.KOSMETIIKKASÄILÖT.

Uuden kodin myötä piti laittaa kosmetiikkajemmat vähän uusiksi. Vanhassa kodissa meillä oli kylpyhuoneessa korkea kaappi ja kolmen laatikon laatikosto, jotka vetivät tehokkaasti sisäänsä kaiken muun extra-jemma-kosmetiikan paitsi meikit (ne on edelleen työpöydän laatikoissa kuten ennenkin) ja entinen peilikaappikin oli syvempi eli veti sisäänsä enemmän tavaraa.

1891_kosmesailot_05-467x700

Uuden kodin peilikaappi on huomattavasti kapoisempi entiseen verrattuna ja oli pakko tehdä isoja kompromisseja käyttökosmetiikan suhteen. Nykyinen kylpyhuone on myöskin huomattavasti lämpimämpi kuin entinen, koska tässä on myös sauna samassa yhteydessä, eli siinäkin mielessä nykyinen kylppäri on huono paikka säilöä kosmetiikkaa. Jemmasinkin siis peilikaappiin ainoastaan ne tuotteet, joita käytän aktiivisesti juuri nyt ja määrä on entiseen verrattuna hyvinkin pieni, mutta mä tykkään tästä systeemistä. Nyt tulee käytettyä oikeasti kaikki tyhjäksi kerralla eikä tule hypittyä vastaavan kategorian tuotteiden välillä jatkuvasti niin, että mikään ei oikeastaan ikinä tyhjene.

Ylimmällä hyllyllä on naamio, piilolinssikamat, hiustuotteet, dödö ja vartalotuotteet. Keskihyllyllä on kaikkea silmiin liittyvää, kasvoöljy, teepuuöljy (näppyihin), lasipurkeissa vanulaput ja topsit ja hiuksille yönaamio. Alimmalla hyllyllä on kasvojen puhdistustuotteet, hoitovesi, seerumi, kasvovoiteet ja itseruskettava, jonka otin taas pitkästä aikaa käyttöön. Tältä hyllyltä löytyy myös Mösjöön pari kosmetiikkatuubia ja hammaspesuhommat.

Allaskaapissa mulla on vielä pienissä laatikoissa mm. hiusharjat ja kammat, invisibobbleja ja pinnejä jne, mutta aktiivikäytössä olevat pompulat ja pinnit pidän peilikaapin alahyllyllä, siitä ne on nopeasti saatavilla, kun aamulla menen kiireessä tekemään hätänutturakampausta :D

Suihkukaapista löytyy tietenkin kaikki aktiivikäytössä olevat hiustuotteet ja muut pesuhommat omasta metallikorihommelistaan. Fööni ja suoristusrauta majailee pyykkikaapin hyllyllä sopivasti käsillä, mutta ei kuitenkaan tiellä eikä näkösällä. En yhtään tykkää siitä, että esillä on ylimääräistä tavaraa siksi, että niille ei ole omaa paikkaa.

1892_kosmesailot_01-467x700

Koska kylpyhuoneessa ei enää ole mahdollista säilöä suurta kosmetiikkavarastoa, oli niille pakko keksiä joku paikka viileämmässä tilassa ja tähän tarkoitukseen pääsi mun meikkihuoneeseen (tai ladycaveen ihan miten vaan) päätynyt valkoinen senkki/kaappi. Ennen Mösjööllä oli käytössä tästä kaapista puolet omille tavaroilleen, mutta koska nyt silläkin on oma mancave, mä sain kaapiston kokonaan omakseni. Vasemmalla puolella ovien takana on muuta sälää, mutta oikealle puolelle säilöin kosmetiikat ja ihme kyllä ne kaikki mahtui tuonne ihan hyvin.

1893_kosmesailot_02-700x467

Ylempänä majailee ylähyllyllä ensin kaikki ihonhoitoon liittyvät tuotteet kuten puhdistukset, kuorinnat, naamiot, voiteet, silmänympärystuotteet ja seerumit. Alemmalla hyllyllä taas on kaikki hiustuotejemmat, eli shampoot, hoitoaineet, hiuksiin jätettävät, lämpösuojat, hiuslakat, muotovaahdot, kuivashampoot jne.

1894_kosmesailot_03-700x467

Alempaan jemmasin ylähyllylle kaikki matkakokoiset pakkaukset, joita on noiden etummaisten laatikoiden takana lisääkin, kosmetiikkamyyjän homma on ammattina vähän sellainen, että noita matkakokoja kertyy… Sieltä aina haen meikkipussiin tarpeelliset tavarat, kun olen lähdössä reissuun. Alemmalla hyllyllä jemmailen vartalotuotteita kuten itseruskettavia, vartalokuorintoja, suihkugeelejä, dödöjä, vartalovoiteita, aurinkovoiteita ja muita erikoistuotteita.

1895_kosmesailot_04-700x467

Alakaapin yläreunassa on myöskin vetolaatikko, jonne jemmasin erilaisia kiharrusvälineitä, joita en käytä päivittäin tai edes viikottain, Sensain sieniliinoja, sivellinpuhdistushärpäke ja topseja ja vanulappuja, jotka ei oikein mahdu kylpyhuoneeseen. Haen täältä sitten vain täydennystä, kun sellainen tarve tulee.

Tämä kaapistojemma on tähän saakka ainakin toiminut hyvin, huone on kuitenkin yläkerrassa kuten kylpyhuonekin, joten jos kaapista tarvitsee jotain extraa hakea, se ei ole kovin kaukana. Olen nyt tosiaan pyrkinyt siihen, että oikeasti käytän alusta loppuun yhden oman kategoriansa tuotteen ennen kuin aloitan seuraavaa ja tämä pätee niin ihonhoitoon, vartalonhoitoon kuin suihkutuotteisiinkin. On jotenkin kutkuttavaa aina mennä kaapille ja tutkailla, että mitäs kivaa mä nyt ottaisin käyttöön :D

Millaisia säilytysratkaisuja teillä on kosmetiikan suhteen?

3 thoughts on “.KOSMETIIKKASÄILÖT.

 1. Mulla on yläkerrassa yksi meikkipöytä josta löytyy ns. käyttömeikit ja värillistä kosmetiikkaa, alakerrassa vessan kaapista löytyy hiukan ja yhdestä lipastosta loput. Kesällä otan prokkikseksi siivota kaikki varastot ja järjestellä tavarat uudelleen, ärsyttää kun kiireessä ei löydä mitään :D Ainoastaan hiustuotteet on järjestyksessä sillä a) niitäkin käyttää mies ja b) niitä on niin vähän että mahtuvat yhteen vessan kaappiin. :D

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 2. Vaatekaapissa vaatteet ovat hengareissa ja alaosa on täynnä kokeilua odottavia tuotteita. Kaappitilaa löytyy myös kylppäristä ja siellä pidän jatkuvassa käytössä olevia tuotteita. Meikit ovat kirjoituspöydän laatikossa, koska niitä minulla on aika kohtuullisesti :)

 3. Mun käyttökosme on kylppärin kaapissa. Pesukoneen päältä löytyy korista hius ja vartalotuotteet.
  Kaikki ylimääräiset purkit on kylppärissä säilössä. Ne pitäis muuttaa jonnekin viileämpään. Meikit on makkarin lipaston yhdessä laatikossa ja siinä lipaston päällä:( sikin sokin.
  Haaveilen että saisin ne kaikki karsittua vaan yhteen isoon meikkipussiin. Viimeksi niin vähän oli 15 v sitten :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.