.MUUTTO SUORITETTU.

*Blogiyhteistyössä Opiskelijamuuttojen kanssa

Nyt voi vihdoinkin huokaista ja keskittyä myös blogiin: muutto on ohi ja suurin osa tavaroistakin alkaa olemaan paikoillaan. En olisi vielä viikko sitten uskonut, että uusi koti olisi näinkin hyvässä kuosissa, kuin mitä se juuri nyt on.

1885_muutto_sensaisti_05-700x467

Kuukausi tai pari ennen muuttoa mä lähettelin useampaan eri muuttofirmaan tarjouspyyntöä ja paras tarjous tuli Opiskelijamuutoilta ja siihen sitten tartuttiin. Ajattelin tosiaan, että eiköhän me nyt olla tarpeeksi aikuisia, että oikeasti maksetaan tästä palvelusta jollekin eikä kiusata kaikkia kavereita ja sukulaisia pizzapalkalla kantamaan meidän romuja osoitteesta toiseen, varsinkin, kun muuttomatka oli tällä kertaa hieman pidempi kuin edellisissä muutoissa.

Tarjouspyyntö oli helppo lähettää suoraan Opiskelijamuutot.fi -sivuston kautta. Lomakkeeseen täytetään perustiedot muuttajan yhteystiedoista, asunnosta, josta muutetaan pois ja asunnosta, johon muutetaan. Tarjous tuli heti seuraavan päivän aikana sähköpostiin. Me saatiin tuntitaksatarjous, johon sisältyi 3 muuttomiestä, kuorma-auto ja polttoainekulut, tämän lisäksi tilattiin muuttolaatikoita pakkaamista varten, koska mä oon aika kyllästynyt metsästämään niitä banaanilaatikoita ja näin päästiin siis paljon helpommalla.

1886_muutto_sensaisti_04-700x700

Viikko ennen muuttoa tosiaan saatiin Opiskelijamuuttojen kautta 60 muuttolaatikkoa, jotka tuotiin sisälle asti ja siitä alkoi sitten hurja pakkausurakka ja viikko sitten perjantaina Opiskelijamuuttojen kuorma-auto kurvasi pihaan ja kolme kundia tuli kantamaan tavaraa ulos kämpästä. Siinä poikien ahertaessa me itse lähinnä keskityttiin pysyttelemään poissa heidän tieltään :D Omalla tavallaan tämä tuntui kyllä hyvin helpolta muutolta, koska itse ei käytännössä tarvinnut kantaa mitään, mutta se ei toki poistanut sitä pakkaamisen ja purkamisen tarvetta ja kun kolmion tavaroista kuitenkin on kyse niin sitä tavaraa sitten kyllä kanssa on, kuten yllä olevasta kuvasta on nähtävissä. Oli aika kaoottista asua tuolla viimeinen viikko kaiken tuon tavaramäärän keskellä.

Lähtöpäässä aikaa meni hieman enemmän, koska kyse oli kerrostalosta ja piti käyttää hissiä ja tavarat piti järjestellä rekan perään hyvään järjestykseen, mutta kun päästiin perille kohteeseen, purku meni tosi rivakasti. Mä suorastaan hämmästyin, kun yks kundeista sanoi, että ”ei oo enää montaa laatikkoo”, aattelin, että miten niin muka :D Eihän tässä ole mennyt kuin pieni hetki, kun ne aloitti! Hankalinta oli saada mun meikkihuoneeseen tullut valkoinen lipasto yläkertaan, koska se painaa ihan tuhottomasti eikä ole mikään ihan pienikään, mutta kyllä ne jätkät senkin sinne vaan sai, vaikkakin muutaman ärräpään säestyksellä :D Sohvaakaan ei ollut ihan helppo saada mahtumaan sisään, kun eteinen on sellainen kapea käytävä, mutta muut tavarat olikin sitten suht helppoja.

1887_muutto_sensaisti_06-700x700

Tämä oli tosiaan ensimmäinen kerta, kun käytin muuttopalvelua ja voin kertoo, että jos tästä vielä joskus pitää pois muuttaa niin otan silloinkin satavarmasti yhteyttä muuttopalveluun, kyllä se vaan niin paljon tuota hommaa helpotti! Kun mä vaan mietinkin sitä, että miten hiton kauan meillä olis muuttoon mennyt jonkun kämäsen pakettiauton ja parin kaverin avustuksella niin huokaisen kyllä helpotuksesta, että hankittiin muuttopalvelu. Ensinnäkään itse ei tarvinnut kantaa mitään ja toiseksi, kaikki tavarat mahtuivat kuorma-autoon kerralla eli ajomatkoja tuli tasan se yksi (pakulla olis varmaan mennyt kolme reissua ellei enemmänkin) ja ajallisesti tämä oli tosiaan suuri voitto. Koko muuttoon meni suunnilleen 3-4 tuntia, kun tavarat olivat siirtyneet kodista toiseen.

1888_muutto_sensaisti_08-700x349

Kun kuorma-auto lähti peruuttamaan pihasta ulos, alkoi vasta meidän oma työ täällä uudessa kodissa. Onneksi meillä oli siinä koko viikonloppu vapaata, että ehdittiin saada suurinosa tavaroista suunnilleen paikoilleen ennen töihin paluuta. Olin myöskin sopinut Opiskelijamuuttojen kanssa, että ne vuokralaatikot tullaan hakemaan heti maanantai-iltana, eli oli vähän niinkuin tuli peffan alla saada ne kaikki laatikot tyhjiksi. Ei se ihan helppoa ollut ja se vaati kyllä jatkuvaa puuhastelua, mutta kyllä me sunnuntaina laskettiin, että kaikki 60 laatikkoa on tyhjänä! Siitä oon ehkä jopa vähän ylpeä.

1889_muutto_sensaisti_07-700x700

Ensimmäiset pari yötä nukuttiin patjalla lattialla ennen kuin ehdittiin koota sängyn runko, mutta siinä oli vähän sellaista telttailufiilistä. Huonekalut alkoivat pikkuhiljaa ensimmäisen viikon aikana löytää omia paikkojaan. Pienempää tavaraa on edelleen ajelehtinut siellä täällä, mutta osa kerrallaan nekin on löytäneet omille paikoilleen.

1890_muutto_sensaisti_09-467x700

Ensimmäinen viikko uudessa kodissa on nyt tosiaan takana päin ja tuntuu hyvältä ja tuntuu kodilta. Olen ihan pöhkön onnellinen ihan pöhköistä jutuista, kuten siitä, että asunnon ulko-ovi vie ihan oikeasti suoraan ulos maan tasalle ja siitä, että roskakatos on matkan varrella, kun lähdetään töihin. Nautin aivan suunnattomasti meidän uudesta keittiöstä ja sen vimpaimista ja siitä, että meillä on yläkerta ja näinollen portaat. Asuin lapsuudessa kaksikerroksisessa omakotitalossa ja kaksikerroksisuus on aina tarkoittanut mulle jotain todella kotoista.

Tämän muuttokokemuksen myötä tosiaan voin suositella muuttofirmaa ja erityisesti Opiskelijamuuttoja jos sattuu tulevaisuudessa tulemaan muutto vastaan, olivat ripeitä ja reippaita poikia. Vaikka tämä teettikin itselle paljon töitä niin kyllä me silti päästiin tästä huomattavasti helpommalla muuttofirman avulla. Kaiken sen rahan väärti kyllä ehdottomasti. Suosittelen!

*Muuttopalvelusta saatu alennusta blogipostausta vastaan

10 thoughts on “.MUUTTO SUORITETTU.

 1. Onnea uuteen kotiin :) mulla on just samanlainen ruskea-musta pinnatuoli ja sitten sellainen aito 80-luvulta oleva, retrokeltainen joka on peräisin lapsuuskotimme keittiöstä :)

 2. Mustakin on ruennut tuntumaan, että muutofirmaa käytän seuraavan kerran mikäli täytyy yhdessä muuttaa muualle. Kamaa on aika hirveästi ja tuntuu oudolta ja ehkä hiukan kiusalliselta kysellä aina porukoita ja kavereita mukaan muuttoon – juurikin sillä ruokapalkalla. Ei tarvitse muita häiritä kun muuttoavuksi palkkaa työkseen sitä tekevät.

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 3. Onnea uuteen kotiin! Mun läheinen muutti juuri muuttopalvelun apuun turvautuen ja hänellä on myös lämpimät kokemukset. Ehdottomasti kyllä tulen hyödyntämään itsekin, kun muuttaminen tulee ajankohtaiseksi!

  1. Suosittelen kyllä! Pääsee huomattavasti helpommalla, kun ei tarvitse hoitaa pakua ja jotain kaveria, joka osaa sellaista ajaa ja yrittää saada useamman ihmisen aikataulut sopimaan yhteen muuttopäivänä. Riittää, että tilaa laatikot ja sopii muuttopäivän eikä ole riippuvainen kenenkään muun ihmisen aikatauluista kuin omistaan :)

 4. Mäkin suosittelen muuttopalvelun käyttöä, meillä kans kamat siirtyi neljässä tunnissa asunnosta toiseen vaikka sitä oli koko iso auto täynnä. Mitään ei mennyt rikki ja ite pääsi kyllä tosi paljon helpommalla, sitä hommaa näet riittää pakkaamisessa ja purkamisessakin moneksi viikoksi. Onnea uuteen kotiin:)

 5. Onnea uuteen kotiin!
  Kuukausi sitten meidän firman toimisto muutti ja käytti samaista firmaa, Opiskelijamuutot.
  Oltiin erittäin tyytyväisiä! Eli suosittelut täältäkin. :)

 6. Joo, ei enää yhtään muuttoa ilman muuttopalvelua, jos vaan mahdollista! Ollaan pariin otteeseen muuttofirmoja käytetty ja se kyllä vähentää stressiä ja vitutusta ainaki 90 prosenttia :D se pakkaaminen ja purkaminen on muutenki niin älytön urakka että ei siihen kantamista ja roudaamista enää kaipaa. Onnea uuteen kotiin!

 7. Kiva että muutto oli suht kivuton ja hei onnea vielä uuteen kotiin – ihanalta näyttää <3 Ootan innolla uuden valmiin kodin näkemistä ihan livenä että miten ootte sen pistäneet ittenne näköiseksi <3__<3

  Minä olen asunut lapsuuteni kaksikerroksisessa rintatamiestalolla, yksikerroksiset ei-kerrostaloasunnot ovat…luonnottomia :'D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.