.HALUATKO PYÖREÄMMÄT TAI VIISTOMMAT SILMÄT?

Meikillä on helppo optisesti hämätä silmien muotoa suuntaan tai toiseen. Kokosin tähän tutorialin sekä pyöreämmän että viistomman muodon luomisesta niin, että lopputulos on melko luonnollinen.

PYÖREÄMMÄT SILMÄT:

1172_round_eyes_tuto_13

1. Aloitetaan vaaleasta pohjasta. Voi käyttää halutessaan myös mattaista vaaleaa, mutta hohtava tuo valoa enemmän, eli valotettu alue ”pullistuu” enemmän esiin. Levitetään vaalea luomiväri kauttaaltaan koko luomen alueelle ripsirajasta kulmakarvoihin saakka. Jos haluaa varjostuksesta voimakkaamman, voi laittaa vaalean vain kulmaluulle ja liikkuvalle luomelle, että luomivakoon jää vain luomenpohjustus. Silloin varjostus tulee suoraan pohjustajan päälle, eli tulee pigmenttisempänä esiin.

2. Luodaan varjo jollain medium-tummuisella luomivärillä (mitä luonnonläheisempi värimaailma, sitä uskottavampi muutos on). Varjostus muotoillaan pyöreäksi ja keskeltä nousevaksi varjoksi.

1173_round_eyes_tuto_14

3. Tuodaan samaa vaaleaa luomiväriä myös alaluomelle sisänurkkaan ja ulkonurkkaan. Viistopäinen sivellin toimii tässä hyvin.

4. Viistopäisellä siveltimellä samaa medium-tummuista luomiväriä alaluomen keskelle niin, että se on pulleimmillaan keskikohdasta ja kapenee ja häivyttyy reunoja kohti. Ihan aavistus samaa myös yläluomen keskikohtaan ripsien tyveen.

5. Lisätään vaalea sisäkajal alaluomelle.

1174_round_eyes_tuto_12

Tässä vielä samat vaiheet ilman noita epämääräisiä apuviivoja.

1175_round_eyes_tuto_08

Ero on aika selvä, kun vertaa lähtökohtaa ja lopputulosta keskenään.

VINOMMAT SILMÄT:

1176_slanted_eyes_tuto_10

1. Lähdetään samasta vaaleasta pohjasta liikkeelle, eli vaalea luomiväri ripsirajasta kulmakarvaan saakka koko luomelle.

2. Otetaan medium-tummuinen luomiväri viistosiveltimeen ja tehdään sekä ylä- että alaluomelle ulkonurkkaan hieman nousevat viivat, jotka yhdistyy tietenkin ulkonurkasta.

1177_slanted_eyes_tuto_11

3. Vahvistetaan äskeistä tummemmalla luomivärillä. Tämä voi olla aavistuksen kapeammalla alueella kuin äskeinen vaaleammalla tehty varjo.

4. Medium-tummuisella tehdän kuvatun muotoinen varjostus luomivaosta ulkonurkkaan päin kulmaluulla. Häivytetään hyvin.

1178_slanted_eyes_tuto_09

Samat kuvat vielä ilman apuviivoja.

1179_slanted_eyes_tuto_07

Tässä vielä lähtökohta ja lopputulos vierekkäin.

1180_round_eyes_tuto_09

Kun molemmat tyylit on samassa kuvassa, ero on melko huikea. Mulla toki on hieman erimuotoiset silmät keskenään muutenkin (kuten kaikilla muillakin), mutta olisin voinut tehdä saman muutoksen myös vastakkaisiin silmiin ja ero olisi lähes yhtä selkeä silloinkin.

1181_round_eyes_tuto_10

Kun silmät on kiinni, näkee paremmin varjostusten muodot ja miten paljon ne toisistaan eroaa. Vinomeikissä on pidempi ja litteämpi varjostus, joka tulee hieman liikkuvan luomen päällekin, kun taas pyöreän silmän meikissä varjostus tosiaankin on ihan pyöreä ja antaa liikkuvalle luomelle enemmän tilaa korkeussuunnassa.

Miten paljon te muutatte silmienne muoto meikatessa?

15 thoughts on “.HALUATKO PYÖREÄMMÄT TAI VIISTOMMAT SILMÄT?

  1. Kiva tutorial jälleen! :) Itse kiinnostuin meikkaamisesta enemmän vasta reilu vuosi sitten ja tämä sun blogi oli yksi ensimmäisiä kosmetiikkablogeja, joita aloin seuraamaan.

    Mukavaa kesän odottelua sinulle!

  2. Wow! Saisitko mitenkään PLEASE tehtyä tuollaisen”rautalanka”-version tehtyä roikkuvalle/raskaalle silmäluomelle? Tuo oli niin selvä ja selkeästi tehty että olisi niin ihanaa saada samanlainen/vastaavasti tehty. Jookosta? *söpökoiranpentuilme*

  3. tosi kiva tutorial! :-) oletko muuten testannut anastasia beverly hillsin dipbrpw pomadea? haluaisin tosi paljon kuulla sinun mielipiteen ja kokemuksen kyseisestä tuotteesta :-)

    1. Ei ole ollut mahdollisuutta kokeilla enkä ole kokenut tuotetta niin kiinnostavaksi, että ostaisin omalla rahalla :/ Eli ei mahdollista ainakaan toistaiseksi, mutta en nyt lupaile etteikö ikinä :D

  4. Tosi hyvä tutorial, huomaan että meikkaan yleensä tuolla pyöreämmällä tavalla mutta tänä aamuna oli pakko kokeilla tuota vinomeikkiä! Kiitos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.