.KEIKKAPAKIN LEMPPARIT.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Multa on useammankin kerran pyydetty raottamaan mun keikkapakin sisältöä, eli mitä tuotteita mä otan yleensä mukaan, kun lähden tekemään meikkikeikkaa. Pakin sisältö on vuosien varrella hieman muuttunut, kun olen investoinut joihinkin uudempiin lempparituotteisiin ja samalla heivannut pakista pois niitä, mitä en enää tule käyttäneeksi.

Olen pakin sisällön kokoamisessa hyödyntänyt tuotetietoutta, jota on kertynyt päivätöiden parissa. Mulla on pakissa paljon samoja tuotteita, mitä töissäkin käytän asiakasmeikeissä todella paljon. Ne on sellaisia tuotteita, jotka sopii suunnilleen kaikille, joten ei tarvitse raahata mukana miljoonaa vastaavaa eri sävyistä tuotetta mukana.

Yllä kuvassa olevaa pakkia en siis rahaa keikalle mukaan, tämä on tuotteiden säilytyspaikka kotioloissa. Pakista on helppo lokeroittain ottaa esille juuri ne tuotteet mitä keikalle tarvitsen mukaan. Mukaan otettavat pakkaan muutamaan sopivan kokoiseen meikkipussukkaan, jotka tetristelen reppuun (*Fjällraven Kånken on ollut hyvä, koska se on kulmikas, jolloin tetristely on helppoa ja reppu on tarpeeksi pieni, jotta sen kanssa on mukava kulkea keikoille). Lisäksi mukana kulkee kangaskassi, jossa on esim. siveltimet ja muuta oheistarviketta.

Mutta kurkataanpas nyt, että mitä tuotteita mä tosiaankin käytän keikoilla tällä hetkellä.

IHONHOITO. Yleensä, kun menen keikalle, asiakas on valmiiksi puhtailla kasvoilla, jotka on hoidettu hänen omilla tuotteillaan samana aamuna, mutta siltä varalta, että tilanne ei olekaan tämä, tai jos asiakkaalla onkin iho todella huonossa kunnossa (esim. kuiva), pystyn hieman pelastamaan tilannetta omilla hoitotuotteilla. Eniten käytän noita Sensain tuotteita (*Lotion 2, *Emulsion 2), koska ne kosteuttaa ja ravitsee ihoa tehokkaimmin eikä ne koskaan rullaa iholla. Silmänympärille käytän yleensä Sisleyn Baume Efficacea, koska se sopii kaikille ja on myöskin tehokas kosteuttaja. Sekaihoiselle käytän Ardenin päivävoiteen, koska siinä on öljyttömämpi koostumus Sensaihin verrattuna. Meikkivoiteen (Joe Blasco) ohentamiseen käytän yleensä joko *Lancômen Hydra Zen -voidetta tai Blascon seerumia (voiteella tulee kosteuttavampi koostumus, seerumilla mattaisempi).

LUOMIVÄRIT. Mä aloitan meikin aina silmistä, koska mulla ei yleensä ole keikalla yhtään ylimääräistä aikaa alkaa siivoilemaan sotkuja valmiin meikkipohjan päältä ja alkaa korjailemaan damageja. Yläluomen sutimisen jälkeen putsaan alaluomen misellivedellä, levitän sy-voiteen ja peitän ja puuteroin silmänaluset ennen kuin jatkan silmämeikkiä.

Luomiväripaletteja en ota kuin maksimissaan nämä kolme mukaan. 99% mä pärjään pelkästään tuolla itse kootulla isolla paletilla (josta postaus täällä), koska suunnilleen kaikki asiakkaat haluaa hillityillä neutraaleilla sävyillä tehdyn silmämeikin. Tuota räikeän väristä Urban Decayn palettia olen käyttänyt todella vähän, mutta tuosta pienestä Z-Paletesta olen kyllä käyttänyt noita vaaleita sävyjä. Mulla olisi haaveissa koota toinenkin iso Z-Palette, jossa olisi hieman enemmän värikkäitä sävyjä ja joitakin tietyntyyppisiä vaaleita lisää, mutta juuri tällä hetkellä en pysty siihen investoimaan.

PEITEAINEET. Silmänaluset peitän yleensä käyttäen joko Armanin High Precision Retouch 4:sta tai Joe Blascon correctoreita (Blue Neutralizer ja Orange Highlight) ja päälle käytän joko *Rubinsteinin Magic Concealerin (01 tai 02) tai *Lancômen Effacernesin (03). Yksi Blascon napeista on punaisen neutraloija (Special Red Neutralizer) ja samaan tarkoitukseen voin käyttää myös Urban Decayn vihreää concealeria, joka on ohuempaa. Jos taas mun tarvitsee taittaa joko peiteaineita tai meikkivoidetta keltaisempaan, niin käytän tuota NYX:n tuotetta siihen. Diorin tumma peiteaine taas on siksi, että voin tarvittaessa tummentaa jotain toista peiteainetta (tai käyttää yksinään tietty jos sävy sopii). Juurikaan mä en tosin ole meikannut tummempia ihoja, mutta toki osa ihan kantasuomalaisistakin on välillä hyvin ruskettuneita/itserusketettuja, joten on hyvä olla varautunut.

SILMÄT + KULMAT. Luomivärit tottakai pohjustan ensin *Urban Decayn Eyeshadow Primer Potionilla. Viimeistelen silmämeikin yleensä *Bobbi Brownin geelimäisellä rajauksella, koska se pysyy todella hyvin ja sitä pystyy helposti käyttämään hygieenisesti ja sillä pystyy tekemään sekä ihan utuisen luonnollisen rajauksen että nestemäisen tarkan siipirajauksen. Lisäksi mulla on Diego Dalla Palman silmänrajauskynä harmaana (sävy 03) jos joku ei haluakaan muuta kuin ihan kepeän ja luonnollisen rajauksen. Ripsivärinä käytän lähes poikkeuksetta *Sensain 38 Volumisingia tai satunnaisesti *Diorin vedenkestävää. Vesiliukoista tulee käytettyä äärimmäisen harvoin, mutta kyllä mä jonkun sellaisenkin yleensä keikalle raahaan mukaan.

Kulmat mä teen lähes poikkeuksetta *Bobbi Brownin Espressolla, mutta joskus vaaleammille käytän Grey-sävyä ja hyvin satunnaisesti kohdalle tulee joku, jolle tuo Shiseidon vanha tummanharmaa kynä on ainut oikea vaihtoehto. Viimeistelen kulmat *Lancômen kulmageelillä, joko värittömällä tai vaaleanruskealla.

PRIMER. Kun silmät on tehty, siirryn kasvomeikin pariin. Ensin käytän yleensä jotain primeria. Useimmiten otan mukaan kaksi kosteuttavaa/hohtavaa ja kaksi mattaisempaa. Kosteuttavista Sensain vanha Smoothing Water Makeup Base on ihan ässä ja jos taas haluan kevyttä vaaleanpunertavaa shimmeriä iholle, käytän tuota Clarinsia (vanha versio nykyisistä SOS-primereista, vastaa samaa kuin *nykyinen 01-sävy niistä). Mun pitäis hankkia joku parempi mattaprimer pakkiin, mutta näillä olen toistaiseksi pärjäillyt, eli bareMineralsin Prime Time ja IsaDoran UnderCover.

MEIKKIPOHJA. Meikkivoiteena käytän lähes pelkästään näitä Joe Blascon pohjia, joista sekoittelen asiakkaalle oikean sävyn käyttäen apuna tummentavaa ja vaalentavaa tuotetta. Ehdottomasti eniten koverretut Blascon sävyt on: Warm Olive 1 + 2 ja Special Lite Olive 1 + 2. Natural Beige 1:stä en ole käyttänyt vielä kertaakaan, se on niin punainen.

Pigmentin sekoitan kosteusvoiteeseen, jolloin saan tästä vahamaisesta meikkipohjasta nestemäisen ja huomattavasti kuulaamman näköisen iholla. Voiteen kanssa pystyn tekemään tästä meikkivoiteesta aivan superohuen tarvittaessa ja sitten taas mitä vähemmän voidetta sekaan laitan, sitä peittävämpänä meikkivoide pysyy. Tällöin mun ei siis tarvitse raahata koko värirepertuaaria mukana monesta erilaisesta meikkivoidekoostumuksesta, vaan nämä muutamat sävyt riittää hyvin, kunhan on tosiaan tummentava ja vaalentava tuote ja joku kosteusvoide lisäksi. Irtopuuterina mulla on käytössä tämä väritön Kryolan, se käy kaikille, koska se ei tummenna eikä vaalenna meikkiä. Se on melko mattainen kyllä lopputulokseltaan, mutta kuivaihoisille käytän sitä sitten vain todella vähän ja vain T-alueelle.

POSKET. Seuraavaksi siirryn kasvojen varjostuksiin, jotka teen yleensä *Anastasian Contour Kitillä (useimmiten käytän keskimmäistä sävyä Fawn). Jos asiakkaana on vanhempi rouva, käytän Anastasian paletista myös korostusväriä, koska ne ei ole yhtä hohtavia kuin The Balmin valopuuteri-triossa. Siitä käytän tottakai eniten tuota vaaleinta *Mary-Lou Manizeria, muita tulee käytettyä harvemmin, mutta on hyvä, että nekin on olemassa.

Poskipunat mulla on kaikki näissä INGLOT:n paleteissa ja näistä on tähän saakka aina löytynyt sopiva väri meikkiin kuin meikkiin. Toisessa paletissa on lämpimämpiä sävyjä ja toisessa kylmempiä. Tuota kylmän neutraalia 27:aa käytän ehdottomasti eniten. Se sopii about kaikille ja jättää ihanan raikkaan lopputuloksen.

HUULET. Lopuksi vielä viimeistellään huulet. Ehdottomasti eniten tulee käytettyä erilaisia neutraalin sävyjä rajauskynissä, esim. Diego Dalla Palman 80 on ihan ässä. Paljon käytän myös NYX:n rajauksia. Mukana on myös muutama pinkki, peruspunainen ja pari tummempaakin. Lisäksi mulla on mukana aina myös joku huulikiilto.

Yleensä keikalla ollessa asiakkailla on omat huulipunat, koska ne joutuu joka tapauksessa korjailemaan huulimeikkiään päivän aikana enkä mä tietenkään näitä omiani heille anna päiväksi. Mutta jos nyt kuitenkin kävisi niin, että huulipuna ei olekaan mukana tai jotain muuta vastaavaa katastroohfia niin sitten mulla on aina jonkinlainen valikoima värejä mukana, just in case.

Olen noihin Lancômen puniin tehnyt tuollaiset väripalikat pohjaan, jotta mun on nopeampi löytää se väri, minkä haluan. Vaikka toisaalta, melkeinpä riittäisi, että olisi mukana vain pari neutraalimpaa sävyä ja joku vanharoosa ja ehkä yksi punainen. Suurinosa haluaa huuliinsa vain jotain kepeää ja luonnollista sävyä. Hyvin harvoin olen tehnyt punaisia tai ylipäätään mitään näyttävämpiä huulia keikoilla.

Kaikki meikkituotteet asuu pimeässä kaapissa meikkipakin sisällä normaalissa huoneenlämmössä, joka maksimoi tuotteiden käyttöiän, mutta toki jossain vaiheessa joudun joitakin nestemäisiä tuotteita aina uusimaan, vaikka tuotetta olisikin vielä jäljellä.

Semmoista. Suunnilleen näillä tuotteilla mä nykyisin lähden meikkikeikalle. Toki joskus tulee jotain erityistoiveita, joka saattaa muuttaa kokoonpanoa, mutta ihmiset on yleisesti ottaen hyvin mukavuudenhaluisia meikkinsä suhteen. Harva haluaa mitään supererikoista.

Tuotteiden lisäksi mukaan lähtee tottakai siveltimet, ripsentaivuttimet, sakset, ripsitupsuja, *Beautyblenderit, sivellinputsaria, käsidesiä, muovipussi roskapussiksi, vessapaperirulla (putsaukseen) ja topseja ja sen sellaista.

Mitäs tykkäätte?

*Postauksessa mainoslinkkejä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.