.Z-PALETTE KEIKKAPAKKIIN.

*Postauksessa mainoslinkkejä

Meikkikeikalle lähtiessä yksi ”ongelma” on aina ollut luomivärit. Niitä pitää olla sen verran, että on oikeasti valinnanvaraa välillä hyvinkin eri värisille ihmisille, mutta totuus on, että suurinosa meikeistä tehdään enemmän tai vähemmän neutraaleilla sävyillä ja erityisesti niitä täytyy olla runsaasti. Todella harvat haluaa silmämeikkiinsä sinistä tai vihreää, yleensä pysytellään jossain beigen, roosan, ruskean ja harmaan eri sävyissä ja tummuusasteissa. Tähän saakka mä olen raahannut mukaan kaikki mun UD:n Naked-paletit ja Inglotin vitospaletit, mutta ne vie tosi paljon tilaa ja niissä on väistämättäkin paljon hyvin vastaavia sävyjä keskenään, jolloin tuplia tulee ihan turhaan raahattua mukana. Niimpä mä sitten päätin, että minäpäs kokoan itselleni keikkapakkia varten ihan oman paletin ja mikäs sen parempi kuin Z-Palette tähän hommaan.

paletti_pakkiin_01

Ensin otin kaikki keikoilla käyttämäni paletit eteeni ja merkkasin ylös, että mitä sävyjä niistä olen käyttänyt selkeästi eniten ja sitten aloin etsimään netistä niille dupeja, joita myydään pelkkinä nappeina. Päädyin ostamaan Makeup Geekiltä, Anastasia Beverly Hillsiltä ja MACiltä 28 luomivärinappia, jotka sitten napsautin Z-Paletteen sopivaan järjestykseen.

paletti_pakkiin_02

Tämmöinen siitä sitten tuli. Sävyjä on mattavalkoisesta mattamustaan ja kaikkea neutraalia siltä väliltä. Löytyy oranssimpaa ja kellertävämpää ruskeaa, punertavampaa kylmempää ruskeaa, kuparia, pinkkiä, vanhaa roosaa ja malvamaisia sävyjä ja tietenkin myös harmaata. Paletti on tähän saakka vaikuttanut oikein toimivalta, vaikka nyt jo huomaan käyttäväni eniten tiettyjä sävyjä tästäkin paletista, mutta ainakin on vaihtoehtoja hyvin.

paletti_pakkiin_04

Jokaisen napin pohjassa lukee luomivärinapin merkki ja sävy, mutta nopeuttaakseni sävyjen ylös merkkaamista (esim. häämeikin koemeikin yhteydessä), tein tämmöisen lappusen, joka kulkee paletin sisällä mukana. Tämän ansiosta mun ei tartte aina vääntää jokaista käytettyä nappia irti magneettipohjasta vaan voin vain tarkistaa lappusesta.

paletti_pakkiin_06

Tässä vielä jokainen merkki ja väri merkattuna kuvaan, jos joku sävy jäi kiinnostelemaan. Erityisen paljon olen käyttänyt *Shroomia, *Maltia, *Quarrya, *Printiä ja Carbonia, mutta huomattavia käyttökertoja on tullut myös Bedrockille, Balletille, Vintagelle, *Texturelle, Preppylle, Bake Salelle ja Mochalle.

Jos haluaa hentoista ja hempeää meikkiä, on nuo Malt ja Quarry ihan ässiä häivytyshommissa ja erityisesti viileän vaaleille leideille. Varmasti eniten juuri häämeikkiasiakkaille käytettyjä sävyjä. Sitten taas lämpimän ihonsävyn omaaville häivytysvärinä aivan upea on melkein sinappisen ruskea Preppy tai siitä hillitympi Bake Sale. Print ja Carbon taas sopii kaikkien sävyjen neutraaliin tummentamiseen ja vaaleana kulmaluuvärinä tulee käytettyä eniten Vanilla Beania tai Shroomia ja kaikista vaaleimmille ihoille myös valkoista *Gessoa.

paletti_pakkiin_03

Tästä paletista tosiaan puuttuu kaikki vihreät, siniset ja kunnolliset violetitkin, mutta mulla olisi aikomuksena tehdä toiseen samankokoiseen palettiin vielä värillisempikin versio, jonne voisi latoa kaikkia eri sävyasteita juurikin vihreistä, sinisistä ja violeteista, mutta myös enemmän pinkkiä, persikkaa ja hopeisia sävyjä. Toistaiseksi pärjäilen värien puolesta yhdellä UD:n paletilla, mutta olisi kiva jos saisin työkäyttöön ihan oman paletin näistäkin väreistä.

paletti_pakkiin_07

Mulla on toinenkin Z-Palette, jossa on vanhoja Guerlainin, Estee Lauderin ja Clarinsin luomivärinappeja, jotka olen joskus aikoinaan depotannut, mutta koska en ole näiden laadusta sitten kuitenkaan tykännyt niin erityisesti, en ole näitä juurikaan käyttänyt asiakasmeikeissä. Tässä on eniten Guerlainia ja olen todennut, että ne saattaa pohjustuksesta huolimatta jonkinverran varista silmistä meikinteon jälkeen ja ajatuskin siitä, että mun tekemä meikki edes saattaa varista poskipäille ennen asiakkaan hääkuvia tms. aiheuttaa pientä epämukavaa tunnetta. Mutta niin kauan, kunnes mulla on se toinenkin paletti nappeja, joiden laatuun luotan, pidän tätäkin mukana keikoilla just in case.

Mitä muita hyviä irtonappeja myyviä luomivärimerkkejä te tiedätte kuin *MAC, Makeup Geek ja ABH?

*postauksessa mainoslinkkejä

10 thoughts on “.Z-PALETTE KEIKKAPAKKIIN.

 1. Ah, näissä meikkikeikka ja -pakkipostauksissa aina sielu lepää, kun kaikki on alusta saakka perusteltua ja organisoitua. Ihana paletti, kyllä tolla kelpaa tehdä klassisia meikkejä! :)

  Kiinnitin huomiota, että mainitsit seuraavien sävylisäysten olevan mahdollisesti sitten niitä värikkäitä ja hopeaan taittavia, mutta onko siis niin, että kultaa ei juuri näissä näy? Musta tuntuu, että silloin kun vielä meikkasin, tein valtaosan (ainakin juhla-) meikeistä kultaruskeina tai kuparisina – sinisten silmien hehku tulee niin voimakkaasti esiin kullan kanssa, että mulle se oli ehdottomasti käytetyimpiä sävymaailmoja. Ja toisaalta muistan, että kollega teki melkein kaikki meikit harmailla ja sinisillä sävyillä, et onkohan tää sit vaan joku henkilökohtainen mieltymysjuttu? Vai onko toi ABH:n Amber the kultainen ja kattava sävy näihin puuhiin?

  1. Joo paletissa on jo parikin kultaan taittavaa sävyä, just Amber ja Macin Goldmine. Oon viime vuosina huomannut, että esim kaasomekot on tosi usein sellaisia vanhanroosan sävyisiä jolloin kulta ei välttis käy silmiin. Mut nää nyt on näitä :D

   1. Ach so! Niin mun asiakkaathan olivat pääasiassa juhlakansaa, morsiusseurueista en ehtinyt kerryttää kattavaa tietopohjaa. :) Siksi onkin niin kiva kiilata nenä niin lähelle näitä sun postauksia. ;)

 2. Oi, just hyvä postaus tähän hetkeen! Hyviä vinkkejä!

  Kävin tänään sun asiakkaana kulmakynää ostamassa ja oli tarkoitus kysellä vinkkejä myös just mulle täydellisen luomiväripaletin rakentamiseen sekä vielä tuotesuositukset arkihuulimeikkiinkin. Mutta mä unohdin molemmat!

  1. Hätä ei ole tämän näköinen! Mä oon taas töissä tiistaista perjantaihin :) Tai voit varata vaikka sen meikkipussin päivityksen jollekin päivälle niin katsotaan!

   1. Näin tehdään heti, kun seuraavaksi tulen Helsinkiin!

 3. Kiva postaus! Olen aloittanut oman paletin keräämisen Macin napeista. Ekat 6 vasta kasassa, aion hankkia aina muutaman uuden napin per kuukausi = tilipäivä…:) Harmitus kun Stockan verkkokaupasta ei saa näitä nappeja tyhjään palettiin. Omani olen tilannut Kicksistä, sielläkään ei tietty ole ihan kaikkia vaihtoehtoja. Juurikin noin, että omassa meikissäkin normisti käyttää arjessa neutraaleja ja mattaisia värejä ja niitä kuluu eniten. Anastasian napit on kanssa nähtävästi hyvälaatuisia? Onko ne samankokoisia kuin Macin napit? Eli mahtuuko Macin palettiin, missä on se kehikko.

  1. Mä kävin MACin napit hakemassa Stockalta ihan paikanpäältä, samalla sai swatchailtua kaikki :)

   Olen tykännyt Anastasian ja Makep Geekin napeista kyllä tosiaan! Ne on ihan pikkuisen isompia kuin MACin napit, eli ei varmaan kyllä siihen MACin omaan palettiin mene ellet ota sitä ”lokero-osaa” pois siitä kokonaan.

   1. Asin itse vähän kauempana kaikista isojen kaupunkien ihanuuksista, joten jää vaan vaihtoehdoksi netissä shoppailu pääsääntöisesti. Onhohan Turun stockalle jo tullut myös irtonapit? Kysyin niitä joskus ja silloin ei vielä ollut. Turussa sentään joskus tulee käytyä, niin pääsis livenä hypistelemään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.