.SMOKY-TUTORIAALI.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Pitkästä aikaa vähän tutoriaalia kehiin. Ajattelin näyttää miten yleensä itse teen yksinkertaisen kahden luomivärin smoky eyes -silmämeikin. Tämä ei ole mitään erityisen vaikeaa, kun on hyvät tuotteet ja oikeanlaiset siveltimet. Tärkeää on ymmärtää millainen luomivärimuoto sopii oman silmän malliin, mutta sen löytää kyllä kokeilemalla.

smoky_tuto_24

1. Olen peittänyt ja puuteroinut silmänaluset, piirtänyt kulmat paikoilleen ja pohjustanut silmäluomen *silmämeikinpohjustustuotteella.

2. Otetaan haluttu tumma luomiväri siveltimeen ja taputellen levitetään se koko liikkuvalle luomelle kevyesti häivytellen reunoja.

3. Otetaan haluttu vaalea (matta tai satiininen) luomiväri ja levitetään se kulmaluulta alaspäin niin, että se kohtaa tumman luomivärin rajan (saa mennä aavistuksen limittäinkin). (Smokymeikkiin sopii hyvin esim. *tämä paletti.)

smoky_tuto_25

4. Otetaan *häivytyssiveltimeen samaa tummaa luomiväriä ja pehmitellään tumman ja vaalean rajaa niin, että se nousee suunnilleen samassa linjassa kulmakarvan kanssa. Väriä voi tuoda ylemmäskin jos haluaa, nyt jätin tarkoituksella hieman kevyemmäksi. Kun tässä häivytysvaiheessa tuolla alla on jo vaalea shimmerinen luomiväri, on häivytystä huomattavasti helpompi tehdä tosi tummallakin luomivärillä, se häivyttyy melkein kuin itsestään.

5. Otetaan *viistopäiseen siveltimeen vaaleaa luomiväriä ja käydään läpi silmän sisänurkka molemmilta puolilta (ylä- ja ala) häivyttäen niin, ettei tumman ja vaalean raja jää liian selkeäksi.

6. Otetaan toinen viistopäinen sivellin ja siihen tummaa luomiväriä, jolla käydään läpi alaluomi ulkonurkasta sisänurkkaa päin häivyttäen. Rajaus saa olla paksumpi ja tummempi ulkonurkassa.

smoky_tuto_26

7. Otetaan *pyöreäpäinen pienehkö sivellin, johon töpäytetään pikkuisen tummaa luomiväriä, jolla sitten häivytellään ja pehmitellään äsken tehtyä alaluomen tummaa rajausta. Kukin päättäköön miten pitkälle alaspäin haluaa alarajausta pehmitellä eli kuinka dramaattista lopputulosta on hakemassa.

8. Seuraavaksi otetaan haluttu nestemäinen rajausväri, jolla tehdään halutunmallinen rajaus silmiin. Mä valitsin tämän mun go-to -tyylin, eli siipirajauksen.

9. Lopuksi *ripset taivutetaan tarvittaessa (itsehän en aina taivuta), lisätään ripsiin *valkoinen pohjustusmaskara ja lopuksi musta ripsiväri, mitä tuuheuttavampi sen parempi, siksi tuo lisämassaa tuova pohjustuskin on oikein omiaan smokymeikkiin. Smokyyn sopii hyvin myöskin alaripsien maskarointi, koska alaluomellakin on sen verran voimakkaasti tummaa luomiväriä.

Meikin voi hyvinkin jättää jo tähän jos haluaa, mutta näytän vielä pari kikkaa millä meikistä saadaan vielä enemmän irti.

smoky_tuto_27

10. Lisätään vielä alaripsien tyveen *tummaa rajauskynää lähes koko matkalta, jälleen niin, että ulkonurkasta rajaus saa olla paksumpi ja häipyä sitten sisänurkkaa kohti. Tämä on huomattavasti helpompi tehdä ENNEN ripsivärin levittämistä alaripsiin, mutta halusin näyttää miltä kokonaisuus näyttää ilman tätä rajausta ja siksi jätin sen vasta tähän vaiheeseen, normaalisti olisin tehnyt tämän tosiaan ennen ripsivärin levittämistä.

11. Tässä valmis meikki tähän saakka. Itse en yleensä tykkää tehdä sisäkajalia, koska se ei mulla ikinä pysy ja saattaa pidemmän päälle ärsyttää silmiä, joten yleensä itse päädyn smokymeikissä tähän pisteeseen saakka. Toki tumman sisäkajalin sijasta voi käyttää myös vaaleaa sävyä jos haluaa, se kirkastaa ja jopa aavistuksen suurentaa silmää.

12. Jos kuitenkin haluaa smokymeikistä vieläkin dramaattisemman kannattaa tarttua vielä kerran siihen tummaan kajaliin ja piirtää myös silmän alaluomen vesiraja tummaksi. Jos yläluomen vesiraja edelleen pilkottaa selkeästi niin kannattaa rajata myös se viimeistään tässä vaiheessa. Mulla yleensä ripsivärin levitys hoitaa sen homman tarpeeksi hyvin, että harvoin jaksan enää tightliningia tehdä, mutta jollekin muulle se voi olla tarpeellinen.

smoky_tuto_19

Tässä vielä koko smokymeikki ilman sisäkajalia, joka tosiaan on yleensä se mun oma valinta.

smoky_tuto_23

Ja vielä vertailun vuoksi sama kokonaisuus tumman sisäkajalin kanssa.

Smoky on tälleen meikkaajana usein se helpoin ja nopein silmämeikkityyli, jota asiakas voi pyytää juhlameikkiin tullessaan (riippuen tietty silmän mallista, joskus se on hyvinkin kaukana helposta ja nopeasta). Smokyn voi tehdä tällä tavalla ihan vaan mustalla ja vaalealla, joka on se klassinen ja ehkäpä yksinkertaisin tyyli, mutta ihan yhtälailla voi kikkailla väreillä jos tykkää. Yksi mun lemppareista on sellainen oikein tumma luumuinen smoky mattaisilla luomiväreillä toteutettuna.

Smoky on helppo myöskin muokata kahden luomivärin tekniikasta kolmen luomivärin tekniikkaan, jossa yleensä se häivytysväri (kohta 4.) vaihdetaan johonkin kolmanteen sävyyn, joka on tummuudeltaan jotain tummimman ja vaaleimman välistä. Tällöin saattaa joutua nostamaan tumminta väriä vähän ylemmäs kuin tässä tutoriaalissa (kohta 2.).

Uskallatteko lähteä kokeilemaan smoky-meikkiä tämän tutoriaalin avustuksella?

*postauksessa mainoslinkkejä

2 thoughts on “.SMOKY-TUTORIAALI.

  1. Uskallan! Sun tutot on tosi hyviä! Olisi kiva saada lisäksi kuvaa silmästä kiinni, niin kokonaisuus hahmottuisi vielä paremmin :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.