.PARIISISSA.

Olin tuossa viime viikolla muutaman päivän Pariisissa äidin kanssa. Tavallaan olisi tehnyt vaan mieli jäädä kotiin itkemään Kerttua, mutta oikeastaan tuo reissu oli ihan hyvä juttu, että sain ajatukset muualle. Pariisissa meillä oli sen verran tekemistä, että en ehtinyt ajautua kunnolliseen surutilaan kertaakaan, vaikka Kerttu tietenkin mielessä välillä kävikin. Tottakai kotiin palatessa tämä uusi todellisuus iski taas silmille, kun neljän sijasta vastassa olikin vain kolme karvaturrea.

Vaikka olin alunperin ajatellut, että tämä ei sitten ole mikään shoppailureissu niin toisin kävi kuitenkin. Vaatepuolelta ostin pitkän mustan hameen (jota piti metsästää monesta liikkeestä ennenkuin sopiva löytyi), kaksi hihatonta napitettavaa kuviollista puseroa, pitkähihaisen t-paidan tummansinisenä, mustat farkkulegginsit ja pitkähihaisen pitkänmallisen liehuke-neuletakin. Kaikki vaatteet oli kyllä sellaisia, että tulevat varmasti säännölliseen käyttöön, että sillä tavalla järkeviä ostoksia kuitenkin.

1405_pariisi_ostokset_01

Kosmetiikan puolelta mukaan tarttui tämmöistä. Shu Uemuran puhdistusöljy, Make Up For Everin HD-irtopuuteri minikoossa, Yves Rocherilta kaksi pienikokoista suihkugeeliä hotelliin, koska siellä oli ärsyttävästi vain sellaisia pussinäytetyyppisiä suihkugeelejä (en olisi tarvinnut kuin yhden, mutta en osannut päättää näiden välillä, joten otin molemmat), Essieltä kynsilakan ja aluslakan (Charles de Gaullelta nämä kylläkin), Sephorasta kolme huultenrajauskynää ja huulipunan, jonka unohdin tästä kuvasta pois. Kikon siveltimen valopuuteria varten, NARSin silmämeikinpohjustajan ja Orgasm-huulikiillon ja Suomen päästä lentokentältä Tom Fordin voidemaisen korostus- ja varjostussetin ja kulmakynän. Olisin ostanut Urban Decayn luomenpohjustajan, mutta se oli kaikista Sephoroista loppu, missä sarjaa oli myynnissä :( Tuotteista kenties juttua blogiin enemmänkin, kunhan ehdin ja jaksan :)

1406_pariisi_ostokset_03

Pakko mainita myös Laduréen macarons-leivokset, joita ostin kahdeksan kappaleen setin meille maistettavaksi, kun näitä mulle niin kovasti kehuttiin etukäteen. Valittiin molemmat neljä makua itsellemme ja ihmeteltiin niitä sitten vuorotellen. Ehdottomasti erikoisin oli varmasti Orange Blossom, joka maistui ihan oikeasti hajuvedeltä! En ole koskaan maistanut mitään aivan niin erikoista, kannattaa kokeilla jos on mahdollisuus! Myöskin The Marie Antoinette Tea oli jännä, ihan kuin pureskelisi teetä! Äidin valitsema Rose Petal oli myöskin aivan kuin olisi maistellut ruusun terälehtiä! Näitä myytiin ökytavaratalo Printempsissä Bulevard Housemannilla.

1407_pariisi_ostokset_02

Kosmetiikkaan liittyvä ostos oli myöskin tämä MUJI:sta löydetty laatikosto. Olen jo pidempään tuskaillut meikkilaatikoitteni kanssa, kun niihin ei meinaa enää oikein mahtua mitään ja olen pyöritellyt mielessäni mahdollisia skenaarioita, että miten sinne saisi lisää tilaa ja mikä olisi järkevin ja helpoin tapa siihen. Päädyin MUJI:ssa kiertelyn aikana siihen, että tämmöinen laatikosto voisi toimia huulipunien säilytyksessä erinomaisesti ja olinkin aivan oikeassa. Yhteen laatikkoon mahtuu kaksi riviä huulipunia ja kun niitä tähän järjestelin sain huomata, että kaikki mun huulipunat mahtuivat tähän erinomaisesti ja muutamia huulilakkojakin sain tähän. Meikkipöydän laatikkoon jäi enää huulikiillot ja huulipunakynät.

Tämän muutoksen myötä sain meikkilaatikkoon niin paljon tilaa, että sinne mahtui kaikki mun irtoripsinauhapaketit takatilaan ja kaikki aurinkopuuterit ja valopuuterit tuli näinollen paljon paremmin esille ja ne on nyt paljon helpommin käsillä kuin ennen. Edelleen laatikon takatilaan jäi hankalampaan paikkaan kivipuuterit, mutta toisaalta käytän niitä tosi harvoin, joten ei edes haittaa.

1408_tyopoyta_uusiks_02

Tämän laatikkoaskartelun myötä myös siivosin mun työpöydän, kun tavarat piti järjestellä uusiin paikkoihin ja nyt tässä onkin kamat oikein mukavasti ojennuksessa. Läppäristä vasemmalla on nyt siveltimet, silmä- ja huulikynät, Z-paletet ja Helmerin päällä lepää uusi MUJI-laatikosto huulipunineen ja myös käytössä olevat hajuvedet. MUJI:n päällä on Tigerista ostetut huulipunalokerikot, joissa on tällä hetkellä lähinnä huulirasvoja, mutta jatkossa tämä saattaa hyvinkin olla sellainen väliaikaissäilö juuri käytössä olleille huulipunille, joille luultavasti tulee seuraava käyttökerta myöskin hyvin pian. Nyt, kun tuota MUJI:a tuossa katselen niin ei olisi ollenkaan haitannut, vaikka olisin ostanut kerralla toisenkin samanlaisen :D Ei tosin olisi mahtunut matkalaukkuun, mutta kuitenkin.

1409_tyopoyta_uusiks_01

Läppäristä oikealla ei voi pitää mitään kosmetiikkaa, ettei läppärin puhaltama lämmin ilma pilaa niitä, joten tälle puolelle siirsin Iittalan Vitriini-astiat, joissa on mun käyttökorut ja tietysti nuo Pentikin porot ja uusi oliivipuu pääsi tälle puolelle Helmerin päälle. Myöhemmin siirsin tuohon puskan viereen yhden hajuvesistäkin, ettei toinen puoli olisi niin täynnä.

1410_eiffel

Viimeisenä iltana Pariisissa käytiin vielä Eiffel-tornilla, koska pakkohan siellä oli käydä. Oli kyllä muikea hökötys ja kuten Pariisissa moni muukin asia, oli tämäkin paljon suurempi kuin mä olen koskaan kuvitellut. Käytiin myös Louvressa ihailemassa taidetta ja vaikka vietettiin siellä melkein koko päivä niin silti jäi alueita kiertämättä, shoppailtiin Champs Elyseellä parinakin päivänä, kuljettiin luksustavarataloissa Primtempsissä ja Lafayettessa (sieltä ei voinut ostaa muuta kuin niitä macaronseja), shoppailtiin Forum des Hallesissa, nautiskeltiin Luxemburgin puiston maisemista ja opittiin käyttämään Pariisin metro- ja junaverkostoa. Vain kerran loikattiin vahingossa väärään junaan, mutta ei se mitään, jäätiin seuraavalla asemalla pois ja mentiin sama matka takaisin lähtöasemalle ja etsittiin oikea juna. Varmasti paljon jäi vielä näkemättäkin, mutta onpahan syy mennä sinne joskus takaisin :)

Muita Pariisissa käyneitä?

11 thoughts on “.PARIISISSA.

 1. Marie Antoinette Tea oli kyllä JÄNNÄ! Ja aivan hirvittävän vaikea valita äkkiä sieltä tiskiltä, että mitä makuja oikein haluaisi maistaa! :DD <3

 2. Ihana postaus! Huomasitko oliko lentokentällä myynnissä Tom Fordin tuoksuja?

 3. Siis häh? Onko Hki-Vantaalla myynnissä Tom Ford -meikkejä?!

  1. Kyllä vaan löytyy :) Isohko Estee Lauder-putiikki on avattu kentälle kesäkuun loppupuolella :) Sieltä löytyy Tom Ford, Bobbi Brown, La Mer, MAC ja Jo Malone ainakin… Saatoin nyt unohtaa jotain, mutta tuossa ne isoimmat :)

 4. On tullut tuolla käytyä muutaman kerran, valitettavasti aina työn puolesta, joten turistiasioita en ole paljonkaan siellä tehnyt. Kerran käynyt Lafayettessa, ihan järjettömät jouluruuhkat oli silloin, joten jäi ostokset tekemättä. Mieleen on jäänyt se, että joka kerta siellä käydessäni on ollut joku lakko: metrokuljettajien (ruuhka), bussinkuljettajien (ruuhka), postin (ei vaikutusta satunnaiseen vierailijaan), museonhoitajien (ei päästy Louvreen) ja polttoainekuljettajien (lennot jäivät kentälle kun ei saatu kerosiinia koneeseen). Joten ei kyllä oo mun lempparimestoja tai sitten mulla on ollut oikeasti käsittämättömän huono tuuri. Ruoka siellä on aina ollut hyvää ja työpaikkaruokalassakin tarjoiltiin aina viiniä lounaalla, mikä tuntui aikanaan oudolta. Hyvät ostokset, niistä odotellaan postauksia. Jos on ideoista pulaa sunnuntaimeikkauksiin, niin miten olisi Ms. Phryne Fisher? Tuo Neiti Fisherin etsivätoimisto on ollut kesän hittisarja kuulemma ja daamilla on hyvin omanlaisensa meikki. Toinen hauska vaihtoehto voisi olla Neiti Lemon (nyt menossa olevista Hercule Poirot-jaksoista).

  1. Neiti Fisher! Kyllä! Polkkatukan kanssa tosin saattaa olla hieman ongelmaa.. Terveisin yksi innokas fani, vajaassa kahdessa viikossa 3 kautta katsottu :D

  2. Sama juttu oli minulla – tosin olen käynyt vain kerran – että lakkojen takia jäi katsastamatta Louvre ja Bois de Boulogne

  3. Meillä ei onneksi ollut mitään lakkomeininkejä juuri nyt :)

   Otan Fisherin harkintaan, kun sitä on jo muutamaan otteeseen toivottu :D En tosin itse ole tuota sarjaa katsonut, eli ehkä ensin syynään pari jaksoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.