.ORGASM – CORALISTA – SOFT PEACH.

Tuli kommenttilootaan tänä aamuna toivomusta, että tekisin pienen vertailun kolmen eri poskipunan välillä ja koska päivänvaloa sattui olemaan, menin heti ottamaan vertailuvalokuvat, kirjoitin postauksen äsken ja tässä tämä nyt on! Tästä vois melkein piirtää rastin seinään :D Ihan pieneksi tämä vertailu tosin ei jäänyt, koska tyylilleni uskollisena uppouduin aiheeseen hieman syvällisemmin kuin oli alunperin tarkoitus, hups.

615_orgasm_coralista_softpeach_01

Poskipunavertailu tehdään siis näiden kolmen välillä:

Nars Orgasm
Benefit Coralista
Clarins Soft Peach

Lähdetään liikkeelle pakkauksesta. Minä ja mun täpötäysi meikkilaatikkoni arvostaa pieniä ja siroja pakkauksia, joita mahtuu pieneen tilaan enemmän.

Tältä osalta Nars ottaa ehdottomasti voiton, se nyt on jo sanomattakin selvää. Narsin pakkauksessa ei ole mitään muuta kuin rasia ja poskipuna, pakkaus on litteä ja siron kokoinen muutenkin ja siitä löytyy peilikin. Sen lisäksi se on äärimmäisen tyylikäs. Täydellisyyttä.

Benefitin Coralista on pakattu kuutioon, joka on periaatteessa pienehkö, mutta tosi korkea, eli vie tilaa paljon oli se laatikossa sitten miten päin tahansa. Pakkauksessa on myös sivellin, jolla voi suoraan heittää vesilintua, sillä ei tee mitään. Pisteitä kuitenkin pakkauksen värikkyydestä, erottuu monista muista kosmetiikkamerkeistä selkeästi ja on hauskan näköinen. Pakkauksessa ei ole peiliä.

Clarins Soft Peach on pakattu kullanväriseen kulmikkaaseen rasiaan, jossa on huomattavasti vähemmän paksuutta kuin Benefitissä, mutta kuitenkin enemmän kuin Narsissa. Rasiassa on myöskin sivellin (ihan hyvälaatuinen kylläkin), jolla henkilökohtaisesti en tee yhtään mitään, jos sen olisi jättänyt pois, olisi rasian koko huomattavasti parempi. Pakkauksessa on peili kannen alla.

PISTEET PAKKAUKSESTA 1-3:
Nars Orgasm – 3
Benefit Coralista – 1
Clarins Soft Peach – 2

616_orgasm_coralista_softpeach_04

Lähitarkastelussa värit näyttävät tältä. Orgasm näyttää tummimmalta, Coralista oransseimmalta ja Soft Peach ei vaan kertakaikkiaan kuvaudu kameraan oikean värisenä, kuten totesin jo Blush Prodige -postauksessa. Tämä kuva ei kuitenkaan vielä anna todellisuutta siitä miten paljon nämä eri poskipunat oikeasti erottuvat toisistaan, eli seuraavana swatchit.

617_orgasm_coralista_softpeach_03//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Nars Orgasm on punaisin näistä kolmesta. Siinä on sitä ihanaa kullankimmelystä, joka tekee tästä poskipunasta juuri niin herkullisen, että kaikki sen tahtoo. Levittyvyys on erinomainen ja pigmenttiä lähtee todella hyvin. Joskus aamuisin pimeässä meikatessa huomaan jopa laittavani tätä helposti hieman liikaa, eli joo, pigmenttiä on. Nars Orgasm sopii lähes kaikille ihonväreille, oli sitten ihan vaalea tai ihan tumma (se lieneekin yksi Orgasmin suosion salaisuuksista). Tästä tulee ihana kuultavuus poskille.

Benefit Coralista on näistä kolmesta vaalein ja oranssein. Olen itseasiassa aina kuvitellut päässäni, että Coralista ja Orgasm olisivat paljon lähempänä toisiaan värinsä puolesta, mutta viimeistään nyt sain todeta, että eipä ne nyt niin samanlaisia olekaan! Coralistassa on ehkäpä vähiten pigmenttiä näistä kolmesta ja swatchia varten jouduin hinkkaamaan väriä useamman kerran iholle kuin kahta muuta. Poskille siveltimellä laitettuna tämä kyllä antaa väriä oikein hyvin, vaikka sivellintä joutuukin sutimaan tuotteessa hieman enemmän kuin kahta muuta, häivyttyy hienosti ja sävy on upea, pehmeä ja kauniin korallinen. Tässä on myöskin kaunis valoaheijastava shimmeri, joka antaa ihanan kuultavuuden poskille.

Clarins Soft Peach, niin vaikea kuvattava kuin se paletissa onkin, on yllättävän pigmenttinen swatchattuna. Tummuudeltaan jotain Orgasmin ja Coralistan välimaastosta. Tämä on näistä kolmesta selvästi mattaisin, vaikka siinäkin vähän kimalletta on, mutta verrattuna muihin, se näyttää todella vähäiseltä. Pienellä määrällä saa jo poskille hyvin sävyä. Tämä näyttää poskilla ehkäpä oransseimmalta, vaikka swatchina ei siltä näytäkään.

PISTEET SÄVYSTÄ 1-3:
Nars Orgasm – 3
Benefit Coralista – 3
Clarins Soft Peach – 2

Mun mielestä Nars Orgasm on näistä paras, pisteet pakkauksesta ja sävystä 6/6, tämä on suunnilleen täydellisyyttä poskipunien maailmassa, ei ihme että ihmiset tykkää.

Benefit Coralista saa toisen sijan, pisteet 4/6, jos pakkaus olisi sirompi ja pienempi, tämäkin olisi täydellisyyttä hipova ja vaikka tässä on hieman vähemmän pigmenttiä kuin muissa, sävy on mielestäni kauniimpi kuin Clarinsissa.

Clarins Soft Peach pääsee jaetulle toiselle sijalle pisteillä 4/6. Pakkaus on huomattavasti parempi kuin Coralistassa, mutta poskipunan sävy ei kuitenkaan yllä ihan kahden kilpailijan tasolle, vaikka hyvä onkin.

16 thoughts on “.ORGASM – CORALISTA – SOFT PEACH.

 1. Orgasmissa on kyllä pigmenttiä. Valitettavasti mun iholla ainakaan se kimallus ei kauaa pysy, vaan on loppupäivästä aika mattamainen ja vaaleampi (eli värikin hävinnyt).

  1. Aijaa, mä en ole sellaista huomannut. Kyllä mulla ainakin pigmentti pysyy paikoillaan. Shimmeristä en nyt ole niin varma, että kuinka paljon sitä on työpäivän jälkeen :) Mulla ei kuitenkaan ole tapana koskea kasvoja päivän aikana, että ainakaan sen takia se ei kulu.

 2. Olen suorastaan hämmästynyt nopeasta ”toimituksesta” kiitokset!! Voi kuinka olisinkaan toivonut, että näiden sävyt olisivat olleet hyvin samankaltaisia. Nars ja Benefit kun eivät ole ihan yhtä helposti saatavissa kun Clarins :). Haaveiluni siis jatkuvat…

  1. Mä olen ihan yhtä hämästynyt itsekin :DEihän se ole kuin pieni tilaus vaikkapa http://www.hqhair.com , maksu luottokortilla ja sitten odottelee tilausta saapuvaksi postiin :) Narsin siis ainakin saa tuolta.

 3. Hyödyllinen postaus!Luuletko, että Orgasm sopisi myös tosi vaalealle, kylmälle iholle, jossa on couperosaa? Tuo poskieni punaisuus aiheuttaa usein päänvaivaa poskipunia valitessa.

  1. Orgasmissa on kyllä kultaa mukana, vaikka pohja vähän sellainen korallinpinkki onkin, että vähän siinä ja siinä sopiiko kovin kylmänvaalealle iholle. Vähän vaikea sanoa näkemättä :/

 4. Minulla on Clarinsin Soft Peach ja se on lempparini, tykkään myös pakkauksessa olevasta siveltimestä – pehmeä ja kätevä matkalla. Toisaalta pakkauksesta olisi voinut karsia ne eri sävyasteiset pikkuneliöt pois, koska niitä en koskaan käytä. Käytän vain isointa neliötä.

 5. Hmph… Olin jo aikoja sitten päättänyt, että _minä_ en Orgasmia kaipaa. Tämän postauksen myötä sait mut sitä haluamaan. Graah! Nyt sitten vaan äkkiä googlettelemaan jos vaikka en sittenkään enää sitä haluaisikaan….

  1. Haha :D Mulla se on ainakin päässyt lempparin asemaan ja tosiaankin käytän sitä selkeästi eniten, vaikka multa löytyy toki monia muitakin ihania poskipunia :)

 6. Mulla toi orgasm on jäänyt tosi vähälle käytölle. Tilasin Hq:lta sen ja desiren(kunnon pinkki). Orgasm tuntuu liian hailakalta muulle. Tämä postaus tosin innoitti kokeilla sitä uudelleen mutta ajattelin silti hankkia uuden samansävyisen mutta ilman shimmeriä ja tummemman. Käyttää sitten vaikka vähän sitä päällä hohtona.-S

  1. Kyllähän tuosta kerrostamalla saa paljonkin väriä irti. Jos sutaisee ihan pikkuisen vain, ei siitä ehkä saa kaikkea ytyä irti, rohkeasti enemmän väriä siveltimeen vaan :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.