.RUOKAKASSI.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Meillä on herkästi vähän mielikuvituksetonta ruoanlaittoa (varsinkin talvisin, kun on pimeää, synkkää ja tylsää, eikä mikään inspiroi) ja olen pidempään jo ajatellut, että sille pitäisi tehdä jotain, mutta en vain ole saanut aikaiseksi ennen kuin kolmisen viikkoa sitten.

Meillä on aina ollut ongelmana, että on vaikea keksiä mitä ruokaa sitä tekisi. En ole niin ennakoiva, että viikonloppuna hoksaisin reseptikirjan kanssa suunnitella mitä ruokia tehdään seuraavalla viikolla vaan ne tulee vähän silleen extempore-ajatuksina vasta ruokakaupassa ja herkästi sapuskat on aina niitä samoja helppoja sotkuja, mitä tehdään aina. Sain vihdoinkin tästä tarpeekseni ja tilasin pitkän harkinnan jälkeen *Sannan Ruokakassin!

ruokakassi_01

Sannan Ruokakassi on palvelu, jossa joka maanantai-ilta kotiovelle toimitetaan kassillinen ruoka-aineksia ja reseptivihko, jossa on ohjeet kolmeen eri ateriaan sille viikolle. Me tilattiin Maukaskassi, jossa on kolme eri ateriaa kahdelle hengelle. Kassissa tulee kaikki oleelliset raaka-aineet, mitä kolmeen ateriaan kuuluu, mutta etukäteen on myös ilmoitettu, että mitä aineksia pitäisi löytyä valmiiksi kotoa. Näihin kuuluu yleensä esim. oliiviöljyä, voita, mausteita, valkoviinietikkaa, hunajaa jne, joista useimpia yleensä löytyykin jo kotoa joka tapauksessa.

ruokakassi_02

Meillä on nyt kolmas viikko meneillään Sannan Ruokakassipalvelua ja ollaan ainakin tähän saakka oltu hyvin tyytyväisiä! Nähtävästi joka viikko tulee yksi kasvis-, yksi kala- ja yksi liharuoka ja se sopii meille oikein hyvin. Palvelussa on olemassa myös Vegekassi jos haluaa mieluummin lihattomia reseptejä, Perhekassin voi valita erikseen myös gluteenittomana ja ihan uutena on tullut myös Lasten Suosikkikassi. Meille kuitenkin parhaiten tuntui sopivan tämä Maukaskassi ihan siksikin, että se oli tällä hetkellä ainut, jonka sai vain kahdelle hengelle.

Torstaisin tulee sähköpostiin seuraavan viikon reseptit PDF-tiedostona, jolloin on helppo myös merkata viikonlopun kauppalistaan, että täytyykö reseptejä varten ostaa jotain pientä. Tähän saakka ei ole tarvinnut ostaa kuin ihan muutama pikkujuttu, joita meillä ei valmiiksi ollut. Vähän olin huolissani, kun ensimmäisellä viikolla listalla oli mm. valkoviinietikkaa, jota en siis ole ikinä eläissäni käyttänyt ruoanlaitossa ja mietin, että mitä sille loppupullolle sitten teen, jos en sitä käytäkään enää ikinä, mutta ei ollut huolta siitäkään, kun sitä on kuulunut laittaa seuraavien viikkojenkin resepteistä vähintään yhteen per viikko, joten ehkä se tulee vielä käytettyä (ja ostin pienimmän pullon mitä kaupasta löytyi).

Viikonloppuna ollaan sitten tosiaan menty ostoslistan kanssa ruokakauppaan ja ostettu samalla koko viikon edestä mulle aamupalajogurtit ja hedelmät, leipää, maitoa jne. mitä extraa nyt sitten tarvitseekaan viikoksi. Viikonloppuna myöskin sovitaan minä iltoina tehdään ruokaa, koska ne vähän elää viikosta toiseen mun työvuorojen takia. Iltavuoropäivinä ei kannata tehdä, kun mä olen niin myöhään kotona, joten silloin Mösjöö saa pärjätä omillaan :D

Perjantaisin tulee tekstiviestillä toimitusaika tunnin tarkkuudella maanantai-illalle ja tosiaan maanantaina ruokakassi toimitetaan kotiovelle. Jos kukaan ei juuri sillä hetkellä olekaan kotona, jätetään kassi oven taakse.

Kun palveluun on kirjautunut, on nettisivuilla helppo laittaa tietyt viikot ”pois päältä” jos tietää etukäteen, ettei ketään tule olemaan maanantaina (tai koko viikkona) kotona tai jos haluaakin välillä tehdä ”ihan itse” kaiken.

ruokakassi_12

Ensimmäisen kahden viikon resepteistä nämä neljä oli ehdottomasti meidän suosikkeja. Ihan ensimmäisenä tehtiin aasialaista nuudelikeittoa kananmunalla ja se oli niin taivaallisen hyvää, että koko kokeilu sai positiivisen auran ympärilleen sen ansiosta. Spagetti savukinkulla oli myös erinomaisen maukasta, kuten myös toisen viikon sinihomejuustoinen pasta valkosipulipaistetun parsakaalin kanssa. Viime perjantaina tehtiin karitsanjauhelihapihvejä rosmariinilla ja haudutettua sipulia, salaattia ja riisiä ja se meni myös suosikkien listalle. Kahden viikon resepteistä ainoastaan kalaruoat jäi vähän ”meh”-asteelle, eli ei ollut pahaa, mutta ei nyt niin superhyvääkään. Tykkään siltikin siitä, että myös kalaruokia kuuluu viikon resepteihin, koska kalaa tulee itse tehtyä melkein-ei-koskaan, joten nyt on ”pakko” syödä myös kalaa enemmän.

ruokakassi_04

Eilen illalla töiden jälkeen tehtiin kanapataa kapriksilla ja punajuurilla ja keitettyjä perunoita kaveriksi. Tykkään siitä, että näiden ruokien myötä tulee meidänkin taloudessa käytettyä sellaisia ruoka-aineita, joita en olisi ihan heti oma-aloitteisesti käyttänyt tai ainakaan en olisi osannut yhdistellä niitä keskenään tällä tavoin. Myös maustamisen ja kastikkeiden suhteen on tullut paljon ahaa-elämyksiä. Vaikka mä ihan pärjäänkin keittiössä, niin multa puuttuu sellainen luontainen ymmärrys miten ruokaa voisi maustaa muutenkin kuin suolalla, mustapippurilla ja valkosipulilla :D

ruokakassi_05

Kaikki ruoat on tähän saakka ollut ihan helppoja tehdä eikä niitä varten ole tarvinnut mitään erikoista välineistöä, kunhan on muutama eri kokoinen kattila, paistinpannu, valkosipulipuristin ja muuta sellaista peruskamaa niin hyvin pärjää. Reseptejäkään en ole sen enempää tuunannut kuin ehkä laittanut kahden valkosipulinkynnen sijaan neljä (tai kuusi), mutta muuten olen pyrkinyt menemään suunnilleen reseptien mukaan.

Näistä kahden hengen resepteistä on pääasiassa tullut juuri sopivat annokset kahdelle, mutta toki joistakin on sellainen miniannos saattanut jäädä ylikin ja niistä on sitten koottu erinäisiä sekametelisoppa-henkisiä aterioita esim. viikonlopulle :D

Sannan Ruokakassin Maukaskassi maksaa 50e viikossa (kahdelle hengelle) ja sen lisäksi niihin mun aamupalavermeisiin ynnä muihin ”extroihin” menee keskimäärin 60-70e viikossa eli karkeasti laskettuna plus/miinus 450e kuukaudessa jos ei hirveästi tee ylimääräisiä ruokakauppareissuja välissä. Ennen tätä meillä saattoi mennä jopa 600e kuussa ruokakauppaan ja siellä tuli käytyä 2-4:kin kertaa viikossa, kun nyt riittää yleensä yksi kerta, EHKÄ toinen käynti jos jotain oleellista loppuukin kesken viikkoa. Harventuneet kauppakerrat myöskin ehkäisee ylimääräistä herkkujen (suklaat, karkit, sipsit jne.) ostamista, joka on vain hyvä asia. Se on vaan niiiiin helppo ottaa kauppareissulla myös jotain hyvää mukaan, mutta jos kaupassa käy vain kerran viikossa, ei tule tätäkään sitten tehtyä ainakaan enempää kuin sen yhden kerran.

ruokakassi_06

Kaiken kaikkiaan sanoisin, että tämä *Sannan Ruokakassi on ollut aivan täysin win/win -homma meille! Tulee kokeiltua uusia hyviä makuja, kokkailtua ylipäätään enemmän, opittua ruoanlaitosta ja maustamisesta uusia asioita ja oikeasti myös syötyä yhdessä pöydän ääressä enemmän. Ja kaikki tämä hyvin minimaalisella efortilla, kun kaikki se varsinainen ruokien suunnittelu, reseptien etsiminen ja jopa ruokakaupassa käynti on delegoitu jollekin toiselle :D Täydellistä!

Ruokaillessa on myös aina yhtä hyvää seuraa pöydän alla :D

*Postauksessa mainoslinkkejä

4 thoughts on “.RUOKAKASSI.

  1. Tää on niin kiinnostava! En tiedä, toimisiko meillä kun mies on todella, todella nirso ruokien suhteen ja esim. parsakaali ei vaan mene alas :D

    1. No meilläkin on pientä nirsoilua havaittavissa Mösjöön puolelta, mutta yllättävän hyvin sekin on kaikkea syönyt! Yhteen kasvisruokaan hänelle lisättiin etukäteen paistettua kanaa ja tämän illan ruoassa hän moitti liian isoja sipulin palasia, mutta muuten on mennyt hyvin alas!

      Mutta toki jos on hyvin nirso, voi tämä olla vähän haastavampi kokeilu :D Ensi viikolla yhdessä reseptissä on oliiveja ja niistä me ei kumpikaan olla tykätty, että saas nähdä jätetäänkö ne kokonaan pois reseptistä. Ja instasta (@maukaskassi) näkee muutaman viikon ruoat etukäteen, jotta voi tietoisesti jättää jonkun viikon ruokakassin tauolle jos tietää, ettei todellakaan pysty jotain ruokia sieltä syömään. Ainahan tätä voi kokeilla viikon tai pari pelkästään, jos ei tunnu omalta niin lopettaa tilauksen kokonaan :)

    1. Kyllä tätä sai jo muuallekin Suomeen, mutta toki syrjäkylät on aina syrjäkyliä (en siis tiedä missä asut :D) ja toki he ovat koko ajan laajentamassa toimialuetta. Sieltä nettisivuilta pystyy katsomaan, että toimittaako sun postinumeroon vai ei.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.