.ASPIRIINIKUORINTA.

Kasvojen kuorinta on aina ollut mulle tärkeä vaihe ihonhoidossa. Hyvä kuorinta saa ihon tuntumaan silkkisen sileältä, uskomattoman pehmeältä, suorastaan virheettömältä. Hyvä kuorinta voi olla rakeinen tai entsyymikuorinta, mutta parhaimmat kuorinnat sisältävät salisyylihappoa ja missäpä sitä olisi enemmän kuin aspiriinissa.

Aspiriinikuorinnasta on aikaisemmin kertonut Lazy Dynamite ja Mohn omissa blogeissaan. Nekun blogista tämän vinkin alunperin bongasinkin :)

433_Freeman_Enzyme_Mask_Aspirin2

Aspiriinikuorintaan tarvitaan kaksi pikkujuttua. Ihan tavallista apteekista saatavaa aspiriinia ja Freeman Facial Enzyme Mask Pineapple -naamio. Kumpikaan ei maksa montaa euroa, eli lompakon päälle tämä kuorinta ei käy. Aspiriinissa on BHA-happoa, eli asetyylisalisyylihappoa, joka kuorii ihoa myös ihohuokosten sisältä. Olen salisyylihappokuorinnoista ja salisyylihapon ominaisuuksista kertonut tarkemmin tässä postauksessa, eli en nyt sen enempää paneudu siihen asiaan.

434_Freeman_Enzyme_Mask2

Se miksi juuri tämä Freeman ananasnaamio on hyvä tähän hommaan, johtuu tuotteen sisältämistä AHA-hapoista, jotka myöskin kuorivat ihoa, samaan tapaan kuin salisyylihappo. Yleensä AHA-kuorintoja suositellaan mieluummin kuivalle iholle ja BHA-kuorintoja seka/rasvaiselle iholle. Tässä aspiriinikuorinnassa on siis molemmat AHA ja BHA ja lisäksi vielä rakeinenkin, joten kuorintateho on ehdottomasti parhaimmasta päästä.

435_Freeman_Enzyme_Mask3

Tässä vielä Freeman ananasnaamion INCI. Listassa viidentenä ja kuudentena on AHA-happoja, glycolic acid ja lactic acid. Jos niitä on tuotteessa enemmänkin niin niitten inci-nimiä en tiedä.

Miten näitä sitten käytetään kuorintana?

Otetaan kaksi aspiriinipilleriä kämmenelle, tipautetaan niiden päälle pari tippaa vettä ja annetaan sen imeytyä pillereihin (ei kestä kauaa), vesi muuttaa kiinteät pillerit kosteahkoksi rakeiseksi massaksi. Massalla kuoritaan iho niinkuin millä tahansa voidemaisella kuorinnalla tehtäisiin. Jos iho on esim. poskipäiltä hieman herkkä, kannattaa niillä alueilla jättää hieronta väliin ja vain levittää tuote iholle hellävaroen. Tämän jälkeen otetaan ananasnaamiota sopiva määrä ja hierotaan kasvoille aspiriinimassan päälle ja annetaan vaikuttaa hetki. Mä olen yleensä pessyt hartaasti hampaita vaikutusajalla ja huuhdellut aspiriini-naamio-mössön pois iholta sen jälkeen.

Kun ihon on pessyt puhtaaksi, iho tuntuu selvästi silkkisemmältä ja erittäin pehmeältä. Ehkäpä sileimmältä koskaan. Säännöllisen käytön myötä voi huomata ihohuokosten pienentyneen, ihon pinta tuntuu sileältä ja tasaiselta aina, hoitotuotteet imeytyy helpommin ja meikki levittyy tasaisesti. Jos kärsii finneistä, ei välttämättä kärsi niistä enää niin paljoa (jos ollenkaan) ja mustapäätkin saattavat ottaa hatkat.

Tätä kuorintaa voi ihotyypistä riippuen käyttää 1-3 kertaa viikossa. Jos kuitenkin päivittäisessä käytössä on joku ihoon jätettävä BHA- tai AHA-tuote (esim. Cliniquen Mild Clarifying Lotion tai joku Paula’s Choice kuorinnoista), ei tätä kuorintaa tarvitse tehdä niin usein, kerta kahteenkin viikkoon voi hyvin riittää.

EDIT: 27.01.2013
Tänään tuli tähän postaukseen kommentti, jossa tälle aspiriinikuorintaa kokeilleelle oli tullut voimakas allerginen reaktio kasvoille. Eli siitä syystä lisään tähän postauksen loppuun, että KOKEILE OMALLA VASTUULLA! Mulle itselle tästä ei ole seurannut mitään ongelmia, päinvastoin, iho näyttää ja tuntuu täydelliseltä kuorinnan jälkeen, mutta yksilöitähän tässä ollaan ja ihminen voi olla allerginen suunnilleen mille tahansa. Eli pientä varovaisuutta ehkä kuitenkin kehiin, kun kokeillaan uusia juttuja :)

26 thoughts on “.ASPIRIINIKUORINTA.

 1. Mun ehdoton lempikuorintani, millään muulla tuotteella ei saa näin sileää ihoa kuin tällä! Tuntuu vaan, että välillä tuo naamio on ihan kiven alla, ei tunnu löytyvän mistään? :/

  1. Omani löysin Stockmannilta, mutta ne on kyllä uudistaneet sen jälkeen pakkausta. En tiedä onko se enää samaa kamaa kuin ennen :/

  1. Esim. Stockmannilta ja aika monista muistakin päivittäiskosmetiikkaa myyvistä putiikeista, mutta itse ostin Stockalta omani.

 2. Minä oon yrittäny vuoden päivät saada tuota kuorintaa kokeiltua mutta ikinä ei oo kaupoissa tuota ananasnaamiota.. :/

 3. Mistä olet löytänyt Marc Jacobs Singature tuoksun? Saakohan Suomesta enää koko tuoksua? Minä en ole löytänyt enää sitä. On vain tyhjä pullo muistona. Aivan ihana tuoksu !miss s

  1. Marc Jacobs Signaturea ei saa enää Suomesta :( Ulkomailta kyllä pitäisi löytyä, mutta ei enää täältä pohjolasta. Harmi, on nimittäin yksi mun omia suosikkeja myöskin :) Nytkin käytössä.

 4. Tää on se kummallinen yhdistelmä, josta mun ihoni ei tykännyt. Tein Nekun ohjeella, mutta iho sai jonkun allergiatyypisen oireilun tai ärsytyksen. Ja mähän siis en yleensä saa mistään mitään vaikka millä myrkyllä naamaani käsittelisin. Samaa ei ole tapahtunut valmiiden AHA/BHA-kuorintojen kanssa. :(

  1. Oho! Mä kans aina ihmettelen, jos joskus harvoin joku tuote aiheuttaa reaktion, nimittäin yleensä en reagoi mihinkään! Tähän en onneksi, muuten kuin positiivisesti :)

 5. Kiitos, tämän postauksen innoittamana päätin vihdoin kokeilla aspiriinikuorintaa. :) Minulla on aina ollut hyvä ja helppohoitoinen iho, mutta viime aikoina olen ollut ihan toivoton kun finnejä ja ihonalaisia pahkuroita on ilmestynyt enemmän kuin teiniaikoina yhteensä! Ja iältäni olen jo lähempänä kolmeakymppiä kuin kahtakymppiä… Kokeilin tätä eilen ja toimii! Ihosta tuli ihanan pehmeä ja sileä ja yön aikana pahkurat olivat pienentyneet, mahtavaa!Essy

 6. Eilen kokeilin kuorintaa tämän kirjoituksen innoittamana ja kyllä teki nassukasta sileän! Odottelen innolla pitkäaikaisia vaikutuksia..-pcr

 7. Ostin tällä viikolla Stockmannilta tuon. Puteli on uusiutunut ja näköjään sisältö kanssa. Inci on erilainen kuin tuossa.

 8. Toimiikohan miten saman sarjan aprikoosikuorinnan kanssa? Oli muuten ihan ihme homma – kuorin naamani eilen juurikin tuolla saman sarjan aprikoosikuorinnalla ja aamulla naamaani kutitti niin pirusti & iho oli aivan punainen. Joskohan ne olisivat tästäkin muuttaneet koostumusta joka ei sitten meitille käykkään. Täytyy kokeilla uudestaan josko olisi johtunut jostain muusta :)- Hannaveehttp://likoorikahvi.blogspot.com

  1. Kyllä tätä tekniikkaa aika sairaan moni ihminen käyttää ja kehuu maasta taivaaseen, joten eiköhän se ole ihan jees. Se ärsyttääkö vai ei, riippunee aina yksilöstä ja jos sattuu omaamaan kovin herkän ja ohuen ihon, kannattaa niillä aspiriinirakeilla hierominen jättää minimiin. Mutta turvallista on kyllä :)

 9. Minä erehdyin kokeilemaan tätä kyseistä aspiriinikuorintaa ja tietenkin odotukset olivat korkealla. MInulla on normaalisti normaali-sekaiho. No, tein vielä mahdollisimman varovaisesti, eli vain yksi aspiriini ja naamio. Pidin kyseistä seosta kasvoillani ehkä muutaman minuutin….välintöntä vaikutusta en nähnyt. Seuraavana päivänä ihooni oli ilmestynyt leukapieleen sellaista pientä ryyhkää (pieniä ihonvärisiä näppylöitä). Nyt viimeisen parin päivän aikana tämä kyseisen ryyhkä on levinnyt koko kasvoihin ja näppylät muuttuneet punaisiksi. Kyse on puhtaasti allergisesta reaktiosta!! Kävin jopa päivystyksessä, jossa ei sanottu muuta kuin että antihistamiinia ja hydrokortisonia. Että mitään ei ole tehtävissä, muuta kuin odottaa, että paraneeko vai paheneeko. Pahimmillaan nämä näpyt tulehtuvat ja aiheuttavat laajempaa vahinkoa kasvoilleni. No kumminkin, tämän kyseisen seoksen kokeilu jäi tähän yhteen ainoaan kertaan ja kemikaaleilla en lähde enää i-k-i-n-ä itse leikkimään. Luin juuri äsken postauksen jossa tätä käsiteltiin (http://www.kaikkikauneudesta.fi/wbbuild/kauneus/toimituksen-suosikit/aspiriinikuorinta-ja-muita-hullutuksia)…jospa olisin nähnyt tän viikko sitten niin tätäkään iho-ongelmaa ei olisi….huoh.

  1. Valitettavaa, että näin pääsi käymään :( Ikinähän sitä ei tiedä, mikä ainesosa aiheuttaa allergiaa, ellei sitä olla etukäteen tutkittu yksilötasolla. Ja mikä tahansa tässä maailmassa saattaa aiheuttaa allergiaa. Lisään tämän postauksen loppuun pikku varoituksen aiheesta, kiitos kommentista.

 10. Moikka,Surffailin Googlessa ja ”eksyin” sun blogiin.Tuli mieleen tuosta asperiinikuorinnasta ja Cliniquen kuorivasta kasvovedestä, että ootko kokeillu koskaan Filorgan tuotteita?No joo, sä taidat olla liian nuori vielä =) mutta itse pistin just tilaukseen ton Sleep and Peel voiteen: http://www.filorga.fi/cosmesotherapie/item/11-sleep_and_peelSaas nähdä miten se toimii. Aattelin kyllä ”piruuttaan” kokeilla tota asperiinikuorintaakin…Noi Filorgan tuotteiden kuvaukset on ärsyttäviä, vähän ”Yves Rochermaisia”. Tulee semmonen olo, että huijausta on ;) mutta toisaalta suositteleehan niitä Satu Silvokin, joka on mun idoli. Terveystalo suosittelee myös noita tuotteita, niitä käsittääkseni käytetään myös pistoshoitojen tukena, mutta toimivat ne ilmankin!Mulla on yksi seerumi, huulihoitopuikko ja silmänympärysvoide ollut käytössä ja niistä oon kyllä tykännyt tosi paljon.No joo, tämmönen tuli vaan mieleen noista AHA ja BHA -juttuloista.Terkuin Kati

  1. Sarja ku sarja niin ne lupaukset tuntuvat olevan jossain ihan eri sfääreissä, ku mitä todellisuudessa ne tulokset on oikeilla ihmisillä :) Ja paljon ratsastetaan juuri jollain ihan ihme raaka-aineilla ja solubiologialla, jotka ei kerro tavalliselle kuluttajalle paljoakaan.Mutta en siis ole Filorgaa kokeillut tai tutustunut sarjaan oikein muutenkaan, kun se ei kuulu mun ”työalueeseen” :)

 11. KOKEILKAA nyt herranjumala seosta ensin vaikka KÄMMENSELÄLLE tai POSKELLE LEUAN LÄHEISYYTEEN, älkää hieroko ensimmäisenä koko nassuun! :-)Ja ananas naamiota sekä muita Freemanin tuotteita saa halvalla tilattua osoitteesta http://www.sunrisecosmetics.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.