.KIILLONPOISTOPAPERIT.

*Postauksessa mainoslinkki

1460_puuteripaperit_01

Kiillonpoistopaperit (tai puuteripaperit, ihan miksi niitä nyt sitten haluaakaan kutsua) kuuluvat mun käsilaukun vakiovarusteisiin. En tykkää lisätä puuteria kasvoille päivän aikana, se tuntuu aina muokkaavan meikistä vaan suttuisemman näköisen, mutta toisinaan ihon kiilto kuitenkin häiritsee ja siihen on oiva keino tämä tämmöinen ohut paperiluipare, jolla sen rasvaisuuden voi taputella kasvoiltaan hillitymmäksi.

Mulle on kertynyt blogin ja töiden kautta muutamakin puuteripaperi-setti eri hintaluokista ja koska kuitenkin käytän näitä hyvin satunnaisesti (en todellakaan joka päivä), kestää mulla yksi tämmöinen vaikka kuinka kauan.

Kiillonpoistopapereita on olemassa sekä puuterilla varustettuna että ilman. Itse tykkään yleensä enemmän niistä, joissa ei ole mitään tuotetta. Käyttö on yksinkertaista: otetaan yksi paperi ja painellaan sillä kevyesti kasvojen rasvaisia kohtia vaihdellen paperista välillä tuoreempaa kohtaa käyttöön ja toistetaan tarvittaessa toisella paperilla. Tämän jälkeen kasvoilleen voi sipaista hieman puuteria jos tahtoo mattaisempaa jälkeä tai jättää homman siihen, kuten mä yleensä teen. Nämä kuuluu ehdottomasti baari-illan käsilaukkuun, koko päivän/illan kestäviin juhliin, kuten häihin ja tosiaan ihan jokapäiväiseen käsilaukkuun, jotta meikin voi tarvittaessa freesata helposti.

1461_puuteripaperit_02

Duroyn läpinäkyvässä muoviläpyskässä olevat valkoiset paperit ovat sieltä halvimmasta päästä. Muistaakseni hinta ei ollut kovin montaa euroa. Duroyn lappuset eroavat muista sillä, että nämä ovat huomattavasti suurempia kuin muut, joka tietenkin käytännössä tarkoittaa sitä, että yleensä yksi lappunen riittää koko kasvojen käsittelyyn. Pakkaus ei ole erityisen kaunis, mutta ihan toimiva kuitenkin ja se lienee pääasia. En enää muista lukiko pakkauksessa paperien määrää (ulkomuovit on tietenkin roskiksessa), mutta olettaisin, että näitä on tässä ehkä plus-miinus sata kappaletta.

1462_puuteripaperit_03

Toinen huokea puuteripaperipakkaus on tämä Lehcaresor Papier Poudre, joka on näistä neljästä ainut, joka kirjaimellisesti on puuteripaperi, eli tässä ihan oikeasti on puuteria jokaisen paperin pinnassa (INCI keskikuvassa). Eli samalla, kun paperi imee ihon pinnalta ylimääräistä rasvaa, se myös jättää kevyen puuterikerroksen jälkeensä. Iho ei silti tämän jäljiltä näytä erityisen puuteriselta, joka on mielestäni vain hyvä asia. Tämä pieni paperivihkonen on ollut olemassa varmaan pienen ikuisuuden, mutta ikinä kukaan ei tunnu muistavan tämän nimeä, vaan tätä kutsutaan vaan nimellä ”se puuteripaperi, jossa on se naisen kuva”. Hinta ei muistaakseni ole tässäkään enempää kuin vain muutaman euron ja vihkosessa on n. 65 paperia.

1463_puuteripaperit_05

*Sensai Face Fresh Paper on tämmöisessä sleekissä harmaassa pahvirasiassa, joka ei kyllä paina käsilaukussa yhtään mitään. Rasiassa on 100 paperia (se ei lue kylläkään rasiassa missään, teidän täytyy nyt vain uskoa mua :D) Paperit itsessään ovat ohkaisia ja tuollaisia pakkauspaperinruskeita sävyltään, jotka sitten tummuvat niistä kohdista, millä on rasvaista otsaa taputeltu. Jos tämä kulkee käsilaukussa pitkään, niin pahvipakkaus kyllä hieman kuluu epäsiistin näköiseksi ajan kanssa, mutta se nyt ei ainakaan mua häiritse, käyttötuotehan tämä on ja niiden kuuluukin vähän kulua käytössä. Tämän hinta on muistaakseni 10 €.

1464_puuteripaperit_04

Mun lemppari puuteripapereiden saralla on kuitenkin Chanelin vihkonen. Ensinnäkin, tässä on peili ja tämä tuntuu ja näyttää ylelliseltä ja Chanel-logolla varustettuja ohuen ohuita papereita on pakkauksessa muistini mukaan jopa 150 kpl. Mutta tämä on kyllä myös selkeästi kalliimpi kuin muut tässä esitellyt paperit, nimittäin yli 30 € tästä saa pulittaa. Ilmeisesti tähän on joskus saanut (tai ehkä maailmalta saa edelleen, en tiedä) refill-paperivihkoja, mutta Suomesta näitä ei ainakaan saa, vaan täytyy joka kerta ostaa kokonaan uusi pakkaus. Mun edellinen Chanel-paperi loppui ihan juuri ja koska se oli myös mun ainut peili käsilaukun meikkipussissa, päädyin nappaamaan tuosta naisenkuva-vihkosesta muutaman paperin siihen vanhaan Chaneliin ja pujotin ne tuossa pakkauksessa olevaan taskuun. Enköhän mä sillä pärjää vähän aikaa, en nimittäin vielä malta korkata tätä uutta käyttöön, kun muitakin vaihtoehtoja on. Tämä on vaan niin näppärä, kun tuo peili on samassa.

Onko joku näistä teidän suosikki, vai löytyykö suosikki joltain toiselta merkiltä?

*Postauksessa mainoslinkki

20 thoughts on “.KIILLONPOISTOPAPERIT.

 1. Oon myös kuullut (ja itse joskus testannut) että joku poistaa iholta ylimääräisen rasvan Rizzloilla! Niiden käytön jälkeen iho täytyy kyllä puuteroida (ja jos iho on tosi rasvainen ottaa jopa kahteen kertaan sama alue), mutta ovat halpoja! ;D

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  1. Minusta ne ovat aika kalliita, jotain kolme neljä euroa pieni paketti? Pieniä myös kooltaan, joten menee useampi kerralla. Mutta paketin muoto on kyllä hyvä, etteivät paperit tarraa toisiinsa kiinni toisin kuin monissa paperipaketeissa.

   Yleensä tilaan lappuja iHerbistä tai sitten jotain aasialaisia samalla kun tilaan korealaista kosmetiikkaa.

  2. Olen myöskin kuullut, että jotkut käyttävät rizzloja tähän tarkoitukseen, mutta itse pyrin välttämään tupakkatuotteiden ostamista (vaikka sitten olisivatkin vain rizzloja), koska en halua tukea sitä teollisuutta millään tavalla :)

  3. Aijaa, ostin niitä joskus laivalta ja muistan, että kauhistelin hintaa. Mutta ehkä ne ovat halvempia muualla.

   Minusta tupakoinnin kauhistelu menee välillä överiksi, vaikka eihän se terveellistä olekaan. Teollisuuteen ja sen vaikutuksiin esim. ympäristöön en ole niin perehtynyt.

 2. Oletko kokeillut Shiseidon puuteripapereita? Ne on loistavat! Imee iholta liiallisen talin, jättää ihon mattapintaiseksi, ehkäisee mustapäiden syntymistä ja ovat antibakteerisia. Vähentää myös talineritystä. Ihanteelliset meikin korjailuun päivän mittaan :)

  1. Olen kokeillut, mutta en ole koskaan ostanut :) Tykkään kyllä, mutta koska noita muitakin tuossa nyt näkyy olevan niin ei ole ollut tarvetta ostaa noita joukon jatkoksi :D

 3. Shiseidon puuteripaperit ovat kanssa todella hyvät! Niissä on ihan henkäyksenkevyt puuteripinta, joten kiilto tuntuu pysyvän poissa hieman pidempään. Ainoana miinuksena hinta (muistaakseni lähemmäs 26€) ja vaaleansininen muovitaskupakkaus, joka meikkipussissa pyöriessään värittyy kivasti huulipunatahroilla ja muilla ihanilla kosmetiikkakuorrutteilla :D Myös Beauty Blenderin Blotterazzi -sieni on kokeiltu. Se ei valitettavasti vakuuttanut :(

 4. beautyblenderin blotterazzi!! Ei enää kertakäyttöisiä puuteripapereita. Sitä blotterazzia voi käyttää uudelleen ja sen voi pestä bb:n omalla saippualla. Kestää käytössä n. 60 käyttökertaa ja paketissa tulee kaksi blotterazzia! :)

  1. Olen näitä nähnyt kyllä ja tekisi mieli kokeilla, mutta en viitsi laittaa niihin rahoja, kun näitä puuteripapereita kuitenkin tässä jo on varmaan useamman vuoden tarpeiksi :D

 5. Olen tykännyt käyttää kiillonpoistopapereita, mutta niitä ei oikein suomesta saa. Duroy ei mielestäni ollut niin hyvä kiilonpoistaja ja tykkään papereista ilman puuteria. Olen tilaillut omani feeluniquesta ja beautybaysta, niistä saa eri merkkisiä ja kaikki on toiminut hyvin.

  1. Näitä kaikkia saa kyllä ihan Suomesta ja on monia muitakin merkkejä, joita Suomesta saa, joita en tässä maininnut :) Ja kolme neljästä näistä ei sisällä mitään puutereita, ainoastaan noissa ”naisenkuva”-papereissa on puuteria.

 6. Mullakin on tällainen postaus tekeillä, haha! Käytän puuteripapereita päivittäin, kuuluu laukun vakiovarustukseen ;) Näillä säästyy liialta puuteroimiselta ja meikki pysyy kauniimpana pidempään. Sensait kuuluu mun suosikkeihin. Nuo Chanelin puuteripaperit näyttää niin luksukselta! En tiennyt, että Chaneliltakin löytyy omat paperit ;) Täytyypä kokeilla jossain vaiheessa niitäkin.

  1. Chanelin paperit on I-H-A-N-I-A, mutta törkeen hintasia, omani olen onneksi saanut töiden kautta, joten ei ole tarvinnut maksaa niistä :) Toisaalta, se yks paketti kesti mulla varmaan reilusti yli vuoden, kun en kuitenkaan ihan joka päivä jaksa/muista naamaani niillä taputella :)

 7. Mulla on ikuisuuden pyörinyt laukussa Shiseidon paperit ja muutamaan otteeseen olen kokeillut myös MACin puuterimuoveja. Ainoa vika näissä on se, etten koskaan muista käyttää, haha. :) Katson peilistä heijastelevaa nassua ja oon vaan tyytyväinen, ettei se hilseile kuivuuttaan. Mut aina ne on silti mukana, varmuuden vuoksi. :D

 8. Mulla on juuri tuo ”missä on se naisen kuva” ja olen todennyt kyllä erittäin näppäräksi. Yksi löytyy aina laukusta ja tulee kyllä käytettyä jonkinverran kun on nii nopsa tapa freesata hikinen naama :D Tuo Chanelin pakkaus olisi kyllä ah,niin kaunis mutta senverran hinnakas että jää kyllä tulevaisuuden hankintalistalle..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.