.VAATTEIDEN PIKKU PELASTAJA.

Tiedätte varmaan sen fiiliksen, kun olette hankkineet jonkun kivan vaatteen ja muutaman viikon käytön jälkeen siinä näkyy jo sellaista nyppyyntymistä :( Mun kesällä ostamani paita teki tälleen hyvin nopeasti käyttöönotosta, koska käsilaukku hankaa liikkuessa aina samalle alueelle (en muutakaan keksi, kun se nyppyyntyminen oli selvästi asettunut vain sille alueelle). Harmitti ihan pölönä, kun paita oli kuitenkin ihan uusi.

nypynpoistaja_02

Tämän tilanteen voi kuitenkin pelastaa yksi pieni laite, nimittäin tämä tämmöinen nyppysurrutin-hässäkkä, jolla surraillaan vaate läpi ja käsittelyn jälkeen vaate on hämmentävän nypytön ja suorastaan kuin uusi! Mun on pitänyt hommata tämmöinen jo ikuisuuden, mutta nyt vasta sain lopultakin aikaiseksi. Mun löytämä yksilö on OBH Nordican laite, löysin tämän ihan Prismasta.

nypynpoistaja_01

Vasemmalla käsittelemätön osa paitaa ja sauman oikealla puolella surruttimella käsitelty osa! Mikä ero! Mun uudehkosta paidasta tuli siis jälleen kuin uusi!

nypynpoistaja_03

Mulla oli myöskin yksi vanhempi ohut neulepaita, jota en ole pitkään aikaan käyttänyt, koska se oli kerännyt pintaansa tuollaista tummaa nukkaa ihan kauttaaltaan ja näytti tosi epäsiistiltä sen takia. En edes tajua miten tuo on tapahtunut, mutta kai se liittyy jotenkin pyykinpesuun, kun tummien kanssa tätä olen pessyt, en tiedä. Mutta nypynpoistaja-laitteella tästäkin paidasta tuli kuin uusi! (Oikealla siis käsitelty puoli, jos jäi epäselväksi.)

En tiedä miten paljon tuollainen laite lopulta kuluttaa kangasta, mutta mieluummin mä kuitenkin käytän hyväksi koetun vaatteen loppuun saakka hyvännäköisenä kuin jätän nukkaantuneena roikkumaan vaatekaappiin, jonne se sitten unohtuu. Ihan huippu laite, suosittelen ihan kaikille!

9 thoughts on “.VAATTEIDEN PIKKU PELASTAJA.

 1. Itseltänikin löytyy kyseisenlainen laite ja se kyllä yllättävänkin näkyvää tulosta saa aikaan, nyt taas käyttö kyllä unohtunut, pitäisi kaivella esiin ja käydä läpi nyppääntyneet vaatteet..

 2. Eikä, ihan mahtava! Pitää itsekin hankkia tuollainen jos on kohtuuhintainen, löytyy meinaan muutamia neuleita joita ei tuu juuri tuon nyppyläisyyden takia käytettyä enää muuten kuin kotivaatteena. Kiva nähdä että tollanen masiina oikeesti toimii :) Ootko kokeillut tuota mihinkään paksumpaan villapaitaan?

  1. Joo testasin yhteen reikäkuvioiseen paksumpaan neuleeseen ja toimi ihan hyvin. On vaan tärkeetä, että vaate on tasaisesti pingotettu ja tuettu toisella kädellä, ettei laite leikkaa johonkin muhkuraan kiinni.

 3. Tämmönen laite ois täälläki tarpeen! Pitääpä katella kaupoissa käydessä.

 4. Itse olen joskus lukenut vinkin, että ihan tavallisella sheivausterällä saa myös höylättyä nukat pois vaatteista, ja omassa käytössä tämä tekniikka on toiminut oikein hyvin. Tuollaisella varsinaisella vempaimella voi olla mahdollisesti se etu, että se hoitanee homman hieman nopeammin. Imeekö tuo laite sitten ne nukat itseensä? Terällä höyläillessä kun ne irronneet nukat saa itse kerätä pois.

  1. Joo laitteessa on pieni säiliö, jonne nukka kerääntyy, mutta se täyttyy kyllä aika nopeesti ja tyhjennysväli on tiheähkö. Mutta eipä se ole mua kyllä haitannut :)

 5. Oon jo pitkään miettinyt, että tuollainen olisi pakko hankkia.. kiva kuulla, että ihan Prismasta löytyy, suuntaanpa siis sinne..! :)

 6. Nukanpoistaja on kyllä kätevä :) Kyllä se paljon käytettynä kuluttaa vaatetta, mutta olishan vaate ilman sitä käyttökelvoton, niin mitä väliä. Moni hyvälaatuinenkin neule nostaa alkuun sen pienenpienen irtonöyhdän nypyksi pintaan ja se yksi käsittely voi riittää tosi pitkälle!

 7. Mä oon saanut noilla pariin suosikkipaitaan reiän, joten nykyään luotan manuaaliseen sweater stoneen :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.