.TÄHTITUOTTEET – CLARINS.

Tähtituotteet on juttusarja, jossa käydään läpi eri kosmetiikkasarjoja (lähinnä selektiivisiä) ja nostan jokaiselta sarjalta omia lempparituotteitani esiin ja kerron miksi juuri nämä tuotteet ovat päässeet tähtituotteiden listalle. Pyrin siihen, että vähintään kerran viikossa olisi yksi tähtituote-postaus, kunnes kaikki sarjat on käyty läpi. Tähtituotteet ovat siis ikäänkuin sellaisia tuotteita, joihin ainakin kannattaa tutustua jos sarja kiinnostaa, mutta se ei silti tarkoita, että ne olisi ainoita hyviä tuotteita sarjalta.

CLARINS on ranskalainen sarja, joka pohjautuu kasviuutteisiin, mutta ei kuitenkaan missään tapauksessa ole mikään luonnonkosmetiikkasarja. Yksi harvoista sarjoista, joka on edelleen ”itsenäinen” eli ei ole vain yksi sarjassa jossain isossa kosmetiikkayhtiössä (kuten L’Oreal tai Estée Lauder Companies). Clarins on myöskin edelleen perheyritys, jolla on omat tehtaat ja rajaton budjetti tuotteiden kehittelyyn. Clarinsin tuotteissa on mukana ”palautelomake”, jonka avulla asiakas voi jättää palautetta ostamastaan tuotteesta tai jättää vaikka toiveita tuotteesta, jonka haluaisi olevan olemassa (toki tämän voi tehdä myös clarins.comin kautta). Näitä lomakkeita luetaan ja jos joku toive tuntuu olevan hyvin yleinen, Clarins vastaa toiveisiin ja luo tuotteen, esimerkiksi jalkavoide on näiden lappujen aikaansaama tuote. Clarinsin tuotevalikoimassa on yli 200 eri nimikettä, eli jos se Clarins-hylly näyttää sekavalta samannäköisine pakkauksineen, kannattaa ehkä pyytää apua :D Clarins tunnetaan mm. runsaasta vartalonhoitotuotevalikoimastaan, hoitoöljyistä ja Natural Lip Perfector -huulikiillosta. Viime vuosina sarja on uudistanut pakkausten imagoa (projekti on edelleen hieman kesken meillä Suomessa ainakin) ja mielestäni se on ”nuorentanut” sarjan ulkonäköä huomattavasti. Hintakategorialtaan Clarins edustaa hieman huokeampaa selektiivistä kosmetiikkaa, mutta ei ole kuitenkaan aivan niin huokea kuin esim. Clinique, kalleimmat tuotteet ovat hieman päälle satasen, halvimmat ehkä 15 euron luokkaa.

786_Clarins_Skincare

1. CLARINS DAILY ENERGIZER CLEANSING GEL – Nuorten linjan puhdistusgeeli, joka pesee myös meikin tehokkaasti. Raikas, hieman makea tuoksu, kevyesti vaahtoutuva geelikoostumus. Suoraan meikin päälle levitettäessä tehokkaampi meikin irroittamisessa, kun lisää hieman vettä, alkaa vaahtoutumaan ja sen jälkeen voi huuhdella kokonaan. Sopii sekä ilta- että aamupesuun, illalla käyttäisin kuivalle iholle ensin, huuhtelu ja sitten vielä toistaisin kostealle iholle, aamuisin kostealle iholle. Hinta noin 15€.

2. CLARINS EXTRA-COMFORT CLEANSING CREAM – Voidemainen puhdistustuote, erityisesti meikinpoistoon ja/tai kuivalle iholle. Sulaa ihon lämmössä, levitetään suoraan meikin päälle kuivalle iholle, pyöritellään ja pyyhitään kasvopaperilla/kostealla pyyhkeellä/sieniliinalla ja/tai huuhdellaan vedellä. Itse tykkään huuhdella vedellä, mutta toimii millä tahansa muullakin menetelmällä. Tuoksu on kohtuu mieto, vähän ehkä tätimäinen, mutta ei silti huono. Hinta noin 26€.

3. CLARINS HYDRAQUENCH INTENSIVE SERUM BI-PHASE – Erinomainen kaksifaasinen (ravistettava) kosteusseerumi kaikille, jotka kärsivät ihon kuivuudesta, joko jatkuvaan käyttöön tai kuuriluontoisesti. Hieman öljymäinen koostumus, mutta imeytyy yllättävän nopeasti, käy sekä aamu että iltakäyttöön. Tällä oikeasti saa pahimmatkin kuivat läntit iholta pois jo muutamalla käyttökerralla! Hinta noin 62€.

4. CLARINS FACE OILS – Kasvoöljyjä on kolmea erilaista, Lotus on seka-rasvaiselle iholle, Blue Orchid pintakuivalle ja ylipäätään kosteusköyhälle iholle ja Santal rutikuivalle korppuiholle. Öljyä sekoitetaan muutama tippa alkoholittomaan kasvoveteen kämmenellä ja levitetään iholle iltaisin ennen varsinaista hoitovoidetta. Ihotyypistä riippuen voi voiteen mahdollisesti jättää kokonaan laittamattakin. Tehonaamiona öljyä voi käyttää niin, että ottaa kokonaisen pipetillisen ja levittää sen hieman kasvovedestä kostealle iholle ja jättää yöksi. Erittäin tehokkaat ja 100% luonnonraaka-aineista valmistetut öljyt sopivat kaiken ikäisille. Sisältää eteerisiä öljyjä, joten tuoksu on melko voimakas, tosin se lievenee hieman, kun tuotteen sekoittaa kasvoveteen. Hinta noin 47€.

5. CLARINS HYDRAQUENCH MOISTURE REPLENISH LIP BALM – Aavistuksen ruusulta tuoksuva täyteläinen huulivoide tuubissa, jossa on minimaalinen roosahtava sävy (ei varsinaisesti väritä huulia). Jättää kauniin kiiltävän pinnan huulille ja pehmeä tunne pysyy huulilla pitkään. Hinta noin 19€.

6. CLARINS LIQUID BRONZE SELF TANNING – Maitomainen kevyt itseruskettava tuote kasvoille, kaulalle ja decolteelle. Voidaan levittää joko käsin tai vanulapulla. Sävy on melko mieto ja hyvin luonnollinen, monet käyttääkin tuotetta joka päivä ylläpitääkseen kasvoilla kevyttä päivetystä. Hinta noin 32€.

7. CLARINS GENTLE EXFOLIATOR BRIGHTENING TONER – Ohut hieman geelimäisen koostumuksen omaava kuorintaneste, jota käytetään vanulapun kanssa. Tuote levitetään puhtaalle iholle, annetaan imeytyä ja levitetään normaalit hoitovoiteet päälle, eli kuorinta jätetään iholle. Seuraavan kerran, kun kasvot pesee, huomaa että iho on sileämmän tuntuinen. Voidaan käyttää 1-3 kertaa viikossa, riippuen hieman ihotyypistä. Super helppokäyttöinen tuote, jota tulee jopa käytettyäkin, kun ei tarvitse huuhdella ylimääräistä kertaa. Hinta noin 36€.

8. CLARINS HAND AND NAIL TREATMENT CREAM – Käsivoide vailla vertaa. Tuoksu on ehkä vähän jännä, mutta käsivoide itsessään niin hyvä, että aivan sama miltä se tuoksuu. Tämä on ihanan kosteuttava ja hoitava, mutta melkein heti levittämisen jälkeen voi ryhtyä melkein mihin tahansa hommiin, eikä kädet tunnu yhtään tahmeilta tai tarttuvilta, vaan käsivoide imeytyy kunnolla melkein heti! Ja sopii silti hyvin, vaikka olisi kuivakin iho. Hinta noin 25€.

9. CLARINS SUNSCREEN FOR FACE SPF 50+ – Kerrankin ohuella koostumuksella varustettu aurinkovoidella korkealla suojakertoimella. Ei jätä valkoista tahmaa iholle levityksen yhteydessä vaan levittyy iholle ohuesti ja liukuvasti ja hyvin helposti. Hinta noin 32€.

10. CLARINS SUNSCREEN CARE MILK-LOTION SPRAY UVA/UVB 50+ – Harvoin on saatavilla kolmeakymmentä korkeampia suojakertoimia vartalolle, mitä olenkin ihmetellyt usein. No nyt on, kun Clarins lanseerasi tämän vartalosuihkeen. Tuote on maitomainen, levittyy helposti eikä jätä ihoa valkoiseksi. Spray-pullossa. Hinta noin 35€.

11. CLARINS SUN CARE OIL-FREE LOTION SPRAY UVA/UVB 15 – Mikäli korkeat kertoimet tuntuvat olevan liikaa vartalolle, kannattaa huomioida tämä 15-spray. Tuote on öljytön, imeytyy hetkessä, ei jätä ihoa tahmeaksi, se on väritön ja tuotetta on helppo lisätä tarvittaessa. Spray-pullossa. (Vastaava spray löytyy myös SPF 20, mutta unohdin ottaa sen mukaan tähän kollaasiin.) Hinta noin 35€.

12. CLARINS BODY OILS – Kolme eri ongelmaan vastaavaa vartaloöljyä 100% luonnollisista raaka-aineista. Tonic ihon kiinteyttämiseen, mielen virkistykseksi ja piristämään aamuisin. Contour (entinen Anti Eau) nesteitä poistamaan ja laihdutuksen yhteyteen, kannattaa käyttää aamuisin, saattaa nimittäin aiheuttaa vessassa juoksemista. Relax rentouttamaan, rauhoittamaan mieltä ja urheilusuorituksen jälkeen kipeille lihaksille, käy parhaiten myös hierontaan ja suositellaan käytettäväksi iltaisin. Relaxia käyttäessäni olen nukkunut kaikista parhaimmat yöunet. Öljyä käytetään vartalolle suihkun jälkeen, kun iho on vielä kostea: ota kämmenkupillinen öljyä, hiero kädet yhteen ja levitä tuote epämääräisesti alhaalta ylös koko kropalle ensin, sitten vasta hieman tarkempi levitys. Jos tuntuu, että yksi kämmenkupillinen ei riitä niin ota sitten toinenkin. Veden kanssa öljy imeytyy paremmin, eikä iho jää öljyisen tuntuiseksi. Hinta noin 60€.

13. CLARINS FOOT BEAUTY – Jalkavoide, jossa on kaikki kohdallaan: täyteläinen, pehmeä voide, jota levittyy helposti, siinä on mukava tuoksu ja jalat muuntuu korpuista pehmeiksi ihan oikeasti. Jopa kovettumat tuntuvat huomattavasti pehmenneiltä. Hinta noin 30€.

14. CLARINS ROLL-ON DEODORANT – Erinomainen antiperspirantti, joka ei tahraa vaatteita, pitää hienhajun loitolla koko päivän (kainalot tuoksuvat vielä seuraavanakin aamuna raikkailta). Tuotteessa on mieto melko neutraali tuoksu, joka ei häiritse parfyymien käyttöä. Kestää melko kauan kuivua, mutta mä en ainakaan ole kokenut sitä ongelmaksi, kun otan sen vaan huomioon ja laitan dödön ensimmäisenä ennen mitään muita aamutoimia niin se ehtii kyllä kuivua. Hinta noin 25€.

15. CLARINS MOISTURE-RICH BODY LOTION – Herkullisen täyteläinen vartalovoide kuivalle iholle. Erinomainen varsinkin talvisin, kun iho kuivuu normaalia enemmän. Tuoksu on ihana ja voiteen tuntu on vieläkin ihanampi. Tästä on silloin tällöin jättikokoja myynnissä huokeaan hintaan. Hinta noin 40€.

787_Clarins_Makeup

1. CLARINS JOLI ROUGE BRILLANT – Hieman läpikuultavampi kiiltopuna, jossa on (väristä hieman riippuen) enemmän tai vähemmän kimmeltävää glitteriä. Kauniita sävyjä ihan nudesta dramaattisempaan luumuun. Omia suosikkeja 03 Guava ja 11 Toffee. Hinta noin 25€.

2. CLARINS FIX’ MAKE-UP – Meikin päälle suihkutettava kiinnityssuihke, joka myös raikastaa meikin loppupäivästä. Erinomainen erityisesti juhlameikkiin, mutta miksei ihan arkeenkin, kun meikin täytyy kestää tai tahtoo iltapäivällä meikkiä hieman freesata. Hinta noin 30€.

3. CLARINS EYE QUARTET MINERAL PALETTE – Luomivärinelikoista löytyy monia hyviä väriyhdistelmiä ihan vakiovalikoimastakin, mutta erityisesti look-paletteja kannattaa katsella sillä silmällä, niissä on ollut tosi onnistuneita paletteja viime vuosina. Paleteissa on yleensä yksi glitterisempi luomiväri, jossa ei ole juurikaan pigmenttiä, se ei ole mun oma lemppari, mutta toisen luomivärin päällä ihan käypä jos tahtoo vähän valoa meikkiin. Muut napit on yleensä hyväpigmenttistä satin-laatua. Hinta noin 55€.

4. CLARINS LIP PERFECTOR – Huulivoiteen ja huulikiillon välimaissa heiluva huulituote, joka jättää huulille kevyen sävyn ja ihanan pehmeän tunteen. Sopii käytettäväksi joko yksin tai huulipunan päälle. Ei näkyvää glitteriä, ennemminkin creme-tyylinen koostumus. Omia suosikkeja sävyt 01 ja 02. Hinta noin 20€.

5. CLARINS GLOSS PRODIGE – Hyvin pigmenttirikas huulikiilto, jossa myös erinomainen aplikaattori. Kestää huulilla hämmentävän pitkään, vaikka kiilto onkin. Ei tunnu huulilla tahmealta, vaan ennemminkin sellainen pehmeä ja voidemainen tuntu. Omia suosikkeja sävyt 02 Nude ja 04 Candy. Hinta noin 20€.

6. CLARINS EVERLASTING FOUNDATION – Pitkäkestoinen ja hyvin peittävä meikkivoide, joka jättää melko mattaisen pinnan iholle. Periaatteessa sopii kaikille ihotyypeille, mutta itse suosittelisin tätä ennemmin sekaihoisille juuri tuon mattapinnan vuoksi. Hinta noin 45€.

7. CLARINS SKIN ILLUSION – Toinen ääripää Clarinsin meikkivoiteista, tämä on nimittäin se ohuin, jonka Clarins tarjoaa (jota kuitenkin edelleen kutsutaan rehellisesti meikkivoiteeksi eikä värilliseksi kosteusvoiteeksi tms). Jättää ennemminkin kuulaan pinnan iholle ja on peittävyydeltään tosiaan kevyemmän puoleinen. Tasoittaa kyllä pienet virheet nätisti, mutta ei peitä liikaa, vaan jättää ihon luonnollisemman näköiseksi. Hinta noin 40€.

8. CLARINS INSTANT SMOOTH PERFECTING TOUCH – Meikinpohjustukseen erinomainen tuote, joka tasoittaa välittömästi ihon pintaa ja hävittää näkyvistä huokosia ja pieniä juonteita. Sopii käytettäväksi myös yksinään (kosteusvoiteen päälle siis tietty) jos tahtoo vain mattapintaa iholle, mutta ei vaadi värierojen peittämistä. Sopii kaikille ihotyypeille. Hinta noin 32€.

9. CLARINS DOT LINER – Kerran jo myynnissä aikaisemminkin käynyt Dot Liner on nyt tullut pysyvään valikoimaan. Kolmikärkinen sivellin tekee ripsen rajaan pistemäisen ja hyvin luonnollisen rajauksen. Paras jälki tulee, kun pisteet töpötellään ripsien lomaan. Lopputuloksena ripset näyttävät tuuheammilta, mutta silmät näyttävät silti luonnollisilta, eivät meikatuilta. Hinta noin 30€.

Löytyikö täältä omia suosikkeja tai kenties jotain, jota haluaisitte päästä kokeilemaan? Mitä itse lisäisitte listalle?

12 thoughts on “.TÄHTITUOTTEET – CLARINS.

 1. Fix-suihke on ihan päivittäisessä käytössä mulla nyt, kun iho on riekaleisen kuiva eikä meikki meinaa asettua millään nätisti. Suihkeen avulla pystyn minimoimaan puuteroimisen tarpeen päivällä, joka muuten kuivattaisi ihoa lisää ja korostaisi kuivia kohtia. Tähtituote siis, todellakin! :)

 2. Clarins everlasting meikkivoide! Ihanaa tavaraa! Peittää tosi hyvin, ilman että jättää ihoa yhtään pakkeloidun näköiseksi ja löytyy sopivan vaaleita sävyjä… Mulle tulee myös useimmista meikkivoiteista näppylöitä herkästi ja pelkäsin vähän, että tänkin kanssa käy samalla tavalla mutta usein mulla on meikit kasvoilla aamusta iltaan ja harvemmin löytyy näppylöitä tän alta kun puhdistan illalla ihon… Ihan täydellinen siis :)

 3. Suosikkejani ovat deodorantti, silmämeikinpohjustaja ja HydraQuench -seerumi ja voide. Vartalotuitteetkin ovat yleisesti tosi hyviä.

 4. Clarins lip perfector löytyi Livbox yllätyksistä kokeilukokoisena. Ihastuin ja hankin monessa eri sävyssä meikkipussukkaani. Dot liner kiinnostaa kovin juuri luonnollisen lopputuloksen vuoksi.

 5. everlasting meikkivoidetta lähdin ostamaan sokokselle hiljattain, mutta jäljellä oli vain jämät: yhtä sävyä pari putelia. myyjä ei osannut vastata onko tuote poistumassa/uudistumassa, sattuuko sinulla olemaan tietoa tästä? :)

  1. En ole kuullut mitään tämänsuuntaista huhua. Ainakin meiltä löytyy töistä kaikkia värejä ihan normaalisti. Veikkaisin, että puutteet on myymäläkohtaisia.

 6. Oon kokeillut Clarinsin vartalokuorintaa ja tykkäsin kamalasti runsaasta rakeiden määrästä sekä tarpeeksi pienistä rakeita! :) Multa löytyy kans Instant Smooth Perfecting Touch. Mikähän sen ja Beauty Flash Balmin ero oikein on? Mulla on myös Blue Orchid-kasvoöljy, mutta en kokenut sen toimivan yhtään… O_o Pitää ehkä antaa sille uusi tilaisuus. Ja hupsista, onhan mulla joku Clarinsin huulikiiltokin, sävy on aivan taivaallisen ihana: kultainen, mutta vähän persikkainen. Täytyypi kehua sen pakkausta, sillä mun koirani on pureskellut sitä ihan urakalla niin, ettei se ollenkaan näytä huulikiiltotuubilta, mutta yksikään puraisu ei ole mennyt läpi! :D Eli sitä voi edelleen käyttää! :DEn tajunnut omistavani näin paljon Clarinsia, huhhuh! :D

  1. Instant Smooth jättää iholle sellaisen silikonimaisen tasaisen pinnan, eli tasoittaa näkyvistä mm. huokosia ja pieniä juonteita ja jättää mattapinnan. Beauty Flash Balm on taas ennemmin kuulaamman ja sellaisen napakan pinnan jättävä pohjustus.Kasvoöljyistä saa eniten irti, kun ne levittää kosteille kasvoille, joko alkoholittoman kasvoveden kanssa tai ihan vaan veden kanssa. Silloin se imeytyy paremmin. Päälle voi laittaa voiteen jos tahtoo, mutta ei ole välttämätöntä.

 7. Löysin Clarinsin deodrantin aikanaan blogisi kautta ja sen jälkeen en ole muita suostunut käyttämään! Ehdottomasti paras tuote ikinä!

 8. Suosittelen Clarinsin voidemaista deodoranttia, löytyy parhaiten netistä tai tax free -myymälöistä. Ihana tuote, jos sulla on herkkä iho, hyvin ohut kerros riittää. Sopii erinomaisesti ihokarvojen poiston jälkeen. Clarinsilla on ainakin ollut 3 deodoranttityyppi: pallo-, stick- eli kuiva- ja tämä voidededorantti, en tiedä, onko jokainen vielä tuotevalikoimassa. Kaikki TOSI hyviä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.