.KARKKIKYNNET PÄÄSIÄISEKSI.

492_easter_egg_nails1

Innostuin tekemään pääsiäisvapaille herkulliset pastelliset karkkikynnet. Pastellivärejä tuntuu nyt pukkaavan joka tuutista, vaatteiden, meikkien ja kynsilakkojen maailmassa nyt ainakin.

493_easter_egg_nails2

Mä oon aina halunnut tehdä ”skittles”-kynnet, eli jokainen kynsi eri värillä, se tyyli ei nyt vaan oikein sovi töihin niin sen toteuttaminen on vähän jäänyt. Nämä ei nyt tosiaankaan ole mitkään sateenkaarikynnet ja kaukana skittles-karkkien värimaailmasta, mutta silti. Pastellivärit sopii tähän kevääseen :)

494_easter_egg_nails3

Luotin tällä kertaa Essien ja SnowCrystalin kynsilakkoihin.

Peukalo = Essie Navigate Her
Etusormi = Essie Haute As Hello
Keskisormi = Essie Mint Candy Apple
Nimetön = Essie Lilacism
Pikkurilli = SnowCrystal 436 Misty Rose

495_tulppaanit3

Hyvää pääsiäistä!

10 thoughts on “.KARKKIKYNNET PÄÄSIÄISEKSI.

  1. Moi! Mulla on nyt tän postauksen aiheeseen täysin liittymätön kysymys, mutta toivottavasti vastaat silti! :)Eli siis, kun mediassa ja joissain blogeissa kauheasti varoitellaan esim. silikoneista ja mineraaliöljyistä kosmetiikassa sekä kauhistellaan, että apua voi deodorantissani oleva alumiini voi aiheuttaa rintasyövän, niin mitä mieltä oot tämmöisestä? Vältteletkö itse jotain ainesosaa? En ole (vielä) ihan ammattimaisesti perehtynyt kosmeettisiin ainesosiin ja esim. inci-listojen maailmaan (syksyllä menen opiskelemaan kosmetologiksi, nyt olen vain ”maallikko”, joka on kiinnostunut kosmetiikasta :D) Mulle ei mitkään ainesosat kosmetiikassa ole koskaan aiheuttaneet mitään ongelmia, joten sinänsä musta tuollainen jonkin ainesosan ebdoton välttely tuntuu hassulta, mutta toisaalta kyllähän sitä aina välillä miettii, että mitä jos oikeesti saakin myöhemmin jonkun vakavan sairauden jostain kosmetiikan ainesosasta.Olen jo pitkään pohdiskellut näitä juttuja mielessäni, ja olisi tosi mahtavaa, jos saisin näihin oikein ammattilaisen vastauksen :)

    1. En välttele mitään ainesosia kosmetiikassa. En ymmärrä haloota silikonien tai mineraaliöljyjen (tai muidenkaan kohuttujen aineiden) ympärillä, se on pääosin vain median ja ”luomuhörhöjen” aikaansaama ilmiö kosmetiikassa ja koska kysyntää silikonittomiin ja mineraaliöljyvapaisiin tuotteisiin on (tämän kohun myötä), niin sitten niitä kanssa valmistetaan ja toitotetaan purkin kyljessä suureen ääneen mitä tuotteessa ei ainakaan ole. (Kyseiseen mainostapaan en ole koskaan mieltynyt, kertoisivat mieluummin miksi se on parempi kuin muut, eikä vaan sitä, että mitä siinä ei ole.)Kosmetiikkaa on aina hirveän helppo syyttää jostain ”vaarallisesta” raaka-aineesta ja aikojen saatossa noita ”vaarallisia” aineita on löydetty aina silloin tällöin ja vähän aikaa niistä vouhkataan ja sitten se laantuu. Konkarikollegat ovat kertoneet vastaavia juttuja jo vuosikymmenien takaa. Nyt netin kulta-aikana tieto vain menee helpommin suuren kansan tietoisuuteen kuin silloin ennen, kun se kohkaus saattoi olla vain yhden lehtijutun aikaansaamaa.Yleisesti ottaen jos jossain on tutkittu vaikkapa nyt huulipunissa olevaa lyijyä (tästäkin oli juttu lehdessä jossain vaiheessa) ja lehdessä huudeltiin, että se ja se huulipuna on vaarallinen, iik, niin todellisuus on se, että se määrä mitä huulipunassa sitä lyijyä on, on reilusti alle kaikkien rajojen ja, että ihmisen pitäisi SYÖDÄ yli 200 huulipunaa viikossa, että lyijyn määrä huulipunasta olisi millään tavalla vaarallista kenellekään. Tämä nyt vain on sitten se puoli, mitä tietenkään siinä lehtijutussa EI kerrottu ja tietenkin hirveä haloo ihmisten keskuudessa on valmis ja huulipunien lyijypitoisuuksista jaksettiin kysellä kosmetiikkaosastolla jonkin aikaa ja myyjät asiakkaita sitten taas valistavat asian todellisesta laidasta.Mineraaliöljysta sitten taas, se on yksi parhaiten ihoon kosteutta sitovista raaka-aineista ja toimii myös antioksidanttina, eli ihoa/hiusta suojaavana ja myös pehmittävänä ainesosana. Jos sattuu olemaan kovin rasvainen iho ja/tai taipuvainen näppyilemään, ei välttämättä kannata käyttää mineraaliöljyä (tai muitakaan öljyjä tai esim. lanoliinia) sisältäviä hoitovoiteita, koska silloin ne saattavat aiheuttaa lisää rasvaisuutta ja näppyjä, mutta se nyt on ihan loogista: rasvainen iho kaipaa ennemminkin kosteutta, ei lisää öljyjä pintaansa. Maalaisjärki on tässäkin ihan sallittua.

    2. Silikonit taas eivät automaattisesti tuki ihohuokosia, eikä ne nykypäivänä myöskään keräänny hiuksiin. Ehkä silloin joskus ammoisina aikoina, kun sitä alettiin kosmetiikassa käyttämään, mutta nyt eletään kuitenkin 2010-lukua ja kosmetiikkateollisuus on kehittynyt ihan valtaisasti, niin myös raaka-aineet. Silikonit ovat mitä parhaimpia meikinpohjustustuotteita, koska ne tekee ihon pinnasta kauniin tasaisen ja samalla ne suojaa ihoa ulkoisilta rasitteilta ja silikoni on myös kosteuttava ainesosa. Mikään muu hiustenhoitoaine ei mulla ole ikinä tehnyt yhtä hyväntuntuisiksi mun hiuksiani kuin sellainen, jossa on silikonia, se nyt vaan on tosi. Eikä mun hiukset ole siitä kärsineet, päinvastoin, ne näyttää ja tuntuu hyvältä ja ne on pehmeät ja miellyttävät käsitellä eikä haarahiuksiakaan ole juuri näkyvissä.Myös parabeeneista jaksetaan vouhottaa, vaikka totuus on se, että parabeenit ovat itseasiassa kaikista parhaiten siedettyjä ja ei-allergisoivia säilöntäaineita ja siksi niitä myös käytetään niin paljon. Myöskin parabeenien määrät tuotteissa ovat häviävän pienet ja tuotteissa on aina useampia eri parabeeneja siksi, koska toiset säilövät paremmin esim. öljypohjaisia raaka-aineita ja jotkut toiset taas vesipohjaisia jne. Euroopassa on muutenkin tosi tiukat säädökset säilöntäaineiden suhteen, enkä itse voi käsittää, että ihmiset jaksaa tästä asiasta vouhottaa.Tietenkin on allergiatapauksia, jotka ihan oikeasti ovat herkistyneet jollekin ainesosalle, jota kosmetiikassa paljon käytetään, mutta ne on aina yksilötapauksia. Kaikki ei sovi kaikille, sen nyt pitäisi olla kenelle tahansa selvää. Jos epäilee olevansa allerginen/yliherkkä vaikkapa nyt niille mineraaliöljyille niin kannattaa yrittää poistaa kyseinen raaka-aine käyttämistään kosmeettisista tuotteista (eli valita käyttöön niitä tuotteita, missä kys. ainetta ei ole) ja katsoa vähän aikaa, että miten on, jatkuuko oireet vai ei ja olisi ehkä ihan hyvä myöskin käydä allergiatesteissä jos ongelman syytä ei tunnu löytyvän. Viimeistään siellä voidaan saada selville, että mikä herkkyyttä todellisuudessa aiheuttaa ja se myöskin helpottaa jatkossa itselle sopivien tuotteiden hankkimista. Monesti allergia saatetaankin kosmeettisen tuotteen asemasta paikallistaakin ruoka-aine allergiaksi.Yleisesti ottaen olisi paljon fiksumpaa miettiä sitä, että mitä kaikkea ylimääräistä E-koodia sun muuta shaibaa ihmiset laittavat suustansa alas ruoan mukana kuin sitä, että mitä dödöä, huulipunaa tai voidetta ruumiinsa pinnalle sivelee. Kosmeettinen aine EI SAA IMEYTYÄ VERENKIERTOON ja näinollen kosmetiikka toimii vain ja ainoastaan ihon pintakerroksissa. Se mitä ihminen syö, kulkeutuu koko elimistöön. Miettisivät ennemmin sitä ;)Tulipas tästä palopuhe :D

    3. Vautsi, kiitos tosi paljon noin informatiivisesta vastauksesta! Nyt on taas rauhallinen mieli :)T. Se sama anonyymi :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.