.VALOA PIMEYTEEN.

Ollaan jälleen siinä vaiheessa vuotta, kun tuntuu ettei valoa ole paljoa päivälläkään ja se on bloggaajan näkökulmasta aika masentavaa, kun tuote- ja meikkikuvien ottaminen arkena on käytännössä lähes mahdotonta, kun sen lyhyen valoisan ajan on yleensä töissä. Nyt vihdoinkin tein sen ratkaisun, että tilasin rengasvalon työpöydän viereen.

rengasvalo_01

Tämä kyseinen rengasvalo löytyi Mösjöön avustuksella Jyväsfoton sivuilta, josta tilasin samalla myöskin asianmukaisen jalustan valolle, jotta valaisimen sitten kanssa saa johonkin kiinni ja korkeutta pystyy säätämään helposti.

Tässä rengasvalossa on 300 lediä, jotka tuottaa kirkkaimmillaan jopa 5500K värilämpötilan, eli valo on sellaista kylmää päivänvalomaista, joka soveltuu erinomaisesti tuotekuvaukseen ja koska myös värintoistoindeksi on hyvä, toimii tämä aika hyvin myös meikkikuvissa. Eihän tämä nyt aivan sama asia ole kuin luonnonvalo, mutta PALJON parempi kuin tavallinen huonevalo ja uskoisin pärjääväni tällä nyt talven yli. Kameran saa kiinnitettyä tuonne renkaan sisään takakautta jos tahtoo, mutta mä olen tähän saakka käyttänyt valaisinta ihan vaan valaisimena ja ottanut selfiet käsivaralta niikuin yleensäkin (koska mulla harvoin on meikkikuvien ottamiseen niin paljoa aikaa, että ehtisin alkaa säätämään niin paljoa).

Rengasvalon mukana tuli vielä tuo diffuusorikangas (valonpehmennin), joka on kyllä aivan ehdoton, jos meinaa pystyä katsomaan suoraan valoa kohti ja se olikin yksi syy miksi päädyin tähän yksilöön jonkun toisen sijasta. Toinen iso syy oli valonhimmennin-ominaisuus, eli valon voimakkuutta pystyy säätämään nupista kääntämällä. Tähän saakka olen käyttänyt valaisinta niin, että nuppi on suunnilleen puolivälissä, silloin valo on tarpeeksi kirkas kuvia varten, mutta ei niin kirkas, että kävisi liikaa silmiin.

rengasvalo_02

Tältä härpäke näyttää päivänvalossa jalustoineen, vasemmalla suljettuna, oikealla valo päällä (puoliteholla). Mulla on työpöydän vasemmalla laidalla juuri sopiva kolo tuolle jalustalle ja valon suuntaa on tuossa helppo säätää joko osumaan työpöytää kohti tai tuohon vasemmalle Helmerin päälle, jossa otan osan tuotekuvista ja silti mahdun myös itse tuonne jalustan juureen kykkimään kuvatessa.

rengasvalo_05

Otin illalla toisen kuvaparin, kun kosmetiikkahuone oli jo hyvin pimeä, näyttääkseni miten ison eron tällä rengasvalolla todella saa aikaan pimeään huoneeseen. Valo on tässäkin kuvassa edelleen vain puoliteholla ja riittää aivan hyvin jopa tuotekuvaukseen ja jonkun meikkikuvankin olen jo ottanut aikaisin aamulla tämän valon avustuksella, vaikka ulkona ei ollut juuri valon häivääkään.

Ja on muuten ihan lyömätön meikkausvalo! Aamuisin on jo niin perhanan pimeää, että ei oikeasti näe edes meikata kunnolla ja jos on tavallinen pöytälamppu päällä, sen valo on ihan keltaista ja hämärää verrattuna päivänvaloon ja kaikki meikkivärit saattaa näyttää aivan väärältä. Mutta nyt tämän ledeillä varustetun rengasvalon kanssa ei ole sitäkään ongelmaa ja voin jopa aamukiireessä ottaa muutaman meikkikuvan blogia varten, mitä en ole koskaan ennen pystynyt talviaamuina tekemään.

Ei tämä nyt mikään ihan halpa investointi ollut eikä sisustuksellisesti ehkä se kaikista kaunein, mutta veikkaan, että kiitän itseäni tästä hankinnasta vielä monta kertaa pelkästään jo tämän kuluvan talven aikana.

4 thoughts on “.VALOA PIMEYTEEN.

  1. Nyt tuli bloggaajalle tärkeä hankinta ja näyttää toimivankin hienosti. Kerrankin design on asiallinen, tyylikäs valaisin.
    Minun ei tarvinnut kuin nähdä kuva, niin vatsa kääntyi ympäri. Migreenipotilaana kirkkaat valot ovat kauhistus, joten kaikki kirkasvalolamput sun muut saa unohtaa – pelkät kuvatkin vääntää. :D

  2. Voi vitsit miten hyvältä vaikuttaa! Siirsin kesällä meikkitsydeemit kylppäristä työhuoneeseen ja nautiskelin luonnonvalossa meikkaamisesta ikkunan ääressä. Nyt on vähän sormi suussa, että mites meikataan, kun ei ole valoa. Kaksi työvalaisinta löytyy päivänvalolampuilla (blogikuvausta varten) ja yritin niihin viritellä päälle tulostuspaperia vähän hajauttamaan valoa. Mutta tämä paketti menee kyllä nyt harkintaan ehdottomasti. Muutako ei tarvitse hankkia kuin jalusta ja valo?

    1. Ei tarvii tosiaan muuta ku valo ja jalusta, jotka linkkasin tohon, diffuuseri ja muut kuuluu pakettiin :) Tää on kyl ihan huippu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.