.AURINKOPUUTERILLA MUOTOILU.

Aurinkopuuteri on monille vieläkin mysteeri. Miten sitä oikein käytetään ja miksi? Aurinkopuuteri antaa kasvoille muotoa, väriä ja elävyyttä, siksi. Ja miten, no tässä tulee lyhyt tutoriaali siitä miten mulla on tapana käyttää aurinkopuuteria nimenomaan kasvojen muotoilussa.

238_aurinkopuuteri1

Ensin me tietenkin tarvitaan sivellin ja aurinkopuuteri. Sivellin voi olla ihan joku perus poskipunasivellin, joko pyöreäpäinen tai viistopäinen. Jos tahtoo huomaamattomamman aurinkopuuteroinnin, kannattaa ehkä käyttää muhkeampaa sivellintä, mutta mulla tuo poskipuna-siveltimen koko on ollut sopiva. Mun sivellin on pyöreäpäinen ja on toimittanut virkaansa aivan tarpeeksi hyvin. Mulla toimii tällä hetkellä aurinkopuuterina yksi vanha Elizabeth Ardenin aurinkopuuteri nimeltään Bronzing Shimmer Powder sävyssä Golden. Tämä on ollut ihan ok, mutta toivoisin ehkä jotain vähän vähemmän oranssia/ruskeaa, mutta kyllä tämä nyt välttää.

239_aurinkopuuteri2

Mä itse aloitan aurinkopuuterin levittämisen aina poskilta. Pyöräytän sivellintä aurinkopuuterissa ja lähden sitten levittämään sitä edestakaisin vedoin poskiluun kuopan kohdalla aina korvalliselta aloittaen, että sinne saadaan se isoin tummuus. Kannattaa myös käyttää hieman pyörivää liikettä häivyttämiseen, kun tuntuu, että väri on jo muuten paikoillaan.

Jos aurinkopuuterin/varjostuksen laittaa liian alas, vaikutelma saattaa olla surumielinen, jos taas liian ylös silloin poskikuoppa jää ilman mitään ja varjostuksesta ei ole mitään hyötyä. Oikean kohdan löytää helposti, kun tekee suullaan sen muikistelevan pusukala-ilmeen, eli imet posket sisään, siihen kolokohtaan tulee siis aurinkopuuteri tai varjostusväri, kumpaa sitten käytätkään.

Itse levitän ihan vain edestakaisin liikkein ja aloitan tosiaankin korvalliselta. Kun olen hetken tehnyt edestakaista liikettä, saatan vielä tasoitella pyörivin liikkein.

240_aurinkopuuteri3

Sitten taas pyöräytän sivellintä aurinkopuuterissa ja pyörittelen väriä ohimokuoppaan. Levitän väriä ensin lyhyin kulmakarvalta ohimolle menevin liikkein ja sitten vielä vähän pyörittelen häivytellen rajoja.

241_aurinkopuuteri4

Taas lisää aurinkopuuteria siveltimeen ja väriä edestakaisin liikkein otsalle hiusrajaan. Lopuksi sipaisen siveltimellä vielä vähän otsan keskikohdan suuntaankin häivyttämään, mutta en koko otsalle.

242_aurinkopuuteri5

Aurinkopuuteria jälleen lisää siveltimeen ja aloitan leuan alta korvan juuresta levittämään väriä leuan alareunaa pitkin ihan leuan kärkeen saakka. Mutta huom. todellakin leukaluun alapuolella, me ei haluta väriä liikaa näkyviin leukaluun korkeaan kohtaan, siitä se saattaa näkyä liikaa.

243_aurinkopuuteri6

Lopuksi otan vielä pikkuisen väriä siveltimeen ja pyöräytän sitä ”kaksoisleukakohtaan”, eli leuan kärjen alapuolelle kaulaa kohti, antamaan varjoa alueelle ettei mahdollinen kaksoisleuka hyppäisi esiin niin herkästi.

244_aurinkopuuteri7

Tässä sitten lopputulos. Jouduin photarilla vähän tuomaan varjostuksia enemmän esiin näihin kaikkiin kuviin, kun ne ei meinannut näkyä valokuvassa. Todellisuudessa varjostukset saavat siis olla huomattavasti näkymättömämmät, ettei tule ylimeikattua fiilistä. Jos tahtoo niin aurinkopuuterilla voi myöskin aivan kevyesti sipaista vielä väriä koko kasvoille, mieluiten ulkoreunoilta aloittaen, ettei keskelle nenää tule tummaa läikkää. Toiset tykkäävät varjostaa myös nenänvartta sivuilta, mutta mä en koe sitä henkilökohtaisesti kovinkaan tarpeelliseksi, joten jätän sen yleensä tekemättä.

245_aurinkopuuteri8

Tässä vielä nätisti kollaasin muodossa kaikki vaiheet.

Miten te käytätte aurinkopuuteria? Vai koetteko sen täysin turhaksi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.