.MARIN RESEPTIKIRJA.

Mä en ole mikään foodie, syön hyvin mielikuvituksettomia ruokia ihan yhtä lailla kuin mielenkiintoisempiakin, mutta kyllähän hyvä ruoka saa aikaan hyvän mielen ja on muutakin kuin pelkkää polttoainetta. Perusarkena en välttämättä tee koko viikolla kunnon ruokaa jos sattuu olemaan vaikkapa iltavuoropainotteinen työviikko ja joskus ruoanlaittaminen ei juuri innosta vapaalla ollessakaan. Ruoka ja siitä kiinnostuminen on mulla hyvin kausittaista, välillä innostun ihan hulluna erilaisista resepteistä ja kokeilen mielelläni erilaisia uusia makuelämyksiä ja myös itse ruoanlaitto on mun mielestä kivaa, mutta sitten taas saattaa tulla näitä kausia, kun teen mieluummin lämpimiä voileipiä mikrossa ja juon kaakaota :D

reseptikirja_01

Nykyään varmaan aika monet ihmiset tsekkaa reseptinsä netistä tai suosikkiblogeista tai jopa ihan reseptikirjoista ja toki itse teen ihan samaa, mutta mä tykkään siitä, että ne resepteistä parhaimmat on samoissa kansissa, jotta ne jää varmaan talteen ja on löydettävissä helposti uudelleen. Olen vuosien ajan keräillyt reseptejä sieltä sun täältä, ehkäpä eniten erilaisista ilmaislehdistä (Pirkka jne.), mutta myös joistakin kirjoista, netistä, blogeista, siskolta ja äidiltä ja kerännyt ne kaikki yhteen omaan reseptikirjaan eräänlaiseksi sekametelisopaksi.

reseptikirja_02

Tein kirjaan sisällysluettelon (ja sivunumerot), jotta on helpompi ja nopeampi löytää se aihealue, jota hakee. Jaoin eri osiot aika karkeasti, koska en halunnut rajoittaa lokerointia liian monimutkaiseksi ja periaatteessa melkein kaikissa kategorioissa voi olla sekaisin sekä kasvis- että liharuokia. Eli hyvin löysä systeemi. Ja jos ihmettelette, että miksi tuolla toistuu samat osiot kahteen kertaan, se johtuu siitä, että alkuperäiseltä alueelta loppui tila kesken niin piti jatkaa kirjan loppupäähän.

reseptikirja_03

Merkkasin jokaisen alkavan alueen vaaleanpunaisella post-it-lapun lipareella, jotta oikeaan on vieläkin helpompi löytää. Ja kuten näkyy, kirja on aika täynnä, kun se tuolla lailla pullistelee.

reseptikirja_04

Olen tosiaan keräillyt reseptejä sieltä täältä ja mun lemppareita on kaikki mitkä voi leikata kuvina talteen. Huomaan nimittäin, että tartun mieluummin reseptiin, josta mulla on kuva kuin reseptiin, jonka olen kirjoittanut käsin (varsinkin jos en ole sitä ruokaa tehnyt vielä kertaakaan). Lempparireseptejä, joita teen uudelleen ja uudelleen, olen merkkaillut pienellä sydämellä (kuten Guacamolessa), jotta löydän ne tuolta seasta helpommin ja muistan, että tämä oli oikeasti hyvää, kannattaa tehdä uudelleenkin. Saatan myös merkata reseptiin muutosehdotuksia kokeiltuani sitä ensimmäisen kerran, jotta muistan seuraavalla kerralla.

reseptikirja_05

Aina, kun tulee jotain ilmaisia reseptilehtisiä eteen, nappaan ne mukaan ja leikkelen talteen kiinnostavimmat reseptit, joita ihan oikeasti voisin nähdä itseni tekevän. Mulla on tallessa muutamia vähän monimutkaisempiakin reseptejä, mutta tunnen itseni tarpeeksi hyvin, että mun on aivan turha kerätä itselleni sellaisia kovin paljoa. Eli vaikka joku ruokakuva näyttäisi lehdessä jumalaiselta, mutta sen valmistamiseen menee koko päivä tai siihen tarvitaan neljää erilaista viinietikkaa, jotain erikoista vihannesta (josta en ole edes kuullut koskaan ennen) tai lohikäärmeen verta, niin voin ihan suosiolla skipata ne reseptit kokonaan: en kuitenkaan tekisi niitä ikinä. Sama pätee muuten reseptikirjoihin, jos ne vaikuttaa yhtään liian korkealentoisilta niin mä en niitä tartte.

reseptikirja_06

Tämänkin olen oppinut kantapään kautta. Olen tehnyt reseptikirjaa eri tavoin jo ihan nuoresta alkaen ja silloin keräsin talteen kaiken, mikä näytti kiinnostavalta ja lopulta kävi niin, että mä en ikinä tehnyt niistä resepteistä juuri mitään. Nykyään osaan olla valikoivampi ja virheleikkeleitä tulee enää hyvin harvoin.

Tämä mun uusin versio tästä mun reseptikirjasta on ehdottomasti ollutkin se paras. Lähes poikkeuksetta mä tartun mieluummin tähän kuin varsinaiseen keittokirjaan (joita mulla on muuten enää tasan kaksi konmarituksen jälkeen) ja löydän aina jotain mielenkiintoista, jota voisi tehdä ruoaksi. Kirjassa on vielä todella paljon reseptejä, joita en ole kertaakaan edes kokeillut, mutta toisaalta myös paljon sellaisia, joita olen käyttänyt useaan kertaan.

Teettekö te omia reseptikirjoja vai luotatteko internetin ihmeelliseen maailmaan vai onko teillä kenties kirjahylly täynnä erilaisia keittokirjoja?

<!– TradeDoubler site verification 2877145 –>

6 thoughts on “.MARIN RESEPTIKIRJA.

  1. Mulla hyllyt pursuaa keittokirjoja. Katson kyllä välillä netistäkin reseptejä, mutta tykkään kirjasta enemmän ruokaa laittaessa tai leipoessa.

  2. Multa lähti kaikki keittokirjat muuton yhteydessä, ku niitä en koskaan käytä. Pari omaa reseptivihkoa jäi enää ja niitäki käytän vaan harvoin. :D

  3. LOVE it <3 Loistava idea, täytynee yrittää omista leikkeistä luoda jotain vastaavaa ettei aina tulis tehtyä niitä iänikuisia samoja ruokia, joihin lapsetkin jo kyllästyy.. Ainakin meille visuaalisille ihmisille se herkullinen kuva tosiaan saa tarttumaan kyseiseen reseptiin sata kertaa tekstiä paremmin! Ois ihanaa, jos voisit vielä inspiraatioksi jakaa jonkun sun all time favorite reseptin täällä blogissa :)?

  4. Mäkin harrastan tuota, ja myöskin merkkailen lisähuomioita kun oon reseptiä kokeillut. :) mustakin on tullut valikoivampi nykyään ja tuntuukin etten löydä samalla tavalla ilmaislehdistä enää hyviä reseptejä.. ehkä oon vaan nirsompi. ;) ennen leikkasin hirveesti leivonnaisreseptejä, mutta tajuttuani että leivon tosi harvoin, rupesin olemaan tarkempi siinäkin.

    En mitenkään nauti ruoanlaitosta, ja söisin itekin niitä lämpimiä voileipiä useammin, mutta kun on nuo lapsi ja mies, jotka tarvii parempaa polttoainetta, niin pakkohan se on. (Mies tekee kyllä paljon muita kotihommia, mutta kokkaus ei niin luonnistu. :P) Jos jollain on hyviä ”arkiruoka”blogivinkkejä, niin vinkatkaa!

  5. ..oo, sorry, huomasin vasta, että sultahan jo löytyykin ihania reseptejä blogi sivuilta! Itse kun en ole joulun alus kiireissä ehtinyt tarpeekseni blogeihin uppoutua, mut onneks joululomalla on taas aikaa niillekkin :)

  6. Mulla on muutama hyvö keittokirja ja monen monta ruokalehteä kaapissa. Niitä pläräilemällä löydän aina jonkun kiinnostavan ruokaidean, jos on muuten ajatus hukassa. Aloitin myös kesällä ”blogin”, eli oman salaisen sähköisen reseptikirjani, jonne keräilen netistä löytämäni ohjeet, joita tulee käytettyä usein. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.