.TIGHTLINING.

*Postauksessa mainoslinkki

Moni varmasti jo tietääkin mitä tarkoittaa tightlining, mutta kerrotaan nyt vielä: tightlining-rajaus on yläluomella ripsien alapuolelle limakalvolle tehtävä sisärajaus. Todella monet ihmiset jättävät tämän rajauksen tekemättä, varsinkin arkimeikissä, koska tuleehan siihen kuitenkin usein sitä ripsiväriä ja siitä harjasta herkästi hujahtaa väriä myös siihen limakalvo-alueellekin ja munki mielestä se on pääsääntöisesti täysin riittävä tuomaan intensiivisyyttä meikkiin ja katseeseen.

Joskus kuitenkin tightlining-rajaus on täysin paikallaan. Joillakin silmien malli on sellainen, että yläluomen sisäluomi on todella ”pullea” ja erityisen voimakkaasti esillä, vaikka laittaisi runsaastikin ripsiväriä. Niissä tapauksissa tavallinen yläluomelle ripsien yläpuolelle tuleva rajaus saattaa näyttää siltä, kuin se leijuisi yksinään jossain korkeuksissa ja ripsien väliin ja alle jää paljon vaaleaa ihoa näkyviin. Varsinkin skarppi tumma rajaus silmissä saattaa näyttää hyvinkin irralliselta tästä syystä. Myöskään tumma smoky ei ole parhaimmillaan tämmöisissä silmissä ilman tätä limakalvo-rajausta.

1839_tightlining_06-700x348

Mulla sitä ”ongelmaa” nyt ei varsinaisesti ole, enkä tätä rajausta kauhean usein jaksa tehdä, mutta ehkä pitäisi, koska ero tavallisesti rajatun silmän ja tightlining-rajatun silmän välillä on hämmentävän huikea. Rajauksesta tulee välittömästi dramaattisempi ja koko katse muuttuu syvemmäksi.

Tässä meikissä käytin tightlining-rajaukseen Bobbi Brownin purkissa olevaa geelirajausväriä (*Long-Wear Gel Eyeliner 1 Black Ink) ja Bobbin omaa sivellintä (Ultra Fine Eye Liner). Otan rajausta spaattelilla pienen määrän purkista, sivelen tuotetta siveltimeen kaikille reunoille ja otan yläluomelta napakan otteen sormella ja nostan luomea ylöspäin. Sitten vain sivellintä hieman lappeelleen ja sipaistaan rajausväriä sisäluomen limakalvolle ja ripsien väliin parhaan mukaan. Tämä kannattaa oikeasti tehdä ennen ripsivärin levittämistä, huomattavasti helpompaa silloin, voin kertoo.

Mun silmien malli tosin tekee sen, että sisärajaus leimaa yläluomelta myös alas, varsinkin sisänurkan puolella ja se taas tarkoittaa käytännössä sitä, että meikki suttaantuu herkemmin ja nopeammin kuin ilman sisärajausta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikilla muillakin tämä rajaustapa tekisi samaa, joten jos kiinnostaa niin kannattaa oikeasti kokeilla.

1840_tightlining_07-700x468

Harrastatteko te tätä yläluomen sisärajausta vai oliko aivan uusi juttu?

*Postauksessa mainoslinkki

35 thoughts on “.TIGHTLINING.

 1. Kas! En ole koskaan tullut edes ajatelleeksi, että yläluomen rajaus tehdään. :)
  Menee heti kokeiluun, näytti muuten hyvälle!
  Tietysti riippuu vähän silmän muodostakin, että näkyykö koko rajaus. Mutta senhän näkee helposti, kun laittaa ensin vaan toiseen silmään.

  1. Riippuu tosiaan silmän mallista paljonkin, että onko tämäntyyppisestä rajauksesta iso vai pieni hyöty :) Normimeikissä mä en tätä yleensä tee, koska mulla toi sisäluomi ei ole erityisen näkyvä, mutta jollekin toiselle hyöty saattaa olla isokin :)

 2. Mä taas teen joskus niin päin, että teen pelkästään tuon tightlining-rajauksen ja jätän muut rajaukset pois. Tää on kiireaamujen pelastus, koska tuon rajauksen kanssa ei voi okein mennä pieleen ja silmät näyttää heti paljo huolitelluimmilta kuin pelkällä ripsivärillä. Niin ja ripsetkin näyttää paljon tuuheammilta! Mutta tietty tähänkin tosiaan varmaan vaikuttaa taas se silmien oma muoto, että sopiiko vai ei. :)

  Silmien rajauksiin on muutenkin niin paljon erilaisia tapoja. Useimmat kauniita, mutta osa taas aivan hirveitä. Tiiän esim. yhden ihmisen, joka rajaa silmänsä paksulla kajalilla PELKÄSTÄÄN silmien alaluomen. Ja vieläpä koko matkalta. Osaat varmaan kuvitella kuinka ”kauniisti” tuo rajaus imartelee silmiä… :’DD

  1. Ripset tosiaan näyttää runsaammilta tällä rajauksella!

   Tuollaista kajal-alaluomea on nähty usein :D Valitettavasti! Eikä siinäkään mitään jos sen tekee nätisti ja siististi, mutta yleensä näissä tapauksissa se ei ole siisti, vaan se näyttää siltä, ku sitä kynää olis sudittu vasemmalla kädellä viikko sitten ja lisätty vaan joka päivä vähän enemmän :D

 3. Mä teen välillä,vaikka alaluomen ”leimautumisongelmaa” löytyy täältäkin :D
  Tosin minunkaan silmänmuoto ei välttämättä ihan hirveästi näytä yläluomen vesirajaa, mutta tällä saa pieniin silmiin mukavasti lisätilaa yläluomelle muuta meikkiä varten kun rajaus ei vie tilaa.
  Vielä kun keksisin, miten saisi ripsien välitkin täytettyä niin, että rajaus näyttää saumattomalta. Käytän sisärajauksiin Isadoran mustaa automaattikynää, mutta ripsien välissä ei rasvainen kynä oikein toimi. Luomiväri tuntuu taas pöllyävän silmään saaden sen vuotamaan

 4. Itse käytän tightliningiin rimmelin exaggerate -nestemäistä eyelineriä ja toimii hyvin, ei siirry alaluomelle. :) totuttelemista vaatii toki aluksi jämäkähkön siveltimen vuoksi mutta toimii minulla.

 5. Minulla tightlining sotkee heti ja auttamattomasti alaluomen vesirajan. En ole vielä kokeillut mitään sen kummempia ratkaisuja tähän, koska en jaksaisi ostaa sokkona tuotteita ja todeta sitten että nekin sotkevat. Moni bloggaaja on kirjoitellut yleisluontoista ”kannattaa tehdä tightlining” -postauksia, mutta käytännön kunnollisia vinkkejä sen tekemiseen, keston parantamiseen ja etenkin sotkemisen estämiseen en ole oikein saanut. Youtubesta videoita katselemalla saa vinkkejä, mutta käytettyjä tuotteita ei yleensä saa Suomesta.

  Joku bloggaaja saisi minun puolestani tehdä tightlining 101 Finnish editionin, olisin myyty.

  1. Kesto tuotteilla on niin yksilökohtaista. Tämä samainen Bobbin geelirajaus ei pysy mulla moitteettomana sisärajauksena koko päivää, mutta sitten taas mun kaverilla sama tuote pysyy täydellisenä koko päivän. Eli valitettavasti ei ole olemassa yhtä täydellistä tuotetta, joka toimisi jokaisella :( Oliskin niin ei just tarttisi tehdä niitä hutiostoksia, mutta no can do.

   Ja mä teen sisärajauksia muutenkin niin harvoin itselleni, että ei ole kauhean laajaa tuotekokemusta aiheen tiimoilta :)

 6. Mun pitäis tehdä tää joka kerta, kun mulla tosiaan yläluomen sisäosa näkyy voimakkaasti. Silmien ärsytyksen takia en vaan voi, ja sekös harmittaa! Mulla siis alaluomi kestää kajalia ja geeliä paremmin, joskin silloin tällöin silmät ärsyyntyy siitäkin. Eli en turhia kiusaa, mutta huoliteltuun meikkiin kuuluu ehdottomasti!

  1. Joo ei kannata leikitellä silmien terveydellä :) Mieluummin vuotamattomat ja kirkkaat silmät, joissa vesiraja näkyy kuin vetistävät ja punaiset silmät tummalla sisäkajalilla :D

 7. Olen vältellyt tätä menneisyydessä sen vuoksi, että rajaus tuntuu olevan jotenkin liian lähellä silmää, eikä jotenkin tunnu hygieeniseltä sen vuoksi. Tänään kuitenkin kokeilin, ja kivalta näytti. Tuskin silmätkään millään tulehduksella reagoi. :)

  1. Jos käytettävä sivellin on puhdas ja tuote otetaan puhtaalla spaattelilla purkista niin en näe mitään ongelmaa hygienian tai tulehdusriskin kannalta ja jos taas käyttää kynää niin kannattaa teroittaa tai ainakin pyyhkäistä paperiin kynän pintaa ennen kuin piirtelee :)

 8. Mullakin tuo sotkee vaan alaluomen vesirajan, joten ei siksi ole tullut käytettyä. Alaluomen vesirajalla tykkään käyttää nudea kynää kirkastamaan katsetta, joten sen kanssa varmaan mahdotontakin käyttää sitten yläluomella mustaa ilman sotkua…?

  1. Jos satut löytämään sellaisen sisärajausvärin, joka kuivahtaa niin hyvin, että se ei leimaisi niin sitten voisi toimia, mutta jos vaan kaikki leimaa niin ehkä se ei sitten vain ole sun juttusi :(

 9. Hassua, että olen tehnyt näin niin kauan, kuin olen silmiä rajannut eli….kauan:D Jostain 15-vuotiaasta asti. Mulle tuli uutena juttuna, että kaikki ei tätä tee ja termi oli myös uusi, kunnes tätä alkoi blogeissa näkyä. Mulla myös vähän tuppaa leviämään rajaus alaluomiin mutta kaikkihan tässä leviää viittäkymppiä käydessä joten who cares:D

 10. Minulla on raskaat luomet ja tightlining sopii todella hyvin nostamaan silmät päästä näkyviin, ilman tunkkaista, ylimaalattua vaikutelmaa.
  Ongelma on että silmät eivät kestä ilman ärsytystä ja moni rajaus ei yksinkertaisesti vain pysy. Olen kokeillut huonolla menestyksellä Urba Decayn 24/7, Shu Uemuran kajalia, Indeliblen geelirajausta, Isadoran pehmeää innerlineriä (leimaa välittömästi), Sephoran waterproofia.. Yksi parhaista on ollut jo lopetettu Lumenen arctic blueberry kajaali. Kynästä on pikkuinen tynkä jäljellä – en raski käyttää loppuun.

  1. Tää on kyllä tosiaan ärsyttävä rajaustapa just ton takia, että siihen sopivaa tuotetta on oikeasti hankala löytää. Vaikka joku tuote sanoo olevansa vedenkestävä niin se ei automaattisesti tarkoita, että se pysyisi yhtään sen paremmin kuin tavallinen kynä :(

 11. Joskus jaksan vääntää tightliningit. Käytössä myös Bobbi Brownin geelirajaus. Mutta mulla on sellainen, että jossain vaiheessa sitä mustaa väriä siirtyy silmän alaluomelle. Ei siis pelkästään alavesirajalla, vaan ihan alaluomelle asti. Lisäksi tightliningin poistaminen on musta hankalaa. Tuntuu etten koskaan saa ihan kaikkea väriä pois ja seuraavana aamunakin sitä vielä löytyy silmien ympäriltä.

  1. Tuollainen siirtyminen saattaa liittyä jotenkin silmien kosteuteen tai luomien rasvaisuuteen.

   Mä oon kyllä saanut tämmöisen ihan mukavasti pois, kun käytän kuitenkin vedenkestävän silmämeikin poistoainetta vanulapulla ja tummaa meikkiä poistaessa usein putsaan kahteen kertaan ja sipaisen sillä vanulapulla myös ikäänkuin ripsien alapuolelta ylöspäin (silmän ollessa rennosti kiinni) niin se putsaa hyvin myös tuon alueen.

 12. Teen – oikeastaan aina. Myös silloin kun en välttämättä käytä mitään luomiväriä tai muuta rajausta vaan pelkkää ripsaria. Mun ripset on harvat ja tämä tuo illuusion hieman tuuheammista ripsistä :D Yleensä käytän kyllä ruskeaa, mustaa vain jos on musta rajaus tai muuten tumma silmämeikki.

 13. Mä oon luullut, että Tightlining tarkoittaa just sitä ripsien välien värittämistä! Sitä en tee juuri koskaan, mutta limakalvoaluetta värittelen aina kuin muistan eli harvoin :D

  1. No mä oon aina laskenut tämän rajaustyypin kattavan molemmat automaattisesti, mutta toki varmaan jotkut värittää vain ripsien välit ja jotkut vain vesirajan :) Ei kai se ole niin justiinsa :D

 14. Eipä tuu käyttäneeksi kun on niin tummat ripset eikä tuo limakalvo näy. Onnekas heh ;)
  Hyvin muuten selitetty :) rautalangalla!

 15. Mulla tuli ekana mieleen, kun aloin lukea, että millä sen saa siellä pysymään. Kun mulla myös leviää alas samantien. Mutta en ollutkaan ongelmani kanssa yksin.
  Tykkään kyllä siitä miltä se näyttää juuri laitettuna, työpäivän jälkeen onkin eri asia. Myös omat silmät sen verran herkät, että sisältä rajatut silmät alkavasta aina ulkona vuotamaan. Todella raivostuttavaa. Ja piilareiden kanssa tätä ei ilmeisesti saisi tehdä, tosin ne silmät on niin herkät, että minä mitään piilareita koskaan voi kahta tuntia pidempää käyttääkkään.

  1. Mä oon kyllä tehnyt piilareidenkin kanssa jos olen kokenut tarpeelliseksi, mutta mulla nyt ei mitenkään erityisherkät silmät olekaan :) Varmasti yksilökohtainen asia tämäkin.

 16. Mä laitan joka päivä. Jotenkin se on tapana vaan ujuttautunut mun perusrutiineihin vaikka muka oon yrittänyt yksinkertaistaa aikaisten aamujen meikkirutiinia :’D

 17. Yli nelikymppinen lerppaluomi täällä hei. Mieluummin nykyään tightlining kuin siipi, että jää luomeakin vähän näkyviin :D. Toimii minusta tämmöisessä vähän jo rupsahtaneessa luomessa kuten mulla tosi hyvin, vaikka väliä siirtyy minullakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.