.JUOKSEMISESTA.

Muistatte ehkä, kun kerroin muutama viikko sitten aloittaneeni juoksemisen? No nyt ajattelin vähän kertoa kehityksestä mitä on tapahtunut. Ja sitä tosiaankin on tapahtunut! Paljon enemmän kuin olisin osannut edes alkuun kuvitella.

746_purtsi3

Olen nyt tämän aamun juoksemiset mukaanlukien käynyt 11 kertaa juoksemassa. Joka kerta jaksan vähän paremmin ja vähän pidempiä pätkiä kerrallaan ja kävelyosuudet on selvästi lyhentyneet. Alkuun tosiaan jaksoin juosta max 2 min putkeen ja sit oli pakko kävellä ja yrittää tasata hengitystä. No eipä aikaakaan, kun pystyin jo pidentämään sen pisimmän juoksupyrähdyksen viiteen minuuttiin ja sitten seitsemään ja yhtäkkiä se olikin jo 12 minuuttia!

747_purtsi2

Eilen mulla oli suuri hetki, kun tajusin yhtäkkiä, että hei, mähän hölkkäilin koko purtsilenkin alusta loppuun! Kilometrejä oli n. neljä ja aikaa meni 28 minuuttia ja koko tuo aika hölkäten ylä- ja alamäetkin kaikki. Tämä oli siis se tavoite, jonka kuvittelin täyttyvän korkeintaan joskus heinäkuussa ja kuinkas kävikään, kymmenes lenkkeilykerta ja koko lenkki juosten/hölkäten :o Hyvin hämmentävää ja mä olen itse ehkä eniten ihmeissäni tästä.

748_purtsi1

Kehitys on siis ollut huiman nopeaa, vaikka mä olen juuri se rapakuntoinen tyyppi, joka hengästyy suunnilleen jo siitä, kun nousee makuultaan istumaan. Kunto on siis noussut kohisten ja oma fiilis lenkkeilyä kohtaan on edelleen korkealla. Tuskin maltan odottaa, että olisi sunnuntai, että pääsisin uudestaan pururadalle, vaikka juuri tänä aamuna kävin.

Tämä vuorotyö sopii erinomaisesti lenkkeilyharrastukseen. Aina, kun on iltavuoro töissä, menen aamulla lenkille ja aina kun on vapaapäivä, menen aamulla lenkille. Aamuvuoro-päivinä sitten lepäilen ja pidän pientä taukoa, että kroppa palautuu. Olen siis käynyt sellaiset 3-4 kertaa viikossa juoksemassa kohta kolmen viikon ajan ja systeemi on toiminut hyvin. Ja kyllähän se juokseminen maistuu, kun on noin kauniita maisemia missä juosta!

Seuraava tavoite on pystyä juoksemaan tuo sama purtsilenkki nopeammin alusta loppuun, eli tosissaan lisätä vauhtia. Sitten mahdollisesti juosta tuo lenkki kahteen kertaan putkeen, jonka jälkeen voisin alkaa tsekkailemaan pidempää lenkkiä hieman eri reitillä. Onneksi on koko kesä aikaa :D

7 thoughts on “.JUOKSEMISESTA.

  1. Lenkkeily on kyllä ehdottomasti siitä hyvä laji, että sitä voi tehdä juuri silloin kun itselle parhaiten sopii. Mukava lisä on myös tuo kunnon nopea koheneminen, itse aloitin lenkkeilyn samalla tavalla välillä kävellen ja välillä hölkäten (itse tein niin että juoksin aluksi yhden biisin, kävelin yhden jne.) ja nyt veteln jo sellaista 10 km lenkkiä juosten :).

    1. Hirveän nopeasti kyllä kunto nousi tuossa alussa. Nyt mulla on kuukauden päivät suunnilleen takana ja 3-4 kertaa viikossa olen käynyt. Nyt olen tästä postauksesta lähtien juossut joka kerta kokonaisen lenkin (3,5-4 km), ei ole enää tarvinnut kävellä välissä ja olen ihan pikkuisen nopeampi nykyään kuin ennen, mutta vielä en ole pidentänyt lenkkiä.

  2. Juokseminen on kyllä kiva harrastus, ja lisäksi tosi palkitsevaa, kun kehitys tapahtuu niin nopeasti. Ihania lenkkejä sinulle näissä kauniissa maisemissa! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.