.VIHERKASVEILLA VÄRIÄ KOTIIN.

Mä olen elänyt lapsuuteni kodissa, jossa on aina ollut melko paljon viherkasveja, joten se luonnollisesti näkyy myös mun omassa kodissa. Viherkasvit on mielestäni paras keino piristää huonetta kuin huonetta ja viherkasveista tulee aina jotenkin kotoisa ja hyvä fiilis. Mä en todellakaan ole mikään viherpeukalo, mutta olen kuitenkin saanut pidettyä noita elossa, vaikka kastelenkin ne vain kerran viikossa (viikonloppuisin) enkä käytännössä ikinä edes vaihda niihin multia :D

Uuteen kotiin tuli tottakai mukana kaikki vanhatkin viherkasvit, mutta koska lääniä on vähän enemmän, päädyin käväisemään kaupassa ja toin sieltä kolme uutta täydentämään entistä valikoimaa. Mä en hirveästi tiedä viherkasveista mitään, olen vain oppinut erehdysten ja onnistumisien kautta, että mitkä puskat mun hoidossa säilyy hengissä ja nämä uudet on kaikki mulle vieraita eli katsotaan kuinka kauan pysyvät elossa :D

Meidän sisustusmakuhan on väreiltään melko yksitoikkoinen: mustan, harmaan, valkoisen ja tumman puun sävyjä pääasiassa. Mä olen vuosien varrella kokeillut värillisempiäkin sohvatyynyjä esimerkiksi, mutta todennut aina ennemmin tai myöhemmin, että ne kyllästyttää. En kuitenkaan ole koskaan kyllästynyt viherkasvien tuomaan väriin, vaikka en vihreästä noin muuten tykkää oikeastaan ollenkaan ja viherkasvit onkin ainut tapa millä haluan vihreää kotiini.

1901_OH_02-700x467

Olohuoneeseen tuli vanhan lipaston päälle tämmöinen söpö pitsilehti. Tämä kasvi oli niin pieni, että ostin kerralla kolme ja istutin kaikki samaan ruukkuun. Seinäpuhelinkin on vielä kiinnittämättä, kun ajateltiin, että tulevan lattiaremontin jälkeen aletaan vasta porailemaan seinille tulevia juttuja paikoilleen.

1902_Aula_01-700x467

Yläkerran porrasaulaan päätyi ennen makuuhuoneessa ollut musta pieni lipasto/pöytä, jonka kaveriksi pääsi tämä jonkinsortin palmu. Tuo aula on tosi tosi pieni, joten siinä ei mitään suuren suurta voisi ollakaan, mutta tuo lipasto menee siihen täydellisesti ja viherkasvi tuo tilaan vähän väriä ja eloa.

1903_lipastonpaallinen_01-467x700

Kolmas uusi kasvi löysi tiensä mun kosmehuoneeseen lipaston päälle. En enää edes muista mikä tämä kasvi oli nimeltään, mutta tykkään kun siinä on aika tummanvihreät nuo lehdet, tuo kivan kontrastin.

Vanhat viherkasvit on tällä hetkellä ripoteltuna vähän sinne sun tänne ja aika moni odottelee oikeita pysyviä paikkojaan, jotka varmistunee vasta lattiaremontin jälkeen, jota päästään tekemään varmaan vasta kesäkuun puolella.

4 thoughts on “.VIHERKASVEILLA VÄRIÄ KOTIIN.

  1. Porrasaulan palmu on Jukkapalmu ja kosmehuoneen kukka on Palmuvehka :) tykkään kukista, etenkin orkideoista. Nyt olen saanut ne menestymään, lisääntymään keikeistä ja kukkimaan uudestaan. Kissat rajoittaa kukkaharrastusta aika paljon, aina kun ei olla kotona niin tiettyjen huoneiden ovet on kiinni koska esim. Jukkapalmu on kissojen suuri suosikki :)

    1. Noniin, heti kun sanoit niin nehän ne olikin :D Oon niin huono nimien kanssa, että tuommoiset unohtuu herkästi.

      Mulla oli joskus orkideoita ja niitä en kyllä osannut hoitaa :D Ja onneksi noi matalat koirat ei oo kiinnostuneet viherkasveista ja vaikka olisivatkin niin eivät pääsisi kovinkaan moneen käsiksi :D

  2. Mulla on ollu paljo viherkasveja ja nyt ei enää yhtään pitkään aikaan. Ehkäpä sitä taas innostuu hommaamaan jonku, ku muutto suoritettu. Toi mustan lipaston päällä oleva on muuten jukkapalmu ja alimmassa kuvassa palmuvehka.

    1. Mullakin väheni yhdessä vaiheessa, kun osa puskista kuoli, mutta nyt tuntuu isommassa kodissa tosi paljaalta, kun viherkasveja on niin vähän, oli pakko hankkia muutama lisää ja muutama tulee lisää varmasti vielä jatkossakin, mutta kaikki aikanaan :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.