.BROILERIN RINTAFILEET UUNISSA.

Sain mun siskolta ihan järjettömän hyvän reseptin kanalle (alunperin varmasti jostain kirjasta tai lehdestä) ja kun nyt pitkästä aikaa sillä reseptillä ruokaa tein, päätin ottaa teille vähän kuvia ja kertoa tästä ihanuudesta eteenpäin. Alkuperäinen resepti on tarkoitettu grillaukseen, mutta koska mulla ei ole grilliä käytössä, olen paistanut uunissa ja toimii oikein hyvin niinkin.

1691_grillatut_broilerinfileet_02

BROILERIN RINTAFILEET UUNISSA/GRILLISSÄ

4 broilerin rintafilettä

MARINADI:

1 sitruunan mehu
3 rkl öljyä (esim. rypsi)
3 murskattua valkosipulin kynttä
1 hienonnettu chili
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia (kuivattukin käy)
2 rkl hunajaa

PINNALLE:

merisuolaa

1691_grillatut_broilerinfileet_03

– Fileet reunalliseen astiaan
– Sekoita marinadin ainekset yhteen ja kaada fileiden päälle. Peitä astia ja anna maustua muutama tunti. (Myös minigrip-pussi toimii tässä vaiheessa erinomaisesti.) Jos ei ole aikaa antaa maustua noin kauaa niin monesti puolikin tuntia pöydällä saattaa riittää.
– Ota fileet astiasta, anna lämmetä huoneenlämpöisiksi.
– Grillaa molemmin puolin n. 5 min TAI laita uuniin n. 200 asteeseen n. 30 min.
– Mausta maun mukaan suolalla.

1692_grillatut_broilerinfileet_04

Mä skippasin tällä kertaa tuon pidemmän maustumisajan, koska siihen ei ollut aikaa ja tein marinadisoossin suoraan uunivuokaan, jonka sekaan sitten sotkin nuo fileet ja kuorrutin mahdollisimman tehokkaasti marinadin aineksilla. Chiliä on sitten ihan turha jännittää, siitä ei jää tippaakaan tulinen ja käytin tyypilliseen tapaani ehkäpä 10 valkosipulinkyntta sen kolmen sijaan, koska valkosipuli on elämä. Annoin fileiden maustua pöydällä astiassaan sillä aikaa, kun pilkoin salaatit lautasille valmiiksi ja odottelin uunin lämpeämistä. Sitten vaan uuniin ja yritetään odottaa valkosipulinhuuruisessa keittiössä kärsivällisesti ruoan valmistumista.

Jos mahdollista, kannattaa valita kaupassa hieman ohuempia broilerinpaloja, varsinkin jos ei ole aikaa antaa marinadin vaikuttaa, silloin mausteet imeytyy nopeammin lihaan. Huomasin nimittäin tällä kertaa, että olivat hieman liian pulleita, viimeksi tuli parempaa, vaikka ei tämäkään fiasko ollut :)

1693_grillatut_broilerinfileet_05

Broilerin kanssa sopii mainiosti ihan tavallinen fetasalaatti ja tuore sämpylä, ruokajuomana mulla vesi, kuten aina. Ja kyllä oli hyvää taas!

4 thoughts on “.BROILERIN RINTAFILEET UUNISSA.

  1. Teen aika usein erilaisia omasta päästä kehiteltyjä valkosipuli ja chili -pastoja, joten tätäkin täytyy ehdottomasti kokeilla. Ja todellakin valkosipulia enemmän, eihän kolme riitä mihinkään! Niin kuin sanoit, valkosipuli on elämä <3

  2. Kuulostaa hyvältä, voisi joskus kokeilla..! Auttaisikohan/tekeeköhän se mitään (jos ei ole aikaa marinoida), että tekisi lihaan parit viillot, jos marinadi/mausteet uppois sinne paremmin..? Hmm, maybe.. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.