.KOTIVAATTEET.

Mä kuulun siihen ihmistyyppiin, joka kotiin tullessaan vaihtaa välittömästi kotivaatteet päälle. Mulla on kotona ”oikeat vaatteet” vain silloin jos meillä on joitakin kylässä, muuten olen aina kotivaatteissa, koska kuka nyt oikeasti tykkää olla kireissä farkuissa yhtään kauempaa kuin on ”pakko”. Tällä kotivaatetukseen vaihtamisella myös minimoin koirankarvojen määrän niissä ”oikeissa vaatteissa” (vaikka onhan niitä niissä silti, mutta olis paljon paljon enemmän jos ne olis kotonakin aina päällä) ja myöskin koirien kynsien aiheuttamat repeämät neuleisiin jne. vähenee, kun kotona on eri vaatteet.

Mulla on ollut jos jonkinlaista svetarihousua ja toppia kotivaatteina aikaisemmin ja välillä ne on ollut jopa aika huonossa hapessa ja meikkisotkuissakin, mutta en ole välittänyt, koska nehän on vaan kotivaatteet, ei niitä näe juuri kukaan muu ja koirat nyt ei ainakaan välitä tippaakaan siitä, mitä mulla on päällä :D

Mutta nyt viime kesänä yhtäkkiä Konmarin myötä mä tajusin, että miksi ihmeessä mä näyttäisin kotona ikävältä röhnömammalta, kun kuitenkin kotoa lähtiessä panostan vaatetukseeni, että näyttäisin tyylikkäältä ja siistiltä. Koin suorastaan ahaa-elämyksen tämän asian suhteen ja aloin miettimään, että minkälaisissa vaatteissa mä viihtyisin kotona, mutta näyttäisin silti tyylillisesti siltä miltä muutenkin. Vaatteiden täytyy ehdottomasti olla rennot ja mukavat, venyvät ja hengittävää materiaalia, sellaiset, joissa voi röhnöttää mukavasti sohvalla, mutta on kuitenkin siistin näköiset koiralenkilläkin.

Päädyin siihen, että shoppailin ihan pelkästään kotivaatetarkoitukseen uusia vaatteita ja totesin, että ihan tavalliset puuvillaiset legginsit on ihan parhaimmat kotihousut, kun ne vaan yhdistää pitkään paitaan. Tuo perustyyli on suunnilleen sama kuin miten pukeudun muutenkin eli tiukka alaosa ja löysä yläosa, joten tyyli pysyy suht samana, vaikka vaatteet vaihtuukin kotiin tullessa.

kotivaatteet_11

Kesällä mun yleisimmäksi kotiasuksi valikoitui capri-mittaiset mustat legginsit ja pitkä löysästi laskeutuva toppi, joka peitti kuitenkin peffan. Koirien kanssa ulos lähtiessä jalkaan valikoitui joko ballerinat tai sandaalit ja tarvittaessa neuletakki jos oli viileämpi ilma.

kotivaatteet_10

Kun illat pimenee ja ilma viilenee, on ollut kiva vaihtaa legginsit täysimittaisiin, lisätä siihen kaveriksi villasukat ja pitkä neuletakki. Koiralenkillä neuletakki on toiminut takkina ja villasukat on voinut vaihtaa converseihin. Kun syksy etenee, on tuohon helppo heittää joku hupullinen parkatakki päälle ja villasukkien päälle huopalapikkaat tai kumisaappaat ja edelleen näytän koiria lenkittäessä siltä, että mulla olis ”oikeat vaatteet” päällä, vaikka olenkin ihan kotivaatteissa vaan.

kotivaatteet_09

Kotivaatteiden värimaailma on hyvin samanlainen kuin mun ”normaaleissakin” vaatteissa, eli väritön: mustaa ja harmaata eri tummuusasteissa. Olen tosiaan pyhittänyt tietyt vaatteet ihan täysin kotivaatekäyttöön, mutta toki olen näissä vaatteissa saattanut käydä ruokakaupassa ja niitä koiria ulkoiluttamassa, mutta se vähän olikin se pointti, että ei tarvitsisi tuollaisia reissuja varten vaihtaa ”oikeisiin vaatteisiin” vaan näytän ihan siistiltä näissäkin.

Tämä on ollut omalla tavallaan paras päätös pitkään aikaan, kun vaatteista puhutaan. Mulla on kotonakin sellainen olo, että näytän ihan kivalta, vaikka olenkin vain kotivaatteissa. Se taas on tuonut tietynlaista hyvää mieltä, joka säteilee niihin tavallisiin kotiaskareisiinkin. Suosittelen kyllä oikeasti miettimään, että minkälaisissa vaatteissa kotona hengailee!

Kuvat Ellokselta (paitsi villasukat googlen kuvahaun kautta), eivät ole tismalleen samat vaatteet, joita mulla on, mutta tyyli on sama.

4 thoughts on “.KOTIVAATTEET.

 1. Olen tiedätkö monta kertaa miettinyt ihan viime aikoina, että hitto, nyt heitän nuo kaikki kotironttoset mäkeen ja ostain juurikin mustia ja harmaita ihan perusvaatteita, mitkä ei kiristä ja joilla voin olla kotona rennosti. Tän inspiroivana aion vihdoin toteuttaa aikeeni. Itse käytän yltiöhygiestinä kotona myös mukavuuden lisäksi muita vaatteita siksi, että mielestäni on vaan jotankin yökköä istua sohvalle samoissa housuissa, joissa olen esim. istunut junan penkissä. Se ei vaan ole vaihtoehto. :D

  1. No toi junanpenkki-homma on kyllä totta :D En ole yltiöhygienisti, mutta silti. Mulla kotivaatteisiin vaihtaminen on ehkä enemmän sitä, että en halua koirankarvoittaa kaikkia ”ulkovaatteita” hengailemalla niissä kotona. Sillä hetkellä, kun istun johonkin alas, on joku koirista yleensä sylissä, joten niitä karvoja kyllä piisaa! Enkä joka aamu jaksaisi rullailla jollain teippirullalla kaikkia vaatteitani, joten tämä on hyvä ratkaisu tähänkin ongelmaan, että kotona on selkeät kotivaatteet.

   Ensisijaisesti syy on kuitenkin mukavuus. Farkut ei nyt vaan ole mitkään lempparit johonkin sohvalla löhöilyyn :D

 2. Ihana tuo kuvan neuletakki! Tosin en tykkää nykymuodin mukaisesta napittomuudesta.

  Mutta juu, pyrin itsekin olemaan kotona vaatteissa, joissa viihdyn. Usein vähän kuluneet käyttövaatteet jäävät kotikäyttöön, paitsi legginsit olen ostanut varta vasten kotiin, niitä en käytä muuten. Talvella sitten thermoleggarit, sillä meillä on KYLMÄ.

  1. Joo! En käsitä tota napittomuutta mäkään! Tuossa ei ole edes mitään solmimisnauhaa, jolla sen saisi kiinni, siinä se vaan roikkuu. Mutta olen mä sitä aika paljon käyttänyt kodin ulkopuolellakin nyt viileämmillä keleillä, napittomuudesta viis.

   Mäkin ostin yhdet fleece-legginsit talvea ajatellen. En vielä tiedä miten kylmä tämä kämppä on talvella, mutta toisaalta lämmityskulut kuuluu vastikkeeseen, joten voidaan tohottaa lämpöä pattereilla ihan mielin määrin :D Eli saattaa olla, että säästän ne fleecet ihan ulkokäyttöön, saa nähdä :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.