.OMENALAATIKKOHYLLYKKÖ.

561_omenalaatikkohylly_3

Olen jo aikoja sitten nähnyt tällaisesta vastaavasta hyllyköstä kuvia netin ihmeellisessä maailmassa ja sisustusideoita pursuavilla sivustoilla ja siitä lähtien halunnut itselleni samanlaista/vastaavaa, mutta kyllähän on ollut vaikea löytää sopivan kokoisia ja näköisiä laatikoita tämän toteuttamiseen.

562_omenalaatikkohylly_5

Ja sitten, kun vihdoin löytyi, eivät laatikot lähteneet mukaan ihan halvalla, mutta kyllä pirulauta oon tyytyväinen lopputulokseen! Omenalaatikot löytyivät Stockmannin puutarhaosastolta ja ne on kanta-asiakastarjouksessa 19,90€ syyskuun ajan (vink vink vaan). Renkaat kävin haalimassa Clas Ohlsonilta, kaksi tavallista eteen ja kaksi lukittavaa taakse. Mies vähän surrutteli poralla tuossa lauantain ratoksi ja saatiin hökötys vihdoin kasaan.

563_omenalaatikkohylly_11

Tällainen siitä sitten tuli, kun iskin tavarat paikoilleen. Eiks vaan olekin aika ihana!

Kirjahyllyä kevensin muutamalla kirjalla ja joitakin koriste-esineitä siirtelin tänne eri puolilta asuntoa, muuten tässä on paljon samoja elementtejä, kuin oli ennenkin samassa paikassa olleella kukkapöytähökötyksellä. Rakennelman vahvuutta en tosin lähtenyt liikaa rasittamaan kaikista isoimmilla viherkasveilla, vaan isoin niistä päätyikin lattialle tuohon viereen ja toiset kaksi isoa tänne:

564_Olkkari_kukka_sivupoyta

Siirsin kaksi pienempää niistä vanhoista kukkapöydistä sohvan ja ikkunan väliseen välitilaan (johon olen jo muutenkin kaivannut jotain lisuketta) ja laitoin tosiaan kaksi painavampaa ja isompaa viherkasvihökötystä tänne. Ne tuo kivasti väriä myös tähän nurkkaan, jossa tosiaankaan ei ollut tuon jalkalampun lisäksi mitään muuta ennen.

565_Olkkari_kukkapoyta_ennen_jalkeen

Pieneksi mielen virkistykseksi vielä kuvat muutoksesta ennen ja jälkeen. Ennen tällä samalla paikalla tosiaankin oli nuo kolme IKEA-pöytää, jotka sinällään on ihan kivat joo, mutta olen jo pitkään kaivannut jotain muutosta tähän kohtaan ja nyt täytyy sanoa, että olen enemmän kuin tyytyväinen!

566_omenalaatikkohylly_10

Oi mitä ihanuutta, että vihdoinkin tämä ajatus on saatu toteutettua!

13 thoughts on “.OMENALAATIKKOHYLLYKKÖ.

 1. Kyllä on komea. Itse en olisi osannutkaan tuota käyttötarkoitusta keksiä noille laatikoille. Joo, ne on usein kalliita, mutta pistin menemään monta laatikkoa kesällä huutonetissä, koska olen huutonetin ”Kalle Anttila” ja minulla on halvimmat hinnat. Kyllä ostajat olivat kiitollisia ja varmaan Sinäkin olet käynyt sivuillani huutonetissä ja blogissa ja huomannut ”ilmaismyyntini”, koska kukaan valveutunut henkilö ei voi olla minun myymistä tavaroista tietämätön.

  1. Olen varmaan kyllä käynyt sun myymiä tuotteita huuto.netissä kurkkimassa :) Harvemmin katselen kuka niitä myy, mutta tämän tyyppistä kamaa olen kyllä katsellut sieltä :) Mun ongelma huuto.net ostoksiin on vain se, että usein vähänkin isommissa jutuissa on pelkkä nouto ja meillä ei ole autoa tai pakua tai mitään muutakaan vastaavaa käytettävissä :(

 2. Todella hieno hylly! Olen pitkään pohtinut kuljetuslavojen käyttöä sisustuksessa. Saisin niitä töiden kautta ilmaiseksi, ei vain saa aikaiseksi askarrella. Laiska minä, hyvä sinä! :)

  1. Meillä olis myös suunnitelmissa puuhastella samaisista lavoista uusi sohvapöytä, mutta on vielä tekemättä :)

 3. Ihana hylly! Mutta pakko sanoa, että laittakaa alas vaikka keskelle vielä yksi pyörä. Silmämunalla katsoessa näyttää siltä, että juuri tuohon keskelle kohdistuu vähän liikaa taivutusmomenttia.

  1. Siellä on tukikappale keskellä, pitäisi olla ihan tukeva :) Mutta katsellaan jos tilanne muuttuu.

 4. Löysin kuvan kirjapuolelta, miten on jäänyt huomaamatta.Onpa hieno. Olen ihastunut vanhoihin asemarakennuksiin, joihin on koti tehty. Niissä usein samantyylistä rappioromantiikkaa. Pidän ajatuksesta ettei joka kodissa ole samanlaista. Mökille tarviaisi säilytyssysteemin kirjoille ja lehdille ja voisin ideaa matkia. Olisi vanhoja ruutuikkunoita joista haluaisin eteen lasiovet pölyltä suojaamaan. Jossain näin kuvan, jossa laatikoista oli tehty ”kenkäteline” seinälle, sekin hauska idea.

  1. Noita laatikoita on tosiaan käytetty todella monin eri tavoin, kun nettiä selailee :) Mullakin on vielä kaksi eri ideaa, jotka aion toteuttaa ennenkuin Stockan kantis noista bokseista loppuu :) Yksi puuttuu vielä. Niistäkin kuvia sitten, kun saadaan valmista.Mä tykkään sellaisesta industrial-henkisestä rappioromantiikka -tyylistä, jota on ujutettu mukaan muuten suht moderniin sisustukseen. Vanha kulahtanut puu (varsinkin oikein harmaantunut) on aivan ah, kulunut maali vanhoissa metallikalusteissa, renkaat, maanläheiset sävyt ja kuluneet pinnat. Sitten taas toisaalta tykkään korkeakiiltoisesta valkoisesta pinnasta kaapistoissa, suorista ja selkeistä linjoista ja minimalismista :D

 5. Todella upea hylly! Ihailen käsistään käteviä ihmisiä, itse osaan tasan naulata taulukoukun seinään :D Toinen vastaava DIY-juttu, mikä miellyttää kovasti silmääni, on ns. ”siirtolavasohva” tähän tyyliin: http://1.bp.blogspot.com/-Y5MwsMP81f4/TrD3hKab6fI/AAAAAAAANG0/_obVpE1Clgs/s640/lava.jpgnykyisen kotini sisustukseen tuo ei kyllä kävisi, mutta jos omistaisin boheemin, vanhassa tehdasrakennuksessa sijaitsevan asunnon, jossa olisi korkeat (likaiset) ikkunat ja tiiliseinää… <3

  1. Mulla on suunnitelmissa käyttää noita lavoja sohvapöydän tekoon :) Näin sellaisen Tukholmassa yhdessä sisustusliikkeessä ja siitähän se idea sitten lähti :)Korkeat ikkunat, loft-henkisyys ja tiiliseinä kuuluu täälläkin haaveilujen piiriin, mutta tällä rahatilanteella tämä 70-luvun kerrostalokolmio saa nyt riittää :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.