samoja koko ajan.

1432_project333_03

– Siniset farkkulegginsit
– Mustat farkkulegginsit
– Harmaanmustat farkut
– Mustat caprifarkut
– Musta (ja tummansininen) kellohelmainen polvipituinen trikoohame
– Musta korkeavyötäröinen pitkä hame

Alaosiin valitsin lähinnä farkkuja ja hameita, joita tiedän käyttäväni säännöllisesti ja jotka sopivat suunnilleen kaikkien yläosien kanssa. Polvimittaisesta hameesta on myös mahdollista vaihtaa tummansininen hame päälle, joten teoriassa se ehkä pitäisi laskea kahdeksi vaatteeksi, mutta toisaalta mä käytän niitä kahta hametta aina päällekäin, joten päätin laskea ne yhdeksi.

1433_project333_04

– Tummansininen trikoomekko
– Musta trikoomekko
– Musta kangasmekko nappilistalla

Tähän kauteen valitsin mukaan kolme mekkoa, joita voi käyttää myös syksyllä (ja talvella) paksujen sukkahousujen ja neuletakin kanssa.

1434_project333_05

– Harmaa löysä neulepusero (kuvattu takaa)
– Musta löysä neulepusero (kuvattu takaa)
– Musta reikäinen pitsineule
– Musta reikäneule
– Musta pusero sifonkisella sisäpuserolla
– Musta neultepusero 3/4-hihoilla ja niittiolkapäillä

Pitkähihaisia neulepuseroita voi käyttää jo nytkin ihan yksinään tai alustopin kanssa, jolloin sen voi jemmata laukkuun jos päivän aikana tuleekin lämpimämpi kuin aamulla. Toki suurinosa näistä odottelee hieman viileämpiä kelejä.

1435_project333_06

– Musta trikoinen neuletakki
– Harmaa lyhyt neuletakki
– Musta ohut pitkä neuletakki

Neuletakit on lämpimämmällä ilmalla erinomaisia takin korvikkeita ja syksyllä taas hyviä kerrospukeutumiseen. Lyhyttä neuletakkia käytän pääasiassa hameiden ja mekkojen kanssa, koska siinä jää vyötärölinja esiin, joka toimii paremmin hameiden kanssa.

1436_project333_07

– Tummanruskea leveä vyö
– Konjakinruskea palmikkovyö
– Musta kultasolkinen vyö
– Musta ohut kiiltonahkavyö
– Musta toppi koristeellisella kaula-aukolla
– Harmaa toppi nappilistalla
– Tummansininen raitainen t-paita
– Tummansininen-harmaa raitainen t-paita
– Musta reikäkuvioinen löysä pusero
– Mustavalkoinen löysä kangaspusero
– Musta meduusakuvioinen kangaspusero

Vöitä halusin useamman erilaisen, koska niillä pystyy muuttamaan esim. mekko/hamelookin hieman erilaiseksi. Hihattomia ja lyhythihaisia en valinnut mukaan kovin montaa, koska ollaan kuitenkin menossa viileämpään suuntaan kohta. Näitä on kuitenkin helppo kerrostaa neuletakkien kanssa tarvittaessa.

Tässä kuvattujen vaatteiden lisäksi mulla on mustia ja valkoisia hihattomia toppeja ja t-paitoja ja muutama pitkähihainen musta t-paita myös, mutta ne on kaikki aluspaitoja, joita en käytä yksinään. Lisäksi laskujen ulkopuolelle jää muutamat kotilököhousut ja pari hupparia, koiranulkoilutustakki ja kengät ja tietenkin juoksuvaatteet ja -lenkkarit ja alusvaatteet ja sukat tietty. Myöskään sukkahousuja en laske tähän mun 33:een.

Kun kokoaa omaa kapsulivaatekaappiaan, kannattaa kiinnittää huomiota värivalintoihin, koska toisiinsa hyvin sopivat värit tekevät vaatteiden yhdistelemisestä huomattavasti helpompaa. Kannattaa myöskin miettiä, että mikä ihan oikeasti on sinun tyylisi, minkälaisissa vaatteissa ja kokonaisuuksissa viihdyt. Jos nämä osa-alueet on kunnossa, on vaatekaapista helppo löytää valmiita asuja, jotka näyttävät ylläsi aina hyvältä, eikä pukeutumiseen mene koskaan montaakaan minuuttia. Project 333 on myöskin mainio tapa löytää se oma tyylinsä jos se on pikkuisen hukassa. Kolmessa kuukaudessa kyllä huomaa, että viihtyykö valitsemissaan vaatteissa vai ei ja saattaa keksiä, että mitä sieltä on aina puuttunut.

Odotan innolla, että pääsen elämään tämän uuden pienemmän vaatekaapin kanssa!

Oletteko te koskaan kuulleet Project 333:sta tai kenties jopa elätte sen mukaan?

10 thoughts on “.PROJECT 333 – KESÄ/SYKSY 2015.

 1. Kiitos tästä postauksesta !!
  Oli erittäin mielenkiintoista luettavaa.
  Olen nyt lomallani käynyt vaatteitani läpi, laittaen osan kirppispinoon , osan Uffi pinoon ja myönnettäköön, osan jättänyt ”ehkä” pinoon.
  Nyt alkoi kiinnostamaan kokeilla tätä, kunhan saan ensin aloittamani lajitteluurakan loppuun ja nään mitä vaatteita oikeasti käytän.
  Oikein innostuin tästä eli todellakin, kiitos hyvästä esimerkistä !!!

  1. Suosittelen kyllä! Vaatekaapista on todella helppo löytää päivän asu, koska kaikki sopii yhteen. Oikeastaan ainut, joka aiheuttaa päänvaivaa tällä hetkellä on muuttuvat säätilat, kun aamuisin saattaa olla tosi kylmä ja töistä päästessä hyvinkin lämmin :D Eli millainen asu on tarpeeksi lämmin aamulla, mutta josta voi kuitenkin tarvittaessa vähentää kerroksia, kun onkin lämpöisempää :D

   Huomaan jo nyt, että sandaalit on jo jääneet pois käytöstä, samoin molemmat hameet, mutta toisaalta kaulahuivia en ole tarvinnut vieläkään, vaikka takki on jo tullut käyttöön :) Luulen pärjääväni tällä setillä vielä syyskuun loppuun saakka, jolloin sitten teen uuden vaatesetin loka-marras-joulukuulle :)

 2. Onpa hauska idea. Ei olisi mulle vaikeakaan, koska menen aika optimoidulla vaatekaapilla nykyäänkin, mutta tästä saisi ryhtiä lisää.

  1. Ryhtiä tästä tosiaankin saa! Mä olen tykännyt tästä ihan pöljänä :) On niin helppo päättää mitä laittaa päälle ja pienillä yksityiskohdilla samaa asua saa muutettua yllättävänkin paljon :) Sama musta mekko näyttää hämmentävän erilaiselta vain vyötä vaihtamalla!

 3. Hei, olipa hyvä vinkki! :) Tämä projekti olisi mulle ihan omiaan. Helpoittaisi kyllä arkea huomattavasti! Muutenkin kun käytän vaan tiettyjä vaatteita ja muut vaan ”on” kaapissa. Pakko laittaa toteutukseen, kunhan on sellainen päivä, että voin keskittyä vaan tähän. Koska AIKAA tarvitaan :D

  1. Ne vaatteet, jotka vaan ”on”, on oikeasti aika turhia. Mulla oli kanssa paljon sellaisia vaatteita ennen. Saatoin jopa aamulla laittaa päälle, mutta hetken päästä kävin vaihtamassa pois, että enpäs tykkääkään :/ Ihmiset käyttää oikeasti vain murto-osaa vaatekaappinsa sisällöstä muutenkin, joten miksi sitten ei tekisi sellaista vaatekaappia, jossa on vain se murto-osa, joita ihan oikeasti käyttää! Ne muut vaan vie siellä turhaa tilaa ja aiheuttaa stressiä, kun ”en ole tuotakaan käyttänyt kertaakaan ainakaan vuoteen”.

   Kannattaa ottaa vaikka vaatealue kerrallaan: yläosat tänään, alaosat ylihuomenna, mekot jonkun ajan päästä ja asusteet yhtenä päivänä ja lopulta takit ja kengät :) Ei kaikkea tarvitse tehdä päivässä :) Mä myöskin tein tätä listana kännykkään bussimatkoilla töihin, tai milloin nyt vain joku juttu tuli mieleen.

 4. Mulla on nykyään tosi vähän vaatteita aktiivikäytössä. Siihen varmasti vaikuttaa se että mulla on yksinkertainen tyyli (muodostunut kyllä vasta viime vuosina) ja töissä kun on työvaatteet erikseen, niin ei tarvitse niitä miettiä ollenkaan.

  Tosi kiva postaus, sulla on tosi klassisen kauniita vaatteita! :)

  1. Muakin helpottaa, kun työvaatteet on töiden puolesta, niin ei tarvitse niitä ajatella ollenkaan :) Mutta periaatteessa melkein mikä tahansa rento toimistotyö onnistuisi kyllä tällä vaatekaapilla ilman mitään ongelmia :) Ehkä pieniä muutoksia tekisin, mutta kuitenkin.

 5. Hauska idea! Syyllistyin itse juuri siihen, että pistin kirppiskassista melkein kaikki vaatteet takaisin kaappiin, vaikka monesta tiesin että tuskin enää tätä tulen käyttämään :D
  Haluan myös kokeilla tätä! Bilevaatteet ja varsinaiset juhlavaatteet voisin kyllä erottaa tuosta 33:sta, koska niitä ei kuitenkaan tulisi montaa kertaa käytettyä tuona aikana, jos ollenkaan.
  Sulla on muuten todella kauniita vaatteita. Mä niin rakastan mustaa, vaikka kesällä on myös valkoinen ollut kovassa käytössä :)

  1. On mullakin tiettyjä juhlamekkoja roikkumassa vaatehuoneessa jemmassa, joiden käyttöön pidän oikeuden tämän 33:n ulkopuolella JOS tarve niin vaatii, mutta aika harvoin sellaista tarvetta on :D Ja aika monenlaisiin juhliin löydän kyllä sopivat vaatteet myös tästä setistä :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.