.MUUTTOSIIVOUSTA.

Olen talviloman aikana tehnyt pientä suursiivousta, tai oikeastaan tavaran karsintaa muuttoa silmällä pitäen. Todettiin, että kun muuttoon on kuitenkin aikaa vielä melkein kaksi kuukautta, eikä ole vielä tässä vaiheessa mitään järkeä alkaa pakkaamaan, niin miksei sitten perattaisi nurkkia ja laitettaisi turhia tavaroita pois jos nyt. Eivätpähän ole hidastamassa pakkaamista sitten, kun pakkaamisen aika vihdoinkin on.

Mä kävin läpi kaikki kaulahuivit, lapaset ja pipot ja niitäkin lähti useampia pois, mutta kyllähän niitä vielä jäikin, varsinkin kaulahuiveja (ne tuntuu olevan mun heikko kohta). Työhuoneen yhden lipaston kävin läpi ja sieltäkin lähti isokokoisen muovipussillisen verran tavaraa roskikseen (papereita yms sälää). Makuuhuoneen lipastosta, jonne jemmasin käsityötavaraa, poistin isohkon pinon kankaita, joita en enää tarvitse ja keittiöstäkin olen laittanut turhia astioita kiertoon.

1841_huivilaatikko2-700x467//embedr.flickr.com/assets/client-code.js
Nämä laatikot ei ole ikinä olleet yhtä hyvässä järjestyksessä.

Tehokkain siivous tapahtui kuitenkin vaatehuoneessa. Edellisestä siivouskerrasta ei nyt kuitenkaan ole kuin ehkä vuosi tai puolitoista ja siksi se vähän järkyttikin, että tyhjennettiin sieltä 3 täyttä jätesäkillistä tavaraa! Miksi kaksi järkevää ihmistä jemmaa ”roskia” vaatehuoneessaan tuollaista määrää? Ja se mikä on melkeinpä vielä hullumpaa on se, että vaikka sieltä lähti niin paljon tavaraa pois, silti se vaatehuone ei näytä juuri yhtään sen tyhjemmältä :D Okei, saattaa johtua siitäkin, että jäljelle jääneet tavarat levittäytyi laajemmalle alalle siivouksen myötä, kun ei tarvinnutkaan enää ahtaa niitä niin tiiviisti hyllyille, mutta silti.

Siivousprojekti jatkuu vielä keittiön kaappeihin, koska ihan kaikkea sieltä en viimeksi käynyt läpi ja ehkä mä käyn vielä omatkin vaatteeni läpi, vaikka niissä ei kyllä pitäisi olla ainakaan kauhean paljoa mitään pois heitettävää. Kellarikomero ja mun työpöydän laatikot pitäisi myöskin vielä käydä läpi. Mietin myös kosmetiikkajemmojen läpikäyntiä, mutta äkkiseltään se tuntuu jotenkin tosi ahdistavalta urakalta ja jätän sen varmaan myöhemmäksi.

Mutta nyt, kun noi isoimmat murheenkryynit on käyty läpi, on jotenkin paljon helpompi ajatella muuttopakkaamista. Se tuntuu (ainakin näin ajatuksen tasolla) jopa melkein helpolta, kun nyt tietää, että kaikki mitä meillä on, pakataan mukaan, eikä tarvitse tehdä sitä karsintaa enää siinä pakkausvaiheessa. Mä olen aina inhonnut muuttopakkaamista, koska tähän saakka mä oon aina saanut siihen menemään vähintään kaksi viikkoa aikaa sen takia, kun olen karsinut tavaraa pakkaamisen ohessa ja se on h-i-d-a-s-t-a. Tällä kertaa ajattelin, että pakkaaminen hoituisi muutamassa päivässä ja purkamiseen ajattelin käyttää korkeintaan saman verran aikaa.

Tämä on myöskin elämäni ensimmäinen muutto, kun ajateltiin käyttää ihan muuttofirmaa apuna ja olenkin jo neljään eri muuttofirmaan laittanut tarjouskyselyä. Onkohan tässä tultu aikuisiksi?

9 thoughts on “.MUUTTOSIIVOUSTA.

  1. Meillä on kans muutto eessä tässä keväällä/kesällä. Samaa oon tehny, kuin sinäkin. Siivonnu kaappeja ja laittanu turhat kiertoon. Kyllä se kummasti helpottaa oloa, ku tavara vähenee ja ne oleelliset jää!

    1. No helpottaa todellakin! Ihana ajatella, että kun aletaan pakkaamaan niin ei tarvitse tosiaan muuta kuin sulloa tavaraa laatikoihin, ei tarvitse enää siinä vaiheessa miettiä, että pidänkö vai enkö pidä :D Muutenkin keventää mieltä, kun tietää ettei kaapeissa ja laatikoissa ole turhia tavaroita :)

  2. Kyllä se on helpompi pakata kun ei ole mitään ylimääräistä :) Mä kun muutin tänne niin mukana ei ollut huonekaluja joten ihan omin voimin mentiin. Jos ja kun täältä joskus muutan niin ehdottomasti muuttofirman avulla. Ei sitten tarvi stressata pääseekö ystävät avuksi ja mihin aikaan.

    1. No just ton takia mekin tätä muuttofirmaa aateltiin, että ei tartte kavereita sitten ylenmäärin vaivata tämän takia :) Ainoastaan yhtä tai kahta autokyytiä ollaan tällä kertaa vailla, mutta se on jo aika pientä :D Ammattilaiset kuitenkin on tosi nopeita ja huolellisia, onhan niillä kokemusta vähän useammasta muutosta kuin meillä, vaikka mekin ollaan muutettu kyllä tarpeeksi monta kertaa tässä aikuisiällä :D

  3. Peukku muuttofirmalle! Kannattaa myös tilata oikeesti tarpeeksi muuttolaatikoita, niin niitä ei tarvi änkeä supertäyteen ja on helpompi purkaa. :)

    1. Muuttofirma ehdotti 60-70 laatikkoa kolmiota varten, mutta entäs, kun kosmetiikka vie varmasti jo aika monta lootaa :D En yhtään tiedä riittääkö tuo määrä vai onko siinä liikaa. En ole koskaan muuttanut virallisten muuttolaatikoiden kanssa, banaanilaatikot on tutumpia :D

  4. Todella järkevää hyvissä ajoin aloittaa raivaaminen. Minullakin oli tarkoitus, mutta johonkin (talonrakennuksen ollessa kyseessä ei kauheesti tarvisi ihmetellä kyllä) se aika vaan kului ja kiireessä sitä taas pakattiin. Mulla muuttomatka oli tosi lyhyt ja itsekin kuljetettiin tavaraa, mun kynsilakka-aarteet ja meikit ja muut kuljetin ihan itse hellävaraisesti :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.