.ETEISEN MUUTOS.

Yksi kauhistuksen kanahäkki-kohta uudessa kodissa oli eteisen kaapiston ovet, jotka haluttiin tuunata mahdollisimman nopeasti. Alla olevasta kuvasta ymmärrätte kyllä varmasti, että miksi.

1921_eteisen_muutos_01-467x700

Eteisen kaapisto oli tosiaan näin hieno esimerkki 70-80-luvun tyylistä. Kun miettii sitä meidän korkeakiiltovalkoista keittiötä rosterikoneilla niin on todella jännä ajatella, että entiset asukkaat olivat vaan jättäneet nämä kaapistot tämmöisiksi ja tosiaan asuneet tässä osoitteessa kuitenkin n. 10 vuotta. Kai niihin sitten oli silmä niin tottunut, että ne ei enää häirinneet? Tiedä häntä, mutta meitä ne häiritsi.

Hetken pyörittelin mielessäni myös sellaista ratkaisua, että oltaisiin pistetty koko kaapisto palasiksi ja ostettu IKEAsta PAX-kaapisto omilla järkevämmillä sisusteilla, mutta mun laskujen mukaan siitä olis tullut hyvinkin helposti sellainen tonnin lasku, niin päätettiin pitää tämä kaapisto ja ovet ja ryhtyä tuunaushommiin. Se päätös säästi meiltä noin 900€ :D

1922_eteisen_muutos_02-700x467

Ovissa oli tosiaan tuollaiset puurimat reunoilla, samanväriset puiset vetimet ja peileissä tuollainen ihan ihmeellinen juuttilankatapetti. Oh. My. God. Noh, ruuvattiin ovet saranoiltaan irti ja nypittiin nuo puurimat, vetimet ja tapetit hittoon.

1923_eteisen_muutos_05-700x467

Vesisuihkepullon ja raaputuslastan avulla irrottelin tapeteista jäänyttä mössöä ovien pinnasta useampana iltana, kunnes lopulta viimeinenkin tapetinpala oli irti.

1924_eteisen_muutos_06-467x700

Sen jälkeen ovien pintaa piti vähän hioa, ettei varmasti ole mitään liimapintaa enää jäljellä ja että maali tarttuu oveen paremmin. Kun ovet oli hiottu, piti kaikki pienet naulan- ja ruuvinkolot paklata piiloon ja hioa paklauskohdat jälleen kerran uudelleen.

1925_eteisen_muutos_07-700x467

Vihdoin pääsin maalaushommiin. Pieni maalitela ja ”listavalkoista” kiiltävää huonekalumaalia ja johan oli helppoa ja mukavaa hommaa. Tykkään tämmöisestä maalaushommasta, siinä on jotain rauhoittavaa. Kuvasta huomaa hyvin miten harmaalta tuo oven entinen ”valkoinen” näyttää uuteen maalipintaan verrattuna. Oven alla on sitten lattiaa suojaamassa läpinäkyvä muovi jos joku ehti jo kauhistua noita telanjälkiä lattiassa :D

1926_eteisen_muutos_09-700x467

Kun kaikki kaksi maalikerrosta oli ovista kuivunut, asennettiin ne takaisin paikoilleen ja ruuvattiin uudet vetimetkin kiinni. Vetimet löysin yhdestä paikallisesta sisustusliikkeestä, mutta näin vastaavia myöhemmin myös Indiskassa.

1927_eteisen_muutos_08-467x700

Tadaa! Muutos on melko huikea. Koko eteinen tuntuu kirkkaammalta ja valoisammalta valkoisten ovien myötä. Yksi pikkuovi ylhäällä jäi eri korkeudelle, vaikka se meni täysin samoihin ruuvinreikiin kuin ennenkin, mutta noi ovet oli alunperinkin aika erikoisesti asennettu, ihmeellisiä patentteja :D Hidasta hommaahan tämä oli, kun tehtiin tätä töiden ohessa kaikessa rauhassa silloin kun jaksoi ja oli vähän ylimääräistä aikaa. Yhteensä tähän meni varmaan melkein kolme viikkoa ennenkuin ovet olivat takaisin paikoillaan, mutta eipä meillä mihinkään kiirekään tämän kanssa ollut. Ja valmista kuitenkin tuli.

1928_eteisen_muutos_10-700x521

Ja vielä vierekkäin ennen ja jälkeen. Jopa tuo oranssihtavanruskea laattalattia näyttää kivemmalta, kun kaverina on valkoista. Ai niin ja tuo ”hieno” kattovalaisin on väliaikaratkaisu kunnes löydetään joku paremmin tuohon sopiva :D Tuossa on kuitenkin pakko olla joku lamppu, on muuten aika pimeä nurkka.

Mitäs tykkäätte eteisen muutoksesta?

12 thoughts on “.ETEISEN MUUTOS.

 1. Näyttää hyvältä. Noi vanhat kaapit on olleet kyllä jotain sanoin kuvaamattoman karseaa ja jännää tosiaan, että se keittiö on niin makea (siihen on laitettu rahaa), mutta ton kohdan korjaus olis hoitunut ihan pikkurahalla. :D Varmaan silmät umpeen ja ohi taktiikalla on menty. Harmi, että kyse on kohdasta jonka vieraat näkee ensin kun astuvat ovesta sisään, itse ihan sillä perusteella olisin tehnyt asialle jotain.

  1. No sillä ajatuksella mäkin tuohon ryhdyin: toi on eka ja vika mitä ihmiset näkee, kun tulee käymään :D En halunnut itsekään katsella rumia ja tunkkaisia ovia joka päivä, joten jotain oli tehtävä. Eikä se tosiaan kalliiksi tullut, alle satanen taisi vain mennä ja tosiaan sitä aikaa.

 2. Tulipa paljon valoisamman näköistä! Mä tykkään tämmösistä muutospostauksista, kiva kun vanhaa voi korjata eikä tarvii aina ostaa uutta. Ja muutenkin näitä sun sisustusjuttuja on kiva seurata, sulla on hyvä maku :)

  Me ollaan miekkosen kanssa asuttu nyt vuoden verran omakotitalossa, puol vuotta remppailtiin sitä sun tätä ja nyt on vielä meneillään remppaväsymys. Ne ei-pakolliset-hommat kuten listat (ylläri..) on jäänyt odottamaan sitä päivää kun inspis taas iskee :D

  1. Meidän isoimmat remonttihommat on vielä edessä :D Lattiat pitäisi uusia neljästä huoneesta ja siinä ohessa, kun huone on jo tyhjillään valmiiksi, paklataan ja maalataan myös joitakin seiniä. Saa nähdä miten meillä on listat paikoillaan :,D

 3. huh, vaikuttaa aika työläältä hommalta, mutta hieno lopputulos! jos edellinen asukas on ollut yhtään mun kaltainen (eli laiskuuteen taipuvainen, haha), voin kuvitella, miten se on ensin huolella laittanut keittiön, väsynyt koko hommaan ja jättänyt eteisen vaan sillensä. että nyt saa riittää :D mutta huikea muutos kyllä! pitää ehdottomasti muistaa itsekin, että tuunailemalla saa paljon muutoksia aikaan, aina ei tarvitse olla ostamassa uutta :)

  1. Olihan tossa hommaa ja vaikka valmiiksi se tulikin vasta n. kolmessa viikossa niin ei siihen oikeasti olisi mennyt kuin muutama hassu päivä jos olisi tehnyt pidempiä työpäiviä projektin parissa. Nyt kuitenkin ne oikeat palkkatyöt vähän hidasti prosessia ja välissä oli useita päiviä, kun ei edes tehty mitään :D

   Tuunaamalla pääsee kyllä usein paljon halvemmalla kuin uutta ostamalla :)

 4. Meidän 70-luvun rivarikämpässä oli samanlainen ratkaisu tuulikaapissa sekä kahdessa huoneessa. Miten joku on joskus voinut tulla siihen lopputulokseen, että tuo näyttäisi hyvältä?!?! :D Tuulikaapin ovia tuunasin samantyylisesti kuin sinäkin, tosin oviin asettelin symmetrisesti palapeilin palaset toisesta huoneesta. Toiset kaapinovet vain maalasin ja vaihdoin vetimet. Yhdessä huoneessa on edelleen alkuperäiset, mutta ko huone on miehen man cave, joten en ota ressiä niistä.

  ..olisinpa itsekin tajunnut suojata meidän eteisen lattian kun maalailin kaapinovia. En tosin niitä ottanut irti, mutta kummasti sitä maalia kuitenkin roiskui. Onneksi on matot :D

  1. Noissa oli niin paljon kaikenlaista raaputtamista ja paklaamista, että ainut järkevä tapa tehdä ne kaikki oli juurikin ottaa ovet irti ja tehdä se kaikki vaakatasossa :) Ja mun kokemuksen mukaan maalaushommissa tulee AINA sotkua, vaikka kuvittelisi olevansa tosi siististi :D Ja meillä ei voi olla mattoja, kun joku koirista pissii niille kuitenkin, kun silmä välttää, vaikka teoriassa ovatkin ihan sisäsiistejä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.