.NISKASIILI.

Tein vähän erikoisemman hiusratkaisun tuossa syyskuussa. Leikkasin itelleni niskasiilin! Mulla on aina ollut tosi pitkälle ulottuvat niskahaituvat, erityisesti tuossa kaulan sivuilla ja niitä on aina ollut hankala saada kiinni nätisti. Olenkin joutunut ristipinnittämään niitä neljällä pinnillä aina, kun on ollut tukka korkealla kiinni. Nyt sitten vihdoinkin sain siitä hommasta tarpeekseni.

niskasiili2

Ensin mä erotin sen alueen, että minkä muotoisen ja kuinka korkealle mä sen siilin haluan, sitten Mösjöö katsoi, että se on oikeasti suorassa ja sen sellaista. Sitten vaan saksilla niskaluiru poikki ja hiustenleikkuukoneella loputkin!

Olisin halunnut, että niskaan olisi jäänyt sellainen ihan lyhyt tukka, mutta meidän koneella sitä ei pystynyt nätisti tekemään, joten päädyttiin leikkaamaan suorilta vaan kaikki pois. Kyllähän ne kasvaa siitä takaisin.

Vastaleikattu niska oli ihan kylmä pari päivää ja tuntui, että niskaan tuulee koko ajan :D Pikkuhiljaa siihen sitten tottui, mutta tuntui kyllä aluksi hassulta ja käsi tuntui koko ajan hakeutuvan niskaan hipeltämään sitä millin siiliä.

niskasiili4

Pikkuhiljaa niskatukka alkoi kasvaa takaisin. Alkuvaiheessa se näytti tosi vaalealta, kun massaa ei vielä ollut yhtään. Se muuten vähän yllättikin, että miten vaalea mun hius oikeasti on, kun siitä ei näkynyt siilinä oikeastaan yhtään mitään eikä pienessä mitassakaan näkynyt paljon yhtään. Olisin jotenkin odottanut, että millin siilissäkin olisi ollut jonkunlainen sävy, koska ei mun tukka nyt mikään ihan blondi kuitenkaan ole.

niskasiili7

Noin kuukautta myöhemmin ollaan tässä tilanteessa. Niskassa on jo ihan selvästi tukkaa ja se on jo ihan oikeasti jonkin väristäkin :D Tästä vaiheesta olen itse tykännyt eniten. Se ihan kalju tuntui jotenkin oudolta ja kirjaimellisestikin paljaalta, mutta nyt, kun niskassa on jo vähän tukkaa, tää on tosi kiva.

niskasiili5

Tämä ratkaisu todellakin ratkaisi niskavillojen ongelman enkä ole enää tarvinnut korkeisiinkaan nutturakampauksiin/ponnareihin yhtä ainutta pinniä niskatukkaa varten! Niska on lähtökohtaisesti aina siistimmän näköinen nyt, kun enää ei karkaile mitään sojottavia haituvia. Niskasiili on myös helppo piilottaa kokonaan ihan vaan sillä, että jättää hiukset auki. Alemmas kiinnitetty ponnarikin piilottaa sitä yllättävän hyvin ja jännä sinänsä, että vaikka mulla on tässä kuukauden aikana ihan tarpeeksi monta kertaa ollut töissä tukka kiinni niin silti osa työkavereista on huomannut siilin vasta nyt ihan lähiaikoina :D

Että semmosta!

9 thoughts on “.NISKASIILI.

  1. Oooh, onpa hieno! Mä oon miettinyt tätä ihan vaan tuodakseni tukkaan jotain uutta, se kun on enimmän aikaa vaan tylsällä sutturanutturalla (jossa haituvat kuuluvat asiaan). Mutta kun tästä jututin kavereita haaveilumielessä, sain niin jyrkkiä varoituksia tämän kasvattamisesta pois, että en ole uskaltanut leikata vielä. Mutta näyttää hei ihan sairaan hyvältä!

    1. No mä mietin tän sillee, että jos haluan kasvattaa tän kokonaan pois niin sitten vaan pidän tukkaa enemmän auki, jolloin se ei sieltä alta näy tai pidän hiuksia matalalla ponnarilla niskassa, jolloin ne jämähiukset ylettyy ponnariin, ainakin osaksi :D Sivusiili olis paljon vaikeempi piilottaa kuin tämmönen niskahomma.

  2. Voi että toi sopii sulle hyvin! Mä mietin tätä kanssa kesällä, mutta mies ei oikein innostunut ideasta, niin eipä sitten. Tosin sen innoittamana oon jättäny perinteisen nutturan vähän vähemmälle (varmaan viimeiset 5 vuotta oon eläny tolla kampauksella) ja nykyään oon jo tosi hurja ja oon pitänyt hiuksia lähes aina auki! Tai no, oon pitänyt päälaella ihan minipuolinutturaa : D

    1. Mä oon kans pitäny tukkaa enemmän auki siitä lähtien, kun vaalensin hiukset. Toki sitä perusnutturaa nähdään edelleen paljon, mutta ei sit kuitenkaan IHAN niin paljoa enää :D

  3. Kuin mun niska! Oon pitänyt niskasiiliä nyt about 1,5 vuotta, kun en enää kestänyt kun ponnaritkaan ei pysyneet kunnolla villojen vetäestä pakettia alaspäin. Mulla hieman tummempi hius ja runsaampi kasvu eli mies saa tehdä ylläpitoajelua parin viikon välein. Kaulan sivustat hän siistii Venus Gilettellä ;) Välillä mietin, onko mulla testosteronia enemmän kuin naisilla keskimäärin vai mistä tämä hirsutismi johtuu :D Mulla kun on myös käsivarret karvaiset… Mutta peukutan tätä undercut-ratkaisua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.