.SPOTIFY – RUNNING.

Ajattelin vinkata muillekin juoksijoille tästä uudesta ominaisuudesta, jonka vahingossa löysin Spotifysta viime viikolla, on meinaan näppärä!

Olen vasta nyt tässä heinäkuun alussa ihan oikeasti aloittanut tämän kesän juoksemiset, kun yhtäkkiä tajusin, että tosiaankaan elokuun lopussa järjestettävään Midnight Runiin on enää hädintuskin 2 kuukautta ja mä olen ilmoittautunut meneväni sinne… Eli siihen mennessä pitäisi pystyä juoksemaan se 10 kilometriä. Olen nyt viikon sisällä käynyt juoksemassa kaksi kertaa ja ekalla kerralla meni hädintuskin 5 km ja siinäkin jouduin ottamaan muutaman kävelytauon, mutta toisella kertaa juoksin jo saman kilometrimäärän ilman yhtäkään kävelytaukoa, eli nopeasti tämä juoksukunto näköjään taas tulee takaisin :) Enköhän mä elokuun loppuun mennessä taas ole sen kympin juossut jo pariin kertaan.

1356_Spo_Run_011

No, mutta siihen Spotifyhin! Varmaan kaikilla, joilla on moderni älypuhelin, on myös Spotify. Mä maksan siitä n. 10 € kuussa, ettei tule niitä keskeyttäviä mainoksia koko aikaa ja totta puhuakseni, Spotify on mulle nykyään oikeastaan ainut kanava mistä mä kuuntelen musiikkia, joten maksan sen mielelläni.

Anyway, Spotifyssa, kun avaa vasemmalta sen valikon, sinne on ilmestynyt tuollainen kohta kuin ”Running”. Ihmettelin, että mikäs se tämä on ja klikkasin auki.

1357_Spo_run_02

Siitä avautuu tämmöinen sivu. Eli siis ohjelma, joka mätsää muusiikin temmon mun juoksuvauhtiin sopivaksi! Joooooo! On ollut tosi hankala yrittää tehdä itse soittolistaa, joka olisi hyvä juoksemiseen ja tämä homma vei sen hankaluuden nyt aivan täysin pois! Tuosta, kun sipaisee alaspäin, löytyy erilaisia musagenrejä kuten poppia, indietä, punkkia, kasaria ja ysäriä jne. ja kun sieltä valitsee omaan makuunsa parhaiten sopivan genren tulee seuraavanlainen ruutu:

1358_Spo_Run_03

Tässä vaiheessa siis vain lähdetään juoksemaan sillä perustemmolla, millä yleensä juoksee ja ohjelma laskee kuinka monta askelta ottaa minuutissa. Kun tempo on varmistettu ohjelma alkaa samantien soittamaan musiikkia juuri siinä temmossa ja voi että kun se helpottaa juoksemista!

1359_Spo_Run_04

Mun tempo on 155 steps/min ja siihen osui mm. CMX:n Luotisuora (CMX on yks mun ikiaikaisia lemppareita). Jos tempoa haluaa kesken lenkin muuttaa, sekin onnistuu noista ylös ja alas menevistä nuolista, mutta en ole sitä kokeillut, koska olen enemmän tasaisen tappavaan tahtiin juokseva, en ota spurtteja :) Kun biisi vaihtuu, ohjelma miksaa biisit keskenään niin, että tempo pysyy koko ajan samana, eikä tule myöskään mitään hiljaisia katkoksia biisien välille. Myös silloin, kun itse haluaa skipata biisin, se tekee saman feidauksen sopivasta kohdasta.

Tämä ohjelma on ihan superhyvä! Juokseminen sujuu kuin tanssi (hehe) ja rytmi pysyy tasaisena ja se fiilis, kun jalka osuu maahan tismalleen samassa rytmissä, kuin biisissä vaikkapa rumpukomppi, niin siistiä! Eiköhän tämän kanssa juostessa olla aika äkkiä siellä 10 km tavoitteessa :)

Oletteko te jo huomanneet tämmöisen?

3 thoughts on “.SPOTIFY – RUNNING.

  1. Hööö! Ei mulla vain ole tommosta ? mikä puhelin sulla? Itselläni on androidi…Onkohan siihen tuota ?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.