.CLARINS SANTAL, BLUE ORCHID & LOTUS.

516_huile_face_kaikki

(Kuvat Clarins.com) Clarinsin taival on alunperin lähtenyt liikkeelle niinkin yksinkertaisista tuotteista kuin eteerisiä öljyjä sisältävistä kasvo- ja vartaloöljyistä. Ne onkin olleet täysin samanlaiset sisällöltään vuodesta 1966 saakka, niitä ei vain ole tarvetta muokata millään tavalla, ne on täydellisiä sellaisina kuin ovat. Kasvoöljyjä on kolme, Santal, Blue Orchid ja Lotus, eri ihotyypeille omansa. Olen blogin alkutaipaleella kertonut näistä öljyistä, mutta silloin en ollut vielä käyttänyt mitään näistä säännöllisessä käytössä. Nyt olen.

Kaikissa öljyissä pohjaöljynä on hasselpähkinäoljy, joka kosteuttaa ihoa ja tekee siitä pehmeän ja kimmoisan. Se myöskin tasapainottaa talituotantoa. Clarins käyttää kylmäpuristettua neitsythasselpähkinäöljyä. Sopii myös pähkinäallergisille ja raskaanaoleville. Öljyyn on sekoitettu 2-5% eteerisiä öljyjä, eli juuri sopivasti, että ne on tehokkaita, mutta ei niin paljoa, että niistä olisi haittaa raskaanaoleville naisille (tai siis sille sikiölle) edes päivittäisessä käytössä (varsinaiseen aromaterapiahoitoonhan ei saa mennä jos on raskaana). Öljyissä ei ole säilöntäaineita, koska eteeriset öljyt toimivat muiden ominaisuuksien lisäksi myös luonnon omina säilöntäaineina.

517_santal_sample

Clarins Huile Santal on kuivalle ja herkälle iholle tarkoitettu kasvoöljy. Tästä mulla on vain näytekoko 5 ml, mutta sekin on kuitenkin pipettipullossa, kuten normaalikokoiset toverinsakin. Santal-öljy vahvistaa ja rauhoittaa ihoa, ravitsee, tekee ihosta satiinisen pehmeän ja kimmoisan. Sopii siis myös erittäin kuivalle, jopa hilseilevällekin ja rikki menneelle iholle, rauhoittaa ja vähentää ihon punoitusta ja tietenkin sitä kuivuutta. Sopii myös psoriaatikoille. Santal-öljyssä on mm. santelipuun, kardemumman ja laventelin eteerisiä öljyjä. Sopii käyttää myös lapsille jos on hankala ja kuiva iho (kasvoilla tai vartalolla), hoitoöljy ei kirvele edes tosi kuivalla iholla, koska se ei sisällä vettä (vesi voiteissa on yleensä se, joka kirvelee jos iho on tosi kuiva).

Santal-öljy on liian kosteuttava ja hoitava mulle kasvoille käytettäväksi, mutta olen löytänyt tälle toisen erinomaisen käyttötavan. Kädet! Mullahan on käsissä kuivaa atooppista ihottumaa ja ylipäätään kädet tuntuu muutenkin tosi kuivilta välillä. Otan tipan Santal-öljyä ja hieron sitä kuiviin ihottumakohtiin ja johan helpottaa kutina ja punoitus. Olen käyttänyt tätä myös kynsilakattomille kynsille ja kynsinauhoille tehohoitona, se imeytyy kynsiin hienosti jonkin ajan kuluttua levittämisestä. Toimii myös erinomaisesti yöhoitona käsivoiteeseen sekoitettuna! Kuivaihoiset voi käyttää tätä lisänä vaikkapa kosteuttavissa naamioissa (kasvonaamioiden kanssa siis).

Santal-öljy on siis aivan ehdoton kuivan ihon pelastaja ja tulokset huomaa melkein jo yhdessä yössä. Santal-öljy tuoksuu vähän kuin korvapuustille, koska se sisältää kardemummaa. Siksi kutsunkin tätä leikkisästi pullaöljyksi :D

INCI:
CORYLUS AVELLANA (HAZEL) SEED OIL, SANTALUM ALBUM (SANDAL WOOD) OIL, ELETTARIA CARDAMOMUM SEED OIL, CARUM PETROSELINUM (PARSLEY) SEED OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, PARFUM, LINALOOL, LIMONENE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, CITRAL

518_Clarins_BlueOrchidOil_3

Clarins Blue Orchid -kasvoöljy on tarkoitettu kosteusköyhälle, pintakuivalle iholle. Öljy lisää ihon elinvoimaisuutta, ehkäisee kosteuden haihtumista, heleyttää ja kiinteyttää. Sopii erityisen hyvin jos iho tuntuu elottomalta, harmaalta tai pintakuivalta, juonteetkin saattaa hieman vaivata. Blue Orchid -öljyssä on mm. sinisen orkidean, ruusupuun ja patsulin eteerisiä öljyjä. Uusi pipettipullo helpottaa tuotteen käyttämistä huomattavasti. On paljon helpompi annostella tuotetta se kaksi tippaa tästä pipetistä kuin kaatopullosta.

Tätä öljyä olen käyttänyt talvella ja keväällä yöhoitotuotteena kasvoilla, kun tuntui yhtäkkiä hämmentävän pintakuivalta tuo iho ja huomasin muutamia miliumeja silmien alla. Tätä (ja Lotus) öljyä käytettyäni pintakuivuus hävisi ihosta ja miliumitkin sain muutaman viikon päästä puristettua täysin vaivattomasti ulos. Jos kukaan on koskaan yrittänyt puristaa miliumeja pois niin tietää, ettei se yleensä ole kovin helppoa. Muutaman viikon öljyn käytön jälkeen ne pari miliumia kuitenkin lähti ihosta melkein kuin itsestään eikä uusia ole muuten tullut.

Blue Orchid -öljy käy moneen muuhunkin kuin vain kasvoille. Mies levittää tätä öljyä päänahkaansa, joka hilseilee vähän enemmän kuin laki sallii ja se helpottaa huomattavasti (Miehellä on siis kaljuksi ajeltu tukka, eli eipä juuri tukkaa ollenkaan, sellainen kiwi). Pitkiin hiuksiin tämä öljy sopii erinomaisesti myös hiusnaamioksi hiusten latvoihin, jotka on yleensä aina kuivat pitkissä hiuksissa. Öljyä levitetään pienehkö määrä hiusten pituuksiin ja latvoihin, annetaan sen vaikuttaa 15-30 minuuttia (tai yön yli jos haluaa uhrata tyynynliinansa) ja pestään sitten hiukset aivan normaalisti shampoolla ja hoitoaineella. Blue Orchid toimii myöskin erinomaisena after sun tuotteena kasvoilla jos on päässyt hieman palamaan (tai vaikka decolteella ja muuallakin jos vain raaskii tätä vartalolle levittää).

INCI:
CORYLUS AVELLANA (HAZEL) SEED OIL, POGOSTEMON CABLIN OIL, PARFUM, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, VANDA COERULEA EXTRACT, LINALOOL, LIMONENE, COUMARIN, EUGENOL

519_Clarins_HuileLotus_3

Clarins Huile Lotus on mulla vielä tässä vanhassa pakkauksessa, eli kierrekorkillisessa kaatopullossa. Huile Lotus on tarkoitettu syväpuhdistamaan ihoa, eli sopii parhaiten seka- ja rasvaiselle ihotyypille, joka kärsii mustapäistä, liiasta rasvaisuudesta, kiiltävästä ihosta ja epäpuhtauksista. Lotus -öljyn sisältämät rosmariinin ja geraniumin eteeriset öljyt syväpuhdistaa ihoa ja ehkäisee epäpuhtauksien syntyä. Lootus ja salvia tasapainottavat talituotantoa, kamomilla rauhoittaa ihoa ja vähentää tulehduksia.

Lotus -öljy on se mun öljy, varsinkin kesäisin, kun iho on normaalia rasvaisempi. En varsinaisesti näpyistä kärsi kuin ihan satunnaisesti muutamista, mutta iho kiiltää vähän enemmän kuin laki sallii, varsinkin otsalta, nenän päältä ja leuasta ja mustapäitä tietenkin on jonkin verran samalla T-alueella. En nyt tiedä onko multa mustapäät aivan täysin hävinnyt, mutta ei ne kyllä ole häiritsevätkään. Öljy kuitenkin ikäänkuin sulattaa mustapäitä ja pehmittää niitä niin, että sitä varsinaista mustaa päätä ei pääse syntymään ihon pintaan. Eihän tämä sitä talia sieltä ihohuokosen sisältä kokonaan poista, ei tämä ole sama asia kuin kosmetologin tekemä ihonpuhdistus, jossa puristetaan mustapäät eli ihotali huokosesta kerralla pois. Olen kuitenkin todennut, että kyllä tämä huomattavasti vähentää niitä kertoja, kun itse sitä operaatiota kasvoilleni teen (minähän en siitä kosmetologille maksa, kun osaan ja pystyn itsekin). Ennen saatoin pahoinpidellä nenääni jopa pari kertaa kuukaudessa, kun nykyisin teen sitä enää muutaman kuukauden välein, eli jotain hyötyä tästä on kyllä ollut. Ihon talintuotanto on muutenkin ehkä vähän tasapainottunut ja tosiaankin myös ne muutamat miliumit saivat kyytiä öljyjen käytön aloittamisen jälkeen.

Lotus -öljyä voi käyttää myös syväpuhdistavana kuurina kasvoille. Vähintään neljän viikon kuuri, kerran päivässä levitys (iltaisin) ja saa huomata, että iho on huomattavasti kirkkaamman näköinen ja mustapäät vähentyneet. Kuurin jälkeen voi palata takaisin normaaliin ihonhoitorutiiniinsa.

Lotus -öljyn käyttöön kannattaa linkittää myös BHA-kuorinta, eli kemiallinen salisyylihappoa sisältävä kuorinta (esim. Clinique Mild Clarifying Lotion, Paula’s Choice BHA-kuorinnat, Clarins Brightening Toner), joka myöskin omalta osaltaan vaikuttaa mustapäiden ja ihon rasvaisuuden tasapainottamiseen ja kirkastamiseen.

INCI:
CORYLUS AVELLANA NUT OIL, PELARGONIUM GRAVEOLENS FLOWER OIL, PARFUM, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF OIL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, ANTHEMIS NOBILIS FLOWER OIL, SALVIA SCLAREA OIL, NELUMBIUM SPECIOSUM FLOWER EXTRACT, TOCOPHEROL, SITRONELLOL, LINALOOL, GERANIOL, LIMONENE, CITRAL, COUMARIN, BENZYL BENZOATE

520_Clarins_FaceOils2

Yksi ”hauska” pieni yksityiskohta täytyy mainita vanhan ja uuden pakkauksen välillä. Vaikka ne tällä tavalla vierekkäin näyttää siltä, että tuotetta olisi molemmissa yhtä paljon, se ei pidä paikkaansa. Vanhassa pullossa on 40 ml öljyä, kun taas uudessa on enää vain 30 ml. Jännempi juttu, eikö. Hinta on muuten sama uudessa ja vanhassa, n. 45€. Olin hieman pettynyt, kun tämän huomasin, mutta sitten taas toisaalta tuo pipetti tuossa uudessa pullossa on oikeasti aika paljon kätevämpi kuin kaato-systeemi vanhassa, eli ehkä se vähän korvaa menetetyn tuotteen aiheuttamaa surkutilaa.

Joku varmaan jo ihmettelee, että miten näitä sitten käytetään. Nyt päästään siihen. Clarinsin kasvoöljy käytetään illalla yövoiteen asemasta. Se nyt on ihan loogistakin, eikö, en mä ainakaan haluaisi alkaa levittämään meikkiä aamulla öljyn päälle.

Miten öljyjä käytetään: ensin tietenkin puhdistetaan kasvot huolellisesti, kuivataan pyyhkeellä painellen, sitten otetaan kämmenkuppiin pieni määrä alkoholitonta kasvovettä, tipautetaan sen sekaan kaksi tippaa öljyä, sekoitetaan ne kämmenissä yhteen ja levitetään kasvoille, mieluiten ihan kevyesti painelemalla (voimakas hierominen venyttää ihoa -> aiheuttaa ihon veltostumista). Ja siinä se.

521_ToningLotion_HuileLotus1

Alkoholiton kasvovesi sen takia, kun alkoholi tuhoaa (tai ainakin lieventää) eteeristen öljyjen hyvät vaikutukset, eli ne ei enää toimi. Clarinsin kaikki kasvovedet ovat alkoholittomia, joten ne tietenkin käy hyvin (itse käytän kuvassa esiintyvää Camomilla kasvovettä), mutta myös mikä tahansa muun merkin kasvovesi käy, kunhan se on alkoholiton. Miksi öljyä sitten ei levitetä iholle yksinään? Koska silloin ihon pinta jää öljyiseksi ja öljy ei imeydy niin helposti ja suurinosa öljystä saattaakin löytyä sieltä tyynynliinasta eikä kasvoilta. Toki saa levittää pelkän öljynkin, ei se kiellettyä ole. Vesi ja öljyhän muodostaa yhteen sekoitettuna emulsion, eli ihoon parhaiten imeytyvän voidekoostumuksen, siksi sillä yhdistelmällä iho ei jää ollenkaan öljyisen tuntuiseksi. Kasvoveteen sekoittaminen myöskin lieventää eteeristen öljyjen voimakasta tuoksua.

Jos haluaa käyttää vaikkapa jotain seerumia ja yövoidetta niin aivan vapaasti vaan, ne voi levittää aivan normaalisti iholle öljyn jälkeen. Jos oikein laiskottaa, voi öljyn toki sekoittaa myös seerumiin ja/tai kasvovoiteeseen illalla, mutta öljy on tehokkain jos sen levittää yksin kasvoveden kanssa ja lisää muut tuotteet vasta sen päälle.

Öljyä voi käyttää myös tehostamaan vaikkapa kosteuttavan/kiinteyttävän kasvonaamion vaikutusta. Joko niin, että laittaa öljyn iholle ensin (normaaliin tapaan) ja sen päälle naamio tai ihan vain sekoittamalla pari tippaa öljyä kasvonaamioon. Myös pelkkää öljyä voi käyttää tehonaamiona, ottaa vain kokonaisen pipetillisen öljyä, levittää sen kasvoille ja kaulalle ja antaa vaikuttaa yön ajan.

522_huile_lehti

Mä tykkään ajatuksesta öljyistä ihonhoidossa, siinä on jotain niin puhdasta ja yksinkertaista. Ajatus siitä, että tuotteessa ei ole mitään synteettisiä raaka-aineita on samalla kertaa sekä outo (tällaiselle selektiivisen kosmetiikan suurkäyttäjälle) että kiehtova ja että tuote voi silti toimia, vaikka taustalla ei olekaan ihmejakumma-nanoteknologiaa tai kantasoluhömpötystä, se on hienoa se. Vaikka mä en mikään luonnonkosmetiikan fani olekaan niin pikkuhiljaa on alkanut myös luonnollisempi ihonhoitokin kiinnostamaan ja yksi kiinnostuksen heräämisen syistä on ehdottomasti nämä Clarinsin kultaiset öljyt.

Yksi juttu öljyjen vaikutuksesta täytyy vielä mainita: aamulla iho on täydellisen tasavärinen, ei mitään laikkua tai punoitusta tai mitään muutakaan epämääräistä missään näköpiirissä. Iho on tasaisen värinen, iho on sileä, pehmeä ja muutenkin ihana ja kuulas.

Clarins kasvoöljyjä myydään ainakin Stockmanneilla ja Sokoksilla, Beauteissa ja Emotioneissa saattaa olla pienempi valikoima tai ei välttämättä ole öljyjä ollenkaan (surku), mutta niihinkin pystyy kyllä tilaamaan asiakastilauksena jostain isommasta talosta jos on tarpeen. Öljyt kustantaa n. 45€ ja pullossa on tosiaan 30 ml öljyä (niitä vanhoja pulloja ei pitäisi enää olla missään jäljellä).

27 thoughts on “.CLARINS SANTAL, BLUE ORCHID & LOTUS.

 1. Kiitos kattavasta postauksesta! Lähdin heti netistä etsimään noita öljyjä,ja sokoksen verkkokaupasta löytyy sekä uudessa että vanhassa pakkauksessa noita. Vanha maksaa 5e enemmän,mutta itse päädyin siihen kun tuotetta kuitenkin on enemmän.

  1. Pipettipullo on helpompi käyttää, mutta ei se ongelmallista ole kaatopullollakaan :) Ja siinä tosiaan on onnellisesti enemmän itse tuotetta, joten win!

 2. Käyttääkö miehesi öljyä siis ihan sellaisenaan päähän, vai nimenomaan kasvoveteen sekoitettuna? Ja laittaako hän sen ikään kuin hoitoaineen tapaan joksikin aikaa päähänsä ja pesee sitten pois, vai miten? Minkä verran kerrallaan, sen kaksi tippaa vai enemmän? (Muutama kysymys, heh!)Kiitos jos viitsit vastailla. :)

  1. Mies laittaa öljyn päähän suihkun jälkeen, kun päänahka on vielä kostea, ei siis kasvovettä :) Muutama tippa riittää. Miehellä tosiaan on kaljuksi ajeltu tukka, eli jos hiukset päässä on niin suosittelen käyttämään naamion tavoin, eli pesee öljyn shampoolla ja hoitoaineella pois n. puolen tunnin muhittamisen jälkeen.

  2. Ok, kiitos! Miehen lyhyeksi ajettuun tukkaan myös tuota ajattelin hoidoksi. Voisi vaikka kokeillakin, josko siitä apua olisi.

 3. Hyvin informatiivinen postus, kiitos! ostin lootuksen öljyn viikko sitten, mahtava tuote tosiaan!! :)

  1. Multa on lootusöljyn ansiosta lähtenyt pieniä tukkeumia leukalinjastakin pois, tajusin vasta eilen :D

 4. Hei! Tämä ei nyt varsinaisesti liity sun postaukseen, mutta haluaisin kysyä yhtä juttua. Oot aikasemmin suositellut (niin kuin moni muukin) lämpimästi aspiriinikuorintaa ja suositellut aspiriinin kanssa käytettäväksi esim. Freemanin Pineapple -naamiota. Tää tuote kuitenkin vähän uudistui tuossa jossain vaiheessa, niin soveltuuko tuo nykyinenkin hommaan hyvin? Kyseessä siis tämä -> http://www.sunrisecosmetics.fi/tuotteet.html?id=2/7 . Kyllähän tuolla sanotaan, että sisältää AHA-happoja, mutta ajattelin nyt varmistaa sulta :)Jos toi ei oo enää niin hyvä, niin mitä muuta (suunnilleen yhtä halpaa :p ) suosittelisit? :)

  1. Uskoisin, että se sopii käytettäväksi ihan yhtä lailla edelleen tuohon samaan hommaan :) En kylläkään ole itse tuota uutta versiota kokeillut.

 5. Nyt rupes kyllä tuo Huile Lotus kiinnostamaan sen verran että on varmaan pakko ostaa. Feeluniquessa tais olla tuo pipettiversio vähän päälle 37e ja ilmaset postarit.

  1. Kyllä siinä muutaman euron säästää :) Mut jos sulla sattuu olee Stockan kantiskortti ja sellainen keltainen -20% etuseteli niin ton saa vieläkin halvemmalla :)

  2. Ei oo kantiskorttia eikä etuseteliäkään.Mun kaupungissa on vaan Stockmann Beauty ja siellä oon käyny..öö..kahesti pyöriny läpi :DMut vois käydä sielläkin tuota kuikkimassa, eipä tullu aiemmin mieleenkään.

 6. Tuossa tokassa kuvassa on sinulla kovin nätit kynnet. Millä lakalla ja/tai koristeilla nuo olet saanut aikaiseksi? Toivomuksena tietty postaus aiheesta. :)-pcr

 7. Heti pisti silmään kahden öljyn, Blue Orchid ja Lotus, sisältämä kumariini (coumarin), jonka on todettu olevan myrkyllinen aine ja saattaa altistaa syövälle pitkäaikaisessa altistuksessa. Oletan, että kumariinia on hyvin vähän tuotteissa (mikro- tai nanogrammoja) mutta kiinnostaisi tietää miksi sitä ylipäätään on tuotteessa vai tuleekohan se mahdollisesti kardemumman mukana. Tavallisestihan sitä löytyy kanelista.

  1. Mä olettaisin, että kyseinen raaka-aine tulee eteeristen öljyjen mukana, samalla tavalla kuin esim. linalool ja sitä on tuotteessa tosiaankin niin häviävän pieni määrä, ettei sillä ole mitään merkitystä jos tuotetta käyttää ohjeiden mukaisesti. Jos uisi tuotteessa useita kertoja päivässä, saattaisi homma olla vähän eri, mutta kukapa niin tekisi? :D

 8. Ostolakossa-blogissa mainittiin nämä myös, ja viimeistään tämä sinun perusteellinen postauksesi sai minut kiinnostumaan! Läheinen kempparimme pitää 30% muuttoalea ja taistelen nyt itseni kanssa menenkö ostamaan tuollaisen öljyn vai en.. :D

  1. Joo mä satuin myös lukemaan Virven postauksen, vähän harmitti, että Virve ehti ensin, kun mulla oli myös aikeina tehdä aiheesta postaus (en vain ollut ehtinyt kirjoitella aikaisemmin), mutta eipä tuo kyllä mitään haittaa :) Itse pureuduin öljyihin ehkä hieman tarkemmin kuitenkin. Suosittelen näiden käyttöä, ne on olleet erinomaisia!

 9. Huile Lotus on kyllä loistava! Itse teen niin, että laitan pienempään lasipulloon öljyä käyttöä varten ja iso pullo omassa rasiassaan pimeään jemmaan. Näin se säilyy kuurien välilläkin hyvänä. Tosiaan aina kun nassu alkaa olemaan ongelmainen, kaivelen öljyt esille ja avot :). Iho on tosiaan aamulla ihanan tasavärinen ja rauhoittunut.Hanna

  1. Kannattaa käyttää vähintään 4 viikkoa yhteen putkeen, että iho ehtii kunnolla mukaan muutokseen, jos kuurina käyttelet :)

 10. Noi kynnethän on Sephoran tarroista? Maailman kätevimmät tarrat! Tykkään ihan hirveesti. Ja nyt alko himottamaan nuo öljyt :)

 11. Blogikehujen uhrina ostin tänään tuon Lotus-öljyn. Toivon että se auttaisi leukani tukkeumiin jotka usein ovat niitä ärsyttäviä ihon alle jääviä hitaasti kypsyviä tapauksia…

  1. Mulla ainakin itselläni auttoi, mutta huomasin niiden kadonneen vasta muutama kuukausi öljyn käytön aloittamisesta. Tosin voi olla, että ne on kadonnut jo aikaisemmin, satuin vain noteeraamaan asian vasta nyt :) Eli älä nyt ihan hengitystä pidättele, iho ei toimi ihan niin hirveän nopeasti, mutta kärsivällisyys palkitaan ennen pitkää :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.