.MINIKAPSELIN JÄLKEISIÄ AJATUKSIA.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Kirjoitin noin kuukausi sitten blogiin postauksen, jossa kerroin aloittaneeni 16 vaatekappaleen kapselikokeilun, joka tulisi kestämään neljä viikkoa. Kokeilujakso on ohitse ja on aika tutkailla mitä ajatuksia kuukauden minikapselilla eläminen herätteli ja millaisia asukokonaisuuksia kuukauden aikana tuli käytettyä.

16_piece_capsule

Muistin virkistykseksi ensin kuvakollaasi näistä 16:sta vaatteesta, jotka tähän kuukauden minikapseliin päätyivät. Kolme aluspaitoina (ja työpaitoina) toimivaa yläosaa (*toppi, *pitsi-t-paita, *pitkähihainen), kaksi löysää t-paitaa (*valkoinen, *musta), kolme pitkähihaista paitaa (*sininen pusero, *farkkupaita, *pitkä neule), kaksi neuletakkia (*harmaa, *musta), kaksi mekkoa (*naruolkain, *hihallinen), kahdet housut (*tekonahkahousut, *mustat farkut), yksi *hame ja sukkahousut.

Alunperin ajattelin, että tässähän on erilaisia asuja vaikka kuinka paljon, mutta loppujen lopuksi musta alkoi kuukauden viimeisellä viikolla tuntumaan, että mulla on aina samat vaatteet päällä. Tiedän myöskin mistä se johtuu, mutta siitä lisää myöhemmin.

16_piece_aftermath_01

Ylivoimaisesti eniten kuukauden aikana käytin näitä kolmea asua:

1. Farkut, musta pitkähihainen t-paita, farkkupaita, Alpa-neuletakki -yhdistelmä oli päällä kuusi kertaa kuukauden aikana.

2. Farkut ja musta pooloneulepaita (+ tank-toppi) oli päällä neljä kertaa.

3. Sukkahousut, naruolkainmekko, napitettava neulemekko, Alpa-neuletakki -yhdistelmäkin oli käytössä samanlaisena kolme kertaa.

16_piece_aftermath_02

4. Farkut, musta pitkähihainen t-paita, napitettava musta neuletakki, alpa-neuletakki -yhdistelmäkin oli päällä kaksi kertaa.

5. Farkut, musta pitkähihainen t-paita, sininen pusero ja alpa-neuletakki -yhdistelmä niinikään päällä kaksi kertaa.

16_piece_aftermath_03

Loput asuista oli päällä tällaisenaan vain kerran:

6. Nahkahousut, pitsinen t-paita, napitettava musta neuletakki, alpa-neuletakki.
7. Sukkahousut, nahkahame, (tank-toppi), sininen pusero, alpa-neuletakki.
8. Sukkahousut, nahkahame, (tank-toppi), farkkupaita, alpa-neuletakki.
9. Nahkahousut, musta pitkähihainen t-paita, sininen pusero, alpa-neuletakki.
10. Sukkahousut, musta t-paitamekko, napitettava musta neuletakki, alpa-neuletakki.

Näiden asujen lisäksi mulla oli seitsemän kotivaatepäivää, jotka tietysti vähensivät seitsemällä päivällä näiden ”päivävaatteiden” käyttöä.

16_piece_aftermath_04

Kun laskin yhteen jokaisen vaatteen käyttökerrat, päädyin tällaiseen top vitoseen. Alpa-neuletakki oli ylivoimaisesti eniten käytetty vaate tämän kuukauden aikana. Ei pelkästään siksi, että se sopi melkein kaikkiin asuihin vaan myös siksi, että se oli oikeastaan ainut tapa pysyä lämpimänä nahkatakin kanssa. Tästä johtuen musta tuntui hyvin vahvasti siltä, että pukeuduin koko kuukauden lähes aina samoihin vaatteisiin, kun päällimmäisenä oli lähes aina Alpan neuletakki.

Kakkoseksi tuli tietenkin mustat farkut, joita käytän kaikista mieluiten töissä ja näinollen ne valikoitui jalkaan useammin kuin nahkahousut tai mitkään hameet tai mekot. Mulla oli kuukauden aikana käytössä kahdet täysin samanlaiset farkut.

Kolmoseksi sijoittui ihan tavallinen musta t-paita pitkillä hihoilla. Osasyynä lämpimämpi kerrospukeutuminen (verrattuna tank-toppiin), mutta tämä on myös erinomainen työpaita ja käy lähes kaikkien muiden yläosien alle.

Neljänneksi eniten tuli käytettyä uutta pitkänmallista mustaa neuletakkia, johon ompelin itse nappirivistön, jotta vaatetta voi käyttää sekä avonaisena neuletakkina että mekkona, kun se on napitettu kokonaan kiinni. Tämän tuplaominaisuuden vuoksi tälle tulikin niin paljon käyttöä.

Viidentenä oli hieman yllättävästi farkkupaita. En alkuun uskonut käyttäväni tätä näinkään paljoa, mutta mulla ei loppujen lopuksi ollut montaa pitkähihaista yläosaa tässä kapselissa ja ilmojen viilentyessä pitkähihaiset pääsi käyttöön. Tämä farkkupaita on myöskin paljon paksumpi ja lämpöisempi kuin se sininen pitkähihainen pusero, joten siksikin valitsin tämän useammin.

16_piece_aftermath_06

Kaikista vähiten käytin näitä viittä vaatetta. Nahkahousut kävi kuukauden aikana jalassa vain kaksi kertaa, samoin nahkahame. T-paitamekkoa käytin tasan yhden kerran ja kumpaakaan löysää t-paitaa en käyttänyt kertaakaan koko kuukauden aikana. Jälkimmäisten käyttämättä jättäminen johtui kyllä varmaan eniten säätiloista, jotka alkoi kylmenemään juuri haasteen aloittamisen aikoihin ja valitsinkin mieluiten pitkähihaisia paitoja päälleni.

Kuukauden minikapseli-kokeilu oli tavallaan tosi helppoa ja vaivatonta, mutta niinkuin tuossa jo aikaisemmin sanoin, koin aika vahvasti varsinkin loppusuoralla, että mulla oli aina samat vaatteet päällä. En enää jaksanut miettiä niitä pieniäkään muutoksia asukokonaisuuksiin, kun kuitenkin peitin kaiken sillä samalla (ihanalla) neuletakilla, joka sai kaikki asut näyttämään lähtökohtaisesti samalta.

Kuukauden vaatekokeilun jälkeen menin käymään siskon kanssa kirpputorikierroksella ja ostin 7 uutta vaatetta ja kaulahuivin, joten voisin tästä ehkä päätellä, että ihan noin pienellä vaatekaapilla mun ei kannata elää ainakaan pidempiä aikoja putkeen, etten ala kyllästymään kaikkiin vaatteisiini ja tee tämmöisiä isompia ostoksia useamminkin :D

T-paitoja lukuunottamatta koin kuitenkin, että kapseli oli hyvin valikoitu. Viihdyin kaikissa vaatteissa todella hyvin ja ne sopivat yhteen moitteettomasti. Asukokonaisuudet oli helppo ja nopea koota päälle aamuisin, ei tarvinnut juurikaan miettiä mitä päälleen laittaa. Ja vaikka kapselissa olikin joitakin vaatteita, joita käytin verrattain hyvin vähän, oli nekin silti arvokas osa kapselia, koska ne toi kaivattua vaihtelua farkut-pitkähihainen-neuletakki -komboon. Tästä kuukaudesta opin ainakin sen, että vaikka mieluiten käytänkin tiettyjä muutamia vaatteita, tykkään myös vaihtelusta ja silloin on ihan kiva, että myös löytyy niitä vaihtoehtoja.

Oletteko te kokeilleet näin pientä kapselivaatekaappia?

*Postauksessa mainoslinkkejä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.