.KYNSILAKKAJUMPPAA.

*Osa kynsilakoista saatu blogin kautta
*Postauksessa mainoslinkkejä

Käytin pääsiäisenä muutamankin hetken (yhden illan ja suuren osan seuraavasta päivästä) siihen, että kävin läpi kaikki mun kynsilakat (eli värilakat ja efektilakat) ja tein samalla kunnollisen inventaarion, että mitä omistan ja laitoin jakoonkin ihan hyvän määrän.

1855_Kaikki_Kynsilakat_03-700x467

Ensin piti tietenkin saada kaikki lakat lattialle ja värin mukaan omiin kasoihinsa. Tässä on suunnilleen 320 ja risat. Olen todennut jo aikapäiviä sitten, että mulla on liikaa kynsilakkoja, mutta en ole jaksanut tehdä asialle mitään, koska ne on kuitenkin helposti mahtuneet tuohon Helmer-laatikostoon. Nyt kuitenkin muutto lähenee koko ajan ja ajattelin, että en ehkä halua kuitenkaan raahata sinne ihan kaikkia.

1856_Kaikki_Kynsilakat_02-700x467

Tein tämmöisen swatch-kaavion kaikista eri väriläjistä ja tämän mukaan sitten tein karsintoja. Valkoiselle paperille swatchaillessa kynsilakkojen värit ei tosin tunnu näyttävän ihan samalta kuin kynnellä ihonväriä vasten, mutta sai tästä vähän osviittaa lakkojen peittävyydestä ja värien samankaltaisuudesta. Olin vähän hämmästynyt violettien kynsilakkojen määrästä, koska mä en ole koskaan erityisemmin pitänyt itseäni violettien kynsilakkojen ystävänä, mutta näin niitä vaan oli eniten, kun yksittäisiä ryhmiä katsottiin. Tottakai eri punaisen sävyt voitti, jos vaaleanpunaiset, pinkit, punaiset, tummanpunaiset, koralliset ja oranssit lasketaan yhteen, mutta niitä ei tietenkään lasketa yhteen, nehän on aivan erilaisia keskenään, kyllä te tiiätte. Myös erilaisten ruskeiden kynsilakkojen määrä hieman yllätti, mutta sitten muistin sen taupe-innostuksen, joka mulla oli muutama vuosi sitten, joten ei ihme oikeastaan.

1857_Kaikki_Kynsilakat_04-700x467

Karsintaoperaation jälkeen kynsilakkojen määrä oli vähän pienempi ja tässä on se määrä, jonka päätin pitää. Laskin, että lakkoja lähti pois noin 70-80. Kuulostaa tosi isolta määrältä numeroina, mutta pienet lakkapullot ei kuitenkaan vie paljoa tilaa. Ja uskoisitteko, kun sanon, että tässä läjässä on 246 kynsilakkaa? Ei nimittäin näytä ihan niin paljolta.

1858_Kaikki_Kynsilakat_01-700x326

Kun olin karsinut jäljelle jäävät kynsilakat omiksi väriryhmikseen, tein lopulta itselleni tämmöiset A4-paperit swatcheina jokainen väriryhmä erikseen ja niin, että jokaisen swatchin vieressä lukee lakan merkki ja värikoodi. Papereilla on:

1. Valkoiset, hopeiset, hopeaglitterit, harmaat ja mustat (18).
2. Nudet, vanhat roosat (19).
3. Keltaiset, kultaiset, kultaglitterit (14).
4. Taupet, vaaleanruskeat, roosanruskeat, kylmät ja lämpimät ruskeat, tummanruskeat (23).
5. Mintunvihreät, petroolit, kellertävän vihreät, vihreät glitterit, tummanvihreät (22).
6. Vaaleansiniset, kirkkaansiniset, harmaansiniset, tummansiniset, siniset glitterit (25).
7. Vaaleanvioletit, mutaiset violetit, mutaiset tummanvioletit (18).
8. Punavioletit, kirkkaat violetit, tummanvioletit (17).
9. Sinivioletit, tummat sinivioletit (17).
10. Vaaleat korallit, tummemmat korallit, punertavat korallit, oranssit, rusehtavan oranssit (25).
11. Vaaleanpunaiset, pinkit, roosat, tummemmat pinkit ja fuksiat (26).
12. Peruspunaiset, lämpimät ja kylmät punaiset, tummanpunaiset (22).

Selväähän on, että osa väreistä olisi voinut olla jollain toisella paperilla, kun ne saattaa pullon kyljestä näyttää joltain muulta kuin levittäessä, mutta näin ne nyt tuli luokiteltua ja olkoon näin. Näissä on nyt kuitenkin jokainen väri vain kerran, pysyy homma selkeämpänä. Mulle jäi tosiaan yhteensä 246 kynsilakkaa, edelleen ihan tyhmän paljon, mutta en vaan osannut luopua enemmästä ainakaan tässä vaiheessa. Mun täytyisi myöskin tehdä empiirisiä tutkimuksia lakkojen peittävyyksien suhteen, koska olen todennut, ettei mun tule käytettyä kynsilakkoja toista kertaa ikinä jos ne vaatii enemmän kuin kaksi kerrosta peittääkseen. Se on sitten vaan sellainen projekti, että siihen pitää ryhtyä ihan erikseen puhtain kynsin ja tätä projektia edeltävänä hetkenä olin juuri ehtinyt lakata kynteni uusiksi, joten en halunnut tuhlata sitä vaivannäköä.

1859_Kaikki_Kynsilakat_06-700x467

Vaikka mä luokittelinkin kynsilakat värien mukaan tässä kohtaa, en kuitenkaan halua, että ne on värien mukaan laatikoissa. En nimittäin yhtään tykkää siitä, kun eri merkkiset lakat on kuitenkin ihan eri muotoisissa pulloissa ja sitten ne on jotenkin sikinsokin siellä laatikoissa, yök. Ei, mä haluan, että mun kynsilakat on järjestelty merkkien mukaan. Eli tämä kova vaiva värien lajittelemisesta meni nyt tavallaan vähän hukkaan, vaikka ei mennytkään. Ei muuta kuin lakat laatikoihin takaisin.

1860_Kaikki_Kynsilakat_19-700x467

Valkoisen Helmer-laatikoston alimmassa laatikossa on kaikki aluslakat, päällyslakat ja kynsinauhaöljyt yms. hoitotuotteet kuten viilat ja joitakin kynsikoristeita (joita, en käytä juuri ikinä). Päällys- ja aluslakkoja multa kuluu ihan hyvää tahtia verrattuna mihinkään muuhun, mutta olen lopultakin oppinut, että en ostele niitäkään turhan takia varastoon, vaan ostan uuden vasta sitten, kun nykyiset alkavat olemaan loppusuoralla.

1861_Kaikki_Kynsilakat_20-700x467

Seuraavassa laatikossa on kaikki *Essiet, *Isadorat, Butter Londonit, Color Clubit ja Models Ownit. Tykkään tämän laatikon selkeydestä, kun suurinosa on saman merkkisiä keskenään, oikein silmä lepää. Jos Essien ja Isadoran lakkoja tulee mulle lisää, siirrän sitten noita eri merkkisiä johonkin ylempiin laatikoihin pois tieltä.

1862_Kaikki_Kynsilakat_21-700x467

Yhtä ylempää löytyy kaikki *Mavalat (tilaa olisi vielä), Zoyat (tässäkin on vielä tilaa), *OPI:t, Orlyt, Nfu-Oh:t, China Glazet, NOX Twilightit ja CND:t.

1863_Kaikki_Kynsilakat_22-700x467

Tämä on jo vähän ahdistavampi laatikko, koska täällä on eniten sekalaisia sarjoja. Chanel, *Dior, YSL, Sinful Colors, *Sally Hansen, Clinique, *Rimmel, Kicks, *Yves Rocher, L’Oreal, Maybelline ja muutamia kappaleita joitakin yksittäisiä merkkejä.

1864_Kaikki_Kynsilakat_23-700x467

Ylimmäisessä laatikossa on vain muutama Lumenen kynsilakka ja vanhentuneet kynsilakkakiekot. Noi pitäisi päivittää joskus, mutta ei ole tullut tehtyä, kun siinä on niin kauhea homma, enkä noita nyt ole juurikaan edes tarvinnut, joten en ehkä jaksa ryhtyä. Tässä laatikossa on kuitenkin tosi kivasti tilaa nyt, kun useampi kymmenen lakkaa lähti kiertoo, joten jos (ja kun) uusia kynsilakkoja mulle taas tulee niin onpahan joku paikka minne niitä sitten säilöä ja tänne on tosiaan mahdollisuus myöskin siirtää alemmista laatikoista lakkasarjoja, jos niihin tulee täydennystä tulevaisuudessa.

1865_Kaikki_Kynsilakat_05-700x467

Että sellaista kynsilakkajumppaa mulla pääsiäisenä. Mitäs te teitte?

*Osa kynsilakoista saatu blogin kautta
*Postauksessa mainoslinkkejä

11 thoughts on “.KYNSILAKKAJUMPPAA.

 1. Suosittelen viuhkoja kynsilakkojen järjestyksessä pitämiseen! Ne on helppo järjestellä värin mukaan ja näkee heti peittävyyden yms. Laitoin myös tässä eräs päivä lakat järjestykseen ja luvut jää kauas sun määristä! :D

 2. Huh, mykistyneenä katsoin tätä suoritusta. Kieltämättä omat kynsilakat alkoivat kaapissa hieman kolkuttamaan omaatuntoa. :D

 3. Wau! Kunnioitettava määrä lakkoja. Tuleeko sulla koskaan sellainen olo, ettei silti ole sitä just oikean väristä lakkaa sillä hetkellä? Onko sulla antaa suositusta esim. Essie tai Opi tai joku muukin käy, klassisen kirkkaan, puhtaan punaisesta lakasta?

  1. Onhan noita tossa muutama :D Pääasiassa kyllä olen löytänyt omista valikoimistani aina sen värin, mitä haluan/tarvitsen johonkin juttuun, mutta esim. häitä varten piti käydä ostamassa glittereitä, kun just sellaisia tietyntyyppisiä mulla ei ollut ollenkaan :D

   Klassisia kirkkaanpunaisia esim:
   ESSIE – Ole Caliente
   ESSIE – Too Too Hot
   ESSIE – Color Binge
   ISADORA – 636 Latina Red
   OPI – Color So Hot It Berns

   En muista onko jotkut näistä kausikokoelmista vai vakiovalikoimaa.

 4. Mä oon ottanut tavaksi, että jos en kynsiä lakatessa ole 100% tyytyväinen lakan laatuun / koostumukseen / siveltimeen, niin nakkaan sen vaihtarikassiin (tai roskiin). :) Tuleepahan pikkuhiljaa käytyä varastot sen puolesta läpi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.