.HUULET SUUREMMIKSI MEIKILLÄ.

Satun itse kuulumaan niihin naisiin, joita ei ole siunattu erityisen tarkkarajaisilla saatika suurilla huulilla. Mun huulet on hyvin keskiverrot, ei suuret eikä erityisen pienetkään ja huulten värirajakin on hieman epäselvä, joka tavallaan pienentää huulia entisestään, koska ne ei ikäänkuin näytä alkavan mistään.

860_huulet_suuremmiksi_meikilla_01

(Yllä: mun huulet pelkällä huulirasvalla.) Tästä syystä olenkin koko aikuisikäni (tai oikeastaan aloittelin jo yläasteella) rajannut huulet aina, kun olen lähtenyt jonnekin. Enkä nyt tarkoita tällä sitä, että huulissa olisi aina jotenkin erityisen näkyvä ja selkeä rajaus, ehei, vaan lähinnä sellainen nudekynä, jolla skarppaan huulten rajat selkeämmiksi ja sitten voi laittaa vaikka pelkkää huulirasvaa tai värittömämpääkin huulikiiltoa päälle ja on ihan valmis. Siihen ei mene kauaa aikaa ja se tapa sopii hyvin arkeen.

Mutta huulten skarppaamisen tai jopa suurentamisen voi myöskin tehdä hieman monimutkaisemmallakin tavalla, joka vaatii hieman enemmän aikaa ja viitseliäisyyttä. Tämä tapa sopii esimerkiksi nudehenkisiin kuvauksiin, jos tahtoo huuliin lisää volyymiä ilman kirkkaita huulipunia. En ehkä lähtisi näin monimutkaiseen huulten korostamiseen jokapäiväisessä meikissä, mutta erityistilanteisiin, niin miksei.

861_huulet_suuremmiksi_meikilla_02

1. Aloitetaan pohjustamisella. Tässä tapauksessa valitsin Lancômen Effacernes -peiteaineen (sävy 02), koska tein pelkät huulet, en kasvomeikkiä. Tähän voi siis yhtälailla käyttää meikkivoidetta tai jättää tämän vaiheen kokonaan väliinkin, riippuu huulten mallista, tummuudesta ja siitä kuinka paljon tahtoo huulia suurentaa.

2. Taputellaan peiteaine huulten rajoille. Omassa tapauksessani keskityin enemmän ylähuuleen, koska sitä tulen muokkaamaan enemmän kuin alahuulta. Tarkoitus on häivyttää huulten väriraja vieläkin näkymättömämmäksi kuin se on luonnostaan, ettei se häiritse jatkotoimenpiteitä.

3. Häivytellään peiteaine sormin taputtelemalla ohueksi ja tasaiseksi kerrokseksi.

4. Tässä vaiheessa näyttää tältä, eli ei juuri miltään.

862_huulet_suuremmiksi_meikilla_03

5. Valitaan huultenrajauskynä, joka on melko lähelle huulten luonnollista sävyä. Mulla tässä tapauksessa L’Orealin 655 Rose Beige.

6. Rajataan amorinkaaren pulleimmasta kohdasta ylähuulen linja hieman korkeammalle ja vastaavasti alahuulella rajataan huulten keskeltä alahuulen värirajan alapuolelta kevyesti, ei tarvitse alahuulella mennä ulkoreunoihin saakka ollenkaan.

7. Jatketaan ylähuulen rajaus amorinkaarelta pyöreästi huulten ulkonurkkia kohti. Tässä kohtaa on mahdollista muokata huulten muotoa joko pyöreämmiksi tai terävämmiksi tai mitä nyt tahtookaan. Itse päädyin tähän mun vakioon, eli hieman pyöristettyyn täyteläisempään malliin.

8. Kun rajaus on tehty, väritellään samalla kynällä rajauksesta huuliin sisään päin, eli häivytetään varsinainen rajausviiva näkyvistä.

9. Valitaan astetta tai kahta tummempi huultenrajauskynä seuraavaksi, jolla luodaan kolmiulotteisuutta ja kontrastia tähän hommaan. Mulla tähän hommaan pääsi Clarins 01 Bay Rose. Joillekin varmaan riittäisi tuo vaaleampikin, mutta koska mulla jää tuo huulten pulleusraja muuten näkyviin, vaatii se tummemman kynän ylähuulen rajalle, että sen saa häivyttymään piiloon.

10. Eli rajataan ylähuulen ulkoreuna kauttaaltaan, mutta ei saa painaa liikaa, ettei tule kovin tummaa jälkeä, ei ole tarkoitus jättää rajoja liikaa näkyviin kuitenkaan. Unohdin kuvata seuraavan vaiheen, mutta tämän jälkeen otin vaaleamman kynän uudestaan ja häivytin tummemman kynän jäljen vaaleammalla kynällä, lopputulos näkyy kuvassa 11.

863_huulet_suuremmiksi_meikilla_04

11. Kun rajauskynät on hyvin häivytelty sulautumaan toisiinsa, on valotuotteen vuoro. Tähän voi käyttää pigmenttistä valokynää tai vaaleaa peiteainetta tai mitä nyt sattuu olemaan. Mä käytin Armani High Precision -peiteainetta sävyssä 1, jota ei valitettavasti enää myydä :( Muita sävyjä kyllä löytyy, mutta ei tätä. Peiteaineella rajataan huulten ulkoreunat kauttaaltaan niin, että ei kuitenkaan sotketa rajauksia.

12. Huulipunasiveltimellä tai pienellä peiteainesiveltimellä on hyvä häivytellä peiteainerajat, ettei ne jää liian selkeiksi. Huomaatteko miten huulet pomppaa eri tavalla esiin tämän vaiheen jälkeen?

13. Samalla peiteaineella/valokynällä hieman valoa huulten keskikohtaan, joka pulleuttaa huulia entisestään.

14. Häivytetään varovasti sormin taputellen.

864_huulet_suuremmiksi_meikilla_05

15. Seuraavaksi hieman kosteutta peliin mukaan. Nyt valitsin käytännössä värittömän huulikiillon, eli Dior Lip Maximizerin. Periaatteessahan tämä hieman pulleuttaa huulia, koska se jättää kihelmöivän tunteen huulille, mutta en kyllä itse ole koskaan nähnyt mitään eroa tämän käytön myötä. Valitsin tämän lähinnä siksi, että tämä jättää hyvän kiillon ja on melko väritön. Jos valitsisi värillisemmän huulikiillon tähän hommaan niin tietty koko lopputulos muuttuu hieman.

16. Vaikka tuotteessa on aplikaattori levitykseen, käytin silti sivellintä, koska sillä ei tule niin herkästi sipaistua alla olevia juttuja pois kuin kovemmalla aplikaattorilla. Ohut kerros kauttaaltaan huulille.

17-18. Lopputulos tässä vaiheessa. Peiteaine huulilla (edellinen vaihe) tekee lopputuloksesta vaaleamman kuin ilman peiteainetta ja kirkaskiiltoinen huulikiilto voimistaa vaikutusta. Jos tykkää niin tämänhän voisi jättää ihan hyvin tähän, mutta jos haluaa tästä hieman luonnollisemman näköisen niin vielä yksi juttu…

865_huulet_suuremmiksi_meikilla_06

19. Nimittäin perinteinen pussataan paperia -vaihe. Tällä poistetaan liika kiiltävyys huulilta ilman, että ne tuntuu kuitenkaan liian kuivilta ja silti huulille jää hento kiilto ja sävyerot tasoittuvat luonnollisemmiksi.

20-21-22. Valmis! Sekä ylä- että alahuuli näyttää muhevammalta, mutta edelleen melko luonnolliselta. Toki on nähtävissä, että meikkiä on käytetty, mutta se ei ehkä ole aivan ilmiselvää (varsinkaan hieman kauempaa).

866_huulet_suuremmiksi_meikilla_07

Ennen ja jälkeen. Melko konkreettinen ero, eikö?

Monta vaihetta voi joko jättää kokonaan pois tai toteuttaa lievempänä/vahvempana ja lopputulos olisi silti luultavasti oikein hyvä. Kannattaa myös muistaa, että huulten suurentaminen ja ylipäätään mallinmuokkaus on aina tapauskohtaista eikä nämä neuvot välttämättä sovi kaikille sellaisinaan.

Kannattaa myös katsoa tämä hupaisa Jenna Marbles -video, joka sivuuttaa aihetta :D

15 thoughts on “.HUULET SUUREMMIKSI MEIKILLÄ.

  1. En normaalisti suurenna alahuulta ollenkaan, enkä ylähuultakaan välttämättä ihan näin paljoa, mutta tässä olikin tarkoitus vähän mennä pidemmälle kuin normaalisti :) Mutta hyvä, että ei ole liian selkeä se mun normityylikään :D

 1. Mä käytän myös tämäntyyppisiä kikkoja! :) Diorin Lip Maximizer on lähes päivittäisessä käytössä. En itsekään huomaa sen ihmeempää turvotusefektiä, mutta kyllähän se kivasti viilentää ja tuo kai myös pientä täyteläisyyttä. Tuota L’Oréalin rajauskynää olen käyttänyt ihan samassa sävyssä :)

  1. Viilentää joo, mutta siinäpä se aikalailla onkin :D Toi Lorkun kynä on kyllä hyvän sävyinen! Ei liian ruskea, eikä liian punainenkaan, just hyvä :)

  1. Hämmästyin hieman itsekin :D En ole näin suurta laajennusta tehnyt montaakaan kertaa, mutta ihan toimiva systeemi :)

 2. Mulle tulee sinusta ehdottomasti ekana mieleen huolellisesti rajatut huulet sekä täydelliset kulmakarvat. :) Ihan blogin alkumetreiltä asti olen kiinnittänyt näihin huomiota.

  1. Ehkä ne on vähän niinkuin käyntikortit :D Juuri ne kaksi asiaa, joita ilman en koskaan meikkaa :D

 3. Upeat, ihan älyttömän upeat. Hillitöntä hämäystä, tätä pitää alkaa harjoittelemaan. En käsitä miten saat niin tarkat rajaukset!

  1. Sun huulilla voin vaan hämärästi kuvitella millaiset turbot saisit aikaiseksi :D Mä oon rajausnatsi, ihan btw :D

 4. Huikea ero! Mullekin on vilunkipeli mennyt täysin läpi, olen siis ajatellut että tuo on sun oma, luonnollinen huulten muoto :D Täytyykin itse harjoitella rajauksia, varsinkin kun huultenmuotoni on vähän sellainen pupujussimaisen vino, rajauksilla saisi kyllä tasapainotettua ilmettä ^_^

  1. Heh, ei oo ihan naturelli :D En arkimeikkiin (eli blogissa useimmiten nähtäviin huulipunakuviin) suurenna huulia yhtä paljoa, mutta suurennan kyllä hieman ja muutan ylähuulen muotoa pyöreämmäksi. Varsinkin tummempien punien kanssa saatan korostaa ylähuulta hieman enemmän, kuin normaalisti, koska tumma tekee ne pienemmän näköisiksi muutenkin.Rajauksilla saa kyllä muutettua huulten ilmettä ihan pienilläkin jutuilla, kannattaa alkaa kokeilemaan niin sieltä saattaa löytyä se täydellinen tapa juuri sulle :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.